ŽUVIES SRIUBA SU KARIU
80g ryžių
1/2 l sultinio
400g porų
400g menkės filė
kario prieskonių
druskos, pipirų
aliejaus
Pastatome virti ryžius pasūdytame vandenyje ir kol jie verda (15-20 min.) paruošiame sultinį. Po to plonais žiedeliais supjaustome porą. Žuvies filė supjaustome nemažais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasūdome, papipiriname ir įdedame kario prieskonių. Į kepinamą žuvį sudedame supjaustytus porus ir viską kepiname dar apie 3 min. Paskui žuvį su porais sudedame į sultinį ir verdame ant vidutinio didumo ugnies 5-8 min. Sriuba patiekiama su atskyrai įdetais ryžiais.
80g ryžių
1/2 l sultinio
400g porų
400g menkės filė
kario prieskonių
druskos, pipirų
aliejaus
Pastatome virti ryžius pasūdytame vandenyje ir kol jie verda (15-20 min.) paruošiame sultinį. Po to plonais žiedeliais supjaustome porą. Žuvies filė supjaustome nemažais kubeliais ir apkepiname aliejuje, pasūdome, papipiriname ir įdedame kario prieskonių. Į kepinamą žuvį sudedame supjaustytus porus ir viską kepiname dar apie 3 min. Paskui žuvį su porais sudedame į sultinį ir verdame ant vidutinio didumo ugnies 5-8 min. Sriuba patiekiama su atskyrai įdetais ryžiais.
aš šiandien pirmą kartą gyvenime viriau žuvienę,jei tai galima pavadinti žuviene.nu sriuba viriau tikrai su žuvim,bet čia super greita žuvienė
pirkau vakar lašišinį upėtaki ir gabaliukas liko,tai aš ji i vandenuką verdantį paviriau kokias 10min.idėjau 3 vidutinio dydžio bulvytes ir vieną didesnę morką.ir viskas.viriau kol darzovės isvirė,tai užtruko gal 20-30min.ai dar kai išvirė ibėriau truputėlį vegetos(nu aš ją l.mėgstu,tinka man prie visko).paskui galima isidėti ar grietinės,bet aš tai nieko nedėjau tai l.skanu ir greita,ir žaidimo mažai.SKANAUS!
pirkau vakar lašišinį upėtaki ir gabaliukas liko,tai aš ji i vandenuką verdantį paviriau kokias 10min.idėjau 3 vidutinio dydžio bulvytes ir vieną didesnę morką.ir viskas.viriau kol darzovės isvirė,tai užtruko gal 20-30min.ai dar kai išvirė ibėriau truputėlį vegetos(nu aš ją l.mėgstu,tinka man prie visko).paskui galima isidėti ar grietinės,bet aš tai nieko nedėjau tai l.skanu ir greita,ir žaidimo mažai.SKANAUS!
Va, mes irgi pirkome vakar didelį lašišinį upėtakį. Galvą buvo gaila išmesti, tai šiandien išsiviriau žuvienės
O viriau labai paprastai, į vieną puodą įdėjau virt paprieskonintą galvą, kitam viriau smulkiai pjaustytas morkas, įdėjau pusę galvos svogūno ir ant galo sudėjau kelias smulkiai pjaustytas bulves. Kai galva išvirė, išėmiau, išrakinėjau mėsytę ir sudėjau tą mėsytę su žuvies sultiniu į daržoves, palaukiau kol užvirs ir viskas
Ai, tiessa į sriubą dar dėjau žuvies prieskonių, nu bet labai skani gavos Su grietinyte, mmmmmm.........
O viriau labai paprastai, į vieną puodą įdėjau virt paprieskonintą galvą, kitam viriau smulkiai pjaustytas morkas, įdėjau pusę galvos svogūno ir ant galo sudėjau kelias smulkiai pjaustytas bulves. Kai galva išvirė, išėmiau, išrakinėjau mėsytę ir sudėjau tą mėsytę su žuvies sultiniu į daržoves, palaukiau kol užvirs ir viskas
Ai, tiessa į sriubą dar dėjau žuvies prieskonių, nu bet labai skani gavos Su grietinyte, mmmmmm.........
kaip idomu.... o as zinojau tik viena zuvienes buda.
QUOTE(Ladute @ 2005 01 13, 09:44)
Cia tokia tirsta zuviene, mano vyras del jos alpsta.
Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska.
Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu.
Is zuvies gabaliuku, galvu, kaulu (pvz., kai lieka darant file) isverdu sultini su lauro lapais, pipirais, druska.
Kubeliais supjaustau 2 paprikas ir nuluptus 4 pomidorus, grezineliais - 1 pora ir 2 salieru stiebus, dar kelias skilteles cesnako. Darzoves kelias minutes apkepu aliejuje. Tada viska suverciu i puoda, uzpilu perkosta sultini, idedu prieskoniu ir verdu apie 20 min. Tuo metu isdarineju virta zuvi, mesyte irgi sudedu i puoda, dar idedu siek tiek smulkiu makaronu.
Tikrai super zuviene,tik as vietoi makaronu,idejau kelias bulves,labai visem patiko. Originalus, neiprastas skonis.Aciu uz recepta
Bandysiu ir aš šiandien žuvienę virt - pažiūrėsim, kas gausis. Perskaičius visus receptukus net seilė nutįso......
Ubago zuviene:
Uzkaisti puoda su vandeniu, pakepinti supjaustyta morka ir nedideli svoguna, supilti i vandeni, dar ipjaustyti bulve ar dvi. Paskui ideti indeli konservuotos zuvies, tos kur savo sultyse. Pavirti kol bulves bus gatavos. Aisku dar druska, pipirai, kokios zoleles (man krapai puikiai dera)
Uzkaisti puoda su vandeniu, pakepinti supjaustyta morka ir nedideli svoguna, supilti i vandeni, dar ipjaustyti bulve ar dvi. Paskui ideti indeli konservuotos zuvies, tos kur savo sultyse. Pavirti kol bulves bus gatavos. Aisku dar druska, pipirai, kokios zoleles (man krapai puikiai dera)
QUOTE(Drusia @ 2006 03 12, 19:26)
Bandysiu ir aš šiandien žuvienę virt - pažiūrėsim, kas gausis. Perskaičius visus receptukus net seilė nutįso......
ir man
o man neskani zuviene.... niekada nemegau .
Man skani sriubyte is visu zuvu,bet skniausia,tai is karosu.Paverdu karosiukus ,prieskoniu,druskytes ir pipiriuku,bulvyciu.Isgraibau karosiukus,nurenku mesyte,sudedu i sriuba ir pridedu daug smulkiai pjaustytu tu plonu svogunu laisku(nezinau kaip jie tikrai vadinasi,bet mes vadinam cibuliokais )ir uzverdu viska,grietines biski ir batono riekele..niam niam