fuzzyy, nors neturiu keksiukų kalendoriaus,bet kažkurioj Beatos virtuvės gerbėjų temoj radau tą Piknikautojų keksiukų receptą. Taigi dalinuosi:
Reikės:
1 maža cukinija(250g)
100g fermentinio arba puskiečio parmezano tipo sūrio
50g kumpio(virto arba rūkyto)
100g grietinės
2 kiaušiniai
3 šaukštai alyvuogių aliejaus
0,5 šaukštelio kmynų
0,5 šaukštelio džiovintų raudonėlių
druskos,juodųjų pipirų
150g miltų
1 šaukštelis kepimo miltelių
Kepti 180*C orkaitėje 25-30 min.
Tai vat kodel man visagalis google ju nerado.... nes ieskojau ne "piknikautoju", o "iskylautoju" keksiuku
Ir dar pagalvojau, negi ju nieks nekepe, neaptarinejo, kad as ju nerandu
ACIUUUUUU Jums J.U.R.G.I.T.A, kad nepatingejot ir suradusi ikelet!


ACIUUUUUU Jums J.U.R.G.I.T.A, kad nepatingejot ir suradusi ikelet!



QUOTE(J.u.r.g.i.t.a @ 2013 09 06, 23:35)
fuzzyy,nėra už ką,smagu,kad galėjau padėti
Sėkmės kepant keksiukus ir lauksiu atsiliepimų apie juos,nes aš ir pati galvoju kažkada juos kepti.

As juos esu anksciau ne karta kepusi, man jie labai skanuciai, tokie dregni, purus ir pikantisko skonio

Tik kad kai pries savaite uzsimaniau vel issikepti (nes cukinijom namai uzversti), tai niekur neberadau kalendoriaus su receptu. As vietoj kmynu ir raudonelio dedu italisku zoleliu misinio

Svarbiausia neperkepti, nes pataps sausoki. Vienintelis mazutis minusiukas, kad kol sviezi, normaliai neissiima is popierines formeles (speju del to, kad riebalu i juos nedaug dedas), bet rytojaus diena si problema issisprendzia kazkaip savaime.

Merginos, patarkit kokios Beatos knygos pacios paciausios?
noriu isigyti kepiniu knyga - smalize didele esu
ir kokia kita, kur butu daugiau antrieji, karsti patiekalai
kokia antraja patartumet isigyti?




QUOTE(Amalija2 @ 2013 09 13, 21:49)
Merginos, patarkit kokios Beatos knygos pacios paciausios?
noriu isigyti kepiniu knyga - smalize didele esu
ir kokia kita, kur butu daugiau antrieji, karsti patiekalai
kokia antraja patartumet isigyti? 




Siūlyčiau pirmąją knygą, bent jau aš daugiausiai iš jos gaminu


QUOTE(Amalija2 @ 2013 09 13, 21:49)
Merginos, patarkit kokios Beatos knygos pacios paciausios?
noriu isigyti kepiniu knyga - smalize didele esu
ir kokia kita, kur butu daugiau antrieji, karsti patiekalai
kokia antraja patartumet isigyti? 




Man labiausiai patinka antroji, po to pirmoji, tada trečioji, o ketvirtoji kažkodėl visai neužkabino, bet aš jos ir neturiu tik pavarčiau Maximoj. Asmeniškai man tikrai pati pačiausia tai antroji "Metai Beatos virtuvėje"

Nors gal tarp pirmos ir antros dėčiau lygybės ženklą, abi neblogos

QUOTE(Amalija2 @ 2013 09 13, 21:49)
Merginos, patarkit kokios Beatos knygos pacios paciausios?
noriu isigyti kepiniu knyga - smalize didele esu
ir kokia kita, kur butu daugiau antrieji, karsti patiekalai
kokia antraja patartumet isigyti? 




Kadangi daugiausia gaminu tik seimynai, man pati paciausia pirmoji

QUOTE(kavute @ 2013 09 13, 20:59)
Siūlyčiau pirmąją knygą, bent jau aš daugiausiai iš jos gaminu
Iš antrosios tik keletas receptų prigijo, paskutinę knygą perverčiau, bet taip pat nieko dar negaminau, o be to ten tik vegetariški patiekalai ir dauguma salotų, užkandžių, antrų patiekalų nedaug, todėl pirma universaliausia mano nuomone 


turiu pirma ir antra knyga visai neseniai, buvo nuolaida knygoms maksimoj, vyras man ir nupirko dovanu


Man asmeniskai pirma ir antra patinka,trecia nelabai suzavejo,o ketvirtos dar nevarciau
Siandien ziurejau Beatos laida ir sudomino mesos-bulviu apkepas.Nuo pradziu to recepto nemaciau,gal galit kuri parasyti ar I skarda det pirma bulves,paskui mesa ir vel bulves ar mesa det ir tik paskui bulves?

Siandien ziurejau Beatos laida ir sudomino mesos-bulviu apkepas.Nuo pradziu to recepto nemaciau,gal galit kuri parasyti ar I skarda det pirma bulves,paskui mesa ir vel bulves ar mesa det ir tik paskui bulves?
QUOTE(*Vego* @ 2013 09 15, 15:05)
Man asmeniskai pirma ir antra patinka,trecia nelabai suzavejo,o ketvirtos dar nevarciau
Siandien ziurejau Beatos laida ir sudomino mesos-bulviu apkepas.Nuo pradziu to recepto nemaciau,gal galit kuri parasyti ar I skarda det pirma bulves,paskui mesa ir vel bulves ar mesa det ir tik paskui bulves?

Siandien ziurejau Beatos laida ir sudomino mesos-bulviu apkepas.Nuo pradziu to recepto nemaciau,gal galit kuri parasyti ar I skarda det pirma bulves,paskui mesa ir vel bulves ar mesa det ir tik paskui bulves?
Jei neklystu: bulves, svogunai, bulves, mesa ir vel bulves...
QUOTE(Amalija2 @ 2013 09 13, 20:49)
Merginos, patarkit kokios Beatos knygos pacios paciausios?
noriu isigyti kepiniu knyga - smalize didele esu
ir kokia kita, kur butu daugiau antrieji, karsti patiekalai
kokia antraja patartumet isigyti? 




Turiu visas 4 knygas. Man pati pačiausia ir ta, iš kurios esu daugiausiai gaminusi, yra pirmoji. Būtent todėl, kad joje daug antrų, karštųjų patiekalų, ir tie patiekalai tokie žemiški daugiau (be kažkokių super spec. ingridientų, įvairiausių kruopų ir pan.)


O jei apibendrinant visas keturias knygas, tai pagal gerumą, bent man, ir yra taip pat išsidėsčiusios- pati geriausia ir naudingiausia yra pirmoji, pati prasčiausia- paskutinioji...
Jei reiktų rinktis vieną knygą, vienareikšmiškai rinkčiausi pirmąją, bet jei esate smaližė, tai ir kepinių knyga praverstų

QUOTE(*Vego* @ 2013 09 15, 14:05)
Siandien ziurejau Beatos laida ir sudomino mesos-bulviu apkepas.Nuo pradziu to recepto nemaciau,gal galit kuri parasyti ar I skarda det pirma bulves,paskui mesa ir vel bulves ar mesa det ir tik paskui bulves?
Pirmiausia dedamos bulvės (prieš tai indą ištepus alyvuogių aliejumi).