Įkraunama...
Įkraunama...

"Beatos virtuvės" gerbėjų 7 tema

Sveikos smile.gif
Gal yra bandžiusių aguonų pyragą iš paskutinės laidos? Susigundžiau pagaminti, ir nusivyliau...net kepant pyragui labai jautėsi toks lyg ir kiaušinių kvapas...liko ir jam iškepus..taip pat tekstūra tokia nemaloniai šlapia ir lipni...cukraus kiekį taip pat mažinčiau.
Tai pirmasis nepavykęs pyragas iš beatos...kažin ką blogai padariau? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 12 26, 13:59)
Sveikos smile.gif
Gal yra bandžiusių aguonų pyragą iš paskutinės laidos? Susigundžiau pagaminti, ir nusivyliau...net kepant pyragui labai jautėsi toks lyg ir kiaušinių kvapas...liko ir jam iškepus..taip pat tekstūra tokia nemaloniai šlapia ir lipni...cukraus kiekį taip pat mažinčiau.
Tai pirmasis nepavykęs pyragas iš beatos...kažin ką blogai padariau?  unsure.gif

Aš kepiau Kalėdoms. Tik ne iš laidos, o iš antrosios knygos (nežinau, ar skiriasi, nes laidos dar nemačiau). Na, ir žinokit mums priešingai- tai buvo vienas skaniausių pyragųsmile.gif visi labai išgyrė ir net nesaldžiamėgiai kartojo. Tiesa, kitą kartą cukraus ir aš šiek tiek mažinsiu. Ir dariau aš jį ne su grietinėle, o su kondensuotu pienu (knygoje Beata pasiūliusi tokią alternatyvą skubantiems:) )
Tikrai dar bus kartojamas šis kepinys!
Atsakyti
QUOTE(Mėlynė** @ 2014 12 26, 11:59)
Sveikos smile.gif
Gal yra bandžiusių aguonų pyragą iš paskutinės laidos? Susigundžiau pagaminti, ir nusivyliau...net kepant pyragui labai jautėsi toks lyg ir kiaušinių kvapas...liko ir jam iškepus..taip pat tekstūra tokia nemaloniai šlapia ir lipni...cukraus kiekį taip pat mažinčiau.
Tai pirmasis nepavykęs pyragas iš beatos...kažin ką blogai padariau?  unsure.gif


Kepiau jau ne kartą, bet receptas iš knygos, tikrai labai patiko. Toks kietesnis, tvirtesnis gaunasi pagrindas.
Tik puošiau rūgštesnėm uogom, kad nebūt labai saldu. Gal net mandarinai tiktų.
Atsakyti
Kepiau ir as aguonini pyraga, be galo skanus, tik man jis per saldus, nors as labai didele saldumynu megeja. Nors ir taip mazinau cukraus kieki tiek glajuje, tiek pyrage, bet ir dar reiketu mazinti. Neisivaizduoju, kokio jis saldumo turetu buti, jei visa cukru reiketu det. Kiek pamenu i tesla reikia bert 300 g,o i glaju 150( glajus visas isigere i pyraga), tai beveik puse kilogramo gaunasi, manau, tikrai per daug. Tiesa, dar mano pirktines maltos aguonos buvo "Alvo", ten jos irgi su cukrumi doh.gif Nors Beata laidoje kepe taipogi su pirktinem aguonom. Kaip bebutu, sis pyragas tikrai dar bus kepamas, nes nepaisant saldumo, patiko ir man, ir artimiesiams, bet to, labai lengvai pagaminamas
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Meta..: 27 gruodžio 2014 - 01:09
Esu kepusi ir as aguonini pyraga, tiek man, tiek kas ragavo patiko ax.gif Receptas is knygos buvo ax.gif
Kalėdoms jau ne vienerius metus gaminu si pasteta ax.gif
Atsakyti
Vadinasi, kažką blogai padariau...katik paragavau jau po kelių dienų - to "kiaušinių" kvapo nesijaučia, būtų gal ir nieko, nu bet jau saldumas... ech, pamaitinsiu šiukšliadėžę ir eisiu gaminti toliau smile.gif
Atsakyti
Kepiau ir aš aguonų pyragą pagal laidos receptą. Taip pat iš karto mažinau cukraus kiekį. Tešlai bėriau 200 g., glajui - 100 g. Beto naudojau jau pasaldintas aguonas 'Alvo'.
Bet sekantį kartą tikrai dėsiu mažiau kiaušinių, pvz kokius 4 vnt., ir dar pamažinsiu cukraus kiekį kokiais 50-70 gr.
Nes dabar jis man tikrai labai išpūstas nuo tų kiaušinių gavosi. Ir buvo per saldus, nors ir pamažinau cukraus.
Ir šeip esu pastebėjusi, kad Beata nepagaili cukraus saldiems kepiniams ax.gif
Atsakyti
Išbandžiau aguoninį pyragą Kalėdoms, laabai patiko visiems, kitą kart tik mažiau cukraus dėsiu smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Akvilexxx @ 2015 01 06, 13:16)
Išbandžiau aguoninį pyragą Kalėdoms, laabai patiko visiems, kitą kart tik mažiau cukraus dėsiu  smile.gif

cukraus kiekį mažinčiau perpus drinks_cheers.gif
Atsakyti
QUOTE(kami_ @ 2014 12 27, 09:54)
Esu kepusi ir as aguonini pyraga, tiek man, tiek kas ragavo patiko ax.gif Receptas is knygos buvo ax.gif Kalėdoms jau ne vienerius metus gaminu si pasteta  ax.gif


Paštetas išties geras. Aš jau trečius metus gaminu ir visiems labai patinka.

Dar neseniai galvojau kaip čia naujai pagaminti grikius ir radau šią Mišrainė su grikiais ir fetos sūriu
Labai patiko. Vietoj fetos sūrio naudojau paprastą varškės sūrį su kmynai - visai tiko. Labai geras vitaminų pilnas patiekalas smile.gif
Atsakyti
As gaminau duonos suktinukus su morkomis, visai patiko. Mazasis ne itin valgus, bet du suktinukus suvalge ir trecio paprase. Vyras irgi sake skanu. As prie sriubytes patiekiau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Aurosoma: 09 sausio 2015 - 09:31
QUOTE(ramunce2 @ 2015 01 08, 20:19)
Paštetas išties geras. Aš jau trečius metus gaminu ir visiems labai patinka.

Dar neseniai galvojau kaip čia naujai pagaminti grikius ir radau šią Mišrainė su grikiais ir fetos sūriu
Labai patiko. Vietoj fetos sūrio naudojau paprastą varškės sūrį su kmynai - visai tiko. Labai geras vitaminų pilnas patiekalas smile.gif


Kalbant apie naujus grikių gaminimo būdus, tai mūsų šeimos atradimas yra Grikių, morkų ir tunų apkepas, iš daržovių knygos:)
Atsakyti