Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

QUOTE(Taurė @ 2013 10 04, 21:13)
Jei jūs [..]

Nu tikrai, kaip taip galėjau sau leisti, nevidonė bash.gif

Pažadu ateityje tylėti, bet po jūsų isterijos 2 dalykai (tokie svarboki kaip ir) nesikeičia:

1. Šėrimas faršu - ne RAW šėrimas
2. Jūsų šuniui suaugus, orientacinė norma - ne 2-3 proc.

Bet juk jūs žinot geriau biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 10 04, 15:31)
tai ta prasme maitinat barf?

aš irgi duodu berfo, nes tiesiog nėra kaip kitaip, 4 dienas per savaite valgo skrandžius, arklius, avis, ne visai sumaltus, bet smulkiais gabaliukai, bet likusiom trim dienom perku žmogišką jautieną, kiaulieną, vištas - kad graužtų, valytųsi. manau, vištų ir pas jus yra. kaip ir kepenų turėtų būt, kepenis irgi iš paprasto prekybcentrio perku, juk turėtų būt.. galų gale barf parduotuvėj tikrai būna organmixai. taip pat pas mus barf ir dideliais gabalais mėsos būna, arklienos ar širdžių.

Svarsčiau tokį varijantą, bet esmė tame, kad parašyta šios temos įvade, kad mityba turi būti labai įvairi, o su mūsų apylinkių parudotuvių pasiūla įvairovės nesigaus. Todėl ir pasirinkau jau paruoštą maistą, bent kol suvoksiu raw maitinimo plonybes ir rasiu kur nupirkti ko reikia. Tame maiste visko yra, ir tiek kiek reikia. Man kaip dar nesuprantančiai visko (turiu šunį nuo rugsėjo 4), o dabar likau dar labiau susipainiojus, baisu primaitinti neteisingai.
Įvado straipsnyje rašo reikalinga įvairovė, temoje aiškinama, kad elgiuosi blogai pasirinkdama įvairovę, nes maisto " formatas" negeras, o teisingam "formate" įvairovės neliks doh.gif Tai ką daryti ?
Pirksiu visą vištą, bet ar normalu šerti vien višta ? Kaklų jau ir daip daivinėjau, bet anties kaklu užspringo.
Žmonėms skirta jautiena, kiauliena, kalakutiena. O iš kur paimti taip reikiamų subproduktų ? Galiu gauti kaklų ir kepenų. Tuo visa įvairovė ir baigiasi.
JAV su subproduktais bėda, nes žmonės nevalgo tokių dalykų. Mes liežuvį kai išvirdavom, amerikonai svečiai žiaukčiodavo. Dabar toli nusikraustėm nuo tų vietų kur daug rusų, ten būdavo įvairesnių subproduktų pasirinkimo.

Nemačiau BARF parduotuvių. Kas tai per parduotuvės ?

Nelabai žinau ištikro barf ar raw čia pagal lietuviškas taisykles skaitoma, bet verčiu žodį, maitinu žalia mėsa. Gal dėl to ir užsipuolė mane ta isteriška moteris, kad pavadinau ne tuo žodžiu žalią mėsą ? Man žalia mėsa yra žalia mėsa, ir pavadimas barf, ar raw, man jokio skirtumo. Žalesnė nuo kitokio žodžio netaps.
Atsakyti
pasidomėkit barf, maitinimas malta mėsa yra barf. gali būti kad ir parduotuvių rasit aplink. o šiaip gi yra raw charas facebooke, ten pagrinde Amerika. Galite ten pasiklausinėti, kur kas ką perka.
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 10 05, 01:05)

2. Jūsų šuniui suaugus, orientacinė norma - ne 2-3 proc.

Bet juk jūs žinot geriau  biggrin.gif

g.gif tikrai? O kiek tada?
Atsakyti
Taure, o jūs nesinervinkit taip labai-tikrai. Tiesiog žalia mėsa ilgiau išsilaiko skrandyje, šuo ilgiau ją virškina ir ilgiau būna sotus. Faršas suvirškinamas daug greičiau.
Ir įvairovė pas jus pakankama (na, apie bizoną mano šunims tik pasvajoti...). Aš tai dabar tai nebesinervinu ir nebesiterlinu-sumetu į šaldiklį ir nematau didelės bėdos, kad kelias dienas ėda vieną produktą, kitas kelias dienas - kitą. Šunys aktyvūs, kailis blizga ir viskas gerai, Tik ką atsivedė palikuonių-vadinasi viskas liuks. Anksčiau pirkdavau, dalindavau, darydavau įvairovę-dabar viską darau paprasčiau. Viskas gerai-šerkite taip-kai tik galėsite, tai ir papildysite šuns racioną. Tiesa, mano patirtis tik 4 metai-tai su kitais lyginant ne tiek ir daug, bet jei šunys puikiai atrodo-tai jau šį tą ir pasako (bent jau aš taip manau)....
Atsakyti
Merginos, ar nėra jums buvę, kad šuo, maitinamas mėsa, alergizuotųsi. Kadangi aš maitinu daugiausiai tik namie augintų gyvulių mėsa ir subproduktais, ir tik labai retkarčiais perku parduotuvėje vištas, paskutiniu metu - prieš kokį mėnesį, tai galvojau, kad maistas neturėjo alergizuoti. Tačiau atsirado prie kaklo šlapiuojanti žaizdelė ir niekaip negyja... Kadangi turiu kitą šunį, kuris alergiškas ir dažnai nusižaizduoja, tai ta žaizda labai panaši. Panašu, kad dermatitas...
Gal galėtumėte patarti, kaip man dabar elgtis, ar nutraukti maitinimą žalia mėsa, kas man būtų žiauriai gaila, nes pripratom, ir yra labai daug privalumų, ar kažką keisti ne taip kardinaliai... Gal dar galit patarti ir kuo tepti žaizdą...
Atsakyti
QUOTE(Mil@na @ 2013 10 05, 18:03)
Taure, o jūs nesinervinkit taip labai-tikrai. Tiesiog žalia mėsa ilgiau išsilaiko skrandyje, šuo ilgiau ją virškina ir ilgiau būna sotus. Faršas suvirškinamas daug greičiau.

taip,ir dėl to geriau pasisavinamos visos naudingos medžiagos

Atsakyti
QUOTE(žydrynė @ 2013 10 06, 01:35)
taip,ir dėl to geriau pasisavinamos visos naudingos medžiagos

Na taip, sutinku. Bet teigti, kad sausiakas geriau nei sumalta žalia mėsa yra juokinga. Jau vien tai, kad tame maiste, kur duodu nėra jokios chemijos, man privalumas. Su laiku sugalvosiu kaip dar pagerinti situacijà.
Atsakyti
Aš juk taip ir sakau, ir kitos taip sako, tik kartais ne visai tais žodžiais, kurie mums būtų priimtinesni smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 10 05, 09:21)
pasidomėkit barf, maitinimas malta mėsa yra barf.

Ne visai taip. Pagal klasikinį BARF šuo šeriamas labai panašiai, kaip ir RAW. Nesmulkintais gabalais. Tik žymiai didesnis kaulų procentas, dominuoja vištų sparneliai ir nugarėlės, ir kad viduriai neužsicementuotų - duodama gana daug daržovių (o jos smulkinamos, kad nors kiek įsisavintų).
Atsakyti
QUOTE(Daiva D. @ 2013 10 08, 09:32)
Ne visai taip. Pagal klasikinį BARF šuo šeriamas labai panašiai, kaip ir RAW. Nesmulkintais gabalais. Tik žymiai didesnis kaulų procentas, dominuoja vištų sparneliai ir nugarėlės, ir kad viduriai neužsicementuotų - duodama gana daug daržovių (o jos smulkinamos, kad nors kiek įsisavintų).

na taip, dėl daržovių žinau, bet praleidau smile.gif Dėl kaulingumo.. Yra kartą du tekę pirkt paruoštą maistą, kaulų buvo 10%, kaip ir 10% organų, o kas likę - mėsa smile.gif O dėl smulkinimo, atrodo šitaip: ir kiek jau pastebiu, visur gaunasi šitaip, kad barf smulkinamas, o proporcijos panačios kaip ir RAW..
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Nolda: 08 spalio 2013 - 09:51
Nolda, tai rodiklis?
Va, pažiūrėk čia http://www.sanitex.e...k...436&cntr=LT
Speciali pakuotė net. Bet ar tai rodiklis, kad jais reikia šert šunį?
Pardavinėja dabar viską, ką netingi. Tik ar reikia viską pirkt kaip auksą? Atsirinkti reikia wink.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Agnnyte: 08 spalio 2013 - 12:21