QUOTE(Nolda @ 2013 10 04, 15:31)
tai ta prasme maitinat barf?
aš irgi duodu berfo, nes tiesiog nėra kaip kitaip, 4 dienas per savaite valgo skrandžius, arklius, avis, ne visai sumaltus, bet smulkiais gabaliukai, bet likusiom trim dienom perku žmogišką jautieną, kiaulieną, vištas - kad graužtų, valytųsi. manau, vištų ir pas jus yra. kaip ir kepenų turėtų būt, kepenis irgi iš paprasto prekybcentrio perku, juk turėtų būt.. galų gale barf parduotuvėj tikrai būna organmixai. taip pat pas mus barf ir dideliais gabalais mėsos būna, arklienos ar širdžių.
Svarsčiau tokį varijantą, bet esmė tame, kad parašyta šios temos įvade, kad mityba turi būti labai įvairi, o su mūsų apylinkių parudotuvių pasiūla įvairovės nesigaus. Todėl ir pasirinkau jau paruoštą maistą, bent kol suvoksiu raw maitinimo plonybes ir rasiu kur nupirkti ko reikia. Tame maiste visko yra, ir tiek kiek reikia. Man kaip dar nesuprantančiai visko (turiu šunį nuo rugsėjo 4), o dabar likau dar labiau susipainiojus, baisu primaitinti neteisingai.
Įvado straipsnyje rašo reikalinga įvairovė, temoje aiškinama, kad elgiuosi blogai pasirinkdama įvairovę, nes maisto " formatas" negeras, o teisingam "formate" įvairovės neliks

Tai ką daryti ?
Pirksiu visą vištą, bet ar normalu šerti vien višta ? Kaklų jau ir daip daivinėjau, bet anties kaklu užspringo.
Žmonėms skirta jautiena, kiauliena, kalakutiena. O iš kur paimti taip reikiamų subproduktų ? Galiu gauti kaklų ir kepenų. Tuo visa įvairovė ir baigiasi.
JAV su subproduktais bėda, nes žmonės nevalgo tokių dalykų. Mes liežuvį kai išvirdavom, amerikonai svečiai žiaukčiodavo. Dabar toli nusikraustėm nuo tų vietų kur daug rusų, ten būdavo įvairesnių subproduktų pasirinkimo.
Nemačiau BARF parduotuvių. Kas tai per parduotuvės ?
Nelabai žinau ištikro barf ar raw čia pagal lietuviškas taisykles skaitoma, bet verčiu žodį, maitinu žalia mėsa. Gal dėl to ir užsipuolė mane ta isteriška moteris, kad pavadinau ne tuo žodžiu žalią mėsą ? Man žalia mėsa yra žalia mėsa, ir pavadimas barf, ar raw, man jokio skirtumo. Žalesnė nuo kitokio žodžio netaps.