Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus šėrimas (RAW/BARF)

mano tai 3-4 kartus per diena,bet po kelias spiras
Atsakyti
QUOTE(Ciooce @ 2013 11 23, 01:05)
Užspaudžiami maišeliai, kaip pvz. toks padeda tokiais atvejais biggrin.gif

thumbup.gif Geeeras...
Ačiū už idėją, reiks prasisukti per Ikea. (Oho, kaip surimavau...) lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Miss Bisbigli @ 2013 11 25, 13:19)
Normalu kad suo seriamas RAW tustinasi 1-2 k/sav? Visad maniau kad kiek kartu seriamas tiek ir tustinasi, su sausu taip ir budavo. Kaulu jam neduodu isvis, kepeneliu gauna kasdien be isimciu, ir jos sudaro tikrai daugiau nei 3proc davinio, ismatos neskystos, normalios. Tik tas daznis g.gif visiskai nebezinau jo ritmo doh.gif

Man neatrodo, kad normalu. Nes maistas gi ne 3 paras virškinamas, tad ir jo pasišalinimas turėtu buti ne 1-2 k/sav.Manyčiau, kad nepakankamai subalansuotas racionas. Maniškis normaliai tuštinasi 1-2 kartus per parą ir labai retai 1 kartą per 2 paras, netgi per badą jis 1 kartą paprastai tuštinasi.
Atsakyti
QUOTE(saber @ 2013 11 25, 23:28)
Man neatrodo, kad normalu. Nes maistas gi ne 3 paras virškinamas, tad ir jo pasišalinimas turėtu buti ne 1-2 k/sav.Manyčiau, kad nepakankamai subalansuotas racionas. Maniškis normaliai tuštinasi 1-2 kartus per parą ir labai retai 1 kartą per 2 paras, netgi per badą jis 1 kartą paprastai tuštinasi.

Maniškė tik sausiaku maitinama darydavo 2kart per parą.su RAW jei jau pasitaiko dvi dienas iš eilės pakakot, tai jau tookia kruopelytę išsteni kad juokas suima biggrin.gif Gal čia irgi individualu, tas virškinimas.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 11 26, 00:33)
Maniškė tik sausiaku maitinama darydavo 2kart per parą.su RAW jei jau pasitaiko dvi dienas iš eilės pakakot, tai jau tookia kruopelytę išsteni kad juokas suima  biggrin.gif Gal čia irgi individualu, tas virškinimas.

Sunku pasakyti, nesu žinovė biggrin.gif Bet po sausiako maniškis kaip arklys varydavo po kelis kartus per pasivaikščiojimą, o dabar tvarkingai, nedaug, normalios spalvos ir konsistencijos biggrin.gif Tik jei su kaulais biški perdozuoju tada jau kruopelytės byra, bet tpu, tpu, tpu taip nenutaikau labai retai.
Atsakyti
QUOTE(Nolda @ 2013 11 25, 13:54)
pas mane irgi tuštinasi kas 2 - kas 3 dieną, neseniai kalbėjausi su viena mergina pervedusia šunį ant RAW, turtinasi taip pat kas 3, tai matyt normalu  biggrin.gif

g.gif O mums vetas sakė,kad nenormalu,kažkas ne taip su žarnynu,virškinimu arba maitinimu.Bent kartą per dieną turi pakakot,ypač jei juda,o ne tik ant sopkės guli per dieną kelis kartus po pusvalandį pasivaikščiot išvedamas.Pas maniškį labai jau linkęs užsiraukt užupakalis,nuo sauso aplamai kartais tik su vaistais pramušdavom po kelių parų.Kažkaip labai susitvarkė su žaliais mėsgaliais šita bėda...
Atsakyti
na žalia mėsa yra puikiai pasisavinamas maistas, o kas yra puikiais pasisavinama tai ir išmatos gali būt netokios gausios ir dažnos, nesu ekspertė bet kažkaip galvoju taip
pavyzdžiui kūdikiai valgydami vien tik motinos pieną gali nesituštinti iki 10 dieų smile.gif ir tai nereiškia kad kažkas negerai, labai legvai pasisavinamas maistas ir jo tiesiog nelieka kur te susivirškinti
Atsakyti
QUOTE(adija5 @ 2013 11 26, 03:04)
g.gif O mums vetas sakė,kad nenormalu,kažkas ne taip su žarnynu,virškinimu arba maitinimu.Bent kartą per dieną turi pakakot,ypač jei juda,o ne tik ant sopkės guli per dieną kelis kartus po pusvalandį pasivaikščiot išvedamas.Pas maniškį labai jau linkęs užsiraukt užupakalis,nuo sauso aplamai kartais tik su vaistais pramušdavom po kelių parų.Kažkaip labai susitvarkė su žaliais mėsgaliais šita bėda...

Va mano suniui irgi linke kietet viduriai, bent su sausiaku budavo, turedavau nutaikyt, bet kasdien tustindavos visad.
Atrodo tikrai viska gerai subalansavau, pagal kitus sunis jis atrodo kasdien triesti turetu, kaulu neduodu, o kepeneliu visad, ir daugiau nei reikia. Seip man netrukdo, tik va pasiklausiau ar cia normalu, nes galvojau - o kaip gerai isisavina maista kad net ner is ko kakot biggrin.gif
Atsakyti
Maniškė daro 2-3 kart dienoje, bet labai po mažai. Kartais net nerandu tarp lapų, nors atrodo ir arti stovėjau ir įsidėmėjau vietą doh.gif
Atsakyti
skaičiau, kad skrandis (skilvis ir yra skrandis, ane?) netinka kaip subas, nes yra grynas raumuo. Tai jis skaičiuojamas prie raumeninės mėsos? t.y. atstoja visokias krūtininės, nugarines, sprandines, kumpius ir pan.?
šiuo metu šuniuko meniu sudaro: kiaulės skrandžiai valyti, jaučio insktai, kepenys, vištos nugaros mėsingos su uodega, vištos krūtinkauliai ir kaklai, strimėlės, lašišos galva, kiaulės plautis, jautienos maistiniai kaulai iš maksimos, kurių maiše buvo prikišta kremzlių su kažkiek mėsos, plėvių, keli kaulo gabalai su mėsa (kol dantys tik pieniniai ir nesukramto, duodu žaist), dar kiaušą vieną per mėnesį gavo. kaip manot, ar gana? triušių, ėrienos kažkaip ir sau nenusiperkam blush2.gif būtų galima nebent stirnienos kokių šiknų biggrin.gif per gimines gaut...
prisikišau kokius 50 kilų į šaldiklį cool.gif

ar kalakutų uodegos kuo nors vertingos? kad riebios tai tikrai...
na, ir dar nusimato keli litrai kiaulės kraujo. galima sulakint?

Atsakyti
Kiaulės skrandžiai nevertingi, plaučiai - jei dietinti šunį reikia, nes energetinės vertės ten nėr. Su jautienos tais kaulais atsargiai - kieti jie labai, kad žarnyno nesužalot. Geriau rinktis kalakuto kaklus, nugaras, vištų galvas.
Kalakutų uodegos naudingos. Taip pat pasigedau kokių jautienos nuopjovų ir galvijų skrandžių. Man jie tarnauja kaip mėsa, ne kaip subas, ten gryniausias raumuo. Taip pat nėr vištos kojų - ten irgi gėris.
Atsakyti
O ėrienos galima nupirkt tada, kai jau nukainuota būna mirksiukas.gif

Mano šuns barzda, paėdus ėrienos, trenkia pienu kažkodėl bigsmile.gif biggrin.gif
Atsakyti