Įkraunama...
Įkraunama...

Pomidorai 2013

QUOTE(saintlina @ 2013 05 06, 11:48)
Ar sibirinės veislės pas mus lauke gerai augtų? Ar visgi sąlygos gerokai skiriasi? Galvoju, gal kelis Rozovyj Miod ir gal dar Korol Sibiri pažastėlę įšaknydinus pabandyt lauke pasodint?

Jau dėl tų skirtumų mažiausiai suku galvą, auginsiu tuos pačius sibirinius, kaip ir anksčiau visus lauke augintus mirksiukas.gif T.y. mulčiuosiu aplink šviesiu mulču, kad šaknys nekaistų ir indeterminantams anksčiau viršūnes gnybsiu, nei šiltnamy augantiems. Be to, šią vasarą teks pomidorams dažniau vieniems gyventi, tai tik perkėlus į lauką kelis kartus asiūklio nuoviru papurkšiu ir baziliko n palaistysiu. Noriu apsidrausti nuo pat pradžių, nes nei viena anksčiau neauginta ir veislės nehibridinės.
Beje, jei auginsi durpėj, būtinai sodinant papildomai kalio sulfatu ir superfosfatu reiktų patręšti, kai užsimegs vaisiai - magnio sulfatu 4u.gif

QUOTE(Asese @ 2013 05 06, 11:53)
Nes eksperimentinis, šiltnamyje nuo gimimo augantis, nelabai tiks - jis Kardinal Mazarinis - toks dičkis tikrai nepribrandins vaisių lauke  g.gif

Todėl, kad indeterminantas? Nugi po 5 vaisinės kekės gnybiam viršūnę ir turėtų spėti sunokti vaisiai ant pačio augalo.

QUOTE(*Inga:) @ 2013 05 06, 12:46)
Bet ir ne žemaūgis, apie 1,50m man pernai užaugo.

Tokio ūgio laisvai gali lauke augti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 12:18)
Beje, jei auginsi durpėj, būtinai sodinant papildomai kalio sulfatu ir superfosfatu reiktų patręšti, kai užsimegs vaisiai - magnio sulfatu  4u.gif

nea, priesmėly šituos auginsiu. Irgi reik šitais patręšt?
Atsakyti
QUOTE(saintlina @ 2013 05 06, 13:36)
nea, priesmėly šituos auginsiu. Irgi reik šitais patręšt?

Smėly labai greit išsiplauna maistinės medžiagos, tręščiau mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 12:42)
Smėly labai greit išsiplauna maistinės medžiagos, tręščiau  mirksiukas.gif

aga, išsiplauna. Primaitinsiu smile.gif
Atsakyti
Nuejau iki siltnamio, +37 blink.gif Nepadeda agro jauciu, nors neaisku, kiek butu prikaitine be jos. Iskeps mano pomidorai
Atsakyti
QUOTE(zikas1970 @ 2013 05 06, 14:39)
Nuejau iki siltnamio, +37  blink.gif  Nepadeda agro jauciu, nors neaisku, kiek butu prikaitine be jos. Iskeps mano pomidorai

Statyk kibirus siltnamyje su saltu vandeniu arba ant taku pilk salta vandeni.

Kada i lauka planuojat sodint pomidorus?
Atsakyti
QUOTE(madmuazele @ 2013 05 06, 12:47)
Ir kaip skonis pomidoru? bigsmile.gif  Seklos kokios firmos?

Firmos nebepamenu, o skonis tai skanus biggrin.gif . Dideli, rausvi, jaučiaširdžių tipo. Man tokie tai labai patinka.
Atsakyti
apie churma veislę kas nors galėtumėt ką gero pasakyt? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Marmaledas @ 2013 05 06, 15:54)
apie churma veislę kas nors galėtumėt ką gero pasakyt? blush2.gif

Skanūs, o daugiau pasiskaityt galima į paiešką pavadinimą įrašius, SM atsiliepimų tikrai yra.
Atsakyti
Gaudvile, ačiū, ieškau ieškau. Labai jau skanus pavadinimas man jo,tikiuosi ir pomidoriukai bus toki. stengiausi biski spalvikes paderint šiltnamyje-baltas, geltoni ir oranžiniai- vienoj pusėj, o visi kiti- kitoj. Churma- geltonas kaži?
radau- geltonas, ir toks kaip galvoju- nu laukiu nesulaukiu kada bsu galima ragaut wub.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marmaledas: 06 gegužės 2013 - 15:57
QUOTE(Marmaledas @ 2013 05 06, 16:50)
Churma- geltonas kaži?

Persimono spalvos, geltonai oranžinis. Jojo net viduriai panašūs į persimono mirksiukas.gif Uf, kaip čia reiks dar tiek laiko iki pirmų pomidorų atsilaikyt blush2.gif biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Gaudvilė @ 2013 05 06, 15:57)

būtent, aš irgi sodinu ir seilėjuosi- greet white, ananas, churma, zelionoje jabloko, - nu vien pavadinimai nerealūs, tai ne ahurkai- skruzdės, žiogai ir pan.- visai nevalgomi dalykai ( ale reikai ir tų). Dar įdomu iš mano tų susimaišiusių kas gausis, su tais dviem pavadinimais reiks laikyt kol išsiaiškinsiu, jei pavyks, o tai bu snaujadarai- oranževaja krasavica ir moskovsky gigant ar panašiai. Kolkas daigai tai vienodai gražūs, nei vienas gracija ar stuomeniu neišsiskiria g.gif
Atsakyti