Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje, nuo A iki Ž

QUOTE(Wiesba @ 2013 05 13, 15:35)
Papasakosiu, kaip as gavau banke kredita. Nuejau ir sakau, "man reikia kreditines korteles, na atsiskaitimams internete ir t.t." Banko darbuotojas nieko neklausdamas iskart surase popierius ir 1500 eur kreditine kortele po 4 dienu jau buvo pas mane. As niekur nedirbu, gaunu tik i banka Kindergeld. Labai nustebau, kad taip viska paprasta. smile.gif

kos tai bankas ? g.gif kad naudojates tuo kreditu koki procenta mokate ? ar kokios ten salygos...?
kad kredita gaut nesunku ir as girdejau...aplink yra nemazai zmoniu nesunkiai gavusiu.
Atsakyti
QUOTE(Wiesba @ 2013 05 13, 14:35)
kreditine kortele [...]Labai nustebau, kad taip viska paprasta. smile.gif
aha, aisku kad paprasta, bet brangu smile.gif stengites labai i kreditines minusa nelisti, nes ju procentai didesni, nei "iprastu" kreditu.
Atsakyti
QUOTE(Wiesba @ 2013 05 13, 13:35)
Papasakosiu, kaip as gavau banke kredita. Nuejau ir sakau, "man reikia kreditines korteles, na atsiskaitimams internete ir t.t." Banko darbuotojas nieko neklausdamas iskart surase popierius ir 1500 eur kreditine kortele po 4 dienu jau buvo pas mane. As niekur nedirbu, gaunu tik i banka Kindergeld. Labai nustebau, kad taip viska paprasta. smile.gif

nu reik tiketis, kad bus is ko moketi ta kredita atgal, nes tokie bankai nejuokauja, linksma nepasirodys tikrai. Apie procentus tai isvis nesneku, gavai 1500, o grazint turesi 3000?
Atsakyti
man irgi atrodo keista imti kreditą, kai net niekur nedirbama
Atsakyti
kam reikejo kredito bandykit pirkt per Otto baldus issimoketinai, jie ten nepigus, bet gal ka issirinksit. Mano drauge pastoviai is ten ka nusiperka. Man tai keista jos atveju, nes ji perka mano galva jai nereikalingus daiktus smile.gif po to ismokineja 2 metus smile.gif
bet jei kt varianto nera geriau nei miegot ant grindu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 05 13, 18:41)
bet jei kt varianto nera geriau nei miegot ant grindu  4u.gif

nu nezinau, as taip sudejus per savo gyvenima kokius 2 metus (puse metu, metus ir dar karta puse metu) miegojau ant grindu...ir nieko neatsitiko g.gif Net nepasakyciau kad nebuvo pinigu, - arba 'neapsimokejo' naujos lovos pirkt, arba buvo svarbesniu pirkiniu g.gif

ir dabar dar daznai pamiegu salia mazosios loveles ant grindu....

As jau geriau miegosiu ant grindu, pigiausio poroloninio ciuzinio, negu lysiu i skolas g.gif
man atrodo, butiniausia yra saldytuvas ir bent viena virykles plytele (uz 10-20 eur). Viskam kitam- sutaupai, tada perki.

Galu gale kleinanzeige, laikrasciai, yra,- paieskot galima kas ka dovanoja/atiduoda, jei nesinori abejotinos kokybes butiniausiu daiktu pirkt g.gif
Atsakyti
[quote=uups,2013 05 13, 21:00]
nu nezinau, as taip sudejus per savo gyvenima kokius 2 metus (puse metu, metus ir dar karta puse metu) miegojau ant grindu...ir nieko neatsitiko g.gif Net nepasakyciau kad nebuvo pinigu, - arba 'neapsimokejo' naujos lovos pirkt, arba buvo svarbesniu pirkiniu g.gif

mano labai brangus ciuzinys atsiveztas is LT supelijo jo dugnas nes miegojau ant grindu 6 men !!! net nezinojau, kad taip but gali biggrin.gif

jei yra auto, aisku ieskokite per ebei !!! as ten tiek daiktu geru matau, bet as viena su 6 m bernu be auto, neparsitemtume...

as is pries kreditus. net Biblijoj parasyta, kas negalima uz paskolinta suma procenta imt... aisku gerai, kad bankai yra, kur milijonus zmones laikytu biggrin.gif
Atsakyti
Mums irgi ciuzinys taip buvo pradejes pelt, dar spejom susisgribt. Bet kokiu atveju mes dabar ir miegosim ant zemes, tik kazka turbut reik paklot po apacia.
Atsakyti
QUOTE(sandrii @ 2013 05 14, 07:50)
Mums irgi ciuzinys taip buvo pradejes pelt, dar spejom susisgribt. Bet kokiu atveju mes dabar ir miegosim ant zemes, tik kazka turbut reik paklot po apacia.

taip, kad ir be lovos miegant, po čiužinių turi būti Lattenrost (na kaip tai vadinasi lietuviškai?) vėdinimuisi. arba galima karts nuo karto čiužinį pakelti, atremti į sieną, norint apačią pravėdinti.
vieną pažįstamą turiu, kuris tiesiog tuščias dėžes nuo alaus sudėjęs po čiužinių ir patenkintas miega:)

bet aš patarčiau geriau vis tiek kažkokią lovą įsigyti. tik ant čiužinio miegoti yra nugarai negerai
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo arbataa: 14 gegužės 2013 - 08:54
QUOTE(Wiesba @ 2013 05 13, 14:35)

Koks tai bankas? g.gif
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2013 05 14, 07:54)
taip, kad ir be lovos miegant, po čiužinių turi būti Lattenrost (na kaip tai vadinasi lietuviškai?) vėdinimuisi. arba galima karts nuo karto čiužinį pakelti, atremti į sieną, norint apačią pravėdinti.
vieną pažįstamą turiu, kuris tiesiog tuščias dėžes nuo alaus sudėjęs po čiužinių ir patenkintas miega:)

bet aš patarčiau geriau vis tiek kažkokią lovą įsigyti. tik ant čiužinio miegoti yra nugarai negerai

Mes jau metai su virs miegam ant ciuziniu tik tuos Latenrost pasideje. Viskas kuo puikiausiai. Kol neisigysim nuosavo busto manau i lova neinvestuosim.
Atsakyti
QUOTE(arbataa @ 2013 05 14, 07:54)

kodel? g.gif koks skirtumas kur tas ciuzinys padetas,- ant zemes, ar pakeltas 30 cm auksciau? g.gif

Ir ir siaip,- kas kuo tiki,- vieni 7 zonu ciuziniais, kiti banguojanciom vandens lovom, treti i lova lenta dedasi kad kieciau butu,- asmeniskai pazystu....teoriju kaip zmogus turi miegot labai daug...

Del vedinimo,- nezinau, gal nuo dregmes bute ir ciuzinio priklauso g.gif mes miegojom schmoll.gif metus laiko ant ciuzinio, nei vedinom, nei vartem, ir jokiu pelesiu ar dregmes kondensatu schmoll.gif . Ciuzinys, tiesa, su metalinem spiralem buvo, taigi ir tuscia erdve tarp sluoksniu unsure.gif
Atsakyti