Įkraunama...
Įkraunama...

Gyvenimas Vokietijoje, nuo A iki Ž

QUOTE(In hell @ 2013 09 04, 10:53)
Aukštyn nosį - pakilsi kaip Boeing'as 4u.gif Mano tik kai pateko į daržą sirgo 2 kart lb rimtai (temperatūra 41,5 rodė nesdaugiau padalų nebuvo termike) ir antrą kartą ausys. O taip viskas - gal taviškiai visai nesirgs, kam save nuteikinėti? mirksiukas.gif
Gal jau buvai vėl dėl kalbos lygio? Būk gera, parašyk, kai praeisi visas "užkardas" - man aktualu blush2.gif
DeiveX, kaip einasi  4u.gif

As va ka tik grizau gavusi Einladung zum Einstufungtest. Dabar rugsejo 10 diena man bus zinu lygio nustatymo testas. Tik nezinau ar pavyks sudalyvauti, nes ta pacia diena mano mergytei operacija numatyta, tai bandysiu tartis, kad atidetu ta testa kitai dienai.
Atsakyti
QUOTE(In hell @ 2013 09 04, 11:53)
Aukštyn nosį - pakilsi kaip Boeing'as 4u.gif Mano tik kai pateko į daržą sirgo 2 kart lb rimtai (temperatūra 41,5 rodė nesdaugiau padalų nebuvo termike) ir antrą kartą ausys. O taip viskas - gal taviškiai visai nesirgs, kam save nuteikinėti? mirksiukas.gif
Gal jau buvai vėl dėl kalbos lygio? Būk gera, parašyk, kai praeisi visas "užkardas" - man aktualu blush2.gif
DeiveX, kaip einasi  4u.gif

tai kad pakeliu tą nosį aukštyn, atrodo, viskas įsivažiuoja, ir vėl tenka stabtelti dėl ko nors doh.gif
Aš laukiu laiškelio dėl tų kursų, kurio niekaip nesulaukiu g.gif jau žiauriai neramu daros..nepamenu, kaip ten ta darbuotjoja aiškino, ar visiems ateis laiškai po 3-4 sav., ar pirmiesiems išrinktiesiems, kurie mokysis nuo rugsėjo vidurio..nes minėjo, kad kiti pradės nuo spalio vidurio, reikia gal pabandyti pačiai, nors el. laiškelį parašyti, vis neprieinu paieškoti to pranešimo, kurį gavau kai kvietė atvykti tą kalbos lygį nustatyti, ten gal rasiu kaip ten su jais susisiekti. Nes dabar net nežinau kur ir kam rašyt doh.gif nes tas kvietimas per darbo biržą į tą įstaigą atvykti buvo duotas.
Iš kitos pusės dar gerai, kad man vidury rugsėjo mokslai neprasidės, nes mažius pratinasi sunkokai. Toks lėtapėdis tam darželį, o namie tai sienom lipa..šiaip jis turi BA, kosuliai nesveiki užpuola kartais, tai ir nenoriu aš jo stresuot perdaug ir skubėt su palikinėjimais, nes kiekvienas susirgimas gali išaukti tuos kosulius doh.gif Nesupranta jis ten nieko..nu šiek tiek paprastus tokius žodelius žino, o kai kviečia auklėtoja pažaist, tai nė nereaguoja doh.gif ir šiaip su vaikais nelabai draugauja..
Atsakyti
Buvau vakar del intergracijos kalbos kursu savo miesto volkschule, be termino papuoliau iskart. Ryt darau kalbos testa. Pasake kad eisiu i 4-6 Modul (kiek suptarau tai lygiai...nuo 1 pradedi) nes as kalbu ir visur puikiai susikalbu. kad tik i 4 eit netektu nes mokytis labai nemegstu, punktualiai pamokose but, sedet grupej...man tai kancia. studiju metais viska paskutines 2 naktis darydavau, bet apsigyniau smile.gif
ta laiska is Migracijos behiordes man sake gausiu laike poros savaiciu, kiti uz sav gauna, su juo vel i mokykla eit. tas kaiskas kaip pakvietimas-puse sumos visiem Migracijos b. apmoka, kita suma arba pats moki arba jei gauni is Job center kazka tada nieko nekainuoja. Spali pradeciau mokytis, vasari jau prufungas butu ir pabaigciau. Gerai, kad nuo 1 lygio nereik lankyt !!! as to nezinojau tik tedel delsiau, nes pusmeti kasdien i pamokas eit neistverciau biggrin.gif
nznau kaip su darbu suderinciau ir kaip vaika spesiu pasiimt is mokyklos, bet gal kazkaip.
Bet integracion kursa baiges visvien laisvai visom temom nekalbesi, bet bent pagrindai bus.

Atsakyti
QUOTE(Savannaa @ 2013 09 04, 22:14)

O kast en per laiskas is migracijos? Ten reikia eiti ir uzsisakyti kazka kad atsiustu?
As irgi zadu lankyti tuos integracinius kursus, bet vyras vis dirba, tai nera kada nueit i Volkschule.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo ~Bambolina~: 05 rugsėjo 2013 - 08:17
QUOTE(Savannaa @ 2013 09 04, 22:14)
Buvau vakar del intergracijos kalbos kursu savo miesto volkschule, be termino papuoliau iskart. Ryt darau kalbos testa. Pasake kad eisiu i 4-6 Modul (kiek suptarau tai lygiai...nuo 1 pradedi) nes as kalbu ir visur puikiai susikalbu. kad tik i 4 eit netektu nes mokytis labai nemegstu, punktualiai pamokose but, sedet grupej...man tai kancia. studiju metais viska paskutines 2 naktis darydavau, bet apsigyniau  smile.gif
ta laiska is Migracijos behiordes man sake gausiu laike poros savaiciu, kiti uz sav gauna, su juo vel i mokykla eit. tas kaiskas kaip pakvietimas-puse sumos visiem Migracijos b. apmoka, kita suma arba pats moki arba jei gauni is Job  center kazka tada nieko nekainuoja. Spali pradeciau mokytis, vasari jau prufungas butu ir pabaigciau. Gerai, kad nuo 1 lygio nereik lankyt !!! as to nezinojau tik tedel delsiau, nes pusmeti kasdien i pamokas eit neistverciau  biggrin.gif
nznau kaip su darbu suderinciau ir kaip vaika spesiu pasiimt is mokyklos, bet gal kazkaip.
Bet integracion kursa baiges visvien laisvai visom temom nekalbesi, bet bent pagrindai bus.

Labas,as irgi tik atvykus nuejau uzsirasyt i siuos kursus.Sekancia diena man paskyre laika testui atlikti,irgi ivertino ,kad turiu eiti i 6 moduli,man rodos,tai B1.Taip,mano lygis toks mazdaug ir buvo,bet tose mokyklose daugelis pradeda nuo nulio ir juos automatiskai po kiekvieno lygio kelia i sekanti.Dauguma buvo zemiau negu vidutinio lygio gabumu,taigi tas vadinamasis B1 atitiko daug prastesni lygi.Prasykites ,kad paskirtu is karto i aukstesni,tikrai Jums ten nebus ka veikti,nes as kai pasiprasiau,jau nebuvo vietu,tai visa menesi nuobodziavau.Viena,kas man ten patiko,tai kad ir ne visi gabus,bet Zmones,tokie draugiski,tikrai mieli,destytojos irgi ypatingai malonios.Bet po menesio susiradau darba,ir ,gaila,mano ziniu lygis liko ''tam paciam lygmenyje'',mazai pasistumejau,nes namie kalbam lietuviskai,darbe-mazai kontaktu su vokieciais.Taigi,metodika tu kursu net labai gera,bet kai kas antras nesupranta absoliuciai nieko ir taip kiekvienam destytoja aiskina gestu pagalba,trukdomas mokanciu zmoniu laikas.5 minutes mokaisi,25 minutes lauki,kol isaiskins likusiai gaujai:)
Atsakyti
Aisku,jei man butu kas nors apmokeje,tikrai butu smagu pakikenti,juolab,kad zmones buvo puikus,20% kalbejo rusiskai.O dabar -220 euru menesiui uz kursus(tiems,kuriuos siuncia jobcenter,tik 120),plius 100 eu benzinui ir 250 eu auklei.Man tai pakankamai didele suma,uz kuria norejau gauti kokybiska paslauga.Gaila,negavau.Bet dziaugiuosi sutikus puikia mergina is Sankt Peterburgo ir moldave:)
Atsakyti
Sveikos,

O pradejus kursus ir pamacius, kad lygis per zemas nebeina is karto persikelti i stipresni?
as tai jauciu nuo 0 pradesiu, nes moku tik pasisveikinti, atsisveikinti, savo varda pasakyti, kiek man metu, ir kad noriu valgyti ar gerti blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(@Helena@ @ 2013 09 05, 15:49)
Sveikos,

O pradejus kursus ir pamacius, kad lygis per zemas nebeina is karto persikelti i stipresni?
as tai jauciu nuo 0 pradesiu, nes moku tik pasisveikinti, atsisveikinti, savo varda pasakyti, kiek man metu, ir kad noriu valgyti ar gerti  blush2.gif

Pas mus tiems,kurie kursai buvo apmoketi arba dalinai apmoketi,tai neleido.Oman,pvz.leido,bet kas is to,jei vietu nebuvo,o kitu kursu to aukstesnio lygio reiketu laukti apie 3-4 menesius.Bet jei nieko nemokat,eikit nuo 0,atmosfera ten turetu buti gera,nes dazniausiai eina motyvuoti zmones,kurie nori ismokti kalba.
Atsakyti
QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 09 05, 09:16)
O kast en per laiskas is migracijos? Ten reikia eiti ir uzsisakyti kazka kad atsiustu?
As irgi zadu lankyti tuos integracinius kursus, bet vyras vis dirba, tai nera kada nueit i Volkschule.

mano drauge pati kazka pilde ir siunte. man viska uzpilde Volkschule darbuotoja ir pati issiunte.
kol negauni atsakymo negali pradet (gali, aisku, jei pats moketis nori).
Migracion becherde puse lyg sumos perima visa kt pats moki arba jei gauni ALG II nemoki nieko, tik nesupratau, ka kur siust ir ko prasyt reiktu, kad apmoketu likusia suma lotuliukas.gif bet sake, kad viska sutvarkys ta pati darbuotoja...
siuo metu Job center kalbu kursais neusziima(neapmoka)
svarbiausia sulaukt laisko is Migracion...tada su juo i Volkschule...
siandien laikiau kalbos testa pasake kad rastu i 5 modul eit galiu, o rastu i 6a. sestas paskutinis po jo kazkoks trumpas kursas apie gyvenima vokietijoje ir egzaminas.

QUOTE(šano @ 2013 09 05, 15:27)
Aisku,jei man butu kas nors apmokeje,tikrai butu smagu pakikenti,juolab,kad zmones buvo puikus,20% kalbejo rusiskai.O dabar -220 euru menesiui uz kursus(tiems,kuriuos siuncia jobcenter,tik 120),plius 100 eu benzinui ir 250 eu auklei.Man tai pakankamai didele suma,uz kuria norejau gauti kokybiska paslauga.Gaila,negavau.Bet dziaugiuosi sutikus puikia mergina is Sankt Peterburgo ir moldave:)

man, manau, pilnai apmokes, bet pakikent man laiko gaila. dirbt tuo paciu turesiu, vaika pasiimt po pamoku, bureliu jis pora dar lanko, pats nenueina reik vedziot...
as ir eisnu ne tik del kalbos bet del zmoniu. gal rasiu su kuo bus galima bendraut pilnavertiskai, o ne, kaip su vokieciais smile.gif
Atsakyti
Kad neklaidint zmoniu:

Migrationsbehörde ir
Volkshochschule
4u.gif
Atsakyti
As lankau Integrationkurs fur Frauen, nuo pirmadienio jau bus 5 kursas (B1). Aisku ismokau labai daug, nes atvaziavus pries metus nei bee nei mee, bet tas mokejimas tai daugiausia gramatika. Aisku galiu susisneket su gydytoju, Rathause, bet visada galvoju kaip cia taisyklingai pasakyt. Man reikia praktikos, o kur ja gaut jeigu seimoj lietuviskai, su draugemis rusiskai, angliskai arba lenkiskai. g.gif Bet pas mus i kursus ateina zmones, kurie DE jau 10-20 metu, tai galvoju, man dar viskas pries akis smile.gif
Atsakyti
as siandien tik 4 moduli pradejau, bet pabaigus trecia (siandien ir baigem)dave padaryti tokia uzduoti, kur reikia suorganizuoti ,,party,.Tai po uzudoties atlikimo sake, kad musu pora, mano ir kinietes gautumem B1 tongue.gif biggrin.gif tai dziaugiuosi, o gramatikos reikia dar mokintis, oi reikia.
Atsakyti