QUOTE(~Bambolina~ @ 2013 09 05, 09:16)
O kast en per laiskas is migracijos? Ten reikia eiti ir uzsisakyti kazka kad atsiustu?
As irgi zadu lankyti tuos integracinius kursus, bet vyras vis dirba, tai nera kada nueit i Volkschule.
mano drauge pati kazka pilde ir siunte. man viska uzpilde Volkschule darbuotoja ir pati issiunte.
kol negauni atsakymo negali pradet (gali, aisku, jei pats moketis nori).
Migracion becherde puse lyg sumos perima visa kt pats moki arba jei gauni ALG II nemoki nieko, tik nesupratau, ka kur siust ir ko prasyt reiktu, kad apmoketu likusia suma

bet sake, kad viska sutvarkys ta pati darbuotoja...
siuo metu Job center kalbu kursais neusziima(neapmoka)
svarbiausia sulaukt laisko is Migracion...tada su juo i Volkschule...
siandien laikiau kalbos testa pasake kad rastu i 5 modul eit galiu, o rastu i 6a. sestas paskutinis po jo kazkoks trumpas kursas apie gyvenima vokietijoje ir egzaminas.
QUOTE(šano @ 2013 09 05, 15:27)
Aisku,jei man butu kas nors apmokeje,tikrai butu smagu pakikenti,juolab,kad zmones buvo puikus,20% kalbejo rusiskai.O dabar -220 euru menesiui uz kursus(tiems,kuriuos siuncia jobcenter,tik 120),plius 100 eu benzinui ir 250 eu auklei.Man tai pakankamai didele suma,uz kuria norejau gauti kokybiska paslauga.Gaila,negavau.Bet dziaugiuosi sutikus puikia mergina is Sankt Peterburgo ir moldave:)
man, manau, pilnai apmokes, bet pakikent man laiko gaila. dirbt tuo paciu turesiu, vaika pasiimt po pamoku, bureliu jis pora dar lanko, pats nenueina reik vedziot...
as ir eisnu ne tik del kalbos bet del zmoniu. gal rasiu su kuo bus galima bendraut pilnavertiskai, o ne, kaip su vokieciais