QUOTE(LumiLumi @ 2013 05 16, 21:58)
Elata, pažiūrėjau Lumi fotkę... susižv.. balsu
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 16, 22:02)
ta plyta ant viršaus dar...
vargsas triusis, trauma jam tam narveli. pagailo kaip ir visiskai nejuokinga.
Vargsas, nes as pagalvojau, kad su malonumu ji suryciau
agresyveju
Giminės suvažiavime loterija buvo, laimėjus buvau triušį
paskui tikiuos pabėgo, o ne močiutė mus svetelius vaišino
QUOTE(Sedindriuke @ 2013 05 16, 22:16)
Giminės suvažiavime loterija buvo, laimėjus buvau triušį
paskui tikiuos pabėgo, o ne močiutė mus svetelius vaišino 
jo, tikėkimės pabėgo, tapo laukiniu triušiu ir gąsdina dabar miško gyventojus savo neįprastais miesčioniškais įpročiais
ramios visos sivakar... matyt uzsieme skaniu valgymu ar kiskiu gaudymu...
mano pirmas valgymas buvo 2val, kai gryzau is egzamino. ryte 6 val man per anksti, tai ejau "tusciu" pilvu. gryzus: omletas is triju kiausiu, kiaules sonines, grybuku, svogunu laisku ir gero sauksto pacios riebiausios grietineles... apsirijau. bet ne ilgam. apie 5 valanda uzejo noras smaguriaut, tai ejo i trasa kokosu pienas (maniskis gryzo vakar su 4 skardinem, sake "gavo po 50ct" - piguva) ir namu gamybos sokoladas ir dar vynuogiu maza kekyte ir viskas sian. uztat kokoso pieno 3/4 skardines islaiziau, silpna net...
mano pirmas valgymas buvo 2val, kai gryzau is egzamino. ryte 6 val man per anksti, tai ejau "tusciu" pilvu. gryzus: omletas is triju kiausiu, kiaules sonines, grybuku, svogunu laisku ir gero sauksto pacios riebiausios grietineles... apsirijau. bet ne ilgam. apie 5 valanda uzejo noras smaguriaut, tai ejo i trasa kokosu pienas (maniskis gryzo vakar su 4 skardinem, sake "gavo po 50ct" - piguva) ir namu gamybos sokoladas ir dar vynuogiu maza kekyte ir viskas sian. uztat kokoso pieno 3/4 skardines islaiziau, silpna net...
QUOTE(Elata @ 2013 05 16, 21:24)
na, "voresta" apie tą jauną amžių čia turbūt mums kelioms (na, man, Sedindriukei gal) taiko, nes mes nesutinkam pusžalės mėsos valgyti. Yra tokia atšaka kaip raw paleo - žaliavalgiai paleo, kurie valgo pusžalę mėsą, tik nupiltą karštu vandeniu ir pan. "voresta" buvo įmetusi vieno berods lenko mokslininko A. M. Ugolev tyrimo Frog Autolysis pavadinimą, kuriame jis tyrė, jog žalią varlę druskos rūgštis (tai, kas yra mūsų skranduke) greičiau sunaikina, nei virtą, kadangi žaliai virškintis padeda jos pačios fermentai. Tai štai remdamasi šiuo (ir gal kokiais kitais tyrimais), "voresta" nekaitina mėsos ilgai, vos kelias minutes, kad mėsa neprarastų savo fermentų. Tai yra jos nuomonė, mes ją gerbiam, tačiau nepalaikom, todėl ji vis prikiša tą mūsų amžių ir kad jaunos mes galim valgyt ką norim 
iš tiesų, informacijos daug, šaltinių daug ir nuomonių daug, o jau jums spręsti, ką rinktis ir kaip maitintis
iš tiesų, informacijos daug, šaltinių daug ir nuomonių daug, o jau jums spręsti, ką rinktis ir kaip maitintis
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 16, 21:09)
Taip, turiu...anksčiau neturėjau laiko ir poreikio gamintis pieno produktus, visą pieną parduodavom, o va dabar jūsų forumą pasiskaičius nutariau gamintis grietine, sviestą ir sūrius.Beje Voresta kaip gamini varškės sūrį? Gal turi kokį firminį receptą? Ir dėl šernienos....šiandien gavosi neblogai, cielas kumpis kepė 2 valandas su trupučiu, bet prie kaulo prapjovus dar matėsi kraujuko (sūnui tas vaizdas nepatiko).O tai kaip teisingai reiktų gamint šernieną? Man baugu ją pusžalę valgyt, nors ir patikrintą.
neturiu jokių firminių receptų, separuotą pieną rauginu, surūgusį su puodu statau į karštą vandenį ir laikau , kol sutraukia, atsiskiria išrūgos. Stengiuosi neperkaitinti, kad baltymas nesukietėtų. Senais laikais pildavau karštą šviežią pieną į rūgpienį, ir sutraukdavo, tačiau dabar to nebenoriu daryti
na, kadangi visais laikais mėgau muštinukus iš nugarinės valgyt pusžalius, tai per 30 metų įpratau ir nebesibaidau. Neteko girdėti, kad kas mūsų pusėj būt pasigavę trichineliozę.
Visas mėsas gaminu (jei gaminu) vienodai: trumpai kaitinu (kol mėsos gabaliukų paviršius pakeičia spalvą) ar tai keptuvėj vandeny ar tai į troškinį sumetusi. Vidus nedomina kokia ten spalva. Per visus praėjusius metus tik sykį kepiau antį kaip priklauso- svečiam pavaišint.
Pusryčiai anksti pusę 6 buvo. Būčiau numirus iki 2 val, kada pertrauką gavom darbe.
Pusryčiai du kiaušiai, savojos kopūsto-morkos kepėsis - na keptuvėj patušinta vandeny; sviesto; kotleto pusė
Užkanda: šoninės du gabalėliai
Pietūs: trys kotletai, du nago didumo pomidorai, rytinės daržovės... jau kaipp muuurkiauuu kaip valgyt norėjauuu murkti - Elatos žodis
Obuolys vietoj kavos - tonusui pakelt.. padėjo.
Sportas.. o bėgau šiandien su tokia idėja taip http://www.youtube.c...h?v=7wcagLhU4dE žiauru, aplink namą apibėgau, nes taip kojų nepavilkau.. net eidama iš darbo į kalniuką..sustojau pailsėt..kojos nenešė- įsitempusios nuo visą dieną stovėjimo ir buko nieko nedarymo, ramstantis nuo vienos kojos ant kitos... vapše..
Vakarienei: sardinių indelis, savojos kopūsto-morkos patušijimas (kaip rytinis, pietinis.. kopūstas pagrindinė daržovė pas mane), moliūgo sėklų, juodų alyvuogių (už vynuoges skaniau ..sugalvojau taip atsidarius stiklainį... iš tikro nemėgstu vynuogių.. gerklę graužia saldumas); sviesto koks 70 gramų, du obuoliai glikogenui į raumenis .. tipo ir sviestas energijai atstatyt juk aš fat burner, nebe sugar burner. Sviesto nebepirksiu, nes tai mano SWYPO blin....
Be kavos šiandien. Bais norėjos iš darbo grįžus tonusui kelt..obuolį pagriebiau.. ir sakiau geriau kavą palakt nei tokiais kiekiais pradėčiau kavą sviestu keist
Labanaktis
p.s. pusryčiams turiu tų pačių daržovių, likusių nuo vakarienės ruošimo
ir su virtais kiaušiais bus, nes maniškis dieną virės matomai.. reiks suvalgyt.
Pusryčiai du kiaušiai, savojos kopūsto-morkos kepėsis - na keptuvėj patušinta vandeny; sviesto; kotleto pusė
Užkanda: šoninės du gabalėliai
Pietūs: trys kotletai, du nago didumo pomidorai, rytinės daržovės... jau kaipp muuurkiauuu kaip valgyt norėjauuu murkti - Elatos žodis
Obuolys vietoj kavos - tonusui pakelt.. padėjo.
Sportas.. o bėgau šiandien su tokia idėja taip http://www.youtube.c...h?v=7wcagLhU4dE žiauru, aplink namą apibėgau, nes taip kojų nepavilkau.. net eidama iš darbo į kalniuką..sustojau pailsėt..kojos nenešė- įsitempusios nuo visą dieną stovėjimo ir buko nieko nedarymo, ramstantis nuo vienos kojos ant kitos... vapše..
Vakarienei: sardinių indelis, savojos kopūsto-morkos patušijimas (kaip rytinis, pietinis.. kopūstas pagrindinė daržovė pas mane), moliūgo sėklų, juodų alyvuogių (už vynuoges skaniau ..sugalvojau taip atsidarius stiklainį... iš tikro nemėgstu vynuogių.. gerklę graužia saldumas); sviesto koks 70 gramų, du obuoliai glikogenui į raumenis .. tipo ir sviestas energijai atstatyt juk aš fat burner, nebe sugar burner. Sviesto nebepirksiu, nes tai mano SWYPO blin....
Be kavos šiandien. Bais norėjos iš darbo grįžus tonusui kelt..obuolį pagriebiau.. ir sakiau geriau kavą palakt nei tokiais kiekiais pradėčiau kavą sviestu keist
Labanaktis
p.s. pusryčiams turiu tų pačių daržovių, likusių nuo vakarienės ruošimo
Oho, ištrynė mūsų su jautiena diskusiją pirmam puslapy... Tai kai... Okay, kalbos laisvė čia neegzistuoja, akivaizdu.
Kaip gyvenat? Savaitgalis ant nosies, kokie planai? Kas savaitgalio pietums numatyta?
O aš tai kavos pasiilgau labai. Darbe vis būdavo proga ratą aplink pastatą apsukti, kavos išgerti, kad ir nelabai kokios. O dabar net tokio preteksto nebėra. Kas nors dar be manęs ir Sedindriukės kavos atsisakėt šiom dienom?
Kaip gyvenat? Savaitgalis ant nosies, kokie planai? Kas savaitgalio pietums numatyta?
O aš tai kavos pasiilgau labai. Darbe vis būdavo proga ratą aplink pastatą apsukti, kavos išgerti, kad ir nelabai kokios. O dabar net tokio preteksto nebėra. Kas nors dar be manęs ir Sedindriukės kavos atsisakėt šiom dienom?





