QUOTE(maskatukas @ 2013 05 17, 10:30)
sveikos, as tik pradedancioji, kelios dienos pas jus
mano meniu-ryte-tradiciniai sumustiniai, aisku su daugiau sveisto, nes jo norejau visada, bet galvojau, kad negerai, kava be pieno ir cukraus-taip geriu jau senai
dubenelis avizines koses, su pienu truputi
ryte turi valgyti, nes pasalinta visa skydliauke ir geriu tiroksino tablete, jei nevalgau, sureaguoja skrandis
priespieciai-kiviukas, varskes gabalelis, dievinu ja
vakariene-sau pasitroskinau vistienos file, be odeles, su raugintais kopustais ir morka
jauciausi alkana
kas ir kur negerai?
matai , ši mityba, tai yra organizmo
kuro keitimas, kadangi nebeišeina važiuoti ant angliavandenių, tai
perjungiam degimą ant riebalų. O pas tave jų turbūt per mažai- todėl jautiesi alkana.
angliavandenių neturi būti daugiau nei 1/3 raciono(čia max). Kai valgai 100 gr varškės, joje yra apie 20 gr baltymo, tai tiek pat ar net daugiau turi gauti ir riebalo.
Tačiau tikrai, kadangi
visai nesusigaudau koks tas gyvenimas be skydliaukės, keiskis viską savo nuožiūra.
Papildyta:
QUOTE(LiepaMėta @ 2013 05 16, 21:09)
.Beje Voresta kaip gamini varškės sūrį?
šiandie išbandžiau
čia aprašytą būdą
QUOTE
Kaip pasigaminti varškės, sūrio
Į V. ir D. Buliauskų ūkį vykta ir norint sužinoti, kaip namų sąlygomis iš rūgusio pieno pasigaminti varškės sūrį. Tokių žinių pageidavo skaitytojai.
Vaiva mielai parodė, paaiškino sakydama: Tegu žmonės darosi negaila pamokyti.
Rytinį pieną ji supila į nemažą indą, šį deda ant putplasčio kad vėsa nuo grindų nesismelktų. Indo viršų bei šonus uždengia polietileno plėvele, paskui šiltu audeklu (1). Kam to reikia? Kad vienoda būtų pieno rūgimo temperatūra ir jis tolygiai surūgtų. Jei surūgs netolygiai, varškė bei sūris gardūs nebus.
Pienas rūgsta parą. Tada pilamas į puodą (2) ir, uždėjus dangtį (3), kaitinamas ant viryklės. Uždengiamas todėl, kad šiluma pasiskirstytų vienodai. Maišyti kaitinamo pieno nepatartina. Maišant suirs baltymų struktūra varškė bus smulki, sugurusi, įspėja Vaiva.
Į kitą puodą pilamas saldus pienas. Jo neturi būti daugiau nei rūgusio. Jei bus daugiau jo nesutrauks rūgęs pienas. Galima saldaus pieno pilti tiek pat, kiek rūgusio. Tada varškė nebus rūgšti. Varškė, taigi ir sūris bus rūgštesni, kuo rūgusio pieno imsime daugiau nei saldaus.
Rūgusį pieną reikia kaitinti iki 40 OC, o saldų iki 45 OC. Perkaitinus atvėsinti iki minimų temperatūrų (4). Tada saldų pieną pilti į didesnį indą, kuriame rūgštus pienas (5). Palikti 15 minučių, kad išrūgos sutrauktų saldų pieną (6).
Kai sutraukia, imti sūrmaišį gali būti pasiūtas iš marlės, medvilnės, lino, užuolaidinio audinio, dėti jį virš tuščio indo ant sietelio. Semti puodeliu sutrauktą pieną ir pilti į sūrmaišį (7). Kai sūrmaišyje bus pakankamai varškės, susukus jo viršų šioje vietoje ir spausti, kad išrūgos nuvarvėtų (8). Nevalia spausti apačios ir šonų spaudžiant juos sūrmaišio skylutės užaks, todėl išrūgos gerai nenuvarvės.
Pripildytą ir nuspaustą sūrmaišį palikti 15 minučių kad geriau nusivarvėtų. Tada paslėgti ant sūrmaišio su varške dėti lentutę, ant šios stiklainį su vandeniu arba akmenį. Slėgdyti ne trumpiau kaip 6 val.
Pusei kilogramo varškės pagaminti reikia, pavyzdžiui, 2,5 l rūgusio ir 1,5 l saldaus pieno.
rezultatas patiko ir baltymai šildant tik iki tokios temperatūros, lieka nepakitę. Ir vakar atsivedusios ožkos priešpienį sunaudojau (garsusis Transfer faktorius

) pašildžiau ir į rūgpienį supyliau.