Nežinau kur rašyti, todėl paklausiu šioje temoje, nes če renkasi patyrusios augintojos. Nusipirkau actara 4g ir noriu skiesti į 5 litrus vandens. Naikinsiu įvairius kenkėjus , kurie puola dekoratyvinius augalus. Kiek reikia kratyti granuliu? (internete rašo, kad 10 litru skiesti 4-8 g granulių). Lauksiu patarimo, nes bijau, kai užtaisysiu tai ištročysio visus augalus

QUOTE(Kalinka2006 @ 2013 05 31, 23:20)
Sveikutes!
Merginos kokias daugiametes gelytes turit, kad vasaros pabaigoje graziai zydetu? Ar rudeniui? Kasko norisi, nes pas mane i vasaros pabaiga nieko nelieka zydincio
Bet man patinka, kad butu nereiklus, ir kad iskasti ziemai nereiketu
nes nera kur laikyti. Taip jau kardelius numarinau 
Merginos kokias daugiametes gelytes turit, kad vasaros pabaigoje graziai zydetu? Ar rudeniui? Kasko norisi, nes pas mane i vasaros pabaiga nieko nelieka zydincio

Patys vėlyviausi yra vėlyviai

p.s. kardelių svogūnai gerai laikosi šaldytuve. išdžiovinus sudedu į popierinį maišelį ir dedu į apatinį stalčių (ne kamerą, aišku)
QUOTE(vi_ @ 2013 05 30, 21:37)
O kokia pas jus šluotsmilgė? Klausiu, mat, Rasa patarė atsisakyti tokios, kur man labiau patinka, ir imtis kitokios. Dėl pirmosios pomėgio kartais išsidrėbti. Gal, kad ji kiek aukštėlesnė už antrąją? Kalba eina apie 'Schottland' ir 'Godschleier'. Turėsiu progą palyginti, nes pernai įsigijau pirmąsias, o šiemet prisisakiau antrųjų. Pastebėjau, kad šluotsmilgės, kaip, beje, ir miskantai (bent jau manieji 2), lengvai perneša persodinimą. Vaizdelis toks, tartum, jie sakytų, - oi, pone, mums ir ten buvo gerai, bet čia tai jau išvis sanatorija... širdingai dėkodami bučiuojame jūsų rankeles!

pas mane 'Schottland', tai jei gerai supratau, būtent šita ''turi pomėgį išsidrėbti''? tai ši jums labiau patinka, bet Rasa rekomendavo 'Godschleier'? bandau išsiaiškint viską ar teisingai jūsų postą supratau

QUOTE(Kalinka2006 @ 2013 05 31, 22:20)
Sveikutes!
Bet man patinka, kad butu nereiklus, ir kad iskasti ziemai nereiketu
nes nera kur laikyti. Taip jau kardelius numarinau 

Man patinka gėlės, kurios groja ilgai - pradeda birželio pabaigoje, o baigia po rimtų šalnų. Ir tokių yra. Pati iš jų turiu saulaines 'Sahin's Early Flowered' (foto jos viršuje, apačioje irgi saulainės tik 'Rubinzwerg', apie kurias dar neturiu tvirtos nuomonės dėl jųjų patvarumo, mat turiu jas tik antrą sezoną ir ne viską dar patikrinau)
(

rūgtis Taurus (foto šis augaliukas matosi raudonais pailgais žiedeliais, vaizdeliai daryti rugpjūčio ir rugsėjo mėnesiais, nors beveik tas pat matėsi ir liepą bei birželio pradžią (šviesūs žiedeliai tai dar vieno nuostabaus augaliuko, kuris prie rūgties bais gražiai žiūrisi, tai astras 'Lutetia', tik jo čia dar mažokai, nes amžius dar kuklokas - 4-5 mėn.; astriukas sodintas pernai pavasarį, gi šiemet žiedelių bus 3-4 daugiau)
(

saulakiai ir katžolės Walkers Low. Visų šių augaliukų aukštis perkopia pusmetrį, o saulakiai, jei geras dirvožemis, pasistiepia gerokai virš metro (saulakiai gražiai žiūrisi su violetiniais kaimynais, iš jų, flioksais, kurie antroje vasaros pusėje irgi mėgsta ilgai pažydėti). Visi mėgsta saulutę. Nelepūs.
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 01, 11:55)
pas mane 'Schottland', tai jei gerai supratau, būtent šita ''turi pomėgį išsidrėbti''? tai ši jums labiau patinka, bet Rasa rekomendavo 'Godschleier'? bandau išsiaiškint viską ar teisingai jūsų postą supratau
Teisingai supratote. Tik praleidote žodį "kartais".

QUOTE(erika_daug @ 2013 06 01, 10:06)
Nežinau kur rašyti, todėl paklausiu šioje temoje, nes če renkasi patyrusios augintojos. Nusipirkau actara 4g ir noriu skiesti į 5 litrus vandens. Naikinsiu įvairius kenkėjus , kurie puola dekoratyvinius augalus. Kiek reikia kratyti granuliu? (internete rašo, kad 10 litru skiesti 4-8 g granulių). Lauksiu patarimo, nes bijau, kai užtaisysiu tai ištročysio visus augalus 

Labai teisingai rašo. Bus 0,8 proc. tirpalas.Tiek ir reikia, tad skieskit drąsiai. Su insekticidais nenudeginsit. Savo praktikoje turėjau nuotykį, kai skaičiuodama ne ten kablelį padėjau, ir vyrai nupurškė pushektarį sėklinių pasėlių dešimteriopa norma. Tiesa ,purškė chemija iš tos grupės, kuriai ir decis priklauso. Užtat visą vasarą po augalais masinės kapinės vabalų buvo

QUOTE(vi_ @ 2013 06 02, 14:20)
teip

ačiū už vaizdelius, smagu prisimint pernai metų grožius, ir kūrimo džiaugsmą

apie saulaines, nu niekaip nenori pas mane įsikabint 'Rubinzwerg', o taip laukiau ir tikėjausi, kad šiemet bus kitas vaizdelis. o 'Rubby Tuesday' atrodo kaifuoja, nors žemė kaip tik pastarosioms kliuvo tokia...ne pati geriausia

QUOTE(jot.ka @ 2013 06 03, 23:04)
ačiū už vaizdelius, smagu prisimint pernai metų grožius, ir kūrimo džiaugsmą
.
apie saulaines, nu niekaip nenori pas mane įsikabint 'Rubinzwerg', o taip laukiau ir tikėjausi, kad šiemet bus kitas vaizdelis. o 'Rubby Tuesday' atrodo kaifuoja, nors žemė kaip tik pastarosioms kliuvo tokia...ne pati geriausia

Taip, ir man smagu prisiminti, kad šių metų akimis pilnos klaidų manojo gėlyno ausys, pernai atrodė kūryba, kuri dargi suteikė daug nepadirbto džiaugsmo.

Per atostogėles kūrybinio džiaugsmo veik nepajutau, nes ištisai teko taisyti pernykštes klaidas arba daryti naujiems augaliukams vietas. Be to, kai prisimenu, kad esu užsisakiusi 75 augaliukus, apima lengvas siaubelis dėl to, kad jėgų ir laiko turiu tik kokiems 25...

Saulainė 'Rubinzwerg' šiemet kiek išsiplėtė, bet ne tiek, kiek 'Sahin's early flowering', be to, būtent ją užpuolė amaras. Pernai ji mane kiek nuvylė, nes nežydėjo antrą sykį, o ir žydėjimo maksimumą pasiekė žymiai vėliau nei antroji saulainė, tuom sugadindama kompozicijos dermę. Žiūrėsim, kaip šiemet bus. Saulainių/rykštenės kompanija šiemet gaus 2 prabangius kaimynus-žolynus stipa calamagrostis ir kažkurį iš gražialapių miskantų (Yaku Yima, turbūt), be to, jie stovės kompozicijos priekyje. Šitaip bus pridengta ne itin išvaizdi saulainių lapija (mačiau kažkur foto, kurioje saulainės su žolynais labai gražiai žiūrisi). Iš kitų mūsų bendrų pažįstamų ženkliai savo valdas išplėtė astriukai 'Lutetia' ir 'Brilliant', tačiau lyginant su 'Lady in Black', tai tik vaikiški žaidimai... Čia irgi vyks įžolinimas, tačiau dar mėtausi tarp melvenių ir šluotsmilgių... Tokie dalykai. O pas jus kokie? Ir ką reiškia "nenori įsikabinti" (apie 'Rubinzwerg')?
QUOTE(vi_ @ 2013 06 04, 14:33)
Šiemet gi džiaugsmo mažiau, nes kartu su atsirandančiu žinojimu dingsta paslaptis, kuri, mano manymu, ir yra kūrybos variklis. Bet nežinojimo dar apstu, tad bus dar kuom pasidžiaugti.
<...>
Be to, kai prisimenu, kad esu užsisakiusi 75 augaliukus, apima lengvas siaubelis dėl to, kad jėgų ir laiko turiu tik kokiems 25...
<...>
Saulainė 'Rubinzwerg' šiemet kiek išsiplėtė, bet ne tiek, kiek 'Sahin's early flowering', be to, būtent ją užpuolė amaras. <...>
Tokie dalykai. O pas jus kokie? Ir ką reiškia "nenori įsikabinti" (apie 'Rubinzwerg')?

Be to, kai prisimenu, kad esu užsisakiusi 75 augaliukus, apima lengvas siaubelis dėl to, kad jėgų ir laiko turiu tik kokiems 25...

Saulainė 'Rubinzwerg' šiemet kiek išsiplėtė, bet ne tiek, kiek 'Sahin's early flowering', be to, būtent ją užpuolė amaras. <...>
Tokie dalykai. O pas jus kokie? Ir ką reiškia "nenori įsikabinti" (apie 'Rubinzwerg')?
na man šiemet atvirkščiai, džiaugsmo daugiau

nauji augalai...ir dar koks kiekis....labai labai pavydžiu

saulainė 'Rubinzwerg' atrodo prastai, panašu kad neišsiplėtė, taip kaip ir pernai džiovina lapus ir yra bliednai žalia, ūgio irgi neįspūdingo, o kitos džiugina, atrodo geriau nei pernai. laukiu ir viliuosi, kad visgi šiemet atrodys geriau, nei pernai, nes pernai ir žiedai buvo deformuoti ir šiaip jokio vaizdo.
QUOTE(jot.ka @ 2013 06 05, 11:55)
na man šiemet atvirkščiai, džiaugsmo daugiau
, jis kitoks nei pernai, nes pernai su augalais tik susipažinau, o šiemet aš jau jų laukiu, ir kai pavasario galas ir vasaros pradžia nuskilo ir su šiluma ir su drėgme, tai mano akimis žiūrint, šiemet viskas vešliai auga, na bent jau lyginant su pernai
. iki žinojimo man dar kaip iki mėnulio
, kol kas stebiu ir jau po truputį šiausšiasi plaukai, atstumai tarp augalų smarkiai per maži, iškelt neturiu kur, tai dabar galvos skausmas, kur iškelt astra, kuris gaiviai kvepia, pernai man jis labai patiko, deja šiemet toks mizernas, vos gaivaliojasi, ir vėlgi, po kojom kurmio tuneliai, užpilu, ir vėl ten skylė, plius hortenzija per arti, kažką reikia daryt, bet ką, kai ir darže nėra laisvos vietos?
na liks turbūt retoriniu klausimu 
, baltai, bet vistiek. tikiuosi kitąmet aš jus vysiuosi :)beje, grįžtu prie pernykštės minties, tas mano gėlynas kur kas geriau atrodo iš nugaros, pati pastebėjau, kad vis einu ir einu takeliu tarp gyvatvorės ir gėlyno, į tą pusę visi žiedai atsisukę, visi lapai vešlesni, visi augalai gražesni, tuo tarpu pro langą žiūrint, spigina saulė ir visos faktūros dingsta pačių augalų metamame šešėlyje...sprendimai kol kas du, arba gėlyną traukti arčiau terasos, praktiškai apželdint terasą, ir faktūromis bei spalvomis džiaugtis iš arti, arba jei gėlynas lieka savo vietoje, tai jį daryt baltą, kuo šviesenį. kol kas visaip svarstau vieno ir kito varianto pliusus ir minusus.
saulainė 'Rubinzwerg' atrodo prastai, panašu kad neišsiplėtė, taip kaip ir pernai džiovina lapus ir yra bliednai žalia, ūgio irgi neįspūdingo, o kitos džiugina, atrodo geriau nei pernai. laukiu ir viliuosi, kad visgi šiemet atrodys geriau, nei pernai, nes pernai ir žiedai buvo deformuoti ir šiaip jokio vaizdo.

Matau rimtos reformos laukia jūsų ateityje. Gaunasi, kad dabartinis gėlynas yra tartum laikinas augalų pasibandymo poligonas. Gal taip ir geriau, nes tai artimesnis kelias idealo link, t.y. pirma pasibandai, kas pas tave auga ir kaip atrodo, išmoksti teisingų atstumų, randi artimiausius dūšiai derinius, o tada padarai galutinį produktą. Aišku, sprendimas, net jei yra tik 2 variantai, nebus lengvas. Aš rinkčiausi variantą su gėlynu prie terasos. Turiu 1 gėlyną prie pat verandos (skaityk, vos ne terasos), o ir ausytojo gėlyno ausys visai netoli (4-5 metrai), tad kai sėdžiu verandoje, negaliu nuo jų atplėšti akių. Aišku, kai augaliukai taip arti, reikalavimai vaizdui, bent man taip atrodo, yra kiek kitokie nei nutolusiam gėlynui. Gal klystu, tačiau jūsų atveju pernešus augalyną arčiau, už naujojo augalyno atsirastų tarpas vejos, o palei tvorą visgi turėtų kažkas pasilikti. Kaip jūs pati tai įsivaizduojate? Įdomu gi.
Dėl saulainės 'Rubinzwerg' prasto atrodymo nebandėte apkaltinti kurmį? Pernai pas mane du augaliukai taip prastai elgėsi, tai nusprendžiau, kad kurmis bus pasidaręs po jų šaknimis kanalus, juolab, kad šių padarėlių gėlynuose tikrai yra. Šiemet jie pagražėjo, nes jau antri metai kaip gyvi, tad prisigamino šaknų, kurios ir su kurmio kanalu po jomis, sugeba augaliuką sočiai pamaitinti ir pagirdyti. Taip manau. Žadėjau atlikti tyrimą, kuris patvirtintų šį mano manymą, aplink augaliuką kiek pakasinėti ir aptikus kanalą pažiūrėti, ar jis neina po šaknimis bet neprisiruošiau... Tiesa, pernai gėlynuose į atrastus kanalus pribėriau specialių česnaku smirdančių granulių, tai gal kurmiai pakeitė kanalų trasas. Eik žinok...
Šį savaitgalį su naujokais augaliukais vykstu į sodybą. Bus kas veikti... Tačiau pirmiausia pasodinsiu didžiuosius skudučius ir Aureolas. Bais jų laukiau ir ruošiausi atvykimui. Beje, kaip gyvena jūsų Aureola (dydžio ir grožio prasme)?
QUOTE(vi_ @ 2013 06 06, 09:37)
Matau rimtos reformos laukia jūsų ateityje. Gaunasi, kad dabartinis gėlynas yra tartum laikinas augalų pasibandymo poligonas. Gal taip ir geriau, nes tai artimesnis kelias idealo link, t.y. pirma pasibandai, kas pas tave auga ir kaip atrodo, išmoksti teisingų atstumų, randi artimiausius dūšiai derinius, o tada padarai galutinį produktą. Aišku, sprendimas, net jei yra tik 2 variantai, nebus lengvas. Aš rinkčiausi variantą su gėlynu prie terasos. Turiu 1 gėlyną prie pat verandos (skaityk, vos ne terasos), o ir ausytojo gėlyno ausys visai netoli (4-5 metrai), tad kai sėdžiu verandoje, negaliu nuo jų atplėšti akių. Aišku, kai augaliukai taip arti, reikalavimai vaizdui, bent man taip atrodo, yra kiek kitokie nei nutolusiam gėlynui. Gal klystu, tačiau jūsų atveju pernešus augalyną arčiau, už naujojo augalyno atsirastų tarpas vejos, o palei tvorą visgi turėtų kažkas pasilikti. Kaip jūs pati tai įsivaizduojate? Įdomu gi.
Dėl saulainės 'Rubinzwerg' prasto atrodymo nebandėte apkaltinti kurmį? <...>
Beje, kaip gyvena jūsų Aureola (dydžio ir grožio prasme)?
Dėl saulainės 'Rubinzwerg' prasto atrodymo nebandėte apkaltinti kurmį? <...>
Beje, kaip gyvena jūsų Aureola (dydžio ir grožio prasme)?
tikrai taip, augalai auga o aš stebiu, kas auga, kaip auga, kam netinka, nepatinka. jūsų paminėtas variantas, gėlynas prie terasos, žolyno tarpas ir vėl gėlynas patvory ir mano galvoje sukasi, taip labai norėčiau, bet kad to atstumo kaip ir nerasta. va pasimieravau, nuo planuojamos terasos krašto iki plačiausios gėlyno vietos nepilni 4 m, tai arba tas gėlynas prie terasos gaunasi toks irgi nedidelių apimčių, ir tas patvorinis irgi kūdokas. nežinau, kažkaip nelimpa, jau įsitikinau savo kailiu, kad siauras plotelis nesutalpina gražiai augalų, plius, mane ''veža'' stambūs, dideli augalai.
kurmį dėl saulainės neaugimo nežinau ar galiu apkaltint, visai šalia nesimato jo takų, nebent giliau,bet kad jie gėlyne siautėja tai faktas.
Aureola pamiro, daugiau tikriausiai neeksperimentuosiu

jediara, smagu, kad temą iliustruojat

Mergaitės, kokias auginate alūnes (heucheras)? Kurių lapeliai išlieka gražūs per visą sezoną? Renkuosi ir pasimečiau
Tinka visi atspalviai
Tik norėčiau kupstelio formos ir gausiai žydinčios...