QUOTE(Butybė @ 2013 10 13, 13:05)
As pati rusiska lentele nesinaudoju (ta darydavau anksciau

), dabar kiekviena karta susidelioju atskira rugsciu balanso lentele receptui, nes pvz. az ivairiu partiju alieju rugsciu duomenys skiriasi
Saule/Guoda, norejau paklausti, o sudarinedama formule, kreipi demesi i emulsikliu, stabilizatoriu sudeti ieinancias rugstis

na tikrai nekreipiu, nes visas užmanymas ( tame tarpe tos lentelės) yra tik aliejų rūgščių skaičiavimui.
Manau, kad čia jau kita metodika būtų reikalinga

, aš nesu nei chemikė nei kosmetologė ar pan..........tikriausiai tokius skaičiavimus galėtų atlikti tik kremų gamybos " fabrikėliai" ( aišku, jei pripažintų šitą teoriją

, nes ji ne vienintelė - yra dar tokia vadinama "vokiška", kur aliejai suskirstyti kitokiu būdu , t.y. pagal stabilumą, atsparumą oksidavimuisi, pasklidimą ant odos, pagal šią teoriją dieniniams kremams naudojami aliejai su daug soč. r., o polinesoč - tik naktiniuose, bet man tokie kremai labai sunkūs pasirodė; yra ir kitų teorijų).
Šiame etape esu labai patenkinta savo veido kremais: emulsiklį naudoju tik prolipid, jo aprašyme nurodyta, kad jis yra subalansuotas, atitinka odos lipidinio barjero struktūrą ir suteikia dar daugybę kitų gėrių ( nežinau, ar tikrai, bet man ir mano kremų naudotojų draugijai patinka

), esu pasiruošusi 4-5 variantus kremų pagal sezonus su skirtinga aliejine dalimi, kuriuose papildomų aktyvų neperdaugiausiai.
Kai įsigyju naujų aktyvų - išbandau mažu kiekiu; jei pasiteisina, pagerėja pojūčiai - patobulinu kremo sudėtį.
Dar visada su matuokliu tikrinu ph, labai skiriasi duomenys nuo juostelių
O dėl skirtingų rūgščių kiekių skirtingose aliejų partijose - mano nuomone, tai ne esminiai skirtumai, kadangi ten skaičiai skiriasi kokiais 1-2 šimtosiosmis, o mes naudojam kelis gramus aliejaus, tai tų rūgščių - ko gero tik keli mg išeitų ( ir čia visama indelyje kremo)

kas kita, kad skirtingi pardavėjai nurodo skirtingas aliejų sudėtis iš esmės ( buvom nagrinėję slyvų kauliukų aliejų ir kažkokį kitą - nepamenu, tai skyrėsi kardinaliai sudėties aprašymai), va čia tai neiaišku, kur tiesa
Tiesa sakant, iš esmės pasikliauju savo ir giminaičių bei draugių pojūčiais pavartojus kremus, o skaičiavimai - patiko, pasiteisino, tai ir toliau naudoju tokią metodiką.
Puiku ir pagirtina, kad paskaičiuoji kiekvieną kartą pagal pardavėjo nurodytas rūgšits