Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(diasaja @ 2013 06 26, 13:52)
jeigu žemė paliekama atvira.

nu ne, atvira ji buvo, po nestoru (iki 10 cm) sluoksniu šieno. Pavasarį ten, kur buvo numatyta sėti/sodinti, atidengiau ir iškart purenau. Lengva nebuvo.
Atsakyti
prisidirbau verysad.gif susargdinau žiedinius kopūstus puviniu. unsure.gif
Laikiau po agro ir dar visą laiką mulčiavau, na ir dar pamylėdavau dilgėlių srutom..Iš pradžių augo galingai sveikutėliai, bet dabar iš vidaus pradėjo pūti, du jau išmečiau, kiti lyg ir dar nepūna.
Aišku nudengiau, atitraukiau truputį mulčą (daug kur papelijęs), uždengiau smulkiu tinklu, o ką toliau daryti, gal su asiūklio nuoviru gydyti? Turiu dar litrą šaldytuve.
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 06 27, 11:50)
prisidirbau verysad.gif susargdinau žiedinius kopūstus puviniu.  unsure.gif
Laikiau po agro ir dar visą laiką mulčiavau, na ir dar pamylėdavau dilgėlių srutom..Iš pradžių augo galingai sveikutėliai, bet dabar iš vidaus pradėjo pūti, du jau išmečiau, kiti lyg ir dar nepūna.
Aišku nudengiau, atitraukiau truputį mulčą (daug kur papelijęs), uždengiau smulkiu tinklu, o ką toliau daryti, gal su asiūklio nuoviru gydyti? Turiu dar litrą šaldytuve.

kažkuri bakterinė liga, puvinys. Įsimeta į brokolius, pekino, žiedinius kopūstus galvučių formavimo metu, esant lietingiems orams ir aukštai santykinei oro drėgmei. nelabai yra kuo gydyt.
Atsakyti
QUOTE(Paladė @ 2013 06 27, 12:07)
kažkuri bakterinė liga, puvinys. Įsimeta į brokolius, pekino, žiedinius kopūstus galvučių formavimo metu, esant lietingiems orams ir aukštai santykinei oro drėgmei. nelabai yra kuo gydyt.

čia per karščius įsimetė, nes neturėjo kuo kvėpuoti, matyt agro menkai orą praleidžia g.gif .. plius mulčas, plius laistymas ir taip išėjo..
Atsakyti
QUOTE(gratira @ 2013 06 27, 13:07)
čia per karščius įsimetė, nes neturėjo kuo kvėpuoti, matyt agro menkai orą praleidžia g.gif .. plius mulčas, plius laistymas ir taip išėjo..

aš nuo savų tik prieš savaitę agro nuėmiau, bet mano buvo pati ploniausia, ta, kur lengvai plyšta. prieš kelias savaites išvis drėgmė baisinė buvo, plaukėm ir klimpom. kai išdžiūvo per karščius net du kartus per savaitę gausiai laisčiau, ant galvų vanduo pylėsi, nes purkštukais laistau. Nuo tavo daržo vienas skirtumas - mano nemulčiuota. na dar ir atvira vieta.
gal tavieji prasivėdins ir kiti nesusirgs
Atsakyti
gal, stebėsiu ir žiūrėsiu. Brokolius prieš trejetą savaičių iš agro išvadavau, tai gražučiai, mezga, viena galvikė jau kokie 8 cm skermens jau:)
Atsakyti
"Poilsio" lysvė: mulčiuota šiaudais ir kai kur išdygę medetkos:

user posted image

ankstyvieji kopūstai, šalia išdygusi bulvė (užsilikusi nuo pernai metų):

user posted image

bulvės sodintos skirtingu laiku per 3 kartus. paskutinės per Jonines blush2.gif

user posted image

medetkos užkariauja daržą, vis mažinu, tačiau dygsta naujos, o senosios išsikeroja vis labiau:

user posted image

Papildyta:
serenčiai bus persodinti, kai atsilaisvins darže vietos:

user posted image

svogūnų, morkų, medetkų geroji kaimynystė:

user posted image

bulvės žydi gausiai:

user posted image

Atsakyti
Bublikas rašo, kad bulves galima sodinti ir liepos mėnesį... mirksiukas.gif Bandysiu.
Atsakyti
QUOTE(rytorasa @ 2013 07 06, 15:45)
Bublikas rašo, kad bulves galima sodinti ir liepos mėnesį...  mirksiukas.gif Bandysiu.

užaugs, tačiau gali sutrukdyti vabalai, nes aš jų niekaip nenaikinu.
Atsakyti
QUOTE(diasaja @ 2013 07 06, 15:48)
užaugs, tačiau gali sutrukdyti vabalai, nes aš jų niekaip nenaikinu.

pas mane nebuvo kolorado.... Kartą man beglostant bulvytes vienas atskrido, bandė nutūpti, bet buvo pagautas nusikaltimo vietoje.. biggrin.gif Daugiau nei vieno nemačiau.... schmoll.gif Tikiuosi, kad ir nepamatysiu... ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo rytorasa: 06 liepos 2013 - 14:53
Merginos, o jums mulcias nepritraukia kurmiu?? Visas mulcias isdarkytas po moliugais, cukinijom, duodasi tie kurmiai jau ir po kopustu mulciu, kaip juos isvaikyt neisivaizduoju verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(bimbaM @ 2013 07 08, 00:04)
Merginos, o jums mulcias nepritraukia kurmiu?? Visas mulcias isdarkytas po moliugais, cukinijom, duodasi tie kurmiai jau ir po kopustu mulciu, kaip juos isvaikyt neisivaizduoju verysad.gif

O kam juos vaikyt,jei nedaro žalos daržovėms?Taigi,ne dekoratyvinė veja biggrin.gif Gal ten kokių kurklių pas jus yra ar dar kokių nesąmonių,tai ir zuja berydamas...Aš jau pradedu pergyvent,kad beburgzdami buldozeriai šitus akluosius beveik išgujo iš sklypo ax.gif
Atsakyti