Įkraunama...
Įkraunama...

Sodo, daržo, šiltnamio mulčiavimas

QUOTE(Kulke @ 2013 12 27, 16:28)
ar galiu mulciuoti kompostine zeme, isalo dar nera prikapstyciau jos ir uzberciau  g.gif

galima. Tačiau aš šį darbą atlikdavau pavasarį arba rudenį, nes kompostas būna sausesnis ir lengvesnis. Paskutiniais metais komposto į daržą nevežu, nes pakankamai žemę pagerina pastovus mulčiavimas.
Papildyta:
QUOTE(Kristinakristina @ 2013 12 28, 20:31)
Tai kompostine zeme, kiek suprantu yra ZEME, o ne mulcas? Mulcas, tai zoles, siaudai?

mulčias taip pat. Tik didelė tikimybė (jeigu buvo netinkamai kompostuojama) prisišaukti daugeliui metų galybę piktžolių.
Prisegu "Organinio mulčio pliusų ir minusų lentelę". Šaltinis UAB "Durpeta".
Atsakyti
Keliu temelę į viršų, nes man mulčiavimas labai svarbus procesas ax.gif dabar pats laikas ieškotis pas ūkininkus šiaudų, šieno ar gamintis mulčių iš gaminamų daržovių likučių, nešti ant lysvių ir berti bulvių, burokėlių ar morkų lupenas, ieškoti pirkti smulkintuvų... ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 15, 19:38)
...dabar pats laikas ieškotis pas ūkininkus šiaudų...

g.gif Ūkininkai purškia keletą kartų, o kiek dar tręšia per sezoną javus. Nebent žinote, kad jis augina be cheminių apsauginių priemonių.
Atsakyti
QUOTE(yerena @ 2014 01 15, 19:09)
g.gif  Ūkininkai purškia keletą kartų, o kiek dar tręšia per sezoną javus. Nebent žinote, kad jis augina be cheminių apsauginių priemonių.

Žodį Ūkininkas naudoju bendrąja prasme, nes tai gali būti ir paprasti kaimiečiai kurie turi kitką vieną kitą atliekamo mulčiaus. Jei žmogus turi ūkį, tai jį ir vadinu ūkininku, nepriklausomai ar jis valdo 3 ha žemės ar 30ha. O toliau jau kiekvieno pasirinkimas. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 15, 18:38)
Keliu temelę į viršų, nes man mulčiavimas labai svarbus procesas ax.gif dabar pats laikas ieškotis pas ūkininkus šiaudų, šieno ar gamintis mulčių iš gaminamų daržovių likučių, nešti ant lysvių ir berti bulvių, burokėlių ar morkų lupenas, ieškoti pirkti smulkintuvų... ax.gif

man mulčas tai pjauta žolė, o daržovių liekanas ant komposto dedu. Kažkodėl ir to vaizdo estetiškesnio norisi g.gif Ir dar - kai patręšiau lysves smulkintais kiaušinių lukštais, tai paskui po tas lysves vis kregždės kapstėsi, stambesnius lukštelius rankiojo, o aš pergyvenau, kad ir sėklas išrankios. O į tokį daržovių liekanų mulčą neįsisuks kokie šernai?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Paladė: 15 sausio 2014 - 20:25
QUOTE(Paladė @ 2014 01 15, 20:25)
man mulčas tai pjauta žolė, o daržovių liekanas ant komposto dedu. Kažkodėl ir to vaizdo estetiškesnio norisi  g.gif Ir dar - kai patręšiau lysves smulkintais kiaušinių lukštais, tai paskui po tas lysves vis kregždės kapstėsi, stambesnius lukštelius rankiojo, o aš pergyvenau, kad ir sėklas išrankios. O į tokį daržovių liekanų mulčą neįsisuks kokie šernai?

Tai šernai tik pliusas biggrin.gif Supurena dirvą beknisdami. (Aišku jei jau būna susėta viskas ar užaugę, tai kita kalba biggrin.gif )
Berods permakultūros pradininkas kiaules palaidas laiko, o jų išraustoj dirvoj medelius sodina.

Aš kai neturiu kompostinės, tai visos daržovių atliekos daržan eina. Bet vat žiemą nededu, nes šienu ar žole nepaslėpsiu ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Alekto @ 2014 01 16, 09:47)
Tai šernai tik pliusas biggrin.gif Supurena dirvą beknisdami. (Aišku jei jau būna susėta viskas ar užaugę, tai kita kalba biggrin.gif )
Berods permakultūros pradininkas kiaules palaidas laiko, o jų išraustoj dirvoj medelius sodina.

Aš kai neturiu kompostinės, tai visos daržovių atliekos daržan eina. Bet vat žiemą nededu, nes šienu ar žole nepaslėpsiu ax.gif

Aš ir neturiu kompostinės, tai būtent žiemą ir nešu ant lysvių liekanas, nu nėra labai jau gražus vaizdas, ale šieno saują užmetu ir nesimato taip. O dėl to purškimo kažkaip irgi labai nepergyvenu. Per puse metų išgaruoja ten viskas kuom buvo purkšta, jei sliekiukai valgo vadinasi nėra užnuodyta, jie chemijos nemėgsta ax.gif
Atsakyti
QUOTE(Rūta Mėta @ 2014 01 16, 11:52)
O dėl to purškimo kažkaip irgi labai nepergyvenu. Per puse metų išgaruoja ten viskas kuom buvo purkšta, jei sliekiukai valgo vadinasi nėra užnuodyta, jie chemijos nemėgsta ax.gif

thumbup.gif pritariu, juk ne mulčą(tą šieną ar šiaudus) valgom, sliekai visokie mikrobai juos perdirba, o po to dar augalas kol visa tai pasisavina, dar perdirba, tai kur jau čia ta chemija irnesakyk.gif Daugiau chemijos turbūt patenka tiesiogiai ant augalų iš lietaus vandens, kuris šiais laikais praktiškai visas rūgštinis, dėl bendro atmosferos užterštumo.
Atsakyti
Gal kartai szinot kur klaipedos rajone kas shiena kitkom parduoda. Labai daug nepaimciau, tik kiek tilps i masinos (dzipo) bagazine smile.gif nebent sutarciau del atvezimo
Atsakyti
Na neradau tinkamesnes temos,tai "patersiu" sia tema,nes turiu klausimeli.
Tiesa, i tema,nusienauta zole(mulciuota) vasara pastoviai beriam i siltnami.
Pavasariop darysim kita siltnami is mediniu langu su dvigubu stiklu.Taciau tarp langu,kai statysim viena prie kito,bus tarpeliai..kaip juos uzsandarinti?Kad i silnami "neitu" rukas.Sandarinimo putos gal netinka prie darzoviu?
Atsakyti
QUOTE(Almonta @ 2014 02 28, 22:08)
Na neradau tinkamesnes temos,tai "patersiu" sia tema,nes turiu klausimeli.
Tiesa, i tema,nusienauta zole(mulciuota) vasara pastoviai beriam i siltnami.
Pavasariop darysim kita siltnami is mediniu langu su dvigubu stiklu.Taciau tarp langu,kai statysim viena prie kito,bus tarpeliai..kaip juos uzsandarinti?Kad i silnami "neitu" rukas.Sandarinimo putos gal netinka prie darzoviu?

Silikonuoti, arba yra tokia išsiplėtimo juosta lipdoma, ji tokia kaip porolonine, pradžioj suspausta, o užklijuota iššiplečia. Bet ar jūsiškiui variantui tiks neaisku. g.gif
Atsakyti
Na su porolonine juosta jau variantas.
O silikonuoti tai,manau,ta pati chemija,kaip ir sandarinimo putos.
Ydomu kaip kiti sandarina?
Atsakyti