Įkraunama...
Įkraunama...

Skanu, sotu ir daug.

Mamytės, problema tokia, kad dirbu, ir kai darau valgyt, tai stengiuosi padaryti 2-3 dienoms. O dar pietus atskirai mielajam reikia. Taigi, darau įvairius troškinius, arba taip ko nors visą puodą padarau. Bet fantazija išseko ir nebežinau ką dar galima sugalvoti. Patarkit, ką jūs gaminate kelioms dienoms, kad viskas neatsibostų? Taip pat, ką dedate saviesiems pietų į darbą, kai nėra galimybės pasišildyti, o norisi, kad būtų sotu? Žinoma, norisi, kad būtų ir pigu ir greita.
4u.gif
Atsakyti
Zodziu nesuderinami dalykai smile.gif
Atsakyti
QUOTE(raimuxe @ 2013 06 01, 17:40)
Zodziu nesuderinami dalykai smile.gif

Sveika, naminis maistas visada skanu, o ir pigiau, kad greitai, tai gal nevisada...smile.gif
Gaminu namie kiekviena diena, kartais ziauriai pabosta, bet....
Namiskiai apie pirktini maista ir girdeti nenori, tad tenka praleisti labai daug laiko virtuveje, o seima didele - 5 zmones.
Dirbu paromis, tai prie darba reikia pridaryti siai dienai , o ir sekanciai, kai manes nebus namie.
Darau ivairiai, kad nepabostu, bet fantazija irgi eina i pabaiga.
Kepu kepsnius, surio ant virsau, darzoviu ir orkaite, patogu kita diena sildyti, bus siai,o ir man i darba tiks. Taip pat kotletukai su idau(suris, sviestas, kartais darzoves ar grybai. Krutineles kepsniukai ( dziuveseliuose arba mesyte supjaustoma kubeliais, cesnakiukas, majonezas, kiausinis, krakmolas )Prisaldau koldunu, po to issiverda, kai nori, prikepu picos, irgi vaikai megsta pasildyti ( patogu nes tampo kai alkani), kukuliai ( mesyte kaip balandeliams su ryziais, troskinu padaziuke idejus skardine luptu pomidoru trintu, morkyte, zalumynu - megsta su bulviu kose, darau lazanija - didele skarda , tai uztenka dviems dienoms, verdu sriubytes, saltibarscius ir t.t. zodziu palieku kelis patiekalus, nes valgo juk ne viena karta per diena, o ka pagaminu i dezutes ir man i darba tinka. Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
Gal kas pasidalinas savo meniu, butu idomu.

Atsakyti
Privyniokit lietinių daug, net galima su keliais įdarais (mėsos, daržovių, varškės, krabų lazdelių, su kopūstai labai skanu ir t.t.). Aišku nuo vaikų amžiaus priklauso, bet kiekvienas sau gali pasikepti.
Visuomet virkit sriubą, sotu, skanu. Labai gerai tinka vaikams čili sriubytė, soti ir gali atstoti antrą patiekalą.
Galima pridaryti daug padažo makaronams, po to reiks tik makaronų išsivirti (galima ir virtus šildyti) ir užsidėti padažo.
Balandėliai, įdarytos paprikos, įdarytos bulvės, įdarytos cukinijos.
Užkepti kepsniai orkaitėje, labai paprasta mikrobangėje šildyti.
Atsakyti
QUOTE(Diezela @ 2013 06 01, 12:00)
ką dedate saviesiems pietų į darbą, kai nėra galimybės pasišildyti, o norisi, kad būtų sotu?

maniskis tai mielai kerta balta misraine

QUOTE(vilka11 @ 2013 06 01, 18:02)
Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.

papasakokit kaip darot vyniotinius ir pasteta, dekui is anksto 4u.gif

QUOTE(AkvileZ @ 2013 06 01, 21:25)
Privyniokit lietinių daug, net galima su keliais įdarais (mėsos, daržovių, varškės, krabų lazdelių, su kopūstai labai skanu  ir t.t.).

sudominot su tuo kopustu idaru smile.gif , kaip darot?
Atsakyti
QUOTE(Vedrynelis @ 2013 06 02, 19:58)
maniskis tai mielai kerta balta misraine
papasakokit kaip darot vyniotinius ir pasteta, dekui is anksto 4u.gif
sudominot su tuo kopustu idaru smile.gif , kaip darot?

Reik pakepinti svogūną, morką, berti cukraus, druskos, pipirų, tada sudėti pjaustytą kopūstą, pakepinti. Kai apkeps pilti šlakelį vandens ir uždengus patroškinti kol kopūstai suminkštės. Atvėsus vynioti į lietinį, aišku apkepti. Skanu su grietine.
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 06 01, 18:02)
Sveika, naminis maistas visada skanu, o ir pigiau, kad greitai, tai gal nevisada...smile.gif
     Gaminu namie kiekviena diena, kartais ziauriai pabosta, bet....
     Namiskiai apie pirktini maista ir girdeti nenori, tad tenka praleisti labai daug    laiko virtuveje, o seima didele - 5 zmones.
     Dirbu paromis, tai prie darba reikia pridaryti siai dienai , o ir sekanciai, kai  manes nebus namie.
      Darau ivairiai, kad nepabostu, bet fantazija irgi eina i pabaiga.
Kepu kepsnius, surio ant virsau, darzoviu ir orkaite, patogu kita diena sildyti, bus siai,o ir man i darba tiks. Taip pat kotletukai su idau(suris, sviestas, kartais darzoves ar grybai. Krutineles kepsniukai ( dziuveseliuose arba mesyte supjaustoma kubeliais, cesnakiukas, majonezas, kiausinis, krakmolas )Prisaldau koldunu, po to issiverda, kai nori, prikepu picos, irgi vaikai megsta pasildyti ( patogu nes tampo kai alkani), kukuliai ( mesyte kaip balandeliams su ryziais, troskinu padaziuke idejus skardine luptu pomidoru trintu, morkyte, zalumynu - megsta su bulviu kose, darau lazanija - didele skarda , tai uztenka dviems dienoms, verdu sriubytes, saltibarscius ir t.t. zodziu palieku kelis patiekalus, nes valgo juk ne viena karta per diena, o ka pagaminu i dezutes ir man i darba tinka. Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
       Gal kas pasidalinas savo meniu, butu idomu.


Na Jūs tikra šaunuolė, lenkiu žemai galvą už uolumą... notworthy.gif Kaip smagu, kad yra tokių šaunių moterų, dirbate tiek daug, bet šeimyna net po kelis patiekalus randa šaldytuve kasdien, pagarba mirksiukas.gif

Mano "skanu, sotu ir daug" pagrindinis pasiūlymas būtų gaminti daug patiekalų vienu metu (bet nepersistengiant!!), pvz:

1) Pagrindinis gaminamas patiekalas:
Plovas su mėsyte (vištiena - sveikiau)
Kuskusas su daržovėmis
Kaip jau kažkas minėjo - blyneliai su įvairiausias įdarais

Ir kt.

2) Kol gaminu pagrindinį patiekalą, labai labai labai praverčia garpuodis - kol darau vieną patiekalą, jame išsigarina dar koks nors patiekalas (pvz., apačioj išverda bulvės, grikiai, ar ryžiai, o ant viršaus išsigarina žuvis). Man tereikia viską sudėt į puodą ir palikti virti

3) Kadagi orkaitė laisva, ją taip pat išnaudoju - ultra greit užmaišau tešlą keksiukams, apkepui ar pyragui, supilstau į formas ir tegu sau kepasi 4u.gif

Ir gaunasi, kad rimtai gaminau tik vieną patiekalą, nors rezultate trys thumbup.gif Lygiai taip pat galima išnaudoti jeigu turite konvekcinę krosnelę, mikrobangų krosnelę.. galima orkaitėje vienu metu kepti pyragą ir pvz., keraminiam ar moliniam uždaram inde ištroškinti mėsytę su bulvėmis ir grietinėle.

Tikiuosi pravers patarimai drinks_cheers.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Daniellita: 03 birželio 2013 - 21:28
QUOTE(Daniellita @ 2013 06 03, 21:26)
Na Jūs tikra šaunuolė, lenkiu žemai galvą už uolumą...  notworthy.gif Kaip smagu, kad yra tokių šaunių moterų, dirbate tiek daug, bet šeimyna net po kelis patiekalus randa šaldytuve kasdien, pagarba  mirksiukas.gif

Mano "skanu, sotu ir daug" pagrindinis pasiūlymas būtų gaminti daug patiekalų vienu metu (bet nepersistengiant!!), pvz:

1) Pagrindinis gaminamas patiekalas:
Plovas su mėsyte (vištiena - sveikiau)
Kuskusas su daržovėmis
Kaip jau kažkas minėjo - blyneliai su įvairiausias įdarais

Ir kt.

2) Kol gaminu pagrindinį patiekalą, labai labai labai praverčia garpuodis - kol darau vieną patiekalą, jame išsigarina dar koks nors patiekalas (pvz., apačioj išverda bulvės, grikiai, ar ryžiai, o ant viršaus išsigarina žuvis). Man tereikia viską sudėt į puodą ir palikti virti

3) Kadagi orkaitė laisva, ją taip pat išnaudoju - ultra greit užmaišau tešlą keksiukams, apkepui ar pyragui, supilstau į formas ir tegu sau kepasi  4u.gif

Ir gaunasi, kad rimtai gaminau tik vieną patiekalą, nors rezultate trys  thumbup.gif Lygiai taip pat galima išnaudoti jeigu turite konvekcinę krosnelę, mikrobangų krosnelę.. galima orkaitėje vienu metu kepti pyragą ir pvz., keraminiam ar moliniam uždaram inde ištroškinti mėsytę su bulvėmis ir grietinėle.

Tikiuosi pravers patarimai  drinks_cheers.gif

Labukas,
aš irgi gaminu vienu metu kelis patiekalus, labai daug ką darau orkaiteje, nes greita, skanu, nieks nesitasko, neišbega. Saldzius patoekalus irgi gaminu patoviai, jau seima taip priprato, kad pirktinių net neįsiūlysi. Prie visko ką išvardijau prieš tai, dar gana dažnai darau kibinus, jie tinka ir i gamta, ir i darbą pasiimti, o ir užima laiko gaminat visai nedaug.
Dar kazkuri klause del vynuotiniu, tai as rasiau kaip dariau saltu uzkandziu temoje. Daru is vištienos, karkos, liežuvio, ausies ir t.t.t Kam idomu pasiskaitykite ten. O vištos kepenėlių pašteta darau labai parastai : imi 0.5 kg. kepeneliu, pakepinu su česnaku ir svogūneliais, prieskoniukų dar dedu pagal skoni. Išverdu vištienos ketvirti ( sultinį panaudoju sriubai ), sublenderiuoju su kepenelėmis, dedu minksto sviesto apie 0.5 pakelio. Viskas, galima valgyti.
Atsakyti
as kai noriu greit ir pigiai verdu kruopu koses puoda.be jokiu priedu,na druskos i vandeni siek tiek.o tada naudoja ta kose kas kaip nori-su sviestu ir cukrum bus saldi,uzpilsi karstu pienu bus pieniska sriuba,isimesi su kokiu mesgaliu ar desryte,pasipjaustysi agurko bus antras.o kai visai atsibos likuti pakepinsi ant keptuves su mesa,uzdesi pomidoru padazo bus ale plovas.
aisku nuolat taip nesiulau maitintis,bet ektra atvejais,kai spaudzia laikas/pinigai arba abu kartu man labai padeda.
dar kartais darau taip.imu stiklaini dvilitri ar trilitri,nelygu valgytoju kiekis.
mesa supjaustau,ismusu kepsnius,suprieskuoniuoju.pasidarau visiems iki skausmo zinoma tesla kiausai/majonezas/krakmolas.uzpilu ja ant suprieskuoniuotu kepsniu,gerai ismaisau ir viska pilu i stiklaini,uzsuku ir pastatau i saldytuva.stovi 2-3 dienas puikiausiai,prie tinkamos temp aisku,su kiekviena diena tapdami vis skanesni biggrin.gif o taupo laika super thumbup.gif parleki,keptuve su aliejum ant duines sast,kepsni is trilitrio istrauki ir tiesiai ant keptuves.o jei dar turi atsargoj pries tai aprasytos koses issivirus,tai kol kepsnys kepa,kose pasildai,agurkelio papjaustai ir pietus gatavi.

brangiausiam kai ner kur pasisildyt puikiai eina wrapai,sumustiniai,misraines su mesom,lasinukai su duoda ir agurku/pomidoru.vasaros metu labai gelbsti dezutes saldancios,nes kramtyt pasileidusi lasini malonumas mazas..
Atsakyti
Ideja su stiklainiu labai patiko thumbup.gif

Tarp kitko kokį marinatą naudojate šašlykams? man patys skaniausi gaunasi su raudonu vynu, mamamia kokie būna gardūs.. wub.gif dar yra labai geras dalykas maisto marinatorius, išmarinuojantis per 9 minutes, planuoju įsigyt thumbup.gif irgi puiki išeitis kai reikia greitai išsimarinuot ar lekiant į gamtą ar kai svečiai atvažiuoja cool.gif
Atsakyti
QUOTE(Daniellita @ 2013 06 04, 14:11)
Ideja su stiklainiu labai patiko  thumbup.gif

as dar kartais juo pasinaudoju saslams raugt blush2.gif sumetu pvz kokiam pirmadieni raugimui paruostus saslus kaip priklauso ir pastatau saldytuvan iki savaitgalio,koki karta per diena permaisydama[arba ir ne tongue.gif ],saltam saldytuve tikrai nesugenda,uztat iskepti buna minkstut minkstuteliai smile.gif ir labai pravercia kai kokiam penktadieni gryzus is darbo jau nieko nebesinori,nors likusi seimyna pageidauja ezero,alaus ir lauzo.prasom trilitris paruostas,manta susirenkat ir galim varyt bigsmile.gif
o pasikeitus orams/planams isimi ir uzsaldai tongue.gif
Atsakyti
QUOTE(vilka11 @ 2013 06 04, 05:22)
Dar kazkuri klause del vynuotiniu, tai as rasiau kaip dariau saltu uzkandziu temoje. Daru is vištienos, karkos, liežuvio, ausies ir t.t.t Kam idomu pasiskaitykite ten. O vištos kepenėlių pašteta darau labai parastai : imi 0.5 kg. kepeneliu, pakepinu su česnaku ir svogūneliais, prieskoniukų dar dedu pagal skoni. Išverdu vištienos ketvirti ( sultinį panaudoju sriubai ), sublenderiuoju su kepenelėmis, dedu minksto sviesto apie 0.5 pakelio. Viskas, galima valgyti.

dekui, einu ieskot 4u.gif

QUOTE(Akela. @ 2013 06 04, 14:36)
as dar kartais juo pasinaudoju saslams raugt blush2.gif sumetu pvz kokiam pirmadieni raugimui paruostus saslus kaip priklauso ir pastatau saldytuvan iki savaitgalio,koki karta per diena permaisydama[arba ir ne tongue.gif ],saltam saldytuve tikrai nesugenda,uztat iskepti buna minkstut minkstuteliai smile.gif  o pasikeitus

kaip jus cia idomiai su tuosloiku, o tai marinata koki darot?tiesiog suprieskoniuojat ir dedat i sloika?labai sudominot

QUOTE(Daniellita @ 2013 06 04, 14:11)
man patys skaniausi gaunasi su raudonu vynu, mamamia kokie būna gardūs..  wub.gif

prasom placiau smile.gif
Atsakyti