
Mamytės, problema tokia, kad dirbu, ir kai darau valgyt, tai stengiuosi padaryti 2-3 dienoms. O dar pietus atskirai mielajam reikia. Taigi, darau įvairius troškinius, arba taip ko nors visą puodą padarau. Bet fantazija išseko ir nebežinau ką dar galima sugalvoti. Patarkit, ką jūs gaminate kelioms dienoms, kad viskas neatsibostų? Taip pat, ką dedate saviesiems pietų į darbą, kai nėra galimybės pasišildyti, o norisi, kad būtų sotu? Žinoma, norisi, kad būtų ir pigu ir greita.

Zodziu nesuderinami dalykai 

QUOTE(raimuxe @ 2013 06 01, 17:40)
Sveika, naminis maistas visada skanu, o ir pigiau, kad greitai, tai gal nevisada...

Gaminu namie kiekviena diena, kartais ziauriai pabosta, bet....
Namiskiai apie pirktini maista ir girdeti nenori, tad tenka praleisti labai daug laiko virtuveje, o seima didele - 5 zmones.
Dirbu paromis, tai prie darba reikia pridaryti siai dienai , o ir sekanciai, kai manes nebus namie.
Darau ivairiai, kad nepabostu, bet fantazija irgi eina i pabaiga.
Kepu kepsnius, surio ant virsau, darzoviu ir orkaite, patogu kita diena sildyti, bus siai,o ir man i darba tiks. Taip pat kotletukai su idau(suris, sviestas, kartais darzoves ar grybai. Krutineles kepsniukai ( dziuveseliuose arba mesyte supjaustoma kubeliais, cesnakiukas, majonezas, kiausinis, krakmolas )Prisaldau koldunu, po to issiverda, kai nori, prikepu picos, irgi vaikai megsta pasildyti ( patogu nes tampo kai alkani), kukuliai ( mesyte kaip balandeliams su ryziais, troskinu padaziuke idejus skardine luptu pomidoru trintu, morkyte, zalumynu - megsta su bulviu kose, darau lazanija - didele skarda , tai uztenka dviems dienoms, verdu sriubytes, saltibarscius ir t.t. zodziu palieku kelis patiekalus, nes valgo juk ne viena karta per diena, o ka pagaminu i dezutes ir man i darba tinka. Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
Gal kas pasidalinas savo meniu, butu idomu.
Privyniokit lietinių daug, net galima su keliais įdarais (mėsos, daržovių, varškės, krabų lazdelių, su kopūstai labai skanu ir t.t.). Aišku nuo vaikų amžiaus priklauso, bet kiekvienas sau gali pasikepti.
Visuomet virkit sriubą, sotu, skanu. Labai gerai tinka vaikams čili sriubytė, soti ir gali atstoti antrą patiekalą.
Galima pridaryti daug padažo makaronams, po to reiks tik makaronų išsivirti (galima ir virtus šildyti) ir užsidėti padažo.
Balandėliai, įdarytos paprikos, įdarytos bulvės, įdarytos cukinijos.
Užkepti kepsniai orkaitėje, labai paprasta mikrobangėje šildyti.
Visuomet virkit sriubą, sotu, skanu. Labai gerai tinka vaikams čili sriubytė, soti ir gali atstoti antrą patiekalą.
Galima pridaryti daug padažo makaronams, po to reiks tik makaronų išsivirti (galima ir virtus šildyti) ir užsidėti padažo.
Balandėliai, įdarytos paprikos, įdarytos bulvės, įdarytos cukinijos.
Užkepti kepsniai orkaitėje, labai paprasta mikrobangėje šildyti.
QUOTE(Diezela @ 2013 06 01, 12:00)
ką dedate saviesiems pietų į darbą, kai nėra galimybės pasišildyti, o norisi, kad būtų sotu?
maniskis tai mielai kerta balta misraine
QUOTE(vilka11 @ 2013 06 01, 18:02)
Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
papasakokit kaip darot vyniotinius ir pasteta, dekui is anksto

QUOTE(AkvileZ @ 2013 06 01, 21:25)
Privyniokit lietinių daug, net galima su keliais įdarais (mėsos, daržovių, varškės, krabų lazdelių, su kopūstai labai skanu ir t.t.).
sudominot su tuo kopustu idaru

QUOTE(Vedrynelis @ 2013 06 02, 19:58)
maniskis tai mielai kerta balta misraine
papasakokit kaip darot vyniotinius ir pasteta, dekui is anksto
sudominot su tuo kopustu idaru
, kaip darot?
papasakokit kaip darot vyniotinius ir pasteta, dekui is anksto

sudominot su tuo kopustu idaru

Reik pakepinti svogūną, morką, berti cukraus, druskos, pipirų, tada sudėti pjaustytą kopūstą, pakepinti. Kai apkeps pilti šlakelį vandens ir uždengus patroškinti kol kopūstai suminkštės. Atvėsus vynioti į lietinį, aišku apkepti. Skanu su grietine.
QUOTE(vilka11 @ 2013 06 01, 18:02)
Sveika, naminis maistas visada skanu, o ir pigiau, kad greitai, tai gal nevisada...
Gaminu namie kiekviena diena, kartais ziauriai pabosta, bet....
Namiskiai apie pirktini maista ir girdeti nenori, tad tenka praleisti labai daug laiko virtuveje, o seima didele - 5 zmones.
Dirbu paromis, tai prie darba reikia pridaryti siai dienai , o ir sekanciai, kai manes nebus namie.
Darau ivairiai, kad nepabostu, bet fantazija irgi eina i pabaiga.
Kepu kepsnius, surio ant virsau, darzoviu ir orkaite, patogu kita diena sildyti, bus siai,o ir man i darba tiks. Taip pat kotletukai su idau(suris, sviestas, kartais darzoves ar grybai. Krutineles kepsniukai ( dziuveseliuose arba mesyte supjaustoma kubeliais, cesnakiukas, majonezas, kiausinis, krakmolas )Prisaldau koldunu, po to issiverda, kai nori, prikepu picos, irgi vaikai megsta pasildyti ( patogu nes tampo kai alkani), kukuliai ( mesyte kaip balandeliams su ryziais, troskinu padaziuke idejus skardine luptu pomidoru trintu, morkyte, zalumynu - megsta su bulviu kose, darau lazanija - didele skarda , tai uztenka dviems dienoms, verdu sriubytes, saltibarscius ir t.t. zodziu palieku kelis patiekalus, nes valgo juk ne viena karta per diena, o ka pagaminu i dezutes ir man i darba tinka. Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
Gal kas pasidalinas savo meniu, butu idomu.

Gaminu namie kiekviena diena, kartais ziauriai pabosta, bet....
Namiskiai apie pirktini maista ir girdeti nenori, tad tenka praleisti labai daug laiko virtuveje, o seima didele - 5 zmones.
Dirbu paromis, tai prie darba reikia pridaryti siai dienai , o ir sekanciai, kai manes nebus namie.
Darau ivairiai, kad nepabostu, bet fantazija irgi eina i pabaiga.
Kepu kepsnius, surio ant virsau, darzoviu ir orkaite, patogu kita diena sildyti, bus siai,o ir man i darba tiks. Taip pat kotletukai su idau(suris, sviestas, kartais darzoves ar grybai. Krutineles kepsniukai ( dziuveseliuose arba mesyte supjaustoma kubeliais, cesnakiukas, majonezas, kiausinis, krakmolas )Prisaldau koldunu, po to issiverda, kai nori, prikepu picos, irgi vaikai megsta pasildyti ( patogu nes tampo kai alkani), kukuliai ( mesyte kaip balandeliams su ryziais, troskinu padaziuke idejus skardine luptu pomidoru trintu, morkyte, zalumynu - megsta su bulviu kose, darau lazanija - didele skarda , tai uztenka dviems dienoms, verdu sriubytes, saltibarscius ir t.t. zodziu palieku kelis patiekalus, nes valgo juk ne viena karta per diena, o ka pagaminu i dezutes ir man i darba tinka. Taip pat gaminu savo gamybos mesytes vyniotinus, kepeneliu pasteta, taip pigiau , o ir skaniau.
Gal kas pasidalinas savo meniu, butu idomu.
Na Jūs tikra šaunuolė, lenkiu žemai galvą už uolumą...


Mano "skanu, sotu ir daug" pagrindinis pasiūlymas būtų gaminti daug patiekalų vienu metu (bet nepersistengiant!!), pvz:
1) Pagrindinis gaminamas patiekalas:
Plovas su mėsyte (vištiena - sveikiau)
Kuskusas su daržovėmis
Kaip jau kažkas minėjo - blyneliai su įvairiausias įdarais
Ir kt.
2) Kol gaminu pagrindinį patiekalą, labai labai labai praverčia garpuodis - kol darau vieną patiekalą, jame išsigarina dar koks nors patiekalas (pvz., apačioj išverda bulvės, grikiai, ar ryžiai, o ant viršaus išsigarina žuvis). Man tereikia viską sudėt į puodą ir palikti virti
3) Kadagi orkaitė laisva, ją taip pat išnaudoju - ultra greit užmaišau tešlą keksiukams, apkepui ar pyragui, supilstau į formas ir tegu sau kepasi

Ir gaunasi, kad rimtai gaminau tik vieną patiekalą, nors rezultate trys

Tikiuosi pravers patarimai

QUOTE(Daniellita @ 2013 06 03, 21:26)
Na Jūs tikra šaunuolė, lenkiu žemai galvą už uolumą...
Kaip smagu, kad yra tokių šaunių moterų, dirbate tiek daug, bet šeimyna net po kelis patiekalus randa šaldytuve kasdien, pagarba
Mano "skanu, sotu ir daug" pagrindinis pasiūlymas būtų gaminti daug patiekalų vienu metu (bet nepersistengiant!!), pvz:
1) Pagrindinis gaminamas patiekalas:
Plovas su mėsyte (vištiena - sveikiau)
Kuskusas su daržovėmis
Kaip jau kažkas minėjo - blyneliai su įvairiausias įdarais
Ir kt.
2) Kol gaminu pagrindinį patiekalą, labai labai labai praverčia garpuodis - kol darau vieną patiekalą, jame išsigarina dar koks nors patiekalas (pvz., apačioj išverda bulvės, grikiai, ar ryžiai, o ant viršaus išsigarina žuvis). Man tereikia viską sudėt į puodą ir palikti virti
3) Kadagi orkaitė laisva, ją taip pat išnaudoju - ultra greit užmaišau tešlą keksiukams, apkepui ar pyragui, supilstau į formas ir tegu sau kepasi
Ir gaunasi, kad rimtai gaminau tik vieną patiekalą, nors rezultate trys
Lygiai taip pat galima išnaudoti jeigu turite konvekcinę krosnelę, mikrobangų krosnelę.. galima orkaitėje vienu metu kepti pyragą ir pvz., keraminiam ar moliniam uždaram inde ištroškinti mėsytę su bulvėmis ir grietinėle.
Tikiuosi pravers patarimai


Mano "skanu, sotu ir daug" pagrindinis pasiūlymas būtų gaminti daug patiekalų vienu metu (bet nepersistengiant!!), pvz:
1) Pagrindinis gaminamas patiekalas:
Plovas su mėsyte (vištiena - sveikiau)
Kuskusas su daržovėmis
Kaip jau kažkas minėjo - blyneliai su įvairiausias įdarais
Ir kt.
2) Kol gaminu pagrindinį patiekalą, labai labai labai praverčia garpuodis - kol darau vieną patiekalą, jame išsigarina dar koks nors patiekalas (pvz., apačioj išverda bulvės, grikiai, ar ryžiai, o ant viršaus išsigarina žuvis). Man tereikia viską sudėt į puodą ir palikti virti
3) Kadagi orkaitė laisva, ją taip pat išnaudoju - ultra greit užmaišau tešlą keksiukams, apkepui ar pyragui, supilstau į formas ir tegu sau kepasi

Ir gaunasi, kad rimtai gaminau tik vieną patiekalą, nors rezultate trys

Tikiuosi pravers patarimai

Labukas,
aš irgi gaminu vienu metu kelis patiekalus, labai daug ką darau orkaiteje, nes greita, skanu, nieks nesitasko, neišbega. Saldzius patoekalus irgi gaminu patoviai, jau seima taip priprato, kad pirktinių net neįsiūlysi. Prie visko ką išvardijau prieš tai, dar gana dažnai darau kibinus, jie tinka ir i gamta, ir i darbą pasiimti, o ir užima laiko gaminat visai nedaug.
Dar kazkuri klause del vynuotiniu, tai as rasiau kaip dariau saltu uzkandziu temoje. Daru is vištienos, karkos, liežuvio, ausies ir t.t.t Kam idomu pasiskaitykite ten. O vištos kepenėlių pašteta darau labai parastai : imi 0.5 kg. kepeneliu, pakepinu su česnaku ir svogūneliais, prieskoniukų dar dedu pagal skoni. Išverdu vištienos ketvirti ( sultinį panaudoju sriubai ), sublenderiuoju su kepenelėmis, dedu minksto sviesto apie 0.5 pakelio. Viskas, galima valgyti.
as kai noriu greit ir pigiai verdu kruopu koses puoda.be jokiu priedu,na druskos i vandeni siek tiek.o tada naudoja ta kose kas kaip nori-su sviestu ir cukrum bus saldi,uzpilsi karstu pienu bus pieniska sriuba,isimesi su kokiu mesgaliu ar desryte,pasipjaustysi agurko bus antras.o kai visai atsibos likuti pakepinsi ant keptuves su mesa,uzdesi pomidoru padazo bus ale plovas.
aisku nuolat taip nesiulau maitintis,bet ektra atvejais,kai spaudzia laikas/pinigai arba abu kartu man labai padeda.
dar kartais darau taip.imu stiklaini dvilitri ar trilitri,nelygu valgytoju kiekis.
mesa supjaustau,ismusu kepsnius,suprieskuoniuoju.pasidarau visiems iki skausmo zinoma tesla kiausai/majonezas/krakmolas.uzpilu ja ant suprieskuoniuotu kepsniu,gerai ismaisau ir viska pilu i stiklaini,uzsuku ir pastatau i saldytuva.stovi 2-3 dienas puikiausiai,prie tinkamos temp aisku,su kiekviena diena tapdami vis skanesni
o taupo laika super
parleki,keptuve su aliejum ant duines sast,kepsni is trilitrio istrauki ir tiesiai ant keptuves.o jei dar turi atsargoj pries tai aprasytos koses issivirus,tai kol kepsnys kepa,kose pasildai,agurkelio papjaustai ir pietus gatavi.
brangiausiam kai ner kur pasisildyt puikiai eina wrapai,sumustiniai,misraines su mesom,lasinukai su duoda ir agurku/pomidoru.vasaros metu labai gelbsti dezutes saldancios,nes kramtyt pasileidusi lasini malonumas mazas..
aisku nuolat taip nesiulau maitintis,bet ektra atvejais,kai spaudzia laikas/pinigai arba abu kartu man labai padeda.
dar kartais darau taip.imu stiklaini dvilitri ar trilitri,nelygu valgytoju kiekis.
mesa supjaustau,ismusu kepsnius,suprieskuoniuoju.pasidarau visiems iki skausmo zinoma tesla kiausai/majonezas/krakmolas.uzpilu ja ant suprieskuoniuotu kepsniu,gerai ismaisau ir viska pilu i stiklaini,uzsuku ir pastatau i saldytuva.stovi 2-3 dienas puikiausiai,prie tinkamos temp aisku,su kiekviena diena tapdami vis skanesni


brangiausiam kai ner kur pasisildyt puikiai eina wrapai,sumustiniai,misraines su mesom,lasinukai su duoda ir agurku/pomidoru.vasaros metu labai gelbsti dezutes saldancios,nes kramtyt pasileidusi lasini malonumas mazas..
Ideja su stiklainiu labai patiko 
Tarp kitko kokį marinatą naudojate šašlykams? man patys skaniausi gaunasi su raudonu vynu, mamamia kokie būna gardūs..
dar yra labai geras dalykas maisto marinatorius, išmarinuojantis per 9 minutes, planuoju įsigyt
irgi puiki išeitis kai reikia greitai išsimarinuot ar lekiant į gamtą ar kai svečiai atvažiuoja

Tarp kitko kokį marinatą naudojate šašlykams? man patys skaniausi gaunasi su raudonu vynu, mamamia kokie būna gardūs..



QUOTE(Daniellita @ 2013 06 04, 14:11)
as dar kartais juo pasinaudoju saslams raugt




o pasikeitus orams/planams isimi ir uzsaldai

QUOTE(vilka11 @ 2013 06 04, 05:22)
Dar kazkuri klause del vynuotiniu, tai as rasiau kaip dariau saltu uzkandziu temoje. Daru is vištienos, karkos, liežuvio, ausies ir t.t.t Kam idomu pasiskaitykite ten. O vištos kepenėlių pašteta darau labai parastai : imi 0.5 kg. kepeneliu, pakepinu su česnaku ir svogūneliais, prieskoniukų dar dedu pagal skoni. Išverdu vištienos ketvirti ( sultinį panaudoju sriubai ), sublenderiuoju su kepenelėmis, dedu minksto sviesto apie 0.5 pakelio. Viskas, galima valgyti.
dekui, einu ieskot

QUOTE(Akela. @ 2013 06 04, 14:36)
as dar kartais juo pasinaudoju saslams raugt
sumetu pvz kokiam pirmadieni raugimui paruostus saslus kaip priklauso ir pastatau saldytuvan iki savaitgalio,koki karta per diena permaisydama[arba ir ne
],saltam saldytuve tikrai nesugenda,uztat iskepti buna minkstut minkstuteliai
o pasikeitus



kaip jus cia idomiai su tuosloiku, o tai marinata koki darot?tiesiog suprieskoniuojat ir dedat i sloika?labai sudominot
QUOTE(Daniellita @ 2013 06 04, 14:11)
man patys skaniausi gaunasi su raudonu vynu, mamamia kokie būna gardūs..

prasom placiau
