Įkraunama...
Įkraunama...

Skanu, sotu ir daug.

as esu majonezinio pagrindo marinatu gerbeja,tai jie tikrai stiklainiui tinkami,uz visokius vynus-mineralinius ir tt pasisakyt negaliu,nebandziau smile.gif
Atsakyti
Marinavima vynu ismokau is mamos rolleyes.gif naudoju raudona stalo vyna kartoniniuose pakeliuose, jis kainuoja apie 7litus ir pagrinde marinavimui ir naudojamas. Viskas labai paprasta - supjaustoma mesa, uzpilama tuo vynu, pripjaustoma citrinos griezineliais, dedama siek tiek druskos ir truputi cukraus, prieskoniu pagal skoni (svieziai maltas pipiras ir dar galima idet siek tiek muskato riesuto, bet is esmes vyno ir jo aromatu pilnai uztenka). Pamarinuoju bent pora dienu ir galima kepti - ar ant iesmo ar keptuvej, abiem atvejais gaunasi be galo skanu wub.gif

o vakar dar kazkaip susigundem nuspirkti saslyku maximoj su akcija ir jie buvo marinuoti kefyre rolleyes.gif nebuvau tokiu ragavus ir nesitikejau, bet buvo ziauriai skanūs ir sultingi thumbup.gif
Atsakyti
Aš mėgstu šiltą maistą, bet kotletai, bulviniai ir miltiniai blynai ir nešildyti skanu.
Vyrui dažnai į darbą dedu žuvį. Išsitraukiu iš šaldiklio, jau ji iš karto pas mane maišeliuose porcijos dydžio gabalais išskirstyta. Perleidžiu karštu vandeniu, apvolioju miltuose ir dedu i keptuvę. Barstau druska ir pipirais jau apkepusią. Čia mano supergreičiausias patiekalas. Iš mišrainių mėgstamiausia burokėlių su majonezu ir netikra balta mišrainė - be bulvių. Dedu kiaušinius, žirnelius, agurkus šviežius ir žalumynus jei yra.
Jei gamindama turiu daugiau laiko ir ūpo, tai ką įmanoma, gaminu didesnį kiekį ir užšaldau. Suruoštą kotletinę mėsą kiek per daug išploju i paplotį maišelyje ir užšaldau - paplotis greičiau atšyla nei guzas smile.gif Užšaldau balandėlius. Kai visas didysis darbas su kopūstų virimu ir vyniojimu padarytas, tai atšildžius apkepinti ir patroškinti atrodo vienas juokas.
Atsakyti
QUOTE(Akela. @ 2013 06 04, 12:54)

dar kartais darau taip.imu stiklaini dvilitri ar trilitri,nelygu valgytoju kiekis.
mesa supjaustau,ismusu kepsnius,suprieskuoniuoju.pasidarau visiems iki skausmo zinoma tesla kiausai/majonezas/krakmolas.uzpilu ja ant suprieskuoniuotu kepsniu,gerai ismaisau ir viska pilu i stiklaini,uzsuku ir pastatau i saldytuva.stovi 2-3 dienas puikiausiai,prie tinkamos temp aisku,su kiekviena diena tapdami vis skanesni biggrin.gif  o taupo laika super thumbup.gif  parleki,keptuve su aliejum ant duines sast,kepsni is trilitrio istrauki ir tiesiai ant keptuves.o jei dar turi atsargoj pries tai aprasytos koses issivirus,tai kol kepsnys kepa,kose pasildai,agurkelio papjaustai ir pietus gatavi.



Kas čia per tešla? blush2.gif
Ar gerai supratau - stiklainyje žalią supjaustytą mėsą ir ta tešla laikote? g.gif

Ir visa tai tris dienas gali stovėti? blush2.gif
Atsakyti
Oi turiu kiekvieną dieną vyrui dėti valgyti ir vaikams palikti namuose maisto.
Tai vyrui dažnai kepu dešreles tešloje, čeburėkus , kepta mėsą , žuvį, ir t....
Vaikams namuose gaminta picos, batonas keptas su kiaušiniu, blyneliai su įvairiais įdarais, dešrelės , koldūnai, ežiukai....
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo KLEVELIS: 25 birželio 2013 - 20:03
Su ta vadinama "tešla" marinuota mėsa gali stovėt ir savaitę wink.gif Aš ją naudoju su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle ir iš to viso mišinio kepu blynelius. Galima į tą tešlą maišyti bet kokį faršą, tik laikyti šaldytuve reikės neilgiau 3 dienų, faršas yra faršas, o blyneliai gaunasi kaip kepsniai, nerealiai minkšti, tinkami vaikams.
Tešla-marinatas: 4 tryniai, 4 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai majonezo plius druskytė arba kokie nors mėgiami prieskoniai ar žolelės.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 26, 08:54)
Su ta vadinama "tešla" marinuota mėsa gali stovėt ir savaitę wink.gif Aš ją naudoju su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle ir iš to viso mišinio kepu blynelius. Galima į tą tešlą maišyti bet kokį faršą, tik laikyti šaldytuve reikės neilgiau 3 dienų, faršas yra faršas, o blyneliai gaunasi kaip kepsniai, nerealiai minkšti, tinkami vaikams.
Tešla-marinatas: 4 tryniai, 4 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai majonezo plius druskytė arba kokie nors mėgiami prieskoniai ar žolelės.


Pasmalsausiu tada - kokį majonezą naudojat? blush2.gif
Ir kiaušinių tik tryniai imami? blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 06 26, 22:39)
Pasmalsausiu tada - kokį majonezą naudojat? blush2.gif
Ir kiaušinių tik tryniai imami? blush2.gif

As dedu visa kiausini. O i vistienos blynelius (smulkiai supjaustyta vistiena, kiausinis, majonezas ir krakmolas) dar iberiu aviziniu dribsniu, jie traskesni gaunasi thumbup.gif

Is greitesniu ir nebrangiu patiekalu gaminu makaronus su padazu, reikia:
Bet kokia smulkiai supjaustyta zalia mesa/farsa apkepinti (man uztenka ~300 gr mesos/ 500 gr. makaronams), tada sudeti smulkiai pjaustytas darzoves kurios yra saldytuve (cukinija, paprika, svogunai...), ipilti vandens ir patroskinti ~5min., ideti pora saukstu grietines. Arba vietoj grietines deti indeli smulkintu pomidoru savo sultyse. Prieskoniai pagal kiekvieno skoni. Isvirti makaronus ir sudeti visa troskinuka i juos. Skanu ir salyginai greitai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 06 26, 21:39)
Pasmalsausiu tada - kokį majonezą naudojat? blush2.gif
Ir kiaušinių tik tryniai imami? blush2.gif



Majonezas dažniausiai Vilniaus (kibireliais mažiukais perku, nes beveik viska juo marinuoju) O iš kiaušinių dedu tik trynius, na kokį vieną baltymą įmušu jei maži kiaušiniai.
Atsakyti
sotu, skanu ir daug - kugelis, sriuba, kotletai, piemenėlių apkepas.
Atsakyti
QUOTE(bevardė @ 2013 06 26, 08:54)
Su ta vadinama "tešla" marinuota mėsa gali stovėt ir savaitę wink.gif Aš ją naudoju su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle ir iš to viso mišinio kepu blynelius. Galima į tą tešlą maišyti bet kokį faršą, tik laikyti šaldytuve reikės neilgiau 3 dienų, faršas yra faršas, o blyneliai gaunasi kaip kepsniai, nerealiai minkšti, tinkami vaikams.
Tešla-marinatas: 4 tryniai, 4 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai majonezo plius druskytė arba kokie nors mėgiami prieskoniai ar žolelės.

As ir farsa,ir zuvies file,ir krutinele kepu su tokia tesla thumbup.gif Reikes isbandys ir kepsnius taip pamarinuot...
O kodel tik trynius dedat?As tai visa kiausini blush2.gif
Atsakyti
Man tai ganėtinai greita ir sotu yra PLOVAS. Rytoj žadu pagaminti plovą ne su ryžiais, o perlinėm kruopom, tik manau kečupo/pomidorų nedėsiu, pakaks morkų, svogūnų, pabaigoj žalumynų.
Atsakyti