as esu majonezinio pagrindo marinatu gerbeja,tai jie tikrai stiklainiui tinkami,uz visokius vynus-mineralinius ir tt pasisakyt negaliu,nebandziau

Marinavima vynu ismokau is mamos
naudoju raudona stalo vyna kartoniniuose pakeliuose, jis kainuoja apie 7litus ir pagrinde marinavimui ir naudojamas. Viskas labai paprasta - supjaustoma mesa, uzpilama tuo vynu, pripjaustoma citrinos griezineliais, dedama siek tiek druskos ir truputi cukraus, prieskoniu pagal skoni (svieziai maltas pipiras ir dar galima idet siek tiek muskato riesuto, bet is esmes vyno ir jo aromatu pilnai uztenka). Pamarinuoju bent pora dienu ir galima kepti - ar ant iesmo ar keptuvej, abiem atvejais gaunasi be galo skanu 
o vakar dar kazkaip susigundem nuspirkti saslyku maximoj su akcija ir jie buvo marinuoti kefyre
nebuvau tokiu ragavus ir nesitikejau, bet buvo ziauriai skanūs ir sultingi

o vakar dar kazkaip susigundem nuspirkti saslyku maximoj su akcija ir jie buvo marinuoti kefyre

Aš mėgstu šiltą maistą, bet kotletai, bulviniai ir miltiniai blynai ir nešildyti skanu.
Vyrui dažnai į darbą dedu žuvį. Išsitraukiu iš šaldiklio, jau ji iš karto pas mane maišeliuose porcijos dydžio gabalais išskirstyta. Perleidžiu karštu vandeniu, apvolioju miltuose ir dedu i keptuvę. Barstau druska ir pipirais jau apkepusią. Čia mano supergreičiausias patiekalas. Iš mišrainių mėgstamiausia burokėlių su majonezu ir netikra balta mišrainė - be bulvių. Dedu kiaušinius, žirnelius, agurkus šviežius ir žalumynus jei yra.
Jei gamindama turiu daugiau laiko ir ūpo, tai ką įmanoma, gaminu didesnį kiekį ir užšaldau. Suruoštą kotletinę mėsą kiek per daug išploju i paplotį maišelyje ir užšaldau - paplotis greičiau atšyla nei guzas
Užšaldau balandėlius. Kai visas didysis darbas su kopūstų virimu ir vyniojimu padarytas, tai atšildžius apkepinti ir patroškinti atrodo vienas juokas.
Vyrui dažnai į darbą dedu žuvį. Išsitraukiu iš šaldiklio, jau ji iš karto pas mane maišeliuose porcijos dydžio gabalais išskirstyta. Perleidžiu karštu vandeniu, apvolioju miltuose ir dedu i keptuvę. Barstau druska ir pipirais jau apkepusią. Čia mano supergreičiausias patiekalas. Iš mišrainių mėgstamiausia burokėlių su majonezu ir netikra balta mišrainė - be bulvių. Dedu kiaušinius, žirnelius, agurkus šviežius ir žalumynus jei yra.
Jei gamindama turiu daugiau laiko ir ūpo, tai ką įmanoma, gaminu didesnį kiekį ir užšaldau. Suruoštą kotletinę mėsą kiek per daug išploju i paplotį maišelyje ir užšaldau - paplotis greičiau atšyla nei guzas

QUOTE(Akela. @ 2013 06 04, 12:54)
dar kartais darau taip.imu stiklaini dvilitri ar trilitri,nelygu valgytoju kiekis.
mesa supjaustau,ismusu kepsnius,suprieskuoniuoju.pasidarau visiems iki skausmo zinoma tesla kiausai/majonezas/krakmolas.uzpilu ja ant suprieskuoniuotu kepsniu,gerai ismaisau ir viska pilu i stiklaini,uzsuku ir pastatau i saldytuva.stovi 2-3 dienas puikiausiai,prie tinkamos temp aisku,su kiekviena diena tapdami vis skanesni

Kas čia per tešla?

Ar gerai supratau - stiklainyje žalią supjaustytą mėsą ir ta tešla laikote?

Ir visa tai tris dienas gali stovėti?

Oi turiu kiekvieną dieną vyrui dėti valgyti ir vaikams palikti namuose maisto.
Tai vyrui dažnai kepu dešreles tešloje, čeburėkus , kepta mėsą , žuvį, ir t....
Vaikams namuose gaminta picos, batonas keptas su kiaušiniu, blyneliai su įvairiais įdarais, dešrelės , koldūnai, ežiukai....
Tai vyrui dažnai kepu dešreles tešloje, čeburėkus , kepta mėsą , žuvį, ir t....
Vaikams namuose gaminta picos, batonas keptas su kiaušiniu, blyneliai su įvairiais įdarais, dešrelės , koldūnai, ežiukai....
Su ta vadinama "tešla" marinuota mėsa gali stovėt ir savaitę
Aš ją naudoju su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle ir iš to viso mišinio kepu blynelius. Galima į tą tešlą maišyti bet kokį faršą, tik laikyti šaldytuve reikės neilgiau 3 dienų, faršas yra faršas, o blyneliai gaunasi kaip kepsniai, nerealiai minkšti, tinkami vaikams.
Tešla-marinatas: 4 tryniai, 4 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai majonezo plius druskytė arba kokie nors mėgiami prieskoniai ar žolelės.

Tešla-marinatas: 4 tryniai, 4 šaukštai krakmolo, 4 šaukštai majonezo plius druskytė arba kokie nors mėgiami prieskoniai ar žolelės.
QUOTE(bevardė @ 2013 06 26, 08:54)
Aš ją naudoju su smulkiai pjaustyta vištienos krūtinėle ir iš to viso mišinio kepu blynelius. Galima į tą tešlą maišyti bet kokį faršą, tik laikyti šaldytuve reikės neilgiau 3 dienų, faršas yra faršas, o blyneliai gaunasi kaip kepsniai, nerealiai minkšti, tinkami vaikams.

Pasmalsausiu tada - kokį majonezą naudojat?

Ir kiaušinių tik tryniai imami?

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 06 26, 22:39)
As dedu visa kiausini. O i vistienos blynelius (smulkiai supjaustyta vistiena, kiausinis, majonezas ir krakmolas) dar iberiu aviziniu dribsniu, jie traskesni gaunasi

Is greitesniu ir nebrangiu patiekalu gaminu makaronus su padazu, reikia:
Bet kokia smulkiai supjaustyta zalia mesa/farsa apkepinti (man uztenka ~300 gr mesos/ 500 gr. makaronams), tada sudeti smulkiai pjaustytas darzoves kurios yra saldytuve (cukinija, paprika, svogunai...), ipilti vandens ir patroskinti ~5min., ideti pora saukstu grietines. Arba vietoj grietines deti indeli smulkintu pomidoru savo sultyse. Prieskoniai pagal kiekvieno skoni. Isvirti makaronus ir sudeti visa troskinuka i juos. Skanu ir salyginai greitai

QUOTE(Ntu-Kpi @ 2013 06 26, 21:39)
Majonezas dažniausiai Vilniaus (kibireliais mažiukais perku, nes beveik viska juo marinuoju) O iš kiaušinių dedu tik trynius, na kokį vieną baltymą įmušu jei maži kiaušiniai.
sotu, skanu ir daug - kugelis, sriuba, kotletai, piemenėlių apkepas.
QUOTE(bevardė @ 2013 06 26, 08:54)

As ir farsa,ir zuvies file,ir krutinele kepu su tokia tesla

O kodel tik trynius dedat?As tai visa kiausini

Man tai ganėtinai greita ir sotu yra PLOVAS. Rytoj žadu pagaminti plovą ne su ryžiais, o perlinėm kruopom, tik manau kečupo/pomidorų nedėsiu, pakaks morkų, svogūnų, pabaigoj žalumynų.