Įkraunama...
Įkraunama...

Ar verta lieknėti (dėl kitų)

QUOTE(Marla @ 2013 06 11, 15:00)
Mano racione beveik nėra rūkytų mėsos gaminių, baltų miltų gaminių, šokoladukų, saldžių jogurtų, sausainių, šokoladukų, cukraus (kava, arbata), saldžių ir burbuliukų gėrimų, greitų užkandžių ir greitmaisčio, traškučių- pakramtukų, riebių ir gatavų padažų, riebios mėsos, desertų, uogienių, pyragaičių, saldainiukų, dešrelių...

Garbes zodis,tu sventoji biggrin.gif .As tikrai nesugebeciau atsisakyt VISKO kas teikia malonuma (bent man biggrin.gif ).
Atsakyti
gal tikrai genai g.gif ,jei as taip valgyciau kaip marla,visko negalima,kas skanu(bent jau man),tai sverciau 40 kilogramu,metu man virs 30,bet uzteko maziau esti ,miltinius iki pietu ir visokius lasinius ir numeciau 23 kilogramus( cia po gimdymo0,tai jei taip tai is viso buciau plunksnele( puskit mane puskit biggrin.gif 0
Atsakyti
Man tai irgi tiek valios pritrūktų unsure.gif Marla, jūs šaunuolė 4u.gif Man taip pat teko daug ko atsisakyti, nebuvo gal žiauriai sunku, bet kavą geriu, saldainiais kartais pasmaguriauju ir keptą duoną mėgstu. Tik tiek, kad čia labai reti malonumai, bet visiškai atsisakyti, tai neišeitų blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(due drops @ 2013 06 11, 16:35)
Garbes zodis,tu sventoji biggrin.gif .As tikrai nesugebeciau atsisakyt VISKO kas teikia malonuma (bent man biggrin.gif ).


ai, kažkaip atkrito natūraliai, be didesnių pastangų, po truputį. turbūt todėl, kad nesakiau dabar man NEGALIMA to ir ano, jei norėsiu suvalgysiu ir va ramu. čia kaip su cigaretėmis, realiai rūkyti nenori, bet žinai, kad neturi, o už lango naktis, tai kažkaip neramu pasidaro biggrin.gif

Oi, kavą ir arbatą geriu, tik be cukraus. Visa kita irgi valgau, tik retai, nesakau, kad niekada šių produktų ir burnon neimsiu. tiesiog pradėjau vienu metu save stebėti ką valgau, kodėl, kažkurių produktų kiekius sumažinau, kažkurių apskritai nelabai mėgstu taip ir išėjo, be pastangų. Žiūrėsim kaip bus toliau kas ką- aš genus ar genai mane lotuliukas.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Marla: 11 birželio 2013 - 17:07
QUOTE(Karusia @ 2013 06 11, 16:11)
Kaip vertinate italų, ispanų, prancūzų mitybos būdą?
Ryte - kava ir koks džiuvėsėlis, na nebent dar ir užteptas džemu, per pietus -salotos, vakare - kievienos lietuviškos 'tobulybės " košmaras - spagečiai (su sūriu, be abejo), kepsniai, sūriai, aišku, daržovės prie jų. ir desertas naktipiečiams kavinėje. prie vyno.  (Lietuvoje tokiomis porcijomis nei ledų, nei desertų nepardavinėja).


gerai biggrin.gif tik tiek, kad jei jau maitinates kaip pietiecia, tai perimkit visas ju maitinimosi tradicijas, o ne tik kimst vakarais biggrin.gif net pas pietiecius esminiai dalykai yra rezimas ir aktyvi veikla privalgius. O ir pacio maisto nera ka lygint.


Idomus straipsnis apie ta ju virtuve:

http://www.meniu.lt/...stebuklu-svetur

Panagrinėjus nuodugniau pastebėta, kad skirtingai nei kitų išsivysčiusių šalių žmonės, Viduržemio jūros regiono gyventojai sugeba atsispirti įtempto gyvenimo tempo diktatui ir neįninka į greitmaistį arba tokius patiekalus, kuriems pagaminti nereikia daug laiko. Jų lėkštėse vis dar apstu daržovių ir šviežiai ruoštų valgių, racione nedaug druskos, o didžiąją dalį suvartojamų riebalų sudaro ne gyvūninės, o augalinės kilmės riebalai.

Visų pirma šiame regione nusistovėjusios tradicijos lemia, kad žmonės laikosi valgymo režimo: valgo rytą, vidury dienos ir vakare. „Įdomu, kad gausiausiai valgoma vakare, tik vakaroja jie ilgiau nei mes ir neina pilnu pilvu miegoti“, – pastebi specialistė.

Antroji ypatybė – regiono gyventojų racioną daugiausia sudaro grūdinės kultūros, daržovės ir vaisiai. Patiekalai dažniausiai gaminami iš vadinamųjų kietagrūdžių miltų gaminių, kurie savo sudėtimi vertingesni, turi daugiau skaidulų, o išvirti išlaiko formą ir neištyžta.

„Regiono virtuvei būdingi mėsos patiekalai, tačiau jos valgoma rečiau nei mes esame pratę: raudonos – tik 1–2 kartus per savaitę, dar porą kartų valgoma baltos mėsos (paukštienos). Kitomis dienomis maitinamasi daržovių arba jūrų gėrybių patiekalais.
Neįsivaizduojama Viduržemio jūros regiono šalių virtuvė ir be augalinio aliejaus
Gydytoja dietologė atkreipia dėmesį, kad Lietuvoje žmonės aliejų vartoja netinkamai ir jį tiesiog sugadina.


Tyrinėjant pietiečių gyvensenos ypatumus atkreiptinas dėmesys ir į tai, kad jiems būdinga daugiau judėti. „Negalima sakyti, kad Viduržemio jūros regiono dieta yra vien tik maistas – ji susideda ir iš valgymo tradicijų, ir iš fizinio aktyvumo“, – sako gyd. Gavelienė.

„Jeigu vadovėliuose pateikiamą Viduržemio jūros regiono dietai būdingų rekomenduojamų ir vengtinų maisto produktų sąrašą „išverstume“ į lietuvių kalbą, t. y. – kišenę, maitintis pagal tokį sąrašą būtų brangu ir gal net vargiai įmanoma. Tačiau „išvertus“ jį į lietuviškus produktus, viskas taptų lengvai įgyvendinama“, – įsitikinusi gydytoja dietologė. Tik šiuo atveju į savo mitybą reikėtų perkelti ne pavienius pietietiškos mitybos elementus, o patį maitinimosi principą. Bene didžiausia Viduržemio jūros regiono dietos vertybė, kurią specialistė patartų perimti, yra valgymo režimas.

„Tikrai nėra baisu gausiausiai valgyti vakare, juolab kad gyvenimo ritmas tokią tvarką dažniausiai ir sudėlioja. Tik mes, 19 val. pagaliau susirinkę visa šeima namie, valgydami gausią vakarienę jaučiame sąžinės graužatį, kad darome kažką ne taip. Iš tikrųjų svarbiausia yra tai, ką veikiame po vakarienės. Idealu pavakarieniavus pasivaikščioti – juk galima formuoti tokius šeimos įpročius“, – svarsto pašnekovė.
Papildyta:
QUOTE(Marla @ 2013 06 11, 15:00)
Mano racione beveik nėra rūkytų mėsos gaminių, baltų miltų gaminių, šokoladukų, saldžių jogurtų, sausainių, šokoladukų, cukraus (kava, arbata), saldžių ir burbuliukų gėrimų, greitų užkandžių ir greitmaisčio, traškučių- pakramtukų, riebių ir gatavų padažų, riebios mėsos, desertų, uogienių, pyragaičių, saldainiukų, dešrelių...


Kur cia tokia valgykla, kur Jus KASDIEN pietaujat, kad gamina nei riebu, be padazu, riebios mesos ir pan. maista bigsmile.gif ? Net idomu butu pamatyt savaites meniu.

Ir tas "beveik" toks salyginis zodis. Atsimenat, kazkada snekejom apie 14 kg. virssvori. Tai Jus toki virssvori ivardinot kaip "TIK", o man jau jis butu "NET".

Kiek tas "beveik" nera ? Jus sokolado paragaujat karta per pusmeti, desrytes karta i menesi ir pan. smile.gif ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Vaiva number 1: 12 birželio 2013 - 09:24
Ai, nu tamsta iškart apie dietą ir dar apie tokią įžymią kaip "pietų paplūdimio dieta" .
Kažkodėl aprašymai apie šiaip italų mitybos įpročius neįtikino. Taipogi asmeninė Karusios patirtis, kad italai pvz pusryčių nevalgo arba jei valgo tai labai labai mažai, pagrindas- kava. Dėl judėjimo niekas nesiginčija, kad tai labai svarbus veiksnys,
bet kažkaip neradau kad vakarais kas "kimštų" vakarais.
Aš tai pvz. vakarais vakarieniauju arba valgau, bet kažkaip nekemšu žinokite. Manau daugelis šios diskusijos dalyvių taip pat.
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 06 12, 10:32)
Kur cia tokia valgykla, kur Jus KASDIEN pietaujat, kad gamina nei riebu, be padazu, riebios mesos ir pan. maista  bigsmile.gif ? Net idomu butu pamatyt savaites meniu.

Ir tas "beveik" toks salyginis zodis. Atsimenat, kazkada snekejom apie 14 kg. virssvori. Tai Jus toki virssvori ivardinot kaip "TIK", o man jau jis butu "NET".

Kiek tas "beveik" nera ? Jus sokolado paragaujat karta per pusmeti, desrytes karta i menesi ir pan.  smile.gif ?


Valgykla mokykloje ir privačioje gimnazijoje. Pvz. dažnai būna vištienos kotletai, maltinukai. kiaulė irgi be riebalo tiesiog normali mėsytė. Aš tai gal matau jau ką valgau- lašinį ar raumenį. Daržovės praktiškai visuomet šviežios, majonezas nenaudojamas.
Riebaluose net žemaičblyniai neplaukia, daug kas kiek pastebėjau užkepama folijoje orkaitėje. Patiekalai ir padažai gaminami atskirai, jie pilami jau sudėjus visus produktus į lėkštes, taigi pasirinkimą turiu ir prašau padažo nepilti.

Dėl beveik nėra- meluočiau, jei sakyčiau, kad visai nevalgau, bet jei domina nuosekliau

1. Dešrytės ir mėsytės rūkytos jau nebepamenu kada valgiau, gal pereitą vasarą.
Vytintos skaniau- jų ragauju jei kas vaišina svečiuose. Pati neperku. Jei noriu sumuštinių su mėsa tai būna liesa virta mėsa.
2. Šokolado skanauju kartą per 2 savaites, vidutiniškai, būna ir kartą per mėnesį NB- skaunauti tai būtų 1 juostelė horizontaliai arba 2 saldainiai.
3. Sausainiai- valgiau kalėdinius meduoliukus per kalėdas
4. Batoną valgau su lašiša arba ikrais arba užsimanau karštų sumuštinių - išeitų daugmaž kartas į 3 mėnesius.
5. Cukrumi gėrimų, košių nesaldinu 15 metų
6. Kečupo nemėgstu, jį keičiu pomidorų tyre. Majonezo šaukštelį užsidedu tik ant kiaušinių, kartais gaminu mišraines- žiemą. kartą per mėn. Kitų padažų nevartoju.
7. Uogienės - tik naminės, tik varškei pagardinti, ir tik jei tik jei močiutė suveikia. Pirkti neperku.
8. Greitmaistis nu gal kartą pusmetin. Būna ir ilgiau.



Atsakyti
QUOTE(Marla @ 2013 06 12, 10:36)
Ai, nu tamsta iškart apie dietą ir dar apie tokią įžymią kaip "pietų paplūdimio dieta" .
Kažkodėl aprašymai apie šiaip italų mitybos įpročius neįtikino. Taipogi asmeninė Karusios patirtis, kad italai pvz pusryčių nevalgo arba jei valgo tai labai labai mažai, pagrindas- kava. Dėl judėjimo niekas nesiginčija, kad tai labai svarbus veiksnys,
bet kažkaip neradau kad vakarais kas "kimštų" vakarais.
Aš tai pvz. vakarais vakarieniauju arba valgau, bet kažkaip nekemšu žinokite. Manau daugelis šios diskusijos dalyvių taip pat.


Gal dar palyginam lietuviskos mokyklos valgyklos meniu ir tradicinius italu pietus bigsmile.gif ?

Papildyta:
QUOTE(Marla @ 2013 06 12, 10:58)
Valgykla mokykloje ir privačioje gimnazijoje. Pvz. dažnai būna vištienos kotletai, maltinukai. kiaulė irgi be riebalo tiesiog normali mėsytė. Aš tai gal matau jau ką valgau- lašinį ar raumenį. Daržovės praktiškai visuomet šviežios, majonezas nenaudojamas.
Riebaluose net žemaičblyniai neplaukia, daug kas kiek pastebėjau užkepama folijoje orkaitėje. Patiekalai ir padažai gaminami atskirai, jie pilami jau sudėjus visus produktus į lėkštes, taigi pasirinkimą turiu ir prašau padažo nepilti.



Zemaiciu blynus, cepelinus, karbonadus, kugelius irgi folijoj kepa ?
Darzoves praktiskai visada sviezios sviezios bigsmile.gif ? Visa ziema ir pavasari turbut pomidorus ant palanges cia pat valgykloj ir augina bigsmile.gif ?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 06 12, 10:04)
Gal dar palyginam lietuviskos mokyklos valgyklos meniu ir tradicinius italu pietus  bigsmile.gif  ?

Papildyta:
Zemaiciu blynus, cepelinus, karbonadus, kugelius irgi folijoj kepa ?
Darzoves praktiskai visada sviezios sviezios  bigsmile.gif ? Visa ziema ir pavasari turbut pomidorus ant palanges cia pat valgykloj ir augina  bigsmile.gif  ?


Dafai pasikabinėjam prie tavęs?
kiek gramų riebalų suvalgai per parą? bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 06 12, 11:04)
Zemaiciu blynus, cepelinus, karbonadus, kugelius irgi folijoj kepa ?
Darzoves praktiskai visada sviezios sviezios  bigsmile.gif ? Visa ziema ir pavasari turbut pomidorus ant palanges cia pat valgykloj ir augina  bigsmile.gif  ?

ko tu kabinejiesi tiek?
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 06 12, 11:04)
Gal dar palyginam lietuviskos mokyklos valgyklos meniu ir tradicinius italu pietus  bigsmile.gif  ?

Papildyta:
Zemaiciu blynus, cepelinus, karbonadus, kugelius irgi folijoj kepa ?
Darzoves praktiskai visada sviezios sviezios  bigsmile.gif ? Visa ziema ir pavasari turbut pomidorus ant palanges cia pat valgykloj ir augina  bigsmile.gif  ?


O kam lyginti? Ir kuo jums kliūva valgyklinis maistas?
Šneka apie režimą daugiau eina, kad gali valgyti ir vieną ir kitą ir kada nori, kada tau patogiau ir tai tikrai nekenks nei figūrai nei sveikatai.

Nu šiaip tais virtuvėje jų nedirbau, bet žemaičblynius traukia iš orkaitės, folijos ir jaučiu, kad riebalas burnoje nesivelia. O dėl kitų tai nustebinote, negi nežinote, kad cepelinai verdami, o kugeliai kepami okaitėje? g.gif
Ir dar- kažkodėl peršasi mintis, kad darote prielaidą (beje klaidingą), kad šie patiekalai gaminami kasdien ir visi tik kemša kemša kemša...iki negaliu, bet kemša, nes yra apsirijėliai. Kaip ir karbonadas- užteko vieną dieną jį paminėti- ir jis tapo tiesiog privaloma Marlos dalimi. Ir mišrainės salotos majoneze.

Dėl daržovių tai yra sezoninių - kopūstai, kininiai kopūstai, morkos, burokėliai, priemaišoms būna ir paprikos ir agurkų....
Atsakyti
QUOTE(Vaiva number 1 @ 2013 06 12, 11:04)
Darzoves praktiskai visada sviezios sviezios  bigsmile.gif ? Visa ziema ir pavasari turbut pomidorus ant palanges cia pat valgykloj ir augina  bigsmile.gif  ?

O kurioj maitinimo istaigoj jos buna sviezios sviezios, nuo sakeles tiesiai i lekste? Patarkit, eisiu ten pietaut.
Atsakyti