Įkraunama...
Įkraunama...

Kanalizacija 4

QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 21:56)
Tada tik laiku pastebėti reikia, kol "neužsicementavo"  doh.gif Svarbu ir vandens netaupyti. Jei į BVĮ tekės tik turinys iš klozeto, tai vandens kiekis mažokas, bet jei name nuolat gyvenama ir prausiamasi, tai vandens neturėtų trūkti, tad kaip ir visus bepradedančius kauptis kamščius nuplauti turėtų.

Nu tai taip, is visu buiciai reikalingu irengimu bus leidziamas vanduo i tapati vamzdi.
Apie revizini irgi pagalvojau,nes siurbline kaip ir kainuoja papilkdomai, bet SSS... nesinori , kad isplauktu... ir t,t.
Na supratau, kad viskas priklauso nuo gruntinio vandens aukscio unsure.gif
Bus aukstas, vadinasi reiks daryti papildomai siurbline, bet tai ar nebus SEPTIKAS?
Jeigu pakankamai gyliai, tai apsieisiu su pora rezerviniu sulinuku, o gal ir vienu g.gif
Kazkaip nesinori sedeti ant SSS.... bombos!!! stebeti ar nutekejo ar ne.

Dar pas rusus forume skaiciau,kad pagrindine traseja daryti dviguba. T,y. viena uzsikimso, naudoji kita.Ta uzsikimsusia su laiku mikrobai kamsti sudoros. Ir taip zaidi sudina zaidima.
Manau mikrobai be vandens negyvena,tai kaip jie gali tai uzkista vamzdi isvalyti ir t.t
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo adass: 31 liepos 2015 - 21:54
QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 20:49)
Kanalizacijos vamzdynu teka ne tik nuotėkos iš klozeto, bet ir iš vonios ir iš dušo ir kriauklės ir iš indaplovės ir iš skalbimo mašinos ir iš filtrų jų prasiplovimo metu, taip kad vandens trūkumo neturėtų būti.

Tą ir turėjau omeny, kad to vandens visada atsiranda tame vamzdyje ir visi "rimti" reikalai bus nuplauti. Kažkaip niekada neteko nuleidus vandens bėgt į nuotekų įrenginį žiūrėt ar pliumptels ten kas nors iškart, ar vėliau biggrin.gif Bet sakykim įpylus kokius 5 litrus, tai jie neišbėgs tokia pat jėga, kokie buvo supilti, o tik po truputį. Nu bent jau pas mane taip yra. Tai spėju ir sunkesni reikalai iškart neišbėga, bet tampa nuplauti per kelis kartus arba didesnių srovių, tokių kaip dušas, skalbimo mašinos/indaplovės/kriauklės vanduo.

Čia įdomus momentas, turbūt ir projektuojant nuotėkas reiktų įvertinti tai, kad geriau nestatyti klozeto kažkokiam tolimam taške, kur daugiau neprateka jokios nuotėkos apart klozeto. Dėl dvigubos tranšėjos, tai kaži ar verta vargt. Teisingai padarius neturi kimštis. Bet aš dėl visa ko, kur galėjau, išsivedžiau 110mm vamzdį iki pat grindų (pvz virtuvėj susiaurėjimas nuotėkų vamzdžio bus jau spintelėje). Tai jei kas, bus galima per ten pravalyti su kokia viela ir panašiai.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo gediminas_: 31 liepos 2015 - 22:06
QUOTE(mintas @ 2015 07 31, 21:56)
Tada tik laiku pastebėti reikia, kol "neužsicementavo"  doh.gif Svarbu ir vandens netaupyti. Jei į BVĮ tekės tik turinys iš klozeto, tai vandens kiekis mažokas, bet jei name nuolat gyvenama ir prausiamasi, tai vandens neturėtų trūkti, tad kaip ir visus bepradedančius kauptis kamščius nuplauti turėtų.

kaip zinoti kad neuzsicementavo? As visalaika buvau isitikines kad nuolydis vamzdyje,kuo diudesnis tuo geriau,bet pasirodo ne. Tipo reikia nedidelio nuolydzio kad nuplaauktu visas turinys iskarto.. Kaip ten yra nezinau,bet jei santechnikai rekomenduoja tamtikrus nuolydzius tai gal neverta isradinet dviracio arba banddyti savo kailiu.. AS nebandziau smile.gif
Atsakyti
QUOTE(biesas66 @ 2015 07 31, 23:12)
kaip zinoti kad neuzsicementavo?  As visalaika  buvau isitikines kad nuolydis vamzdyje,kuo diudesnis tuo geriau,bet pasirodo ne.  Tipo reikia nedidelio nuolydzio kad nuplaauktu visas turinys iskarto..  Kaip ten yra nezinau,bet jei santechnikai rekomenduoja tamtikrus nuolydzius tai gal neverta isradinet dviracio arba banddyti savo kailiu.. AS nebandziau smile.gif

Kaip suzinoti, kad uzsicementavo? Kai prades plaukti viskas per virsu, ko nesinoretu to...! doh.gif
Nuolydis apie 2cm ir yra kad vanduo greiciau nenubegtu palikes turinio ir atvirksciai, viskas stovetu vamzdyje.

I ta dviguba transeja, irgi skeptiskai ziuriu g.gif

Taip,visos patalpos suprojektuotos ant vieno stovo, tik virtuve bus sonia, bet ir ta sueina ten pat.

Tai reziume: turetu buti viskas gerai+reviziniai sulinukai g.gif

Atsakyti
QUOTE(adass @ 2015 07 31, 22:40)
Tai reziume: turetu buti viskas gerai+reviziniai sulinukai g.gif

Viskas gerai tai čia kaip pasiseks smile.gif.

Aš sau asmeniškai pats pasiklojau kanalizacijos vamzdžius išlaikydamas 2cm nuolydį metrui, kontrolei naudodamas lazerinį gulsčiuką. Pravedžiau tikrai kruopščiai ir kai baigiau vesti, prieš užkasdamas sakau sutikrinsiu ar nuolydis kitus vamzdžius bedėliojant nepavažiavo ir ką. Buvo pavažiavęs, išlinkęs. Gavosi vienoje vietoje didesnis nuolydis, kitoje mažesnis. Po tokio potyrio, kanalizacijos vamzdžius užkasiau, kai po eilinio baigtos sistemos nuolydžio patikrinimo radau viso vamzdyno nuolydį idealų.

Aš kanalizaciją įrenginėjau kelias dienas. Santechnikai tą darbą padaro per pora valandų.

Nesvarbu, koks nuolydis bus išlaikomas klojant vamzdžius, mano supratimu, norint išvengti kamščių ateityje, būtina prieš užkasant patikrinti ar nenusimušė pakloto kanalizacijos vamzdžio nuolydis per visą ilgį.

Dėl nuolydžio, tai mano draugas tarybiniais laikais dirbęs santechniku, minėjo, kad anksčiau darydavo nuolydį 3cm per 1m, šiame forume Kabanas paminėjo kitą dydį - 2cm per 1m. Pasidomėjęs radau, kad šiai dienai rekomenduojamas Kabano nurodytas dydis, tad jį ir dariau.

Pažystamas, kadangi septiką pasidarė už ~30m nuo namo, minėjo, kad dėl didelio atstumo nuolydį padarė mažesnį. Kanalizaciją įsirengė prieš maždaug porą metų, bet maždaug po metų eksploatacijos vamzdyne susidarė kamštis, kurio su kišamu virbalu pramušti nepavyko, taigi, grubiai po metų, jam jau teko vamzdyną atkasinėti. Reikalas tas, kad nuolydžio vis tiek nepakeitė, o prie tokio mažo nuolydžio, daug labiau jaučiasi nuolydžio pabėgimas, tad tikėtina, kad kamščio susidarymo vietoje nuolydžio iš vis nebuvo. Klausimas, po kelių metų jam vėl reikės atkasinėti vamzdyną. Revizinis šulinėlis tokioje situacijoje palengvintų pravalymo darbus, bet ir jo nepadarė.
Atsakyti
QUOTE(adass @ 2015 07 31, 21:32)
Taip, zinau 1m-2cm nuolydis.
Bet tarkim, kad ir galeciau BVI ikasti ir gyliau 30m nuo namo. Ar tas S... nuplauktu toki atstuma su 5L vandens?

Pas mane atstumas apie 25m. Per vidurį padaryta pravala (išvestas vamzdis iki žemės paviršiaus). Kanalizacija naudojamės nuo 2008. Viskas nubėga, tačiau pradžioje buvo problemų. Jei nuolydis bus išlaikytas 2cm/m viskas bus gerai (šiaip pagal STR d110 vamzdžiui rekomenduojamas nuolydis 1-2%, t.y. 1,1-2,2cm/m). Iš asmeninės patirties patarsiu, kad kasant tranšėją (ypač jeigu kasa traktorius), reikia stengtis kasti iš karto reikiam gylyje, formuojant nuolydį t.y. nekasti per daug giliai. Jeigu bus iškasta per giliai dėl žemės susėdimo gali būti, kad vėliau vamzdžio nuolydis "pabėgs".
Mano atveju buvo bėda ties kanalizacijos "įrenginiu". Įrenginiui iškasta gili ir, dėl biraus grunto, pakankamai plati duobė. Įrenginys užpiltas iki vamzdžio tranšėjos lygio. Užpilant kažkiek trombuota su vibroplokšte (trombuoti per stori sluoksniai). Tranšėjoje paklotas vamzdis (smėlio "pagalvėje") ir viskas užpilta. Gavosi, kad maždaug po metų prie įrenginio žemė susėdo. Kanalizacinis vamzdis išlinko tiek, kad ties įrenginiu gavosi "sifonas" t.y vamzdis beveik pilnas vandens. Teko tą vietą atkasti ir "remontuoti". Probleminė vieta buvo rasta zonduojant vamzdį su filmavimo kamera. Per visą ilgį vamzdis švarus, kaip naujas, o ties išvadu vanduo.
Jeigu trombuojama su vibroplokšte (arba vibrokoja), reikia užpilinėti plonais sluoksniais ir kiekvieną sluoksnį trombuoti, tuomet žemė nesės.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pupcis: 01 rugpjūčio 2015 - 09:47
O revizinis/pravalos sulinukas yra koksnors spec. ar tiesiog padarytas is topaties D110 panaudojant trisaki?
Atsakyti
QUOTE(adass @ 2015 08 02, 15:44)
O revizinis/pravalos sulinukas yra koksnors spec. ar tiesiog padarytas is topaties D110 panaudojant trisaki?

yra specialūs. Ten atrodo 315 mm diametro specialus vamzdis dedasi. Jam specialiai dugnas ir dangtis pardavinėjami, nors pats sau nesidariau, tik pas kitus žmones padarytus teko matyti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mintas: 02 rugpjūčio 2015 - 18:10
QUOTE(adass @ 2015 08 02, 16:44)

Dėjau trišakį su 45 laipsnių atšaka, po to alkūnė 45 ir į viršų tas pats D110. Viršuje metalinis dangtis (pas mane toje vietoje trinkelės).
Atsakyti
QUOTE(Pupcis @ 2015 08 03, 00:07)
Dėjau trišakį su 45 laipsnių atšaka, po to alkūnė 45 ir į viršų tas pats D110. Viršuje metalinis dangtis (pas mane toje vietoje trinkelės).

Nu kaip ir aisku,45 laipsniu trisakis, kad patogiau butu trosa reikalui esant prakisti! O ju galima padaryti kelis,kaip vamzdziu ilgiai leis!!

Atsakyti
O kaip tas pravalos/revizijos procesas turėtų atrodyti, kai į viršų tik D110 vamzdec per 45 alkūnes. Viena kryptim įmanoma ką nors prastumti. O kaip kita kryptim? Ar 90 trišakis ne geriau būtų? Gal leistų į abi puses prastumti vielą/kamerą?
Kai šulinukas D315, gal truputėlį geresnės galimybės, bet vis tiek faktas kad pats į tokį šulinuką neįlįsi. Pas save vienoj vietoj turiu D315 šulinuką, tik be dugno dariau. Nežinau ar čia klaida. Kasant ta vieta buvo aukščiau gruntinio vandens lygio, bet vėliau rudeniop lygis pakilo, gali būti kad tam tikrais laikotarpiais šulinuko dugnas bus vandeny.
QUOTE(Pupcis @ 2015 08 03, 00:07)
Dėjau trišakį su 45 laipsnių atšaka, po to alkūnė 45 ir į viršų tas pats D110. Viršuje metalinis dangtis (pas mane toje vietoje trinkelės). <{POST_SNAPBACK}>
Atsakyti
QUOTE(Milao @ 2015 08 03, 12:47)
O kaip tas pravalos/revizijos procesas turėtų atrodyti, kai į viršų tik D110 vamzdec per 45 alkūnes. Viena kryptim įmanoma ką nors prastumti. O kaip kita kryptim? Ar 90 trišakis ne geriau būtų? Gal leistų į abi puses prastumti vielą/kamerą?
Kai šulinukas D315, gal truputėlį geresnės galimybės, bet vis tiek faktas kad pats į tokį šulinuką neįlįsi. Pas save vienoj vietoj turiu D315 šulinuką, tik be dugno dariau. Nežinau ar čia klaida. Kasant ta vieta buvo aukščiau gruntinio vandens lygio, bet vėliau rudeniop lygis pakilo, gali būti kad tam tikrais laikotarpiais šulinuko dugnas bus vandeny.

Na taip,yra teisybes tame g.gif 45 ar 90 laipsniu trisakis. Beto jie butu keli ir vietos parinkimas pagal patoguma.

Dar vienas klausimelis: ar yra protinga BVI daryti dviem namams? ar tai nebus poto nervu karo su kaiminu del visokiu nesusipratimu,kaip didelis kiekis vandens is vonios,kazkas ipyle perdaug chemijos, nuleido daugiau tualetinio popieriaus ir t.t......
Todel ir atsirado tas 30metru atstumas, nes kitu atveju reiks pylti viska sau po langais(mazai vietos turiu aplink nama), o ir vieninteles nedideles pievutes nesinori uztersineti g.gif

Papildyta:
QUOTE(cibulis @ 2015 07 15, 18:39)
Todėl aš pasirinkau Švaistę. Vien dėl to, kad nebus jokio išlindusio grybo virš pievos. Bus du 60 ar 80 cm šulinio žiedai, kurie bus lygus su žolyte. Maloniau vaikščioti, lengviau šienauti ir visas sklypas labiau išnaudojamas.

Bet orputes grybukas bus! Ar tik vamzdukas lenktas kysos?
Kokio lygio orpute skledzia garsa, gal ja galima katilineje sumontuoti?
Atsakyti