Įkraunama...
Įkraunama...

Alyvuogės

QUOTE(regna @ 2009 02 01, 01:13)
Aš,visai nesenai atradau toki  derinį alyvuogės+tunas{savose sultyse}+marinuotas česnakas{smulkiai sukapotas}
Pritariu,kad reikia tiekti  nesumaigius,bet jeigu aš,vaišinu ir,žinau to žmogučio skonį {kad jis mėgsta alyvuoges}visad mėgstu sumakalioti,ir tie tepiniai gaunasi neblogi.


O alyvuoges irgi susmulkinti reikia ar jos cielos turi buti??? smile.gif
Atsakyti
Jeigu dedu į lėkštutę viską nesusmulkinus,tai dedu ciela viską.
jeigu miksuoju,tuomet viską sumiksuoju.[visus ingridijentus}
Atsakyti
QUOTE(regna @ 2009 02 01, 01:53)
Jeigu dedu į lėkštutę viską  nesusmulkinus,tai dedu ciela viską.
jeigu miksuoju,tuomet viską sumiksuoju.[visus ingridijentus}



Sauni ideja toki pasteta pasidaryti thumbup.gif thumbup.gif aciu pabandysiu sumiksuoti mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(mama_Greta @ 2009 01 09, 16:44)
Zaliuju alyvuogiu uzkandele:
175 zaliuju alyvuogiu be kauliuku
50 g anciuvu file
2 cesnako skilteles
1 citrinos sultys
4 saukstai alyvuogiu aliejaus
20 g (sauja) svieziu baziliko lapu
20 g (sauja) placialapiu patrazoliu
druskos, juoduju pipiru
Viska sumaisyti ir susmulkinti virtuviniu kombainu ar blenderiu iki norimos teksturos. Man labiau patinka nevienalyte, rupesne mase. Vietoj svieziu baziliku naudoju dziovintus, tik zinoma maziau; garbanotosios petrazoles irgi puikiausiai tinka; na, o anciuviu kieki taupumo sumetimais irgi galima sumazinti:) su citrinos sultimis ir druska taip pat reikia atsargiai, nes jau ir be ju buna gan rugstoka ir suroka. Zodziu, gaminant ragaukite ir bus  thumbup.gif
Pateikti kaip uzkanda su sviezia ciabata ar siaudeliais supjaustytom darzovem.


Labai idomus receptas smile.gif butinai isbandysiu,aciu uz minti.
Panasia vadinama pasta esu valgiusi ,bet tik is juoduju alyvuogiu ir be anciuvu,citrinos.taip pat labai gardu.
Pati darau labai paprasta uzkanda:agurko giezinelis,suris,juoda alyvuoge ir persmeigiama pagaliuku.
Atsakyti
QUOTE(Daugiaziede @ 2009 02 03, 00:50)
Labai idomus receptas smile.gif butinai isbandysiu,aciu uz minti.
Panasia vadinama pasta esu valgiusi ,bet tik is juoduju alyvuogiu ir be anciuvu,citrinos.taip pat labai gardu.
Pati darau labai paprasta uzkanda:agurko giezinelis,suris,juoda alyvuoge ir persmeigiama pagaliuku.

Kai ismeginsi,pasipasakok ar patiko smile.gif o juoduju alyvuogiu pastos recepteliu irgi keleta turiu, mes labai megstam thumbup.gif
Atsakyti
Pasirodau kaip alyvuoges marinavau. Na gal tik nelabai išvaizdžiai atrodo "apsivėlusios" tais prieskoniais, bet koooooks skonis geras...

Marinuotos alyvuogės

1 indelio žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 indelio juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 citrinos (žievelės ir sulčių)
2 skiltelių česnako
1 džiovinto čili pipiro
džiovinto baziliko
džiovinto mairūno
džiovinto raudonėlio
alyvuogių aliejaus

Nupilti alyvuogių skystį, jas suberti į švarų užsukamą indelį ir į jį berti: tarkuotą citrinos žievelę, smulkiai sukapotas česnako skilteles, smulkintą čili pipirą, džiovintus prieskonius (arba vietoj jų galima naudoti Provanso žolelių mišinį), išspausti citrinos sultis ir užpilti alyvuogių aliejumi, kad apsemtų alyvuoges (tiek man pasirodė gerokai per daug, todėl aš pyliau mažiau ir stiklainėlį kartas nuo karto pavartydavau). Indelį užsukti ir gerai suplakti, kad marinatas susimaišytų. Apversti ir dangteliu žemyn statyti į šaldytuvą.

Galima skanauti ir po kelių valandų, bet skaniausia kitąryt.

user posted image

essen.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo alexxandra: 05 vasario 2009 - 22:46
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)
Pasirodau kaip alyvuoges marinavau. Na gal tik nelabai išvaizdžiai atrodo "apsivėlusios" tais prieskoniais, bet koooooks skonis geras...

essen.gif



labai fainas recepciukas alyvuogiu myletojoms thumbup.gif thumbup.gif thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)
Marinuotos alyvuogės

essen.gif

Skamba neblogai wub.gif Ir atrodo gerai, kas kas apsivelusios - visas skanumas tame!!
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo mama_Greta: 05 vasario 2009 - 22:55
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)

Marinuotos alyvuogės




Skamba visai neblogai,reiktu isbandyti
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)
user posted image

Kaip noreciau to bliuduko essen.gif Aciu uz receptuka 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)
Pasirodau kaip alyvuoges marinavau. Na gal tik nelabai išvaizdžiai atrodo "apsivėlusios" tais prieskoniais, bet koooooks skonis geras...


essen.gif

toks gal biski kvailokas klausimelis, bet - zaliosios alyvuoges tokios gan rugstokos buna, ar kartu marinuojant su juodosiomis alyvuogemis tas rugstumas juodosioms smarkiai persiduoda? ketinu isbandyt, tik svarstau ar kartu, ar atskirai jas marinuot..
Atsakyti
QUOTE(alexxandra @ 2009 02 05, 23:29)

Marinuotos alyvuogės

1 indelio žaliųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 indelio juodųjų alyvuogių (be kauliukų)
1 citrinos (žievelės ir sulčių)
2 skiltelių česnako
1 džiovinto čili pipiro
džiovinto baziliko
džiovinto mairūno
džiovinto raudonėlio
alyvuogių aliejaus



essen.gif

Isbandziau sita receptuka smile.gif butu visai nieko, jei nebutu laaabai jau rugstu doh.gif paragavau ir susiraukiau kaip citrinos lyztelejus, nors ne visa citrina ir isspaudziau. tai kita karta isspausiu ne daugiau kaip puse, ir tai ne is visu jegu smile.gif arba bandysiu su apelsinu (kazka panasaus cia jau esu rasius), arba koki sauksta balzaminio acto..
o del aliejaus, tai pyliau negailedama,kad apsemtu - aliejus irgi "pasimarinuoja",pritraukia prieskoniu, tad suvalgius alyvuoges be vargo bus galima panaudot makaronu patiekalams, salotoms ir pan.. thumbup.gif
Atsakyti