Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(Ledum @ 2015 03 10, 20:52)
Sunreja, kankorėžių būdavo pirkti Dubravos urėdijoj. Nebeatsimenu tiksliai,maišas lyg apie 7Lt kainuodavo.

Ideja - ieskot uredijoj thumbup.gif Aciu 4u.gif
Atsakyti
O tie konkoreziai visiskai paprasti ?tiesiog surinkti miske ?ar juose nera kokiu nors kenkeju ?Kazkaip nesusigaudau as tuose mulcuose doh.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2015 03 10, 20:21)
Matau pas Jus apmulciuota kankoreziais, pirkot juos ar miske prisirinkot? Jei pirkot, tai kur?  4u.gif

dvi nuosavos pušys,tai sočiai doh.gif
Atsakyti
Gal kuri auginate rododendra Fantastica? Kaip jis ziemas istveria?
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2015 03 12, 21:47)

Auginame bigsmile.gif pietryciu puseje. Sakyciau gerai istveria ziemas. Niekuo nepridengtas ir saules gauna nemazai. Praleido antra ziema. Ir kas man labai patiko - pirma ziema, dar neisejus, isalui nei vienas lapas neapdege bigsmile.gif . Vasara visas krumiukas apsipyle ziedais.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo varlins: 12 kovo 2015 - 23:04
QUOTE(varlins @ 2015 03 12, 22:03)
Auginame  bigsmile.gif pietryciu  puseje. Sakyciau  gerai istveria ziemas. Niekuo nepridengtas ir saules gauna nemazai. Praleido antra ziema. Ir kas man labai patiko - pirma ziema, dar  neisejus, isalui nei vienas lapas neapdege  bigsmile.gif . Vasara visas krumiukas apsipyle ziedais.

Ir mano pietryciu puseje ir pietines saules gana nemazai gauna. Dabar dar vis turi uzdanga is maiso. As kadangi pati ne lt, tai mamos prieziurai paliktas biggrin.gif uztat ir domiuosi, ar cia pavyko issaugot kad ziema nesalta buvo, ar jis šiaip atsparesnis.
Atsakyti
sweikos,ejau ir as savuju apziuret is po ziemos:) viena kuris buvo pasodintas siaures rytineje puseje ir apklotas tik agro pupso sau zalias apsipyles daugybe pumpuru. o va antrasis pietineje puseje tarp puseliu . atidengiau ir issigandau:( jis buvo apdengtas agro ir ir dar juoda plevele matyt susuto kad visi lapai rudi tik ziedu pumpurai itin dideli ir zali. aprinkau tuos rudus lapus ir is po apacios dar radau zaliu lapu. tai nebedengiau su ta juoda tik uzmeciau dar ta agro. kazi yra jam sansu isgyvent ar amenoj jau jam doh.gif
Atsakyti
Negi nušuto? Gal išgyvens. Pas mane buvo nudegęs vienais metais, bet pamažu ataugo - gražūs ir žali lapai. Taigi sakyčiau reikia laukti ir tikėtis geriausio.
Atsakyti
QUOTE(vilze @ 2015 03 12, 21:47)

QUOTE(vilze @ 2015 03 13, 11:06)
Ir mano pietryciu puseje ir pietines saules gana nemazai gauna. Dabar dar vis turi uzdanga is maiso. As kadangi pati ne lt, tai mamos prieziurai paliktas biggrin.gif uztat ir domiuosi, ar cia pavyko issaugot kad ziema nesalta buvo, ar jis šiaip atsparesnis.

Fantastiką lengviau nušutint negu sušaldyt. mirksiukas.gif

QUOTE(insanda @ 2015 03 13, 17:13)
sweikos,ejau ir as savuju apziuret is po ziemos:) viena kuris buvo pasodintas siaures rytineje puseje ir apklotas tik agro pupso sau zalias apsipyles daugybe pumpuru. o va antrasis pietineje puseje tarp puseliu . atidengiau ir issigandau:( jis buvo apdengtas agro ir ir dar juoda plevele matyt susuto kad visi lapai rudi tik ziedu pumpurai itin dideli ir zali. aprinkau tuos rudus lapus ir is po apacios dar radau zaliu lapu. tai nebedengiau su ta juoda tik uzmeciau dar ta agro. kazi yra jam sansu isgyvent ar amenoj jau jam doh.gif

Insanda, nebijokit, gražiai žydės pats toks pabaisiukas būdamas, o paskui išleis naujus ūglius ir atsigaus. Būna tokių,kur krūmas visą laiką panašiai atrodo. O kur šiaip gražūs krūmai, tai per kelis metus taptų gražus.
Jei aktualiau krūmo gražumas, tai galima pakarpyt. Tada greičiau pagražėtų krūmas. Karpyt galima jau net dabar ( tada nebus žiedų ) arba pakentėt su negražiu ir kirpt iškart po žydėjimo. Insana, jums būtinai šitą patręšt reiks. mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ledum @ 2015 03 13, 17:23)
Fantastiką lengviau nušutint negu sušaldyt.  mirksiukas.gif
Insanda, nebijokit, gražiai žydės pats toks pabaisiukas būdamas, o paskui išleis naujus ūglius ir atsigaus. Būna tokių,kur krūmas visą laiką panašiai atrodo. O kur šiaip gražūs krūmai, tai per kelis metus taptų gražus.
Jei aktualiau krūmo gražumas, tai galima pakarpyt. Tada greičiau pagražėtų krūmas. Karpyt galima jau net dabar ( tada nebus žiedų ) arba pakentėt su negražiu ir kirpt iškart po žydėjimo. Insana, jums būtinai šitą patręšt reiks.  mirksiukas.gif

Kažkur skaičiau, kad rododendrų negalima genėt, o jei sakot galima kur nukirpt? Mano vienas toks labiau plikom šakom stovi, bet labai gausiai žydi, o gal tokia rūšis? Jis toks didesnis, o yra mažesnis tai lapų daug labai gražus, bet žiedų būna mažiau ir ne tokie gražūs tie žiedai (balti).
Atsakyti
Sveikos, o pagal spalvas cia atsparumai tu rododendru?
Labai noriu balto ir kad ziema zaliuotu (kaip suprantu cia irgi ne visi zaliuoja).... Kokia cia rusis atspari butu? (sodinsime siaures rytai).
ACIU kas atsakys 4u.gif
Atsakyti
cray.gif cray.gif cray.gif nuvažiavau apžiūrėti savo gelyčių, ogi mano rododendras tapo kažkokiai stirnai ar kam pietumis doh.gif visas nugražtas, liko vos keli lapukai ir stiebeliai kokie 15 cm. tai ką man dabar daryt, aišku viskas šiemet bet ar atsigaus kaži ar raut lauk jau doh.gif
Atsakyti