Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

As pridengineju tik tada, jei yra sniego, ir saule. Nes nuo sniego atsispindi ir tik tada lapus nudegina, o jei sniego ner, tikrai nebutina.

QUOTE(Sunreja @ 2016 01 31, 13:42)
Dar karta patarkite, prasau, jei jau per didziuosius salcius rododendrai nebuvo pridengti, ar dabar reiktu pridengti nuo pavasarines saules?  g.gif Kaip Jus darote?  4u.gif

Atsakyti
QUOTE(oblina @ 2016 01 31, 11:55)
As pridengineju tik tada, jei yra sniego, ir saule. Nes nuo sniego atsispindi ir tik tada lapus nudegina, o jei sniego ner, tikrai nebutina.

As manau jiems, pridengtiems, butu gal net sutimo efektas, kai lauke ziema tokia temperatura g.gif
Atsakyti
QUOTE(Sunreja @ 2016 01 31, 11:42)
Dar karta patarkite, prasau, jei jau per didziuosius salcius rododendrai nebuvo pridengti, ar dabar reiktu pridengti nuo pavasarines saules?  g.gif Kaip Jus darote?  4u.gif

Aš nesodinu saulėtoje vietoje. Kiti tiesia ant rėmų tinklus ar agroplėveles. Jei iš rudens neįkaltas karkasas, tada nežinau kaip subesti į įšalusią žemę. Kaune saulės dar nėra tiek, kad keltų pavojų.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 01 31, 14:23)
Aš nesodinu saulėtoje vietoje. Kiti tiesia ant rėmų tinklus ar agroplėveles. Jei iš rudens neįkaltas karkasas, tada nežinau kaip subesti į įšalusią žemę. Kaune saulės dar nėra tiek, kad keltų pavojų.

Labas 4u.gif
Merginos, o jums teko kada sėti rododendro sėklas? Rudenį sužiūrėjau, kad ant vieno rododendro paliko nenukirpti žiedynai. Susirinkau juos, na man atrodo kad ten buvo seklelių. Dabar pabandžiau pasėti- na nieks ten man per tris savaites nepasirodė. Sėjau į durpę, palaikiau drėgmę ir šilumą.
Gal reikėjo pašaldyti tas sėklas?
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 01 31, 13:23)

Nepagalvojau apie isalusia zeme biggrin.gif
Atsakyti
Savo mažytį rododendrą, sodintą pernai laikiau apdengusi žiemą agroplėvele. Jau tikriausiai reikia nudengti? g.gif
Atsakyti
QUOTE(swarcas @ 2016 03 09, 07:23)
Savo mažytį rododendrą, sodintą pernai laikiau apdengusi žiemą agroplėvele. Jau tikriausiai reikia nudengti? g.gif

Jei įšalas išėjęs atidenkite jį apniukusią dieną.
Daisoja, kartais to rėmo visai nereikia, aš pavasarį, jei daug sniego ir saulėta dengiu krūmą agrodanga aprišdama jį virve. Kartais segtukais agrodangos galus susegu. Bet rėmo niekada nedarau smile.gif .
Atsakyti
Mano rododendrai gal tik po lygiadienio saulę pamatys, be to, pašalas seniai išėjęs, tai nepavojinga. O karkaso reiktų, jei šlapias sniegas ar lietus prispaustų dangalus ir jis prišaltų, tada gali aplaužyti lapus ir pumpurus. Beje, šiemet vienas mano atsparusis apsvilo nuo šalčio, matosi, kur praėjo banga pro namo kampą.
Atsakyti
QUOTE(Daisoja @ 2016 03 10, 08:17)
Mano rododendrai gal tik po lygiadienio saulę pamatys, be to, pašalas seniai išėjęs, tai nepavojinga. O karkaso reiktų, jei šlapias sniegas ar lietus prispaustų dangalus ir jis prišaltų, tada gali aplaužyti lapus ir pumpurus. Beje, šiemet vienas mano atsparusis apsvilo nuo šalčio, matosi, kur praėjo banga pro namo kampą.

Mano ir bus vienas nusales, nors du salia vienas kito pasodinti, bet naujai pasodintas zaliais lapais, o seniau sodintas rudais lapais... Tikiuosi bent keli pumpurai isgyvens... unsure.gif
Atsakyti
Pernai pavasarinėj mugėj perkant rododendrą, pardavėja du kartus pabrėžė - tik nesugalvok žiemai dengti. Visą žiemą vis apeidavau, kelis eglišakius tik ant šalia augančių viržių užmečiau. Kol kas žaliuoja, pumpurai sukrauti. Nuo aštrios ankstyvosios saulės, tikiuosi, eglė apsaugos.

Tik maniškio kotas gan plikas, lyg palmė linguoja. Kažin išleis ataugėlių, ar taip ir stiebsis viršun? Man krūmelio norėtųsi ax.gif
Atsakyti
Kiek aš domėjausi, skaičiau internete, kad rododendrai labiau bijo vėjo ir saulės stiprios. Juos dengiau rudenį-įsmeigiau keturis kuoliukus ir užmoviau stangresnę agroplėvelę, jos šonas susiūtas(tokių buvo parduotuvėje).Viršuje liko atvira sniegui ir krituliams. Buvo prisnigę į vidų. pažiūrėjau ,kad keli viršutiniai pumpurai parudavę, tai vadinasi nušalė. Nudengti gal dar anksti, saulė gali dar nudeginti.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo airise: 13 kovo 2016 - 19:30
Nusipirkau keturis rododendrus. Kažkodėl galvojau, kad jų užteks tam plotui, kuriame buvau numačiusi juos sodinti. Bet nuvažiavusi į sodą pamačiau, kad plotas daug didesnis, nei reikia 4 rododendrams. Jie bus sodinami iš reprezentacinės namelio pusės priešais įėjimo duris. Patarkit, su kokias augalais galėčiau derinti du raudonus ir du rožinius rododendrus. Ar juos sodinti į vieną pusę, o kitoj pusėj sodinti kažkokius kitus augalus? O gal išsodinti retai, o tarp jų kažką kitką? Žemės plotas - maždaug 2metrai X 5 metrų.
Neturiu skonio ir žalio supratimo, kaip geriau viską padaryti.
Būsiu labai dėkinga už bet kokį patarimą.
Atsakyti