Įkraunama...
Įkraunama...

Auginantiems Rododendrus

QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 11 13, 14:16)
Merginos,  o savo rododendrus augancius lauke kaip nors ruosiat ziemai ar nieko nedarot?

Kuolus vyras aplink krūmus sukalė, ateity prisegsiu agroplėvelę - kai nukrenta medžių lapai, žiemos pabaigoj apdega. Tai tik toks paruošimas žiemai mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingriukas77 @ 2013 11 13, 15:16)
Merginos,  o savo rododendrus augancius lauke kaip nors ruosiat ziemai ar nieko nedarot?

Kadangi mano rododendras mazas. Tai as ji apvoziau kartonine deze ir viskas.
Atsakyti
Mano rododendrai auga visiškame pavėsyje, saulės negauna, tai aš jų visiškai nedengiu žiemai.
Atsakyti
Su savaisiais nieko nei darau, nei darysiu (jie neapdega saulėje pavasarį, nes juos nuo tiesioginės saulės saugo tvoros pavėsis) 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(karosimi @ 2013 11 13, 18:52)
Kadangi mano rododendras mazas. Tai as ji apvoziau kartonine deze ir viskas.

Mano rododendrai saules gauna, tai gal irgi deze apvozti... Bet jiems po deze netruksta sviesos? Gal cia reiketu tik link pavasario, kai saule darosi kaitresne?
Atsakyti
Aš saviškių dar nedengiau, nebent vėliau, apsaugoti nuo pavasarinės saulės spindulių ax.gif
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 12 28, 23:08)
Aš saviškių dar nedengiau, nebent vėliau, apsaugoti nuo pavasarinės saulės spindulių ax.gif

As savo ir dar nedengiau, bijau, kad nesusustu. Pernai tai vyras buvo pagamines is tvoros metalines remus. Ant tos tvoros uzmoviuau dviguba agro plevele ir aprisau. tai puikiai praziemojo. Siemet vel taip padarysiu, kai didesnious salcius pranes. O dar geriua, jei bus sniego, tai gausiai juos apkasti sniegu. Ir silta ir jei pasviecia saulyte nieko augalams nenutinka.
Atsakyti
Merginos, ar siemet dar reikia laikyti uzdengtus rododendrus, ar kai jau nera sniego, tai galima ir atidengti?
Atsakyti
Galima rododendrus atigengti, nes nėra sniego, lyja ir žemė po truputį atšyla.
Atsakyti
Bet saulutė bus vis baisesnė jiems
Atsakyti
QUOTE(Juračiuks @ 2014 02 20, 20:25)
Bet saulutė bus vis baisesnė jiems

O kodėl baisesnė? Šaknys juk baigia išsivaduoti nuo įšalo. Lauke lyja ir jei rododendrai neuždengti, jie sugeba pasisavinti drėgmę per lapus. Juk lapai nesusisukę, kaip kad žiemą nuo šalčio. Saulė rododendrams ir visiems spygliuočiams tikrai pavojinga pavasarį, maždaug nuo kovo mėn. ji jau kyla aukščiau ir kaitina stipriau. Kai būna daug sniego, saulės spinduliai dar atsispindi ir nuo sniego. Tad, labai degina augalus. Jie negali atsivėsinti, nes jų įšalę šaknys negali pasisavinti drėgmės iš grunto. taip jie nudega. Bet dabar sniego nėra, įšalas baigia iš žemės įšeiti, labai dažnai lyja, tad nei rododendrai, nei spygliuočiai šiemet tikrai nenukentės. Jei ir prisnigs keletui dienų ir pašvies saulė, tai nebus baisu, nes nėra didelių šalčių, kurie šalant džiovina. Augalai tikrai šiemet gerai pridėkinti, neišdžiuvę smile.gif .
Atsakyti
QUOTE(Dalelė @ 2014 02 20, 22:11)
O kodėl baisesnė? Šaknys juk baigia išsivaduoti nuo įšalo. Lauke lyja ir jei rododendrai neuždengti, jie sugeba pasisavinti drėgmę per lapus. Juk lapai nesusisukę, kaip kad žiemą nuo šalčio. Saulė rododendrams ir visiems spygliuočiams tikrai pavojinga pavasarį, maždaug nuo kovo mėn. ji jau kyla aukščiau ir kaitina stipriau. Kai būna daug sniego, saulės spinduliai dar atsispindi ir nuo sniego. Tad, labai degina augalus. Jie negali atsivėsinti, nes jų įšalę šaknys negali pasisavinti drėgmės iš grunto. taip jie nudega. Bet dabar sniego nėra, įšalas baigia iš žemės įšeiti, labai dažnai lyja, tad nei rododendrai, nei spygliuočiai šiemet tikrai nenukentės. Jei ir prisnigs keletui dienų ir pašvies saulė, tai nebus baisu, nes nėra didelių šalčių, kurie šalant džiovina. Augalai tikrai šiemet gerai pridėkinti, neišdžiuvę smile.gif .

As ir jau savo nudengus laikau. Prie saknu tik dar likes sluoksnis spygliu nuo rudens supiltu.
Atsakyti