Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas

Sveikos,

labai domina natūralaus gimdymo patirtys Vilniuje. T.y., gimdymas, kurio metu:

-nebuvo naudojami skatinamieji
-nebuvo įvestas kateteris ar lašelinė
-nebuvo naudojami nuskausminamieji
- nebuvo daryta epiziotomija
- nebuvo atliktos jokios kitos med.intervencijos (vakuumas ir pan.)
- prieš gimstant placentai, nebuvo suleista okcitocino
- po gimdymo nebuvo priežasčių valyti gimdą ar šalinti placentos likučius

Jei kas gimdėte tokiu būdu, prašau parašykite:

1. Ligoninę, kurioje gimdėte
2. Gyd. pavardę
3. Akušerės vardą ar pavardę (jei atsimenate).
4. Plyšote ar ne

Ačiū 4u.gif Man, o taip pat, manau - ir kitoms, jūsų atsakymai labai padėtų renkantis vietą ir gydytoją 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 09 birželio 2013 - 13:14
Ar išvis kas nors taip gimdė Vilniuje? unsure.gif
Atsakyti
Man atrodo, kad tokius dalykus dar reikia išsimušinėt ne tik Vilniuj, bet ir visur kitur Lietuvoj...
Esu kažką panašaus girdėjus apie Krikščioniškuosius gimdymo namus Kaune, bet reiktų domėtis konkrečiai ir koks dar gydytojas.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Rutule: 10 birželio 2013 - 12:52
Jei išties taip, taoi gimdymus ligoninėje vertinau pernelyg optimistiškai sad.gif Maniau, kad sunku susitarti tik dėl vertikalios gimdymo padėties. Bet net nemaniau, kad išvis neįmanoma pagimdyti be intervencijų blink.gif Juk tikrai ne kiekvienas gimdymas - patologinis, kuriam būtinas med. įsikišimas...
Atsakyti
Kiek gimdžiusių iš draugių, tai visos su kateriais gimdė. Net neklausdavo ar norit.
Aš jau pati du kartus skirtingose ligoninėse gimdžiau, tai niekas manęs nieko neklausė - atvykau, bac, katateris ir pan.
Aš tai niekam neprieštarauju, man kažkaip dzin.
Atsakyti
I visus punktus galeciau ataskyti, taip isskyrus kateteri... Su pirmu tikrai state, su antru nepamenu, nes viskas vyko labai greitai.
Gimdziau Mazylio gimdymo namuose Kaune. Beje abiem atvejais neplysau.
Atsakyti
TAIP, nebuvo naudojami skatinamieji
NE (bet kad bus kateteris, buvo atsiklausta/informuota)-nebuvo įvestas kateteris ar lašelinė
TAIP, nebuvo naudojami nuskausminamieji
TAIP, nebuvo daryta epiziotomija
TAIP, nebuvo atliktos jokios kitos med.intervencijos (vakuumas ir pan.)
TAIP, prieš gimstant placentai, nebuvo suleista okcitocino
TAIP, po gimdymo nebuvo priežasčių valyti gimdą ar šalinti placentos likučius

Jei kas gimdėte tokiu būdu, prašau parašykite:

1. Ligoninę, kurioje gimdėte - VGN
2. Gyd. pavardę - gaila, bet nebedirba verysad.gif
3. Akušerės vardą ar pavardę (jei atsimenate) - deja, labiau pamenu tik išvaizdą blush2.gif Ir kaip sakė prieš išvykimą gyd., lyg tai irgi nebedirba doh.gif
4. Plyšote ar ne - taip, nedaug plyšau. Paskutinę minutę vaikutis kažkaip sugebėjo prakišt rankutę, nors jau galvytė ėjo ir tuo momentu plyšau (gyd. sakė, kad reikėjo dviejų siūlių sukabinti)

Iš privalumų dar paminėčiau galimybę naudotis vonia (bet tai nebuvo mano pasirinkimas ir prioritetas), buvo leista judėti sąrėmių metu, parodė pratimus ant kamuolio (labai padėjo ir patiko, dabar norėčiau vėl gimdant tuo naudotis ax.gif ), priminė taisyklingą kvėpavimą, leido gerti skysčius (gėriau vandenį, pirkau kavą - bet taip ir neišgėriau, tebuvo matyt paskutinis nestuke.gif noras smile.gif ir galų gale - galėjau gimdyt kaip norėjau ax.gif (gimdžiau pusiau sėdom, nors klausė ar nenorėčiau likti "pasikabinus" ant vyro rankų. Aš nebuvau supermoteris, kad stangas išstovėčiau, kad ir laikoma blush2.gif, tad pati pasirinkau gimdymo stalą).

Tiesa, dėl gimdymo buvo tartasi iš anksto su gyd.
Atsakyti
QUOTE(Rasma @ 2013 06 11, 20:41)
Iš privalumų dar paminėčiau galimybę naudotis vonia (bet tai nebuvo mano pasirinkimas ir prioritetas), buvo leista judėti sąrėmių metu, parodė pratimus ant kamuolio (labai padėjo ir patiko, dabar norėčiau vėl gimdant tuo naudotis ax.gif ), priminė taisyklingą kvėpavimą, leido gerti skysčius (gėriau vandenį, pirkau kavą - bet taip ir neišgėriau, tebuvo matyt  paskutinis nestuke.gif noras smile.gif ir galų gale - galėjau gimdyt kaip norėjau ax.gif (gimdžiau pusiau sėdom, nors klausė ar nenorėčiau likti "pasikabinus" ant vyro rankų.

O , kaip tik tai, ko ieškau. smile.gif O tas gydytojas gal dirba kurioje kitoje ligonėje?

Nors...Kažkaip linkstu prie VGN, man atrodo, čia daugiausiai šansų natūralumui ax.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 11 birželio 2013 - 20:18
QUOTE(flight @ 2013 06 11, 21:17)
O , kaip tik tai, ko ieškau.  smile.gif  O tas gydytojas gal dirba kurioje kitoje ligonėje?

Nors...Kažkaip linkstu prie VGN, man atrodo, čia daugiausiai šansų natūralumui  ax.gif

Jei dirbtų kur kitur, surasčiau ir tikrai ne tik pati gimdyčiau būdama rami, bet ir parašyčiau jums....bet dabar pati turiu liepą gimdyt ir blaškausi kur, pas ką, kaip doh.gif
Deja, išvyko keliems metams dirbti į užsienį ir kai teiravausi nesenai - LT nedirba verysad.gif

Aš irgi linkstu prie VGN, tiesiog matyt reikia maždaug "nusižiūrėti" gyd. ir važiuot kalbėtis iš anksto, aptarti norus ir galimybes g.gif
Bet šiaip kadangi tai buvo mano antras gimdymas, tai buvau nustebusi, kad tikrai gan nesunkiai buvo išpildytas mano noras ramiai ir kiek įmanoma natūraliau pagimdyt.

VGN iš esmės man patiko savo požiūriu į mamą ir naujagimį: vaikutis buvo paduotas nuogutėlis iškart ant krūtinės ir dvi val. ramybės su juo gimdykloje ..tik apvyniojo kažkokiu pleduku, kad abu nešaltume (buvau žiauriai nustebus, kad neonatologė pačiam gimdyme nedalyvavo ir nebuvo jokio jos kišimosi iki perkėlimo į palatą unsure.gif ); kartu miegojom su mažiuku - anei vieno komentaro neigiamo, aišku labai skatinamas žindymas (turėjau čiulptuką, tai ir dalimi griežtai ir dalimi juokais - liepė slėpt, o dar geriau mest per langą ir geriau krūtį vaikui duot), ir šiaip nežinau ar man pasisekė, bet viską ką darė - viską aiškino smile.gif
Atsakyti
Kazkokia stebuklinga tema. Turiu du vaikus. Kas tas kateteris? Gimdziau abu kartus KMUK, visiskai nesuprantu apie ka cia kalbama. Koks oksicitanas ir kam jis leidziamas? Kirpti arba ne sprendzia gydytoja pagal situacija, aisku geriau kirpt nei plyst ir man atrodo cia vienas is gydytoju kvalifikacijos pozymiu- kad kerpa laiku o ne plysta. Vakuumas irgi siaip sau nenaudojamas, ar geriau vaikui naturaliai numirt leist? Skatinimas irgi ne "nuo lubu"- jei silpneja vaiko tonai ka daryt? Irgi naturaliai mirt reikia leist? "Salinti placentos likuti" irgi galima pagalvot kad kas tai specialiai daro ir nors kiek tai nuo gydytojo priklauso.

Gimdyti reikia pas gydytoja, kuris moka adekvaciai ivertint situacija, pries tai isklausius moters pageidavimus. Bet tie pageidavimai, ypac pirmakartes gimdyves- turetu buti antroje vietoje. Niekas negali numatyti kaip pakels skausmus, kaip elgsys per gimdyma. Niekas negali numatyti kaip viskas praeis. Ir tureti isankstines nuostatas kurios gali gresti abeju gyvybei- na, neprotinga maziausiai. Gimdymas- visiska loterija, ir tik patyres gydytojas gali sprest ka reikia taikyt, o ne gimdyve ir tuo labiau ne jos vyras. schmoll.gif

Buvo ideta zvakute skatinimui abu kartus, laseliniu nebuvo, jokiu kitu vaistu nebuvo, abu kartus buvau kirpta. Nuskausminimu, vakuumu ar dar ko nebuvo, nes nereikejo.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 22 birželio 2013 - 20:57
QUOTE(Mergiona @ 2013 06 22, 21:32)
Kazkokia stebuklinga tema. Turiu du vaikus. Kas tas kateteris? Gimdziau abu kartus KMUK, visiskai nesuprantu apie ka cia kalbama. Koks oksicitanas ir kam jis leidziamas? Kirpti arba ne sprendzia gydytoja pagal situacija, aisku geriau kirpt nei plyst ir man atrodo cia vienas is gydytoju kvalifikacijos pozymiu- kad kerpa laiku o ne plysta.

Tai ne diskusijų tema, o konkretūs atsakymai ir konkrečius klausimus - ačiū toms, kurios atsakė 4u.gif

Atsakyti
Antra karta gimdant nebuvo jokiu intervenciju (nei nuskausminimo, nei kirpimo, nei skatinimo, nei kateterio). Nors labai norejau, kad intervencija ivyktu kaip koks stebuklas ir nuskausmintu mane smile.gif Gydytojas prieme racionalu sprendima uz mane - per velu ka nors daryti (prasikankinau tik 2,5 val. doh.gif )
Gimdziau VGN, gydytojas Sklerius, akusere Vilija. Visiskai naturalus gimdymas, gydytojas tik pastovejo salia per pati gimdyma, viska atliko akusere. bet jo prieziura ir jo sprendimai, ir jo pozityvumas bei pasitikejimas savimi - suteike psichologini komforta, kad jei kas ne taip - manim pasirupins.
na bet jei buciau pirmakarte nebuciau tokia drasi... geriau ziureti pagal situacija, be reikalo juk nieko nedaro daktarai, ramu jei orientuojiesi kas, kodel, kaip vyksta.
Atsakyti