Įkraunama...
Įkraunama...

Natūralus gimdymas

QUOTE(flight @ 2013 06 23, 00:14)
Tai ne diskusijų tema, o konkretūs  atsakymai ir konkrečius klausimus - ačiū toms, kurios atsakė 4u.gif

tai kaip ir atsakiau: vaziuokit i KMUK. gimydama ten net negirejau apie jusu aprasytas bedas 4u.gif Kaip tik ragina vaiksiuot, judet, o VLN temas paskaiciau: laselnes, prie lovu "prirysa" unsure.gif unsure.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Mergiona: 23 birželio 2013 - 07:36
QUOTE(tetavioleta @ 2013 06 23, 00:58)
Gimdziau VGN, gydytojas Sklerius, akusere Vilija.

Ačiū, kaip tik pas šį gyd. eisiu grįžusi iš kelionės, bandysiu išsiklausinėti detaliau, kas ir kaip.

Mergiona - KMUK, deja, man per toli... Aš vilnietė, tai bus trečias gimdymas, ir pagal antrojo gimdymo pobūdį nemanau, kad spėčiau toli nuvažiuoti biggrin.gif doh.gif
Atsakyti
Butent del to as ir gimdziau KMUK- nes toli (as irgi vilniete), nebuciau taip padarius gal netureciau abeju vaiku. Kazkur rasiau kad gimziau be skausmo, nesupratau kad gimau absoliuciai. Jei teks trecia karta gimdyt- irgi tarsiuos gult is anksto, nes nedavaziuosiu niekur schmoll.gif Mano antro nestumo baisiausias kosmaras buvo pagimdyt kur po krumu doh.gif
Atsakyti
Džiugu, kad šitoj temoj atsirado mamyčių, kurios galėjo ir Vln pasidalinti pozityvia natūralaus gimdymo patirtim 4u.gif Prieš kurį laiką labai ieškojau tokios informacijos, bet visi patarimai tik - važiuot į KKGN. O man dar svarbu, kad medikai su MB angliškai susikalbėtų, tai mąstom apie BAK, bet dar nebuvau pasikalbėti...

O kad gydytojai nieko "be reikalo nedaro" nesutikčiau, manau, kaip tik daug kas daroma dėl gydytojo ramybės, dėl priežasties vadinamos "jeigu ką" ir dažnai pernelyg skubotai kišamasi į šiaip jau natūralų procesą (nekalbu apie iš anksto žinomą patologiją). Vien ko vertas privalomas gimdymas horizontalioj padėty - nes gydytojui lengviau matyti, kas vyksta. Mano gimdymai buvo skatinami ir tikrai trečio tokio pat nenoriu...
Atsakyti
QUOTE(Jurgiux2 @ 2013 07 11, 18:41)
Mano gimdymai buvo skatinami ir tikrai trečio tokio pat nenoriu...

Aš kuo toliau, tuo labiau bijau ligoninės gimdymo unsure.gif Mąstant racionaliai, tai suprantu - nusiteikti reikia pozityviai, viskas bus gerai, net jei nebus gerai - svarbu vakas gyvas, bla bla bla.
Bet tik pagalvoju apie tą nežinią, neužtikrintumą, iš iš karto įsitempiu, iš vidaus. Ir vis dažniau pamąstau, kad jei jau ligoninė - tada gal geriau iš karto planinis cezaris, tai bent jau bus aišku, kas laukia?
Atsakyti
Atsakymai:
- buvo naudojami skatinamieji tik pačiam gale (stangų metu)
- buvo įvestas kateteris ir lašelinė (pačiam gale), dėl nusilpusių vaiko tonų
- nebuvo naudojami nuskausminamieji
- nebuvo daryta epiziotomija
- nebuvo atliktos jokios kitos med.intervencijos (vakuumas ir pan.)
- prieš gimstant placentai, nebuvo suleista okcitocino
- po gimdymo nebuvo priežasčių valyti gimdą ar šalinti placentos likučius

Šiaip gimdymas skaitėsi natūralus, gydytoja gyrė, kad esu pakanti gimdyvė (gimdymas užsitęsė, bet tiek mano tiek vaiko būklė buvo gera ir neskubėjo skatinti, leido veiksmui vykti natūralia eiga) tik va tos komplikacijos pačiam gale sutrukdė (virkštelė buvo 2x apsivijusi apie kakliuką).

1. KMUK
2. Gyd. Simonavičiūtė
3. Akušerės keitėsi (vardų neatsimenu).
4. Neplyšau
Atsakyti
ek, nėra posto šalinimo mygtuko blush2.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vylabusle: 11 liepos 2013 - 22:26
QUOTE(flight @ 2013 07 11, 18:07)
Aš kuo toliau, tuo labiau bijau ligoninės gimdymo  unsure.gif Mąstant racionaliai, tai suprantu - nusiteikti reikia pozityviai, viskas bus gerai, net jei nebus gerai - svarbu  vakas gyvas, bla bla bla.
Bet tik pagalvoju apie  tą nežinią, neužtikrintumą, iš iš karto įsitempiu, iš vidaus.  Ir vis dažniau pamąstau, kad jei jau ligoninė - tada gal geriau iš karto planinis  cezaris, tai bent jau bus aišku, kas laukia?

Suprantu jus 4u.gif Tik planinis Cezaris tikrai ne geriau, linkiu toliau domėtis ir rasti tokį variantą, kurį pasirinkusi jausitės saugi ir užtikrinta. Sau pačiai linkiu to paties smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Jurgiux2 @ 2013 07 14, 21:46)
Suprantu jus  4u.gif Tik planinis Cezaris tikrai ne geriau, linkiu toliau domėtis ir rasti tokį variantą, kurį pasirinkusi jausitės saugi ir užtikrinta. Sau pačiai linkiu to paties smile.gif

Jurgiux, gal teko domėtis BAK'o pozicija? VGN jau žinau; Antakalnio ir Santariškių - čia jau aiškiau negu aišku, va dar BAK'as neištyrinėtas...

Esu linkusi manyti, kad ligoninėje dėl gulimų pozų ir kt. niuansų man realiai gresia ekstrinis CP - taigi, šiame kontekste planinis CP atrodo jau geriau.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo flight: 14 liepos 2013 - 21:52
QUOTE(Mergiona @ 2013 06 23, 07:42)
Butent del to as ir gimdziau KMUK- nes toli (as irgi vilniete), nebuciau taip padarius gal netureciau abeju vaiku. Kazkur rasiau kad gimziau be skausmo, nesupratau kad gimau absoliuciai. Jei teks trecia karta gimdyt- irgi tarsiuos gult is anksto, nes nedavaziuosiu niekur  schmoll.gif Mano antro nestumo baisiausias kosmaras buvo pagimdyt kur po krumu  doh.gif

Kaip aš jus suprantu drinks_cheers.gif . Aš irgi abu sūnus gimdžiau be skausmo, nesupratau kas vyksta, neįsivaizdavau, kad lengvas pilvo pamaudimas ir yra sąrėmis. Su pirmuoju sūnumi nubėgo vandenys, tai važiavome į ligoninę, o su antruoju sūnumi tai apskritai laimingo atsitiktinumo dėka atsidūrėme ligoninėje, nuvažiavome tonų užrašyti. Kitaip būčiau pagimdžiusi pakeliui į GN.
Gėda žmogui sakyti, bet laukdamasi dukrytės, labiausiai bijojau pražiopsoti gimdymo pradžią, o ne paties gimdymo. Meldžiausi, kad tik nubėgtų vandenys ir žinočiau, kada vykti į ligoninę, o ne pagimdyčiau pakeliui iki mašinos biggrin.gif . Dievulis išklausė mano maldas - nubėgo vandenys.
Visi trys gimdymai tikrai buvo labai lengvi, greiti, nepaisant to, kad visi trys vaikai gimė 4,5 kg ir daugiau.
Atsakyti
QUOTE(flight @ 2013 07 14, 21:38)
Jurgiux, gal teko domėtis BAK'o pozicija? VGN jau žinau; Antakalnio ir Santariškių  - čia jau aiškiau negu aišku, va dar BAK'as neištyrinėtas...

Esu linkusi manyti, kad ligoninėje dėl gulimų pozų ir kt. niuansų man realiai  gresia ekstrinis  CP - taigi, šiame kontekste planinis CP atrodo jau geriau.

Aš dar iki BAK nepriėjau, išeisiu atostogų ir tuomet imsiuos "rinkos tyrimų" smile.gif Žinokit, mane irgi ištinka ašaringi priepuoliai, kai galvoju apie ligoninės gimdymą. Nors neturiu kaip jūs kitos patirties - bet labai noriu tos kitokios ir atrodo, kai paskaitai, kad čia LT vos ne be šansų... Jei Kaunas netinka.

O ką jūs išgirdot apie VGN? Ar ten yra tikimybė natūraliam gimdymui su minimaliu medicininiu įsikišimu?
Atsakyti
QUOTE(Jurgiux2 @ 2013 07 17, 16:07)
O ką jūs išgirdot apie VGN? Ar ten yra tikimybė natūraliam gimdymui su minimaliu medicininiu įsikišimu?

Yra galimybė pagimdyti vonioje (su akušere Božena, su kitom akušerėm - ne), bet tik tuo atveju, jei ta gimdykla tuo metu bus laisva.
Sąrėmių metu leidžiama pajudėti, bet kai matuoja vaikelio tonus, privaloma gulėti (niekad neteko, neįsivaizduoju,kaip teks išgulėt per paskutinius sąrėmius). unsure.gif
Stangų "nepravedinėja" ir palaiko kiek įmanoma ilgesnio jų iškvėpavimo politiką.
Kai jau tikrai ateina metas stumti, būtinai reikia gultis ant stalo. Priešingu atveju niekas negarantuoja pagalbos - kūdikio priėmimo ir apsaugos nuo plyšimų.
Jei mato, kad reikia kirpti - kerpa.
Jei gimdymo eiga stoja - skatinamieji.
Atsakyti