Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepiju ir neserga

QUOTE(mementoo @ 2013 06 27, 00:11)
Anotacijos, aišku,  nieko nereiškia. 

Būtent. Anotacija - oficialus gamintojo dokumentas. Jame išvardinta šalutinių vakcinos poveikiai, pradedant tuo, dėl ko įspėja poliklinikoje (karščiavimas, alerginė reakcija, patinimas dūrio vietoje) ir baigiant traukuliais, paralyžiumi, encefalopatija, mirtimi. Mes, sutikdami skiepytis, pasirašome, kad su tuo susipažinome ir niekam nekelsim pretenzijų, jei po skiepo pasireikš tos reakcijos.

Mūsų poliklinikoje viename stende iškabintas lapas su kai kuriomis sunkesnėmis reakcijomis ir ties ta vieta didžiulis augalas pristumtas.

Gal kas galite pateikti oficialią tymų statistiką Lietuvoje šiais metais? Ir apskritai, kuo ši liga sunkesnė už vėjaraupius?
Papildyta:
šioje žinutėje prieštaraujate pati sau. Jei, kaip teigiate, pagalbinės medžiagos sukelia komplikacijas- tai skiepijant penkiavalente vakcina gautumėte penkis kartus mažiau pagalbinių medžiagų, nei skiepyjant 5 kartus vienvalente.

Nežinau dėl bevardės, bet aš skiepyčiau tik nuo stabligės. H. influenzae, kokliušu serga ir skiepyti vaikai, tai - bakterinės infekcijos, gydomos antibiotikais. Difterija - taip pat bakterinė infekcija, be to, ši bakterija nesintetina toksino, jei žmogaus organizme pakankamas kiekis geležies iš kitų dvivalenčių metalų (turi tam tikrą represorinį baltymą, kuris blokuoja toksino transkribciją - jei vdrug SM forume yra biochemikių). Poliomielitas man apskritai mistika, daug abejonių sukėlė protrūkis Tadžikijoje 2010m; ir dar, nežinau, kur rast tikslios informacijos, neva sumažėjo poliomielito, bet padaugėjo ligų kitais pavadinimais, bet panašia simptomatika. Gal Dangė ką žino tiksliau.
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 27, 15:17)
Nežinau dėl bevardės, bet aš skiepyčiau tik nuo stabligės.

drinks_cheers.gif Aš irgi smile.gif

Papildyta:
QUOTE(flight @ 2013 06 27, 10:18)
biggrin.gif
Taip, mes, neskiepijančios, nesirūpinam savo vaikais absoliučiai, paliekam juos vienus plaukioti jūroje, laikom valiklius ir vaistus laisvai vaikams prieinamose vietose, maitinam kokakolom ir čipsais, einam pasivaikščioti ten, kur duagiausiai išimetamųjų dujų..TĄ norėjot pasakyti?  bigsmile.gif

drinks_cheers.gif Mes pačios baisiausios mamos,žalojančios savo vaikus,be jokio atsakomybės jausmo,esam bukaprotės,pasiduodančios įtakai,nieko nesuvokiančios ir t.t.,et,ką čia bepridursi,juk nėra nieko baisiau už mamas,neskiepijančias savo vaikų irnesakyk.gif
Anksčiau visi vaikai persirgdavo vaikiškom ligom,mano mamos šeimoj persirgo ir kokliušu,ir tymais,mama kaip bebūtų keista liko sveika ir niekuo nesužalota biggrin.gif nei vienam jokių komplikacijų nebuvo,visi gydėsi namuose bigsmile.gif ai,bet čia turbūt išimtys irnesakyk.gif biggrin.gif
mementoo,jūsų pasirinkimas skiepyti,mano ne,jūs tame matote naudą,aš žalą,mes prie jūsų dėl to nesikabinėjam,tiesą sakant man visiškai vienodai,ką jūs apie tai galvojat,gal jau užteks prie mūsų priekabiaut,a?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 27 birželio 2013 - 15:28
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 27, 15:17)

Gal kas galite pateikti oficialią tymų statistiką Lietuvoje šiais metais? Ir apskritai, kuo ši liga sunkesnė už vėjaraupius?

Gegužės mėn- 25 atvejai. Už birželį oficialių duomenų dar nėra, sausio- balandžio mėnesiais registruota nebuvo.

QUOTE(žydrynė @ 2013 06 27, 16:11)
drinks_cheers.gif Aš irgi smile.gif

Anksčiau visi vaikai persirgdavo vaikiškom ligom,mano mamos šeimoj persirgo ir kokliušu,ir tymais,mama kaip bebūtų keista liko sveika ir niekuo nesužalota  biggrin.gif  nei vienam jokių komplikacijų nebuvo,visi gydėsi namuose bigsmile.gif ai,bet čia turbūt išimtys irnesakyk.gif  biggrin.gif

Žydryne, o pamėginkit "persukti " mintį: šeimoje X visi buvo paskiepyti ir visi liko gyvi beigi sveiki ir nesužaloti mirksiukas.gif Įtikina ? cool.gif
Atsakyti
tymai stai cia - http://www.ulac.lt/lt/tymai
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 06 27, 16:49)
Žydryne, o pamėginkit "persukti " mintį: šeimoje X visi buvo paskiepyti ir visi liko gyvi beigi sveiki ir nesužaloti mirksiukas.gif Įtikina ? cool.gif

Tai jeigu ir skiepytoj ir neskiepytoj seimoj visi liko sveiki gyvi kaip ridikai, tai kam skiepyt??? biggrin.gif Kaip ir neber prasmes biggrin.gif
O teisingiau nera prasmes skiepyt nes gali susirgt suauges tada. O jei nesiepiji, persergi, gyveni ramiai smile.gif Tai siuo atveju pliusas butu neskiepytiem biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Raganaa999: 27 birželio 2013 - 16:54
QUOTE(Raganaa999 @ 2013 06 27, 17:53)

O teisingiau nera prasmes skiepyt nes gali susirgt suauges tada. O jei nesiepiji, persergi, gyveni ramiai smile.gif Tai siuo atveju pliusas butu neskiepytiem biggrin.gif

Aha, keleto mėnesių kelionė į kokį Pakistaną bigsmile.gif ir visą gyvenimą gyveni ramiai cool.gif
Atsakyti

nelabai,netikiu,kad skiepai nepaliktų jokių pasėkmių,neabejoju,kad jos sveikatai didesnės ar mažesnės,vienokios ar kitokios jei ne visiems,tai daugumai lieka,ypač dabar,kai tiek daug skiepų gaunama ankstyvoje kūdikystėje ir net naujagimystėje,čia kaip žaidimas su ugnimi,tiesiog nebūtinai tos pasėkmės turi būt iš karto matomos ir jaučiamos;mano didžioji skiepyta,bet gailiuosi dėl to ir manau,kad tai jos sveikatai tikrai ne į naudą

QUOTE(dange @ 2013 06 27, 18:20)
Aha, keleto mėnesių kelionė į kokį Pakistaną  bigsmile.gif  ir visą gyvenimą gyveni ramiai  cool.gif

O jeigu niekur nevažiuoji?Arba reikalui esant prieš važiuojant galima pasiskiepyt smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 27 birželio 2013 - 19:40
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 27, 20:16)
nelabai,netikiu,kad skiepai nepaliktų jokių pasėkmių,neabejoju,kad jos sveikatai didesnės ar mažesnės,vienokios ar kitokios jei ne visiems,tai daugumai lieka,ypač dabar,kai tiek daug skiepų gaunama ankstyvoje kūdikystėje ir net naujagimystėje,čia kaip žaidimas su ugnimi,tiesiog nebūtinai tos pasėkmės turi būt iš karto matomos ir jaučiamos;mano didžioji skiepyta,bet gailiuosi dėl to ir manau,kad tai jos sveikatai tikrai ne į naudą
O jeigu niekur nevažiuoji?Arba reikalui esant prieš važiuojant galima pasiskiepyt smile.gif

Na, tikėjimas nėra diskusijų ar argumentų objektas. smile.gif Todėl nelabai tikiuosi atsakymo, kodėl persirgtas kokliušas, arba difterija turėtų nepalikti jokių pasekmių, o vakcina jas tikrai palieka, net ir tuo atveju, jei jų ir niekas nemato bigsmile.gif
Važiavimą pasiūliau kaip ilgo ir ramaus gyvenimo receptą bigsmile.gif
Atsakyti
QUOTE(dange @ 2013 06 27, 18:20)
Aha, keleto mėnesių kelionė į kokį Pakistaną  bigsmile.gif  ir visą gyvenimą gyveni ramiai  cool.gif

vaziavom. keletui menesiu (tiksliau 3). tiese ne i Pakistana, i kaimynine Indija. Vaikui buvo metai. Neskiepytas. 2 metu vaika vezemes i Madagaskara. Tame tarpe keliavom arciau (Europa, artimesne Afrikos dalis).
Manau tiek skiepyti, tiek neskiepyti vaika yra didziule atsakomybe tevams. Neskiepytu vaiku tevai dar patiria dalies visuomenes spaudima.
Bet kai pagalvoji vienos tiesos nera. Manau ir nebus.

Tik keista, jeigu as galiu priimti mamos pasirinkima skiepyti vaika (be jokiu isvedziojimu apie vaiko neprieziura, nuodijima chemikalais, asocialuma, ziniu stoka, netgi kvailuma ir t.t. ir pan.) kodel tai mamai taip sunku priimti mano pasirinkima vaiko neskiepyti?
Papildyta:
Perliukai iš SM:

manau, kad sie Jusu "perliukai" yra visishkai neadekvatus pvz., nes kvailysciu (neismanymo) galima rasti ir pasisakymuose uz vakcinavima (vienas man labai patikes "manau, kad dvieju menesiu skiepas yra butinas, nes jis geriausiai apsaugo nuo Tuberkuliozes')..padirbejus is peties galima butu visa paklode, tokiu idomybiu priguldyti..bet ar verta? Ka tai parodo? Tiesiog eterio "siuksles" pagal kurias bendros informacijos vertinti negalima..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Saulale: 27 birželio 2013 - 22:48
QUOTE(dange @ 2013 06 27, 22:01)
Todėl nelabai tikiuosi atsakymo, kodėl persirgtas kokliušas, arba difterija turėtų nepalikti jokių pasekmių, o vakcina jas tikrai palieka, net ir tuo atveju, jei jų ir niekas nemato  bigsmile.gif

Turėjau omeny,nemato iš kart po skiepo,pasėkmės gali išlįst jau suaugus
Atsakyti
Gegužės mėn- 25 atvejai. Už birželį oficialių duomenų dar nėra, sausio- balandžio mėnesiais registruota nebuvo.

Aš lenkiau link susirgusiųjų amžiaus. Ir dar. Kartoju klausimą: kuo ši liga sunkesnė už vėjaraupius? Ir ar negalima jų supainiot?
Atsakyti
QUOTE(GiedrėM @ 2013 06 28, 09:52)
Aš lenkiau link susirgusiųjų amžiaus. Ir dar. Kartoju klausimą: kuo ši liga sunkesnė už vėjaraupius? Ir ar negalima jų supainiot?

Tymai - tai ūmi, itin užkrečiama virusinė infekcija, plintanti oro lašeliniu būdu ir pasireiškianti karščiavimu, bėrimu ir kvėpavimo takų bei akių junginės uždegimu. Tymai buvo ir iki šiol yra viena dažniausių mirčių priežasčių tarp visų vakcinomis kontroliuojamų ligų. Sergant tymais, dažnai dar prisideda viruso sukeltas plaučių uždegimas, gerklų pakenkimas (krupas), rečiau – smegenų uždegimas (encefalitas). Dažniausios tymų komplikacijos – pneumonijos, laringitai, otitai. Retais atvejais gali komplikuotis encefalitu.

Vėjaraupiai – tai ūminė virusinė liga, pasireiškianti karščiavimu, pūsleliniu odos ir gleivinių bėrimu. Dažniausiai šia liga serga ikimokyklinio amžiaus vaikai, tuomet persergama lengva šios ligos forma. Suaugę žmonės vėjaraupius ištveria kur kas sunkiau, nes komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams. Itin vėjaraupių infekcija pavojinga kūdikiams ir nėščioms moterims bei tiems, kurių imunitetas yra nusilpęs. Dažniausiai vėjaraupiais sergama nesunkai, bet retais atvejais liga gali būti net mirtina. Itin sunkiai vėjaraupiais serga asmenys su sutrikusia imunine sistema bei suaugusieji. Komplikacijų išsivystymo rizika suaugusiems, sergantiems vėjaraupiais, yra daug kartų didesnė nei vaikams. Susirgus nėštumo metu, galimi pakenkimai kūdikiui, persileidimai.

Supainioti tai nelabai galima, nebent pačioje pradžioje, pirmomis dienomis, o vėliau iškart pasimato ar bėrimas ar pūslelės. Tymai dažniau komplikuojasi, nei vėjaraupiai.
Atsakyti