Įkraunama...
Įkraunama...

Neskiepiju ir neserga

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 06 14, 22:51)
Ir kodel ta imunine sistema vos gimusios vaiko neiprastai reaguoja i aplinka?

Na kiek mano žinios siekia, tai vaikas gimsta neturėdamas imuninės sistemos, o tik tai ką gauna iš mamos. O jūs pati kartais nesate alergiška?

Bet nereikia tevams aiskinti, kad komplikaciju nebuna. Is kur bus kai niekas ju neregistruoja ir net nenori pirpazinti. O dauguma tevu netgi nesusieja vaiku negalavimu su skiepais, nes yra isitikine kad skiepai labai nekaltas dalykas, o skiepu info lapelio ne akyse nera regejusios ir skaiciusios.

Na nežinau, man tai niekas neaiškino, kad viskas turi būti čiki po skiepo. Net internete buvau radusi visą sąrašą galimų komplikacijų (konkrečiai MMR skiepui). Man atrodo, kad kartais tėvai tiesiog visai niekuo nesidomi, o nori kad viskuo pasidomėtų gydytojai. Bet gydytojai gal ne visada ir turi laiko, ir noro kiekvienam aiškinti tą patį.
O kaip yra dabar? Drauges berniuko oda baisi, tikrai baisi.. vaikui zvyneline ir gan sunki. Spekit ar kas nors atidejo skiepus? Skiepijamas vaikas taip kaip ir visi, standartiskai. Nu argi tai normalu? Vaiko oda tokia nuo gimimo praktiskai. Cia gal ta visu giriama mokslo pazanga pasireiskia, tokioj vietoj? Kuo daugiau suluosinam tuo smagiau ir pelningiau..?

Bet tai tokie vaikai labiau pažeidžiami įvairių ligų, t.y. jiem didesnė tikimybė komplikacijų. Gal tai ir yra argumentas kodėl dabar skiepija? g.gif Nors vėl gi, gydytojas turėtų atidžiau sekti tokio vaiko sveikatos būklę, ir prieš skiepijant atlikti daugiau tyrimų. Ko dažnai nedaro gydytojai. Net per TV nekartą girdėjau, kad skiepyti galima visus vaikus (ir alergiškus), bet reikia tinkamai parinkti laiką, t.y. kuomet jis mažiausiai pažeidžiamas, ko nesivargina daryti gydytojai.

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 06 14, 23:23)
Nera norma, bet gal gydytojams norma rasyt antibiotikus del kiekvieno viruso? O maniske ju gaudavo del to, kad jei tik vos paraudus gerkle, temperatura 40. Visada. Nei angina, nei puliuojanti nei labai jau raudona ta gerkle, vos rausva.. Zodziu, virusai kokie ir tiek.

O jūs tikra, kad tai buvo tik virusas? Maniškei buvo angina, nepūliuojanti, skyrė antibiotikų, gerklė irgi buvo vos vos rausva. Kitus kartus neskyrė, nors požymiai tie patys. Internete bandžiau susirasti info kuom skiriasi virusų sukeltos viršutinių kvėpavimo takų ligos ir bakterijų. Tai tik eiga, pagal kurią ir nustato gydytojas ar reik antibiotikų ar ne. O man kaip mamai, visus kartus atrodė kad viskas tas pats. Nors žinau, kad gydytojai dažnai skiria antibiotikus lengva ranka.
Tai kaip registruojama lietuvoje as jau isivaizduoju  doh.gif  O kas gali paneigti kad ir kitose valstybese ne tas pats? Ir kas irodys kad visos reakcijos yra registruojamos? Gal ta statistika, kuri yra info lapelyje, tera lasas juroje? Nei jus nei as to nezinot. O istatymai lieka istatymais, juo apeiti nera sunku ir visi ta zino. O beto, kaip jau minejau, koks 80 proc zmoniu, speju net neitaria ir net nesusimasto, kad vaikui kazkas negerai del skiepo. Tiesiog tai nesuvokiama jiems. Taip buti negali, kaip gydytojai teigia.

Manau, kad 80 proc. tiesiog apie tai nepraneša, net jei ir įtaria, kad tai skiepo padarinys.

QUOTE(Forgete @ 2013 06 15, 10:09)
jus gal nedalyvaujat bendraamziu forumuose, nematote kaip vaikai gydomi. Masiskai skiriami antibiotikai vien del to, kad vaikas nakti pakosejo, ar sloga pradejo begti. Taip visur skalambijama - antibiotikai blogis, bet pradeti reikia aukleti ne tevus, o medikus. Tai apie skiepus isviso nera kalbos. Ka reiškia, kai gimdymo namuose pirma vaiką išsineša ir paskiepina, o po to ateina ir mamos paprašo parašo, kad mama sutinka su vakcinacija ir pasėkmėm...

Manau, kad jūs taip pat nematote kaip tie vaikai gydomi, o tai tik perskaitote, ir neaišku ar visada mamos viską papasakoja. Todėl tikėti tuo ką rašo kitos mamos SM'e, yra truputį naivu.
Atleiskit, bet kur jūs gimdėt? Niekas neišnešė vaiko po gimdymo, skiepų klausimą aptarėm dar gimdykloje, pasirašiau iškart po gimdymo, skiepijo prie mano akių. O ir vėliau kai reikėjo imti kraują, man visada paaiškindavo kur neša ir kodėl, netgi siūlė eiti kartu jei noriu.

QUOTE(Raganaa999 @ 2013 06 16, 18:37)
O as nors vienam suaugusiam pasiule seimos gydytojas revakcinuotis  bigsmile.gif  Pasiule nebent nuo stabliges-difterijos, nes skiepas nemokamas. O ar pasiule nuo kitu ligu? Ar rupi seimos gydytojams, kad bent informuotu suaugusius, senolius, kad skiepai nebegalioja jiems ir kokios pasekmes ju laukia, jei susirgs kuria is tu ligu, kad ir vaikisku, nuo kuriu skiepijama.
Niekam nereikia informuoti, zmones ir nezino.
Galu gale, ar ispeja kad ir nesciajas, del skiepu. Kad pasiulytu savo seimos nariams suaugusiems pasiskiepyt, kad neuznestu kad ir kokliuso ar kitos ligos naujagimiui. Ar pasiulo ar bent ispeja, kad vyras, seneliai ar kt seimos nariai, kuria kontaktuos su naujagimiu, kad pasitikrintu sveikata, ar tikrai neserga kokliusu (nes buna zmones serga suauge ir nezino, pakoscioja ir tiek) Ar kam tai rupi? Nepanasu..
Uztai kad naujagimius reikia skiepyt vos gimusius, tai tikriausiai 99 proc zino, nors ir vaiku neturi, nes skalambija per visas televizijas.

Kad dauguma turbūt neturi jokių išlikusių išrašų apie buvusius skiepus, anksčiau persirašius į kitą polikliniką, kortelė tiesiog dingdavo, niekas nesivargino jos persiųsti, tiesiog užvesdavo naują. O jei dar koks remontas, tai vėl pusė kortelių dingsta. Dabar tai jau viskas suvedama į kompus. O ir pas šeimos gydytoją, jei nesi labai ligonis, tai ir nesilankai, gal netgi pavardės nežinai, kaip gydytojas gali pasirūpinti kiekvienu? Nors vis tik informacijos daugeliu sveikatos klausimu informacijos trūksta netgi pačioje poliklinikoje. Nors man ginekologė pasiūlė pasidaryti nemokamą tyrimą dėl gimdos kaklelio tyrimo.

Beje kas dėl tyrimų skiepų klausimu. Jie negali būti objektyvūs, dėl to, kad tyrimui visada renkamasi tikslinė grupė. Tie kurie už skiepus, visada suras tiriamųjų kuriem nepakenkė, o padėjo išvengti komplikacijų, tie kurie prieš - visada ras tiriamųjų, kuriem pakenkė ar nepadėjo išvengti komplikacijų. Visada galima rasti už ir prieš argumentų. Dar kažkaip neteko matyti seminarų ar paskaitų, kur būtų aptariami ir teigiami ir neigiami skiepų aspektai, t.y. pateikiama visa esama informacija. Paprastai būna arba seminarai už skiepus, arba kategoriškai prieš. O kaip paprastam žmogui atsirinkti kas yra kas?

Beje, gal galit kas patikslinti. Kiek domėjausi pačių skiepų sudėtimi, tai sunkieji metalai yra dedami kaip konservantai. Bet šiuo metu Lietuvoje visi skiepai yra vienkartinėm dozėm, tai juose kaip ir neturėtų būti konservantų. Tad kodėl kaip vienas iš argumentų vis dar lieka sunkiųjų metalų klausimas?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo pikkolo: 17 birželio 2013 - 09:18
QUOTE(mementoo @ 2013 06 14, 23:03)
Ir alergijos dėl CP tikimybė išauga, nes vaikas slinkdamas natūraliais takais, gauna dozę natūralios žarnyno iš mamos dozę, greičiau vaiko žarnynas užsisėja naudingosiomis bakterijomis. O CP vaikai gauna ligonės floros, kuri nėra pats geriausias pasirinkimas. Žarnynas - labai svarbus organas, atsakingas už imuninės sistemos būklę .
Vaikas nenukrenta mums iš dangaus, jis gimsta iš konkretaus žmogaus- moters,

Perskaičiau ir pagalvojau kaip ten tokiu atveju, jei motinai likus 1,5 val. iki gimdymo suleidžiami atibiotikai? Kas ten pasilieka gimdymo takuose? Ar vaikas gauna bent kiek tų bakterijų? Nes būna, juk nustato, kad motina turi streptokokų, o tokių atveju antibus suleidžia.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2013 06 17, 10:16)
Beje, gal galit kas patikslinti. Kiek domėjausi pačių skiepų sudėtimi, tai sunkieji metalai yra dedami kaip konservantai. Bet šiuo metu Lietuvoje visi skiepai yra vienkartinėm dozėm, tai juose kaip ir neturėtų būti konservantų. Tad kodėl kaip vienas iš argumentų vis dar lieka sunkiųjų metalų klausimas?

Tai kad ne tik konservantai ir sunkieji metalai vakcinose pavojingi,bet ir kitos ne mažiau kenksmingos cheminės medžiagos,pvz. fenoksietanolis,taip pat visose vakconose dedami adjuvantai,dažniausiai aliuminio junginiai,ir kt.
Atsakyti
QUOTE(gaudyk @ 2013 06 14, 12:34)
Tie kas neskiepija, tai yra ju pasirinkimas, ir as ji gerbiu, tik kad neskiepijimo argumentai kolkas nera paremti jokia rimta ir protinga infomacija  biggrin.gif

Mano argumentas, mano rimta ir protinga informacija - skaudi asmeninė patirtis, o medikams tai ne argumentas, tai kvaili mamos sveičiojimai ir nepagrįstos baimės.

Šiandien, deja, vaiko polinkis į alergiją ar jau esama alergija, ar kitas autoimuninis sutrikimas- ne priežastis jo neskiepyti. Tiesiog tokie vaikai prifarširuojami Tavegilio prieš ir po vakcinos.
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 06 17, 10:00)
http://www.pasveik.l...odyti=gydytojui

Bet vakcinos anotacijoje leukemija ir žymima kaip svarbi indikacija skiepui g.gif
na taip tuo remiantis jie ir skiepija,viskas kaip ir nekalta,viskas teisinga,bet kodel tas skiepas neapsaugojo nuo gripo?leukemija cia ne prie ko matyt???
Papildyta:
QUOTE(bevardė @ 2013 06 17, 11:21)
Mano argumentas, mano rimta ir protinga informacija - skaudi asmeninė patirtis, o medikams tai ne argumentas, tai kvaili mamos sveičiojimai ir nepagrįstos baimės.

Šiandien, deja, vaiko polinkis į alergiją ar jau esama alergija, ar kitas autoimuninis sutrikimas- ne priežastis jo neskiepyti. Tiesiog tokie vaikai prifarširuojami Tavegilio prieš ir po vakcinos.
Taip butent skaudi patirtis,o ne kaip bando iteigti,kad tai daroma del mados.Ne vaiku saskaita, sitoj vietoj madas demonstruot tenka tevams.....Na o jei skaudzios patirties nera tai ir niekas nesupras to.....
Atsakyti
QUOTE(Eureka @ 2013 06 17, 10:45)
Perskaičiau ir pagalvojau kaip ten tokiu atveju, jei motinai likus 1,5 val. iki gimdymo suleidžiami atibiotikai? Kas ten pasilieka gimdymo takuose? Ar vaikas gauna bent kiek tų bakterijų? Nes būna, juk nustato, kad motina turi streptokokų, o tokių atveju antibus suleidžia.

Na penicilinas nėra stiprus antibiotikas, tad gal ir nespėja visko sunaikinti. Nors iš kitos pusės, gal geriau nebūtų tos mikrofloros, nei vaikas gimtų su infekcija.

QUOTE(žydrynė @ 2013 06 17, 10:48)
Tai kad ne tik konservantai ir sunkieji metalai vakcinose pavojingi,bet ir kitos ne mažiau kenksmingos cheminės medžiagos,pvz. fenoksietanolis,taip pat visose vakconose dedami adjuvantai,dažniausiai aliuminio junginiai,ir kt.

Atrodo uždaviau konkretų klausimą. Vadinasi nežinote atsakymo. Tas mane dažniausiai stebina, kad tie kurie priešinasi skiepam, nežino visos informacijos, remiasi tik ta kuri jiem palanki.
Papildyta:
QUOTE(Vintazh @ 2013 06 17, 13:10)
na taip tuo remiantis jie ir skiepija,viskas kaip ir nekalta,viskas teisinga,bet kodel tas skiepas neapsaugojo nuo gripo?leukemija cia ne prie ko matyt???

Skiepai nuo gripo ir neapsaugo, tik nuo komplikacijų. Be to, šio skiepo veiksmingumas labai abejotinas, dėl to, kad gripo virusas labai greit mutuoja, o ir skiepas kuriamas pagal pernai metų štamą, kuris gali ir neatitikti esamo.
Atsakyti
QUOTE(Vintazh @ 2013 06 17, 13:10)

Ne,leukemija nė prie ko.Nes patys skiepai nuo gripo yra absoliutus briedas. 4u.gif

QUOTE(pikkolo @ 2013 06 17, 14:26)

Atrodo uždaviau konkretų klausimą. Vadinasi nežinote atsakymo. Tas mane dažniausiai stebina, kad tie kurie priešinasi skiepam, nežino visos informacijos, remiasi tik ta kuri jiem palanki.

Tas pats ir skiepų šalininkams-reikia skiepintis ir viskas biggrin.gif
Tos dvi nuomonės yra ir bus.Kiekviena pusė su sava teisybe 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(adrija @ 2013 06 17, 14:31)
Tas pats ir skiepų šalininkams-reikia skiepintis ir viskas biggrin.gif
Tos dvi nuomonės yra ir bus.Kiekviena pusė su sava teisybe 4u.gif

Tai jau minėjau anksčiau, kad objektyvios nuomonės šiuo klausimu ir būti negali. Bet vis tik norėčiau sužinoti ar Lietuvoje naudojamose vienkartinėse skiepų dozėse yra konservantai-sunkieji metalai. Nes kiek teko internete skaityti, tai jie naudojami tik nevienkartinėse dozėse. Tai vat ir įdomu kaip yra iš tikrųjų.
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2013 06 17, 14:28)

jei jūs turit omeny gyvsidabrį,tai jis jau nenaudojamas vaikų vakcinose,o šiaip pasiskaitykit vakcinų sudėtis ir matysit,kiek man reikia aš tikrai žinau.Ir prie ko čia palanki informacija apie vakcinų sudėtis bigsmile.gif ,čia objektyvi informacija
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo žydrynė: 17 birželio 2013 - 14:28
QUOTE(žydrynė @ 2013 06 17, 15:26)
jei jūs turit omeny gyvsidabrį,tai jis jau nenaudojamas vaikų vakcinose,o šiaip pasiskaitykit vakcinų sudėtis ir matysit,kiek man reikia aš tikrai žinau.Ir prie ko čia palanki informacija apie vakcinų sudėtis bigsmile.gif ,čia objektyvi informacija

Todėl, kad kai kalba pasisuka forumuose apie skiepų žalą organizmui, beveik visada pasitelkiamas argumentas - skiepuose yra gyvsidabrio, kuris žalingas organizmui. Kiek domėjausi, tai vienkartinėse dozėse jis nenaudojamas. Tad kodėl dažnai išlenda kaip argumentas? Kur čia tada objektyvumas? Juk nekalbam apie skiepus skirtus Afrikai.
Atsakyti
O kuo sakykite skiriasi Afrikos vaikai nuo Europos?
Atsakyti
QUOTE(pikkolo @ 2013 06 17, 15:34)
Todėl, kad kai kalba pasisuka forumuose apie skiepų žalą organizmui, beveik visada pasitelkiamas argumentas - skiepuose yra gyvsidabrio, kuris žalingas organizmui. Kiek domėjausi, tai vienkartinėse dozėse jis nenaudojamas. Tad kodėl dažnai išlenda kaip argumentas? Kur čia tada objektyvumas? Juk nekalbam apie skiepus skirtus Afrikai.

todėl,kad ne taip seniai dar buvo naudojamas smile.gif galima taip pat pasakyti,kad vakcinose yra aliuminio biggrin.gif arba formaldehido biggrin.gif
Atsakyti