Įkraunama...
Įkraunama...

Buhalterės

QUOTE(Viktorijavi @ 2014 07 30, 09:15)
Sveikos, gal vėl pagelbėtumėte, kas dirba su konto programa.  Kaip parduoti prekes su akcizu?

Kuria prasme? g.gif
Jūs gaminate akcizines prekes?
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 07 30, 08:17)
Kuria prasme?  g.gif
Jūs gaminate akcizines prekes?

Negaminame, parduodame akmens angli, ir reikia akzica skaičiuoti. Vedant per pardavimus kaip reiketu ta akcizo mokesti parodyti. Gal susikurti atskira buhalterini šablona, šiom prekėm, bet tada koks būtų požymys, aprašant korespondencijas? smile.gif
Atsakyti
Help . . .Gavau banko išrašą PLN valiuta ir nežinau, kaip man įsivest jį . . .
02.23 d. sumokam tiekėjams 20 000 (suma stovi ties debetu išraše) kaip ir aišku
02.23 d. Pozicijų sąskaita 20 000 atsistoja į kreditą, nesuprantu kodėl, čia kiek suprantu pats bankas kažką sugeneruoja, mok. paskirty rašo: pagal valiutos pirkimo pardavimo sandorį, valiutos pirkimo pardavimo kursas 0,828

kaip man visą tai užfiksuoti apskaitoje?
Atsakyti
Tai cia valiutos pirkimas bus. Pvz., is LTL i PLN.
Atsakyti
Ačiū, padėjot atgamint kas ir kaip wink.gif
Atsakyti
Sveiki,

mano vyras nori kurti įmonę, kurioje pradžioj dirbtų 4-5 darbuotojai, o po to ir daugiau. Kadangi visiems reiks skaičiuoti atlyginimus, be to, vyks klientų atsiskaitymas už paslaugas, pagalvojom, kad reiktų buhalterio. Tačiau skaičiau visur, kad buhalteris tokiai mažai įmonei nereikalingas ir geriau būtų samdyti bnuhalterinę įmonę ar buhalterį "freelancerį". Aš nežinau, ar į tinkamą temą rašau, bet norėčiau gauti patarimą, ką tokiu atveju daryti. Labai laukiu Jūsų atsakymų ax.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(smaguole69 @ 2014 08 04, 14:23)
norėčiau gauti patarimą, ką tokiu atveju daryti

Jei patys neturit supratimo apie buhalteriją - tik buhalteris, ne įmonė.
Atsakyti
QUOTE(Tepaluota @ 2014 08 04, 13:48)
Jei patys neturit supratimo apie buhalteriją - tik buhalteris, ne įmonė.

o kodėl ne įmonė?
Atsakyti
QUOTE(smaguole69 @ 2014 08 04, 14:56)
o kodėl ne įmonė?

Negaliu kalbėti už visas tokias įmonės, bet kiek teko bendrauti principas jų darbo labai paprastas. Kokius dokumentus pristatei, tokie ir bus įvesti į buhalteriją ir niekas nekvaršina galvos jeigu ko trūksta, nesako ką ir kaip reikia įforminti dokumentais ir panašiai 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Jofky @ 2014 08 04, 14:14)
Negaliu kalbėti už visas tokias įmonės, bet kiek teko bendrauti principas jų darbo labai paprastas. Kokius dokumentus pristatei, tokie ir bus įvesti į buhalteriją  ir niekas nekvaršina galvos jeigu ko trūksta, nesako ką ir kaip reikia įforminti dokumentais ir panašiai  4u.gif

Pritariu 100proc. drinks_cheers.gif
As ir rinkciausi tik buhalteri. Yra gal ir apskaitos imoniu gerai dirbanciu, bet tikrai vienetai.
Atsakyti
Sveikos, ar galit padėt?
Alimentus saičiavau prieš šimtą metų, tai dabar atrodo paprastas dalykas, o vat pasimečiau. Iš min DU reik išskaityt 50proc, virš min - 70proc. Man klausimas, kaip išsaičiuot, kokia dalis min, kokia virš min į rankas, kai NPD keičias priklausomai nuo sumų. Na nesuprantu doh.gif Darbuotojo DU yra 1350Lt priskaičiuotas. Ar padėsit? 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(Teka @ 2014 08 05, 16:47)
Sveikos, ar galit padėt?
Alimentus saičiavau prieš šimtą metų, tai dabar atrodo paprastas dalykas, o vat pasimečiau. Iš min DU reik išskaityt 50proc, virš min - 70proc. Man klausimas, kaip išsaičiuot, kokia dalis min, kokia virš min į rankas, kai NPD keičias priklausomai nuo sumų. Na nesuprantu doh.gif Darbuotojo DU yra 1350Lt priskaičiuotas. Ar padėsit? 4u.gif

na aš tai pirmiausiai pasiskaičiuoju, kiek išmokama atlyginimo esant minimaliam DU.

MMA 1000,00 Lt – (1000,00 Lt - 570,00 lt NPD * 15%=64.50 lt) – (1000.00 Lt * 9% = 90 lt) = 845,50 lt – MMA į rankas.
Reikia žiūrėti, kiek išskaičiuojama sodrai 9 ar 10 proc., tiek ir paskaičiuoti.
O tada jau kas lieka, tai išskaičiuoju 70 proc.

nežinau kiek tavo atveju išmokama atlyginimo (neaišku, ar 9 ar 10 proc. sodrai išskaičiuojama).
Atsakyti