Įkraunama...
Įkraunama...

Darbų kainos šiai dienai 3

QUOTE(MORASI @ 2013 09 09, 21:36)
Sprendžiant iš užprašytos sumos, darbų vadovas ir statybines medžiagas pats pirks ir organizuos jos pristatymą. Jei tik vykdys statybų priežiūrą, suma ne tik, kad per ženkliai per didelė, suma - fantastinė. O šiaip, net ir dirbant , apsimoka pačiam organizuotis statybines medžiagas. Ir tai yra visiškai įmanoma. Išbandžiau tai savo kailiu, ir puikiai gavosi, ir dar kartą taip daryčiau. Ir mano dirbantiems pažįstamiems gerai gavosi. Įprastai reikia susirasti firmelę, kuri prekiauja statybinėmis medžiagomis (jokiu būdu ne didieji prekybos centrai) ir derinti medžiagų pristatymą telefonu. Tiesa, betonas, perdangos plokštės, mediena užsakoma specializuotose įmonėse. Tačiau viskas daroma greitai, paprastai ir aiškiai. Eiga tokia: darbininkai sako, ko jiems reikia, pats skambini ir susitari, kad medžiagos būtų pristatytos. Beje, pvz. betoną darbininkai įprastai užsisako patys. Jie gali ir patarti, kur užsisakyti kitką. Tikrai nereikia bastytis po parduotuves ir rinktis. Rinktis reikia, kai "prieinama" prie apdailos.  O taip Jūs faktiškai "darbų vadovui" dovanojate naują automobilį. Už ką? Pamatysit kaip šių pinigų pritrūks statybų gale ar įsirengiant.

Pyyyyp doh.gif nervas suėmė, nes jis pasakė, kad kiti ima 25% vertės. Jo darbas: pristato savo brigadėles, jų tikrai turi keletą. Suorganizuoja visą sklandų medžiagų ir jų pristatymą. Darbus apžiūri. Mes to to su MB nespėsim, nes ir neišmanom, kas geriau doh.gif
Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2013 09 09, 14:58)
Nežinau, ar daug ax.gif  darbų vadovas užsiprašė 10-12% namo vertės atlygio. Apytikslai gaunasi namukas apie 400-500 tūkst. blush2.gif

manau, kažką ne taip supratot. Paprastai jie ima kažkokį procentą nuo darbų vertės, o ne nuo namo vertės. Juk medžiagos čia ne prie ko. Man tik įdomu, kaip forminti tuos mokėjimus vadovui ir tech prižiūrėtojui
Atsakyti
QUOTE(Lanksti @ 2013 09 10, 17:59)
manau, kažką ne taip supratot. Paprastai jie ima kažkokį procentą nuo darbų vertės, o ne nuo namo vertės. Juk medžiagos čia ne prie ko. Man tik įdomu, kaip forminti tuos mokėjimus vadovui ir tech prižiūrėtojui

Na pvz. jau sumokėjo, 14000tūkst., stogo tik perdanga daroma, namas 200kv.m., o stogas bus 300kv.m. Aš suprantu, kad mes ryškiai permokėjom, tad bandysim aiškint, nes šiaip darbo kokybė patinka blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(arfa @ 2013 09 10, 18:41)
Na pvz. jau sumokėjo, 14000tūkst., stogo tik perdanga daroma, namas 200kv.m., o stogas bus 300kv.m. Aš suprantu, kad mes ryškiai permokėjom, tad bandysim aiškint, nes šiaip darbo kokybė patinka blush2.gif

Darbų vadovas ima procenta nuo darbų atlikimo bendros sumos. Bet ne nuo bendros sumos.
Darbų vadovui 7procentai labai geras susiderėjimas.
Atsakyti
Seno dažo nuvalymas, glaistymas dažymas 15ltl kvm. Veiksmas Vilniuje. Man rodos kad kaina teisinga, nes daugelis kitų išvis užsiprašo po 25ltl kvm.
Atsakyti
QUOTE(gllop @ 2013 09 11, 08:00)
Seno dažo nuvalymas, glaistymas dažymas 15ltl kvm.  Veiksmas Vilniuje. Man rodos kad kaina teisinga, nes daugelis kitų išvis užsiprašo po 25ltl kvm.

Įmonės darbuotojam tiek moka už tokius darbus. O pačios ima +- panašiai.

Kaip Vilniuje kaina labai gera.
Atsakyti
Labas, kiek kainuoja medzio masyvo grindis sudeti, nuslifuoti, nulakuoti? Kokios mazdaug dabar kainos?
Atsakyti
As norejau paklausti kaip skaiciuojamos murinimo kainos, tarkim nusipirkau 200kv. blokeliu, sumurino 180kv. m., tai už juos ir moku ar dar siules pliusuojasi, kiek tu siulu gaunasi visam namui, na aisku dar ir saramos pliusuojasi i darbo kaina uz 1 m.
Atsakyti
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 09 18, 09:43)
As norejau paklausti kaip skaiciuojamos murinimo kainos, tarkim nusipirkau 200kv. blokeliu, sumurino 180kv. m., tai už juos ir moku ar dar siules pliusuojasi, kiek tu siulu gaunasi visam namui, na aisku dar ir saramos pliusuojasi i darbo kaina uz 1 m.

O kaip jus buvote sutarusi? Jei uz kvadratus-tai realiai statybininkai skaiciuos bendra sienos kvadratura.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Oksana79: 18 rugsėjo 2013 - 15:45
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 09 18, 07:43)

Kiek sumurijo kvadratu, uz tiek mokesite, ne uz tiek kiek nupirkote, o jeigu pavogs koki 50 kv.m. reikes dapirkineti, tai ka mokesite uz 250 kv.m.? Na siuliu tai niekas neismetines lotuliukas.gif doh.gif, cia gera bajeriuka suskelet, mazesniu langu kiti nenori ismestineti.
Atsakyti
na ne taip parasiau:) sumurijo 180kv. plius dar langu angos 30kv. tai gaunasi 210, o mum sako 240 ax.gif tai siules ka 30kv.?

ai koks skirtumas, kai prades dirbti tada ir issiaiskinsim..
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo garbane perliuke: 19 rugsėjo 2013 - 08:14
QUOTE(garbane perliuke @ 2013 09 19, 09:10)
na ne taip parasiau:) sumurijo 180kv. plius dar langu angos 30kv. tai gaunasi 210, o mum sako 240  ax.gif tai siules ka 30kv.?

ai koks skirtumas, kai prades dirbti tada ir issiaiskinsim..

jei sako kvadraturas, tai jie jau dirba. geriau issiaiskinti dabar, o ne paskui. nes verksit kad "apgavo". beje patarimas - pries murijimo darbus issimatuokit pamata. tada nekils gincu del tiesiniu metru. nes namo kampai kitaip matuojami, o ne kaip darbininkai megsta - nuo kampo iki kampo.
Atsakyti