QUOTE(Rikara @ 2013 07 30, 16:55)
Saintlina,
Ką galėtumėte parekomenduoti marinavimui ir rauginimui? Mat mano aplinkoje dar vis tvyro senų,apkarstančių agurkų veislių kultas arba nekreipiama dėmesio kas sėjama, tad paskui neįmanoma atrinkti kas kur.O mano pačios agurkį auginimo stažas dar baisiai menkas.
Būčiau dėkinga už atsakymą
aš auginau ir auginu nemažai veislių - Atomic, Aztec, Profi, Octopus, Libelle, Cornishon de Paris, Sremski, Polan ir t.t. Renkuosi hibridines veisles, ant kurių pažymėta 'derlingi, auga lauke, tinkami konsevavimui ir rauginimui'.
Man ypač patinka Aztec (pirkti balticseeds.eu), nes jie smulkiai kauburiuoti, o konservuoti tiesiog superiniai

Nors šiaip visų mano išvardintų veislių agurkai traškūs, saldūs, labai derlingi ir konservuoti tikrai puikūs. Mano pažįstami, nors kartą ėmę iš manęs agurkus ir statę žiemai, kasmet prašo ir prašo.
Ai, tiesa, renku agurkus tik mažus. Skinu kasdien, o būna, kad ir dukart per dieną.