Elva>>>
. Va, man kazkaip ir kelia didziausias abejones tai, kas gali atsiliepti tik velesnems kartoms. To kol kas irodyti kaip ir negalima, o galima tik daryti prielaida. Tokiu itarimu ir spejimu niekas neparasys KT anotacijoje - joje mes matome ir galime ivertinti salutini poveiki asmeniskai sau, bet ne savo vaikams ar anukams... Cia kol kas 100% tikrumo tikrai negali buti. Bet apie tai jau kalbama vis daugiau...

QUOTE(frezija @ 2005 02 24, 20:06)
As tai tik dar karta noriu pasidziaugti, kad tos, kurios cia sutariam del KT - nedrabstom purvu kitu forumieciu uz issakyta priesiska nuomone
. Be abejo, kitokia nuomone reikalinga, kad butu apie ka diskutuoti, bet tai, ka raso pvz. velvet, nera nuomone, tiesiog kazkokia blevyzga ir tiek... Manau, i tokius "pasisakymus" visiskai nederetu kreipti demesio
.

Niekas cia nesidrabsto purvais. Nenori tai ir nekreipk demesio. Bet matau kad nori. Kas liecia tundras- tai cia buvo apstraktus tokiu kaip jus -visko bijanciu apibudinimas, tokiu kurios "is akies" pacios sau nustato negalavimu priezastis. Beje tamsta pati tik ir blevyzgoji be jokiu irodymu. Nesat jus cia ne super, ne atgamtines, elementarios motereles, kurioms pagrindinis( ziniu patikimumui irodyti ) dokumentas yra "paneles" zurnalas. Cituokit mokslinius straipsnius, vo tada ir busit super, o ne tundros.
QUOTE(Guglia @ 2005 02 24, 09:05)
Kenga, svarbu pasigirti savo specialybėmis ar kitus įžeidinėti, Tavo postai tikrai nėra pilni motiniško švelnumo ar užuojautos artimui, manau, kad Tavo specialybė - patalogoanatomas
Ir ne kiekvienas ne medikas yra toks durnas, tundra ar pan., kaip Tau atrodo 
Be to pagal savo amžių bent jau gydytoja tapti dar tikrai nespėjai...

Be to pagal savo amžių bent jau gydytoja tapti dar tikrai nespėjai...
Nei vienam poste nevadinau nei vienos durna. ar ko nepamenu?

Motiniska svelnuma as atiduodu vaikams, o forumo temose, kuriose galiu issakyti savo nuomone - diskutuoju. Purvais nesidrabstau. Nenori kreipti demesio - nekreipk, isijunk ignora. Bet jei rypuosi "kaip baisu, kas cia dabar bus, vajezau" - tai ir kvepia plepaleliais, o ne irodymais.
Peace.
merginos, skelbiam paliaubas, ka? ziuriu Kenga sutinka, o kaip velvet?
davai diskutuojam be pykciu - juk niekas ir nenori del nuomoniu skirtumo eiti "persiimti"
Frezija, kazkaip jauciu, kad musu ne tik nuomones, bet ir biolaukai sutampa...

Frezija, kazkaip jauciu, kad musu ne tik nuomones, bet ir biolaukai sutampa...

Labai neturiu laiko, bet manau, pasiknisus Internete, tikrai galima aptikti nemažai rimtų straipsnių ir tyrimų apie KT neigiamą poveikį. Vienas lietuviškas straipsnelis - užsienio spaudos apžvalga yra čia
Jie kas ras dar ką nors įdomau (taip pat ir moksliškai paneigiančio tokius "gandus"), pasidalinkite
Jie kas ras dar ką nors įdomau (taip pat ir moksliškai paneigiančio tokius "gandus"), pasidalinkite
Taigi as irgi esu tundra, kvepianti naftalinu...
Po pirmo vaiko nusprendziau, kad gal vertetu buti siuolaikine moterim, o ne "kalkuliatorium skaiciuojanciu dienas" (man labai padejo - ciklas tvarkingas). Mano geroji ginekologe rekomendavo "Yasmin- naujausia, maziausiai hormonu turinti preparata. (beja gydytoja tikrai gera, nes patare pasvarstyti ar tikrai to noriu). Nusipirkau, pabandziau ir nusprendziau, kad tas salto prakaito pilimas, blogavimas ir galvas svaigimas visas dienas kol geriau - ne man. Beja, 2 vaikai, 6 metai
ir nei vieno netiketo "uzkibimo". Taip as tundra, jei taip norite galvoti, tik as visiskai nepageidauju tapti "klimakterine" iki 50 metu. Be to gal dar vaikeli sumeistarausime
O kam truksta - tegul dar pasiskaito http://www.femina.lt..._id=51&n_id=218 ir tegul izeidineja, bet pasiziuri i mano veido spalva ir lygias kojas po 10 metu

QUOTE(velvet @ 2005 02 25, 17:24)
Kas liecia tundras- tai cia buvo apstraktus tokiu kaip jus -visko bijanciu apibudinimas, tokiu kurios "is akies" pacios sau nustato negalavimu priezastis.
Negalavimus nustato daktarai, beje tie patys, kurie ir rekomendavo KT, nes mato, kad jau nebėr kaip kitaip pašalinti tų "išgalvotų" negalavimų. Beje aš buvau labai "už" KT, ir net draugėms sakydavau, man viskas 

QUOTE(irma @ 2005 02 27, 00:59)
Deja, mano, kolelės jau nebe 

Man labai gaila, kad mūsų negalavimus prilygino paistalams, matyt moteriškės dar nesulaukė negalavimų po KT (ir linkiu nesulaukti)... Mano med.kortelė tada pilna paistalų... nors juos surašė gydytojai, lankiausi ir pas profesorių, kuris na tiesiog tiesiai šviesiai išdėstė KT man sukeltus negalavimus, manęs net neapžiūrėjęs ir padejavo, kad moterys tokios patiklios...bet kartu ir paprašė niekam neskelbti, ką jis pasakė, nes už KT reklamą mokami nemaži pinigai...
Aš nenoriu pyktis su KT šalininkėmis, bet bent jau nesakykite, kad KT nekenkia, geriau sakykite, va visokioms lepšėms, jautrioms ir pan. (kaip aš) jie nepatartini vartoti, o va mes esam sveikos ir mums KT niekada nepakenks...
Aš nenoriu pyktis su KT šalininkėmis, bet bent jau nesakykite, kad KT nekenkia, geriau sakykite, va visokioms lepšėms, jautrioms ir pan. (kaip aš) jie nepatartini vartoti, o va mes esam sveikos ir mums KT niekada nepakenks...
[quote=Guglia,2005 02 21, 11:35]
kol gėriau KT neturėjau jokio noro
Sveikutes,
aciu uz pasidalinima patirtimi ir ziniomis, kiek supratau, nera jau ta informacija apie KT is pirsto lauzta, o tai, kad jas geriant nera noro
tai cia irgi del to paties, kadangi moters organizme nebresta kiausinelis, tai kaip sakant, visas "fabrikelis" sustojes, tai sutrinka ir gleiviu gamyba (ar kazkaip panasiai), paskaitoje minejo ir daugiau priezasciu, bet nemoku mediciniskai aprasyti, nes tai ne mano sritis
bet, manau, galima isivaizduoti, kas tuomet vyksta organizme
kol gėriau KT neturėjau jokio noro

Sveikutes,
aciu uz pasidalinima patirtimi ir ziniomis, kiek supratau, nera jau ta informacija apie KT is pirsto lauzta, o tai, kad jas geriant nera noro

Taip, geriant KT gal ir yra sumazejes noras
, bet o ka padarysi... Nesisaugosi, tai ir neplanuotai pastosi.

nu ka, as iki vyresneles kontraceptiku nevartojau, tai vadinasi nevaisingumo jai neperdaviau... Nu o su maze... gal metus pusantru ir vartojau, pastojau beveik po pusmecio nustojus vartoti, tai gal irgi nebus nevaisinga... Daugiau vaikeliu kaip ir neplanuojam
O kai del visu baisybiu... Nemanau, kad tai is pirsto lauzta, ale ka darysi... Ciklas be galo ilgas (32-36 dienos), vaisingas dienas skaiciuot neturiu laiko ir noro ir sugebejimu, pastoju vien pagalvojus, kad noriu vaiko... Gumytes... nu mums tai minimum puse malonumo atima...
, visokie kremukai, zvakutes ir pan... tas pats kas su gumytem - irgi turi numatyti...
tai kas belieka... SPIADINAS? Arba kontraceptikai...
O gal kas zinot ka apie vyriskus kontraceptikus?

O kai del visu baisybiu... Nemanau, kad tai is pirsto lauzta, ale ka darysi... Ciklas be galo ilgas (32-36 dienos), vaisingas dienas skaiciuot neturiu laiko ir noro ir sugebejimu, pastoju vien pagalvojus, kad noriu vaiko... Gumytes... nu mums tai minimum puse malonumo atima...

QUOTE(Ajuss @ 2005 02 28, 21:09)
nu ka, as iki vyresneles kontraceptiku nevartojau, tai vadinasi nevaisingumo jai neperdaviau... Nu o su maze... gal metus pusantru ir vartojau, pastojau beveik po pusmecio nustojus vartoti, tai gal irgi nebus nevaisinga... Daugiau vaikeliu kaip ir neplanuojam
, visokie kremukai, zvakutes ir pan... tas pats kas su gumytem - irgi turi numatyti...

Kai kuriose šalyse yra ir vyriškų kontraceptikų, bet maniškis net pasišiaušė, kai užsiminiau apie tai - sako, tau pakenkė, o dabar man nuodytis? na jau ne... Lyg Airijoj yra, girdėjau, galėtų ir į Lietuvą ateit, matytumėm kas kaip...