Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

QUOTE(garbane @ 2006 08 22, 15:13)
na nepasiseke jums su gydytojom tai faktas  smile.gif maniske pvz. labai issamiai issiklausinejo visko ir del trombozes ir del venu ir del galvos skausmo ir del spaudimo - viska. Plus pasalinius poveikius isaiskino (celiulito neminejo tongue.gif ), veikimo principus ir t.t. (beje ji is pradziu siule nehormonines priemones ir tik padarius tyrimus patare KT mirksiukas.gif ) Man asmeniskai keistas tas jusu ziaurus nusistatymas pries ginekologus, esa visi jie nupirkti. Nu baikit. Tokia jau parsidaveliu armija nemaza gaunasi..  g.gif o kai seimos gydytoja jums paskiria antibiotiku tai ji irgi parsidavele? juk prirase vienus, o ne kitus  doh.gif na baikit panos - man jau paranoja cia kvepia. kiekviena puse turi savo tiesu, tik jus viska norit juoda-balta spalvom nudazyt. yra minusu - niekas ir nesako kad jos sventos. bet paklausius jusu tai grynu gryniausi nuodai. o ar zinot kiek tyrimu bet kurie vaistai turi praeit kol yra patvirtinami?  doh.gif

o ar zinai kad kt pasekmes zmogaus organizmui nera iki galo istirtos?o paminejo gydytoja,kad gali itakoti pvz kruties vezio atsiradima?aisku ne visi nupirkti,kai kurie kategoriskai pries tongue.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo B.Brigitte: 22 rugpjūčio 2006 - 13:18
B.Brigite, bet juk KT mazina kiausidziu ir gimdos vezio rizika... tai, kaip sakant, rezultatas 1:1 vezio kalusimu.
Atsakyti
QUOTE(B.Brigitte @ 2006 08 22, 14:17)
o ar zinai kad kt pasekmes zmogaus organizmui nera iki galo istirtos?o paminejo gydytoja,kad gali itakoti pvz kruties vezio atsiradima?aisku ne visi nupirkti,kai kurie kategoriskai pries tongue.gif

kontraceptinei tabletei, ačiū dievui, jau 50 metų. Jos visą laiką tobulėjo, hormonų skaičius joje mažėjo, mažėjo ir pašalinių reiškinių bei nepageidaujamas poveikis. 50 metų yra pakankamas laikotarpis ištirti net ir atokius KT naudojimo rezultatus.
Taip, KT didina krūties vėžio rizika, tačiau mažina kiaušidžių. Galų gale vėžys neatsiranda dėl vienos kokios nors priežasties. Prieš pradedant naudoti reiktų įvertinti sveikatos būklę ir atsižvelgti į tai. Manau, kad vertėtų visoms naudojančioms KT bent kartą per metus nueiti pas mamologą, pasidaryti echoskopiją ir nebijoti to vėžio. I-II stadijos jis išgydomas.
be to KT provokuoja migreną, didina kraujo krešėjimą- skatina formuotis trombus, bet vistik tai viena efektyviausių kontracepcijos priemonių.
Atsakyti
QUOTE(vitanika @ 2006 08 23, 12:56)
B.Brigite, bet juk KT mazina kiausidziu  ir gimdos vezio rizika... tai, kaip sakant,  rezultatas 1:1 vezio kalusimu.

tikrai ne 1:1 biggrin.gif galbut tu kiausidziu ir gimdos veziu niekad ir nesirgtum.ir netik gali sukelt kruties vezi(kuriuo gal irgi nesirgtum jei negertum)bet ir mase dar nepageidaujamu dalyku.ai man jau pabodo cia kazka irodinet smile.gif kiekvieno teise daryt gert ir tt ka tik nori.as pasirinkau negert ir viskas.
Atsakyti
Per 15 metų "stažą" su vyru išbandėm visas apsisaugojimo priemones. Pradėjom nuo natūralaus šeimos planavimo. Rezultatui 12 metų. Dar vienas "pašalinis" poveikis - paranoja. Jei nors vieną dieną vėluodavo mėnesinės, prasidėdavo priekaištai vyrui, kad jis nemoka saugotis, paskui kasdieniai nėštumo testų pirkimai ir t.t.
Tada žvakutės ir kremukai į makštį. Po pusmečio 2 mėn. vyras gydėsi alergiją, o aš makšties išsausėjimą ir grybelį.
Atėjo eilė prezervatyvams. Po pirmo karto pareiškiau, kad nereikia sekso visai, jei jis toks kankinantis.
Spiralė iškrito, dėl gimdos erozijos uždraudė dėtis kitą. Mėnesinės buvo baisios.
Prieš 6 metus pradėjau gert kontraceptines. Nieko gero apie jas negaliu pasakyt, bet šeimoje įsivyravo ramybė.
O gal KT priešininkės gali man pasiūlyti ką nors efektyvaus. Saugotis reikia tik nuo nėštumo. Vaikiuko nenorim.
Atsakyti
o cia dar viena priezastis kodel as meciau.neramybe.is pradziu maniau viskas ok-tos kurios pastoja vartodamos kt procentas itin mazas.dabar zinau bent keturias kurios pastojo vartodamos kt. o kadangi nezinojo,gere kt toliau.vienai is ju teko darytis aborta nes kazkas buvo netvarkoj su vaisium.kitos turejo nervu per akis.suzinojusios kad jau budamos nescios gere kt.ir nors kt reklamuotojai teigia kad net pastojus ir geriant tabletes nieko baisaus nenutiks,genetikai priskiria kt prie pavojingu nesciosioms medicininiu preparatu saraso.
tas pats MM zurnalo straipsnis apie kuri jau buvo kalbet.mergina pastojo vartodama kt.rezultatas vaikui cerebrinis paralyzius.genetiku isvada-nuo kt.
5 metus saugojausi prezervatyvais ir nepastojau.o jei pastosiu bent busiu rami kad vaikas sveikas.
Atsakyti
QUOTE(pukse @ 2006 08 23, 13:08)
1. Atėjo eilė prezervatyvams. Po pirmo karto pareiškiau, kad nereikia sekso visai, jei jis toks kankinantis.

2.O gal KT priešininkės gali man pasiūlyti ką nors efektyvaus. Saugotis reikia tik nuo nėštumo.

2 punktui tiktų 1, jeigu nesinorėtų visko iš kart idealiai. Nesuprantu kaip seksas gali būt kankinantis, dėl prezervatyvo g.gif Nu jo, nepatogu ieškot jei nėra po ranka bigsmile.gif O po vieno pabandymo g.gif
Atsakyti
QUOTE(garbane @ 2006 08 22, 14:13)
na nepasiseke jums su gydytojom tai faktas  smile.gif maniske pvz. labai issamiai issiklausinejo visko ir del trombozes ir del venu ir del galvos skausmo ir del spaudimo - viska. Plus pasalinius poveikius isaiskino (celiulito neminejo tongue.gif ), veikimo principus ir t.t. (beje ji is pradziu siule nehormonines priemones ir tik padarius tyrimus patare KT mirksiukas.gif ) Man asmeniskai keistas tas jusu ziaurus nusistatymas pries ginekologus, esa visi jie nupirkti. Nu baikit. Tokia jau parsidaveliu armija nemaza gaunasi..  g.gif o kai seimos gydytoja jums paskiria antibiotiku tai ji irgi parsidavele? juk prirase vienus, o ne kitus  doh.gif na baikit panos - man jau paranoja cia kvepia. kiekviena puse turi savo tiesu, tik jus viska norit juoda-balta spalvom nudazyt. yra minusu - niekas ir nesako kad jos sventos. bet paklausius jusu tai grynu gryniausi nuodai. o ar zinot kiek tyrimu bet kurie vaistai turi praeit kol yra patvirtinami?  doh.gif

blink.gif o man gydytoja sake, kad KT itakoja celiulito atsiradima verysad.gif tai kaip cia dabar suprasti? unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(nerciukaz @ 2006 08 23, 15:30)
blink.gif o man gydytoja sake, kad KT itakoja celiulito atsiradima verysad.gif tai kaip cia dabar suprasti? unsure.gif

nu ir man sake.ir mano draugem sake tongue.gif ir is tikro itakoja.bet garbane ne per kur netiki
Atsakyti
As beveik 3 metus vartoju Harmonet, man tikrai daug geriau, nes skyre jas del be proto skausmingu menesiniu. Aisku pirmus tris men, tai buvo baisu: nuotaikos, skausmai ir pan...buvau patenkinta, kol nepaskaiciau jusu minciu... g.gif
tai kas dabar daryt? gal pertrauka? g.gif
ka galvojat apie tas zvakutes?spiraliuar pan tai tikrai nenoriu!
Atsakyti
ilga laika geriau KT, nes be ju augdavo cistos... verysad.gif deja, svoris gana stipriia padidejo sad.gif
nutraukusi jas po keleto menesiu pastojau, ir nevartojau iki kol vaikui sukako 2 metai. grizau prie man iprasto "regulono", bet per metus pasireiske daugybe pasaliniu poveikiu... sel vieno ju - nuolat atsikartojancios pienliges - vaistu vartojima teko nutraukti...
Atsakyti
Tikrai sutinku su tuo, kad kontraceptinės piliulės sveikatos neprideda, kaip, beje ir modifikuotas maistas ir kiti panašūs šio amžiaus išradimų. Tabletes vartoju ir turbūt vartosiu, bet ne dėl naudos sveikatai, o dėl kitų savaime suprantamų priežasčių.
Faktas yra tas, kad farmacija yra didžiulis biznis. Tuo viskas ir pasakyta. O kad galvos jiems neskaudėtų tai ir prirašo informaciniam lapely pašalinių poveikių, kurie gali realiai būti (panašiai kaip ant cigarečių, kad po to žmonės po teismus netampytų). Okad tikrai gali būti komplikacijų, tikiu.
Dar neužaugo Lietuvoje karta, kuri metų metus gertų kontraceptikus, o jei kokioj Amerikoj ir užaugo, tai ten nebuvau ir nežinau, kokių problemų ten turi moterys ir jų vaikai ir kiek iš jų visai pastoti nebegali.
Ir apskritai visuomenės požiūris į sintetinį maistą kažkoks keistas mano manymu. Dažna mama mieliau vaiką girdys kokiu mišiniu neaišku, iš ko pagamintu nei karvės pienu, kad ir kokios jis ten kokybės, manau, mažiau kenksmingas. Ir kodėl turėčiau maitinti savo vaiką tyrelėmis, kurios tiek dažų privarytos, kad iš drabužių neišsiskalbia? Kad kažkas milijonus iš to kraunasi? Na, aš geriau pavytusį obuoliuką duosiu. Bet čia jau tikrai kita tema.
Atsakyti