Įkraunama...
Įkraunama...

Pasekmės naudojant kontraceptikus

QUOTE(Naktine @ 2008 01 07, 10:49)
Įkišiu savo ,kaip farmacininkės ,trigrašį. Slenkantys plaukai,spuogai ant veido,padidėjęs odos riebumas- tai požymiai,rodantys,kad nutraukus kontraceptikus,organizme per mažai moteriškų hormonų. Ką tai rodo? Tai reiškia,kad kontraceptikai užslopina naturalių mot. hormonų gamybą.

kodel butinai iskart nuslopino? Gal per mazai moterisku hormonu buvo ir pries pradedant KT gerti?
Atsakyti
QUOTE(Naktine @ 2008 01 07, 10:49)
Įkišiu savo ,kaip farmacininkės ,trigrašį. Slenkantys plaukai,spuogai ant veido,padidėjęs odos riebumas- tai požymiai,rodantys,kad nutraukus kontraceptikus,organizme per mažai moteriškų hormonų. Ką tai rodo? Tai reiškia,kad kontraceptikai užslopina naturalių mot. hormonų gamybą. nėra,kad nuo tabletės išsispręstų visos Jūsų problemos.

Tikrai? tai kodėl kontraceptikus SKIRIA tokias problemas sureguliuopti? nes tai gali būti natūraliai atsiradę, be KT.
ir kodėl man spuogai kyla tada kai pradedu KT? Per mažai hormonų? O prieš tai normaliai? Hormonus ne tik KT išalansuoja, o kur stresas, prasta mityba ir pan? Šiais laikais moterims išvis sunku normalią hormonų sistemą turėt dėl visokių nesąmonių. Nereik vien Kt kaltint.
Atsakyti
pasiskaitinėjau, galvoju pasisakysiu ir aš. Regulon geriu jau apie 5 metus, šalutinio poveikio nejaučiu jokio (nei svorio, nei sumažėjusio lyt.p., odos-plaukų problemų irgi).
Visokių nuomonių yra, vieni saugojasi prezervatyvais, žavkutėm kremukais (ko normalioj šeimoj kartu gyvenant aš neįsivaizduoju), kiti sako, kad gimdys kiek dievas duos (no comment), dar kiti geria KT.
O diskutuoti kas mūsų gyvenime yra žalinga tai galima be galo be krašto - kavą rytais geriate? o juk kava spaudimą kelia.... dirbate gamybinėj įmonėj? o juk kenksmingų medžiagų apstu, įstrigote automobilių kamštyje? o juk baisiai užterštu oru kvėpuojate...
Nenoriu pradėti jokio ginčo, bet man asmeniškai labai daug ką reiškia, tai, kad nereikia pastoviai galvoti "ar nepastosiu, ar gerai apsisaugojom, ar niekas neplyšo/nenusmuko etc."
keletas forumiečių pasakoja, kad gydytojos nurodę pirma vaikus gimdyt, paskui jau tabletes gert. O tai ką jeigu aš tų vaikų neplanuoju dar artimiausius keletą metų?

dar čia pradžioj buvo įdėta nuoroda į straipsnį šia tema, na bet paistymai apie "ėjimą prieš bažnyčią" nu doh.gif
Atsakyti
As asmeniskai isbandziau ir KT ir KP ir KZ, nuo visu man buvo pasalinis poveikis ir pasak gydytojos mano organizmui netinka kontraceptikai, o tai pripazinsiu man buvo ramiausias budas, bet kazkodel organizmas viska atmeta verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 01 07, 13:57)
kodel butinai iskart nuslopino? Gal per mazai moterisku hormonu buvo ir pries pradedant KT gerti?

Kontraceptikai slopina moteriškų hormonų gamybą, kadangi vartojant kontraceptikus organizamas iš išorės gauna šiuos hormonus ir organizmas siekdamas palaikyti normalią šių hormonų pusiausvyrą pats nustoja juos gaminti (kam gaminti pačiam, jeigu gauna iš išorės). Nutojus vartoti kontraceptiku, ypač, jeigu ilgai buvo vartota, organizmui labai sunku vėl prisitaikyti prie naujo režimo, juk nenaudojamas daiktas, atrofuojasi.
Atsakyti
QUOTE(Rykute @ 2008 01 08, 12:30)
As asmeniskai isbandziau ir KT ir KP ir KZ, nuo visu man buvo pasalinis poveikis ir pasak gydytojos mano organizmui netinka kontraceptikai, o tai pripazinsiu man buvo ramiausias budas, bet kazkodel organizmas viska atmeta  verysad.gif

o kaip spirale su hormonais?>
Atsakyti
QUOTE(Gita.N. @ 2008 01 08, 17:38)
Kontraceptikai slopina moteriškų hormonų gamybą, kadangi vartojant kontraceptikus organizamas iš išorės gauna šiuos hormonus ir organizmas siekdamas palaikyti normalią šių hormonų pusiausvyrą pats nustoja juos gaminti (kam gaminti pačiam, jeigu gauna iš išorės). Nutojus vartoti kontraceptiku, ypač, jeigu ilgai buvo vartota, organizmui labai sunku vėl prisitaikyti prie naujo režimo, juk nenaudojamas daiktas, atrofuojasi.

arba kontraceptikai sunormalizuoja moterisko hormono kieki organizme, kai jo truksta.
Man irgi buvo ir spuogai, ir didelis plaukuotumas.... vartojant kt sumazejo. Nutraukus vel viskas ir pradziu ir mireno to nestabdo - matyt per mazos dozes..
Nieko nepadarysi, teks depiliacija dazniau uzsiimti.
Atsakyti
QUOTE(Frinja @ 2008 01 08, 15:54)
o kaip spirale su hormonais?>

Jos nebandziau, bet zinau, kad ten ta pati rusis hormonu ir nenoriu tokiai sumai rizikuoti, dar galvojau apie varine spirale, bet mano menesines ir taip labai gausios skausmingos ir ilgos tai su pampersais vaiksciot nenoriu blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Silvute @ 2008 01 09, 10:55)
arba kontraceptikai sunormalizuoja moterisko hormono kieki organizme, kai jo truksta.

Kol juos vartoji tai taip, dirbtinai papldo organizmą moteriškai hormonais, bt problemos iš esmės nesprendžia, es kuo daugiau vartosi dirbtinių hormonų, tuo mažiau pats organizmas jų gamins.
Atsakyti
As tai KT vartojau apie 10metu su pertraukom,dabar 4men kaip meciau ir supratau,kad be ju man geriau.Aisku tik metus buvo sunku,nes plaukai pradejo slinkti,tai pradejau gerti pantogar kapsules ir sustabde jos slinkima. Dar paakiu oda paglebo,tai irgi teko imtis priemoniu,isryskejo daugiau kapiliaru,pariebejo veido ir galvos oda irt.t. Is pradziu buvo sokas ir maniau vel gerti Kt ,bet susilaikiau ir dabar dziaugiuosi.

Uztat dabar nebeskauda koju venu,dingo amzina depresija,o noras myletis toks didelis,kad nebegaliu i vyrus ramiai ziureti blush2.gif Taipogi dingo kuno pabrinkimas ir vos begaliu iziureti celiulita,kuris kas savaite vis mazeja thumbup.gif
Atsakyti
Aš irgi kažkaip prieš KT tiesiog vidinis nusistatymas toks, netinka man jos ir nenoriu aš jų, kažkaip labai puikiai gyvenam ir be jų ir su vyru nuomonės sutampa, kažkaip neįtikins manęs niekas kad chemija gali būti nekenksminga.
O po vienos paskaitėlės tai net vyras sakė net nepagalvok to Š... gert ax.gif
Yra pilna apsisaugojimo priemonių ir be jų, tiesiog reikia pasirinkt sau tinkamą ir tiek thumbup.gif
Atsakyti
Kad ne i gera KT - faktas, nors ir labai patogu tuo laikotarpiu, kai vartoji...
As pati turiu nemenka ju gerimo "staza" ir nustojus gerti nebera menesiniu, tiesiog, pasak ginekologes, miega kiausides ir situacija kaip pas menopauzine moteri verysad.gif
Zinoma, ne visoms si problema atsiranda, kitos sekmingai baige KT vartojima pastoja, turi reguliaru menesiniu cikla etc. Bet nemazai tokiu atveju kaip ir manasis, tad tenka vel ryti arkliskas hormonu dozes, kad issaukti menesines
Atsakyti