Įkraunama...
Įkraunama...

Mirties bausmė

QUOTE(Ateities klinika @ 2013 08 20, 11:33)
Žiūrint kokį nusikaltimą padarei? Žmogų jei nužudei tai ir mirties bausmė tada!

Beprasmė diskusija. Parašėt visišką nesąmonę, nepagalvojus ir nieko nemąstant. Gal tiesiog sutariam, kad nuomonės skiriasi ir tiek. Visa kita būtų tiesiog laiko švaistymas 4u.gif
Atsakyti
Kitais zodziais tariant, mes norime zudyti zmones, kurie zudo kitus zmones, todel, kad zudyti negerai... lotuliukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Moonte @ 2013 08 15, 22:27)
OK, jai jau sakot, kad nuomone skias yra sventa karve. Tuomet as siulau pradeti saudyti nuo saves branguciu t.y.susaudyti visus abejingus, kurie nieko dendaro zinodami kad kazkur kencia vaikas, moteris, vyras, zmogus, senelis ir t.t. ir t.t. Nes viskas prasisdeda nuo abejingumo.

O jei nežinau kenčiančių, kankinamų, tai jau galiu tuomet šaudyti? Ačiū ačiū.
Papildyta:
QUOTE(lututė @ 2013 08 16, 09:54)
tema klausia UŽ ar PRIEŠ mirties bausmę.Aš-už...kad ir tuos kelis šimtus brudo.O abejingų ir pačios mielosios turėtumėt prašaudyt savo artimųjų tarpe,jei ir nenusišaut dar.
Kuri čia deklaravot apie teisę turėt nuomonę,kad ji tokia ir nekitokia ir blablabla blabla bla ir nusikandžiokit ausis,jei nepatinka ? Tai ir mano tokia ir nekitokia,gal ir nejuokinga.
Neapgaudinėju savęs tų "nekaltučių" "pataisymo" ir "atpirkimo" galimybe,nes tokios paprasčiausiai nėra supuvusiam daiktui. Pafilosofuotumėt kitaip,kai nudėtų artimą žmogų, tada visas humaniškumas,tikėtina,dingtų kaip rūkas  g.gif

thumbup.gif

Jiems dar perdaug visko. Konfiskuota pusšimtis telefonų, vestuvės kalėjime, povestuvinė naktis... Nu nieko sau. Tikrai, duokite man tik akmenų ir teisių cool.gif Puntuką iš karto, prašyčiau cool.gif
Papildyta:
QUOTE(Moonte @ 2013 08 16, 23:02)
Rasydama Jusu, turiu mintyse zmones, kurie pateisina smurta, ir mano, jog jis yra toleruotinas.

Toleruotinas tik smurtas po smurto, o tai jau yra bausmė, teisingumas, atpildas
Papildyta:
QUOTE(Ozito @ 2013 09 09, 20:53)
Kitais zodziais tariant, mes norime zudyti zmones, kurie zudo kitus zmones, todel, kad zudyti negerai...  lotuliukas.gif

O niekas ir nesakė, kad mūsų pasaulis nėra absurdiškas. Yra. Bet tik itin griežtos, nuožmios ir baisios priemonės, pasekmės gali padėti daugumai atsitokėti, o ne ten kažkokie psichologiniai piešinėliai, pokalbėliai, gėlyčių sodinimas...
Pažiūrėkit, kada žmonės tampa geresni, susileidę tokie, bejėgiai, bet kartu ir kilnūs, gelbėjantys ir pan. Ot tada, kai kokia baisi stichija pvz. nusiaubia regioną ir pan. Tada gelbėja vieni kitus, apsikabinę svetimi verkia, glaudžiasi vieni prie kitų. Ima auginti ne savo, o kieno nors kito išgelbėtus našlaičius vaikus, augintinius ir pan. O kai viskas labai gerai, gyvenimas teka įprasta vaga, su visom teisėm, laisvėm, tai ir turime ką turime: abejingumą, atsipūtimą, visokius nepastebėjimus, nematymus, o kai kurie ir kitokias bliatsvas galvoje, kai pvz. dėl kažkokio berno ar kito pavydo klasiokės klasiokę išmėsinėja...
Žmonėms reikia sukrėtimų, vargo, blogio, kad jie praregėtų. Todėl mirties bausmės baisiems nusikaltėliams tik UŽ, UŽ, UŽ, UŽ ir dar viešinti detales. Daug atsiras to nebenorinčių. O kad kartas nuo karto atsiras debilų "savanorių", kuriuos reikės vėl pašalinti, tai faktas. Tokių buvo ir bus, bet juk svarbu mastai, svarbu juos sumažinti, o ne mažinti bausmes, motyvuojant, kad jau vietų kalėjime nėra. Čia ir vėl grįžtame prie to paties absurdo, tik iš kitos pusės, iš tikrai baisios pusės. Tai ir reiškia, kad dabartinė situacija ir yra tas absurdas ax.gif
Atsakyti
Nepades sumazinti tos baisios priemones nusikaltimu skaiciaus, jeintai argumentas,tai jis niekam tikes, jau irodyta, kad tose salyse, kur yra mirties bausme, nusikaltimu nesumazejo.
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 09 12, 21:09)
Nepades sumazinti tos baisios priemones nusikaltimu skaiciaus, jeintai argumentas,tai jis niekam tikes, jau irodyta, kad tose salyse, kur yra mirties bausme, nusikaltimu nesumazejo.

Tokių įrodymų nemačiau, bet jei tokie ir egzistuoja, tai vistiek tai gėris, nes efektyviai apvalomos tos šalys thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(Vicious Vici @ 2013 09 13, 11:07)
Tokių įrodymų nemačiau, bet jei tokie ir egzistuoja, tai vistiek tai gėris, nes efektyviai apvalomos tos šalys thumbup.gif

kas apvaloma, jei tai neduoda jokios naudos? g.gif
Atsakyti
QUOTE(Pavasarinė13 @ 2013 09 13, 11:27)
kas apvaloma, jei tai neduoda jokios naudos? g.gif

Apvaloma apskritai, sunaikinimo būdu, kad nereiktų penėti, skundų apie teises klausyti iš tokių, kurie prieš tai atėmė teises iš kitų į gyvenimą ir pan.
Atsakyti
Aš už mirties bausmę, kai 100 procentų įrodyta kaltė.
Papildyta:
Ir ko jie ten tik neisdirbineja is dyko buvimo doh.gif
Draugės vyras dirba kalėjime pavaduotoju. Gauna vyresnybė skundą iš kalinių, kad nėra veidrodžio kameroje, kad kriauklė užsikišus. Paskambina tie kalėjimui ir sako: susitvarkykit,, ryt atvaziuojam tikrinti.
Gerai, pakabina tie veidrodi, atkemsa kriauklę. Kitą dieną atsiveda vadžią į kamerą- veidrodžio kaip nebūta, kriauklė užkimšta lotuliukas.gif
Tai ar čia vargšai? Pas mane irgi darbe veidrodžio nėr, tai ką man daryt, skųstis?
Atsakyti
Kai buvau jauna, visuomet pasisakydavau prieš mirties bausmę. Esą, mes neturim teisės spręsti, kam gyventi, kam ne, gaila žmogaus ir panašiai. Bet jau suaugus ir pamačius daugiau gyvenimo, daugiau žiaurumo, aš būčiau visomis keturiomis už šią bausmę. Manau, kad žudikams tai yra adekvati bausmė jų padarytam nusikaltimui. Kaip mokesčių mokėtoja aš nenoriu, kad iš mano mokamų mokesčių tokie gyvuliai būtų čūčiuojami visą likusį gyvenimą. Nemanau, kad kažką šaltakraujiškai nužudęs žmogus yra vertas žmogaus vardo ir teisės toliau sau gyventi. Kokia nauda valstybei, jei nusikalstamumas realiai nesumažėja? Valstybės biudžeto dalis, skiriama tokių šaunuolių išlaikymui, gali būti skiriama reikšmingesnėms reikmėms; tikrai nebėra šansų, kad žudikas kada išeis anksčiau laiko (kalėjimas paprastai nepamoko nedaryti nusikaltimų); galiausiai ramesni nužudytos aukos šeimos narių nervai. Aš nemanau, kad šaltakraujiškai nužudytos aukos artimiesiems guodžia 20 metelių už grotų bausmė, nemanau, kad guodžia ir laisvės atėmimas iki gyvos galvos. Tarkim, išprievartautos ir nužudytos varėniškės atvėjis. Dukros nėra, tėvą ištiko insultas. Suluošintas visos šeimos gyvenimas, sugadinta sveikata. Man šiuo atveju kalėjimas iki gyvos galvos būtų per silpna bausmė.
Atsakyti
Visada buvau prieš mirties bausmę, nes:
1. Praktiškai niekada nėra 100 % garantijos, kad nebus nuteistas nekaltas. Kol tiriant nusikaltimus nebuvo pasitelkta DNR ir pirštų antspaudai, žmonės keliaudavo į kartuves vien todėl, kad turėjo motyvą, kam nors girdint būsimai aukai pagrasindavo ar pan. Nereikia net kartuvių laikų, iki šiol iš JAV ateina atgarsiai apie neteisingai nuteistus. Deja, jau po jų mirties. Dabartinės technologijos tiriant nusikaltimus po 10-20 metų tikėtina taip pat bus sukompromituotos.
2. Kuo nuteisiantis mirtį yra geresnis už žudiką? Nes žudikas vienas nusprendė, kad jo auka neverta gyventi, o teisėją įgalioja keliasdešimt netingėjusių į posėdį ateitį Seimo narių? Pvz. nacių valdymo laikais, taip pat valdžia įgaliodavo teisėjus vykdyt teisingumą. Nurodydavo už kokius nusikaltimus (ar "nusikaltimus") skirti mirties bausmes ar pan. O dabar tie teisėjai, jau būdami senukais, teisiami už nusikaltimus žmogiškumui.
Atsakyti
yra teisė į gyvybę,ar ne? Garantuota beje ir mūsų netobulosios Konstitucijos.Tai kai žudikas kažkam tą teisę atima,man rodos,kad jis taip pat jos netenka.Tiesiog logiška...nekalbu apie metų metais daužomas moteris,kol vieną dieną joms trūksta kantrybė ir savo brangiausią "pavaišina" peilio smūgiu...arba savigyną,kai yra reali grėsmė gyvybei.
Dabar pasvarstykim-mano vaikystės draugą subadė peiliu,nes užpavydėjo mergos. Aštuoni smūgiai į krūtinę.Dvidešimt dviejų metų jaunuolis jau dešimtmetį po žeme. Žudikas gi su savo visom teisėm jau laisvėj-nes gavo 8 AŠTUONIS metus kalėjimo... doh.gif žmogaus nebėr.Bet reik džiaugtis-kaaaip humaniška,kaaaip žmooooooooogiška...šūdas išplaukė,ane?
Dėjau aš ant viso to humanizmo ir vieno nekaltai nuteisto gal iš 10000...tfu... schmoll.gif
Atsakyti
QUOTE(lututė @ 2013 09 13, 16:35)
Tiesiog logiška...nekalbu apie metų metais daužomas moteris,kol vieną dieną joms trūksta kantrybė ir savo brangiausią "pavaišina" peilio smūgiu...

Norit pasakyti, kad smurtavusį vyrą nužudyti anoks čia nusikaltimas? Nes kantrybė trūko?
Dėl bausmių už nužudymus (ar kitus sunkius nusikaltimus) pritariu - jos absurdiškai mažos.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo @nda: 13 rugsėjo 2013 - 15:57