Įkraunama...
Įkraunama...

Tortai, receptai, klausimai, patarimai

QUOTE(erikiuxxx @ 2013 06 29, 20:15)
Man juodas miskas labai patinka, ir lengvai gaminamas thumbup.gif tik nauduoju konservota vokiska kompota ir IKI parduotuves smile.gif tiesa dar Thomas Philipps yra pirkti, ir dar pigesnis ten thumbup.gif

pagal koki recepta kepate ..ju tiek daug. smile.gif
Atsakyti
ar darant jogurtinį tortą biskvius sulaistote syrupu?
ir šeip pradėjau nusivilti savo tortais verysad.gif
jie toki netvirti būna... tas jų minkštumas... atpjauti dar galima, o jau nunešti iki lėkštutės sudėtinga, tuoj tik žlekt ir sukrenta verysad.gif
kaip Jūs darote tortukus, kad jie būtų tvirtesni? g.gif unsure.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 06 29, 20:15)
Man juodas miskas labai patinka, ir lengvai gaminamas thumbup.gif tik nauduoju konservota vokiska kompota ir IKI parduotuves smile.gif tiesa dar Thomas Philipps yra pirkti, ir dar pigesnis ten thumbup.gif

aciu uz idejas.
Tiramisu nelabai tinka, man jis kazkaip paprastesnei progai nei gimtadienis mazylio pirmasis... net nzn blush2.gif
o vat juodas miskas suszavejo..o jei naudosiu savo atsildytas vysnias? ar geriau is kompoto? turim tu gamintu kompotu, uogieniu ir pan, nesinori pirkti naujo blush2.gif
Papildyta:
Fainika, o gal tu torta per daug sulaistai,kad jis neiseina tau tvirtas? na tarkim Snikersas tikrai tvirtas, ji tikrai nunesi iki lekstutes...
na nzn... man jie visi tvirti, jei sulaistyti proto ribose smile.gif
Atsakyti
QUOTE(ing. @ 2013 06 30, 17:56)
aciu uz idejas.
Tiramisu nelabai tinka, man jis kazkaip paprastesnei progai nei gimtadienis mazylio pirmasis... net nzn blush2.gif
o vat juodas miskas suszavejo..o jei naudosiu savo atsildytas vysnias? ar geriau is kompoto? turim tu gamintu kompotu, uogieniu ir pan, nesinori pirkti naujo blush2.gif
Papildyta:
Fainika, o gal tu torta per daug sulaistai,kad jis neiseina tau tvirtas? na tarkim Snikersas tikrai tvirtas, ji tikrai nunesi iki lekstutes...
na nzn... man jie visi tvirti, jei sulaistyti proto ribose smile.gif

tinka savos, dar sveikiau smile.gif tinka ir saldytos ir is kompoto, tik gerai nuvarvinkit smile.gif o sulaistykit likusiom sultim ar kompotu smile.gif
Papildyta:
QUOTE(Fainika @ 2013 06 30, 09:44)
ar darant jogurtinį tortą biskvius sulaistote syrupu?
ir šeip pradėjau nusivilti savo tortais verysad.gif
jie toki netvirti būna... tas jų minkštumas... atpjauti dar galima, o jau nunešti iki lėkštutės sudėtinga, tuoj tik žlekt ir sukrenta verysad.gif
kaip Jūs darote tortukus, kad jie būtų tvirtesni? g.gif  unsure.gif

praktikos daugiau ir viskas bus ok, rasit savo metodika smile.gif as tokius tortu (minkstus) sutepineju dazniausiai formoje, po apacia kloju sviestini popieriu, isimu bent po paros pastovvejusi sutepta.
kai reik isimti, apipjaunu pagal torto formos krasta, tada atidarau, atsargiai pakeliu popieriaus krasta, pakisu rankair pasikeliu su visu popieriu, tada arba verciu ant kitos rankos (kita ranka ant torto virsau ir apverciu ir dedu ant padeklo) arba nuemus krasciuka popieriaus kartu dedu ant padeklo ir nuimineju.
na zodziu is parasymo suprasti gal ir sunku bet realiai viskas labai greit ir paprasta smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 06 29, 19:35)
pagal koki recepta kepate ..ju tiek daug. smile.gif

Pagal si receptuka http://www.supermama...?...&p=20339832 , labai daug kartu esu kepusi ,labai visiems patinka , ir butinai sulaistyti , pamaisius su vysniu likeriu thumbup.gif

QUOTE(Fainika @ 2013 06 30, 08:44)
ir šeip pradėjau nusivilti savo tortais verysad.gif
jie toki netvirti būna... tas jų minkštumas... atpjauti dar galima, o jau nunešti iki lėkštutės sudėtinga, tuoj tik žlekt ir sukrenta verysad.gif
kaip Jūs darote tortukus, kad jie būtų tvirtesni? g.gif  unsure.gif

Gal tortukus surinkinejat per anksti, nuo biskvito iskepimo laiko, tada jie tikrai gali i kose pavirti, rekomenduojama : pirma diena iskepti biskvita, kita diena sutepti, o tik trecia puosti mirksiukas.gif Tada viskas super iseina. , bet tik ka iskepusi ir nesenai atvesusi, nerekomenduojama sutepineti ax.gif
Atsakyti
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 06 30, 19:08)

Gal tortukus surinkinejat per anksti, nuo biskvito iskepimo laiko, tada jie tikrai gali i kose pavirti, rekomenduojama : pirma diena iskepti biskvita, kita diena sutepti, o tik trecia puosti mirksiukas.gif Tada viskas super iseina. , bet tik ka iskepusi ir nesenai atvesusi, nerekomenduojama sutepineti ax.gif

drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif drinks_cheers.gif ooo,as butent taip ir darau smile.gif rolleyes.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 30 birželio 2013 - 18:32
QUOTE(ing. @ 2013 06 30, 17:56)
Fainika, o gal tu torta per daug sulaistai,kad jis neiseina tau tvirtas? na tarkim Snikersas tikrai tvirtas, ji tikrai nunesi iki lekstutes...
na nzn... man jie visi tvirti, jei sulaistyti proto ribose smile.gif



QUOTE(ramune.v @ 2013 06 30, 18:20)
praktikos daugiau ir viskas bus ok, rasit savo metodika smile.gif as tokius tortu (minkstus) sutepineju dazniausiai formoje, po apacia kloju sviestini popieriu, isimu bent po paros pastovvejusi sutepta.
kai reik isimti, apipjaunu pagal torto formos krasta, tada atidarau, atsargiai pakeliu popieriaus krasta, pakisu rankair pasikeliu su visu popieriu, tada arba verciu ant kitos rankos (kita ranka ant torto virsau ir apverciu ir dedu ant padeklo) arba nuemus krasciuka popieriaus kartu dedu ant padeklo ir nuimineju.
na zodziu is parasymo suprasti gal ir sunku bet realiai viskas labai greit ir paprasta smile.gif



QUOTE(erikiuxxx @ 2013 06 30, 19:08)
Gal tortukus surinkinejat per anksti, nuo biskvito iskepimo laiko, tada jie tikrai gali i kose pavirti, rekomenduojama : pirma diena iskepti biskvita, kita diena sutepti, o tik trecia puosti mirksiukas.gif Tada viskas super iseina. , bet tik ka iskepusi ir nesenai atvesusi, nerekomenduojama sutepineti ax.gif


ačiū už pamokymus 4u.gif
turbūt ir sulaistau per daug, nes šį kartą dariau jogurtinį ir jį sulaisčiau (o gal nereikėjo unsure.gif )
kol jis stovėjo šaldytuve viskas buvo liuks, jis ir virtas ir viskas su juo daug maš gerai, bet va pastovėjo šventėje ilgiau ant stalo ir jis toooks minkštas ir tas jo pertepimas toks skystas patapo, nors ir želatina dėjosi į kremą. be gal ir šiluma padarė savo g.gif
nors dar ir klaida buvo, jog biskvitus kepiau ir sutepinėjau tą pačią dieną blush2.gif

dabar žinosiu kaip daryti, reikia tortą pradėti gaminti tečiadienį jei reikia šeštadieniui mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Fainika @ 2013 06 30, 21:51)
ačiū už pamokymus 4u.gif
turbūt ir sulaistau per daug, nes šį kartą dariau jogurtinį ir jį sulaisčiau (o gal nereikėjo unsure.gif )
kol jis stovėjo šaldytuve viskas buvo liuks, jis ir virtas ir viskas su juo daug maš gerai, bet va pastovėjo šventėje ilgiau ant stalo ir jis toooks minkštas ir tas jo pertepimas toks skystas patapo, nors ir želatina dėjosi į kremą. be gal ir šiluma padarė savo g.gif
nors dar ir klaida buvo, jog biskvitus kepiau ir sutepinėjau tą pačią dieną blush2.gif 

dabar žinosiu kaip daryti, reikia tortą pradėti gaminti tečiadienį jei reikia šeštadieniui mirksiukas.gif

cia ko gero juodaji darba bus padares karstasis metu laikas.... unsure.gif nes nors ir dedant zelatinos pagal norma (1 litrui pertepimo mases deti 20-30 g zelatinos) ,pabuvus karstoj patalpoj, tas pertepimas tikrai patezta,suminksteja labai.....tai dabar jau gal reikia pastoviai sekti oru prognozes (kuriai dienai uzsakytas tortas) ir deti atitinkama zelatinos kieki,jei karsciau-didinti ??? g.gif g.gif g.gif ir kaip tycia ,vasara,visi nori kuo gaivesniu tortu (jogurtiniu) ax.gif ax.gif Kepejeles,kaip darot? 4u.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo umedyte: 01 liepos 2013 - 07:29
QUOTE(erikiuxxx @ 2013 06 28, 21:02)
kokios grazios nuotraukos, ir tortukas taip skaniai atrodo , super !!!

aciuu 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(umedyte @ 2013 07 01, 08:28)
  Kepejeles,kaip darot? 4u.gif



O as prie progos noriu paprasyti. kad pasidalinumete mergaites receptukais JOGURTINIU TORTU) ... nes tikrai visi dabar praso.O as kaip nemegstu...tai net ir nezinau receptuku. g.gif
ACIU IS ANKSTO 4u.gif

nors trumpai ..labai prasau)
Atsakyti
QUOTE(Ulitka @ 2013 07 01, 11:02)
O as prie progos noriu paprasyti. kad pasidalinumete mergaites receptukais JOGURTINIU TORTU) ... nes tikrai visi dabar praso.O as kaip nemegstu...tai net ir nezinau receptuku. g.gif
ACIU IS ANKSTO 4u.gif

nors trumpai ..labai prasau)

Mano favoritas ananasinio torto biskvitai, grietinėlė+jogurtas+želatina+braškės. Fantastiškas gaivus skonis smile.gif
Dar yra rafaelo biskvitas (gali būti rudas arba baltas), maskarponė+grietinėlė+jogurtas+uogos (bet man asmeniškai rafaelo biskvitas neskanus ir maskarponės nemėgstu)










Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *Linele*: 01 liepos 2013 - 11:25
QUOTE(Ulitka @ 2013 07 01, 12:02)
O as prie progos noriu paprasyti. kad pasidalinumete mergaites receptukais JOGURTINIU TORTU) ... nes tikrai visi dabar praso.O as kaip nemegstu...tai net ir nezinau receptuku. g.gif
ACIU IS ANKSTO 4u.gif

nors trumpai ..labai prasau)


aš darau pagal šį http://aj-receptai.b...u-vaisiais.html
Atsakyti