QUOTE(GPS @ 2013 12 03, 23:16)
Na, aš esu gydytoja,tai mačiau gana nemažai komplikuotų atvejų visiškai sveikoms moterims. [...]
Duos čia pinigų, turės atimtti iš ten,kur tikrai labai reikia, bet tikri ligoniai skirtingai nei namų poniutės, neturi nei laiko nei jėgų skųstis ir išsimušinėt pinigų.
Taip jau taip... Yra gydytojų kurie tvirtina kad išvis saugiausia yra CP. Viskas kontroliuojama gi. Deja dažniausiai tai nesusiję gimdymais medikai

O jau apie finansinę pusę tai jau atleiskitės visai neteisingai šnekate. Lygiai tų pačių namų šeimininkių įgeidžiu laisvai pasirinktiems GN ligonių kasos apmoka suteiktą paslaugą. Pvz nekomplikuotas gimdymas ir trys dienos stacionare su visa medikų komanda, aparatūra, maitinimu , šildymu, patalynės skalbimu ir kitom išlaidom kurių mes nematom įkainotas apie 1700 lt. Remiantis jūsų logika šitie pinigai irgi atimami iš tų kuriems labiau reikia?
Namie visas "nematomas" išlaidas apsiimu savo kišene apmokėt (pvz norėsiu sau sąrėmiaut duše kelias valandas- įsivaizduojat kiek vandens nubėgs?) , įkainojamas tik akušerės darbas ir jos atsivežamos įrangos nuoma. Sakote kad bus brangiau?

Prabanga?

Kas bus atimta iš tikrų ligonių?
QUOTE(Vidurvasaris @ 2013 12 03, 23:43)
Jums čia normali praktika? Gydytoja-akušerė neturi teisės kelti tono. Juolab, kai gimdai ir esi nuoga kūnu beigi visa dūšia - ta akimirka intymi ir jautri. Ir jeigu kokia teta akušerė man pakeltų balsą, pasijusčiau nejaukiai ten visa atvira ir gimdanti. Neujaukumas, drovumas, gėda - sukelia stresą, stresas išbalansuoja hormonus, tarp jų ir užtikrinančius sklandžią gimdymo veiklą - stringa veikla, stringa gimdymas, tada gydytojai imasi "gelbėjimo", nes juk toooobulas nėštumas ėmė komplikuotis ir galiausiai didvyrė teta akušerė su gydytoju pasitelkdami vakumą, cezarį - išgelbėja mamą ir vaiką. Ateinu po to čia ir porinu: "Jeigu būčiau gimdžiusi namie, nebūtų dabar nei manęs nei vaikučio. Ačiū gydytojams, kurie mus išgelbėjo."
Man taip pat svarbu, kad vaikas ir aš būtumėm gyvi bei sveiki. O tai įmanoma tik sveikoje gimdymo aplinkoje. Rėkiantys gydytojai iš tos aplinkos iškrenta.
QUOTE(vj @ 2013 12 03, 23:50)
Beje, gyvenimiškas posakis, kad kaip pats elgiesi, taip ir su tavimi elgiasi

Kažkodėl yra daug gimdyvių, ant kurių niekas nešaukia
Jūs tuo tikra?

Šiaip ir šaukt nebūtina , galima ir nešaukiant kaip su mėsos gabalu elgtis...