Įkraunama...
Įkraunama...

Kaunas - 8. Ir Kaune statyti galima

[quote=sarune+,2013 06 28, 05:47]
taip apie grindų dangą terasai. ką Jums plačiau? Nežinot kaip atrodo terasinės lentos ar kokios info Jums reikia? g.gif
[/quote]
nesupratau kas cia tos termo..., dabar viskas aisku wink.gif
[/quote]

normaliu atveju termomediena - tai termiškai apdorota mediena. Procesas kurio metu iš medienos yra išdeginama celiuliozė skirtingais kiekiais prie skirtingų temperatūrų. nuo to priklauso jos spalva ir fizikinės savybės. kažkiek info čia

realiai tai ta pati mediena, žaidžiama su jos savybėmis ir spalva
Atsakyti
QUOTE(Robertinas 125 @ 2013 06 28, 19:01)
Dažų įvairovė nežmoniška, aš savo nuomonę (iš savo patirties) buvau pareiškęs ankstesniuose postuose, neesu dažytojas, visko nežinau, esu suremontavęs (suvadovavęs) smile.gif  5-7 įvairios paskirties patalpas.  Esu paklausęs patarimų protingų žmonių, esu atlikęs bandymų...... dar dabar turiu virtuvės sieną ant kurios raudoną vyną užpylus ir po kiek laiko lengvai  nusivalo raudonas vynas be liekamųjų ženklų. (dažai plius, panaudojamas spec gruntas)
    Laikai keičiasi, kai kurie dažai taipogi keičiasi. Rezultatas priklauso nuo darbo įrankių, bei jūsų rankų.
Patarti labai sudėtinga,  paraginu jus, tik nepirkite per pigų dažų, nes nebus  norimo rezultato....gali pasidaryti liūdna.
4u.gif

Į pigumą tikrai nesiorentuojame. Šioje vietoje pasiryžę mokėti už kokybę. Jau susirinkau dažų firmų pavadinimus. Dabar atlieku skaičiavimus ir kai baigsiu, prašysiu pakomentuoti forumiečius.
Kiek žinau, mergina05 rinkosi Caparol dažus. Įdomu kokie dabar jos atsiliepimai būtų apie šiuos dažus. rolleyes.gif
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 06 28, 14:37)
LokysL norejau tau AZ pasiust bet sako kad deze pilna sad.gif Rasau cia tikiuosi pamatysi:

Perziurejau tavo namo brezinius ir matau kad pradiniam gyv namo stogo konstrukcija identiska kaip pas mane t.y.:
* dvislaitis stogas;
* gegnes suremtos viena i kita;
* atramos yra du murlotai.

Klausimai:
1. Koks stogo kampas pas tave (pas mus 30 laipsniu)?
2. Koks atstumas tarp murlotu (pas mus 8.35 m)?
3. Kokio storio murlotai (pas mus 15x15)
4. Kokie gegniu ilgiai (pas mus 6m)
4. kiek pamenu paskutinis konstruktorius sake kad gegnes turejo buti 25x9, taip ? Kokiu zingsniu? Kur turejo tvirtintis tada pakabinamos lubos (i gegnes ar stygas), siltinimas iki kraigo ar ne ?

Mums ta pats kosntruktorius perskaiciavo ir siulo deti 25x10 gegnes, kai siltinimas ne iki kraigo ir lubos kabinamos ant stygu. Sakyciau nekudos smile.gif

melskites ir jus busite isgirsti smile.gif

1. Stogo kampas buvo projektuotas 30 laipsniu, del stogdengiu gavosi apie 28.
2. 7.70 m.
3. 15x15
4. apie 5.2 m , tiksliai nepamenu bet 6 m tikrai nesiekia, gegnes uz sienos karnizo zonoje ishskishus apie 80-88 cm
5. 25x10 - tai dvigubas gegnes galima deti 25x5 + 25x5.
6. Tavo stogui speju gresia toks pats likimas kaip mano, nes pas svogeri salia namas stovi, tai anga apie 8 metrus, stogo nuolydis 35 laipsniai, gegnes 20x5, stygos 20x5.
7. Dabar nesijaudink, jaudintis pradek kai prades skesti namo sienas smile.gif
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 06 30, 09:18)
melskites ir jus busite isgirsti smile.gif

1. Stogo kampas buvo projektuotas 30 laipsniu, del stogdengiu gavosi apie 28.
2. 7.70 m.
3. 15x15
4. apie 5.2 m , tiksliai nepamenu bet 6 m tikrai nesiekia, gegnes uz sienos karnizo zonoje ishskishus apie 80-88 cm
5. 25x10 - tai dvigubas gegnes galima deti 25x5 + 25x5.
6. Tavo stogui speju gresia toks pats likimas kaip mano, nes pas svogeri salia namas stovi, tai anga apie 8 metrus, stogo nuolydis 35 laipsniai, gegnes 20x5, stygos 20x5.
7. Dabar nesijaudink, jaudintis pradek kai prades skesti namo sienas smile.gif

Dekui LokyL uz skaicius. Kaip pas svogeri stogas? Ar danga ir cerpes?

Tikiuosi uzdengus stoga nebus jokiu ilinkimu blink.gif, t.y. naujasis konstruktorius gerai paskaiciavo. Del dvigubu gegniu (25x5 + 25x5) irgi pamasciau, kogero paprasciau jas bus rasti.

Beje orginaliam projekte stogo danga buvo skarda, gegnes buvo parinktos 20x5, zingnis ivairus 85, 95 ir t.t. Pasak md turejau dideli sansa i ilinkusi stoga smile.gif

Jei kas su rusu kalba nesusipykes ir nori pasitikritni savo gegniu ismieras:
http://www.lsiskl.lt...381de5d341f2d8e

Mano atveju suvedziau skaicius i "Арка" tab'a ir gaunu panasius skaicius: 25x8 jau sako ok.

Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 07 01, 08:21)

Mano atveju suvedziau skaicius i "Арка" tab'a ir gaunu panasius skaicius: 25x8 jau sako ok.

Bet tai koks superinis failas!!! thumbup.gif thumbup.gif tik didziausia beda rusu kalba... verysad.gif
Atsakyti
papildziau albuma foto is statybu ir ne tik smile.gif
Atsakyti
Beja toks vaizdas, kad niekas nesidaret pamatu ir negalite rekomenduoti savo darbninku, pasidalinti ju kontaktais.. blush2.gif

gal dar kas zino suliniu kasimo meistrus?
Atsakyti
QUOTE(VilkasPilkas @ 2013 07 01, 09:21)
Dekui LokyL uz skaicius. Kaip pas svogeri stogas? Ar danga ir cerpes?

Tikiuosi uzdengus stoga nebus jokiu ilinkimu blink.gif, t.y. naujasis konstruktorius gerai paskaiciavo. Del dvigubu gegniu (25x5 + 25x5) irgi pamasciau, kogero paprasciau jas bus rasti.

Beje orginaliam projekte stogo danga buvo skarda, gegnes buvo parinktos 20x5, zingnis ivairus 85, 95 ir t.t. Pasak md turejau dideli sansa i ilinkusi stoga smile.gif

Jei kas su rusu kalba nesusipykes ir nori pasitikritni savo gegniu ismieras:
http://www.lsiskl.lt...381de5d341f2d8e

pas mane gegnes kas 60 cm tarp centru. Koks ilinkis gaunasi paskaiciavus su senom gegnem? pas mane teorinis gegniu ilinkis 12 cm prie pilnos apkrovos, tai daugiau nei puse gegnes plocio, tiek ilinkus gegne jau turetu luzti. Nors pirmiau turbut siena isvirstu.
Atsakyti
Noreciau patarimo

user posted image

desineja apacioje numatytas sandelis: padangos, zoliapjove dviraciai ir t.t.

as isivaizduoju, kad sitos patalpos negalima palikti visai neapsiltintos, tai gal reiketu isores siena normalia ismuryti ir apsiltinti, o vidines kurios siejasi su siltom patalpom dar papildomai apsiltinti, nu tipo garazo principas butu??

ar uztektu medini karkasiuka padaryt ir apsiltint kokia 10cm simboliskai?
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 01, 22:48)
Noreciau patarimo

as isivaizduoju, kad sitos patalpos negalima palikti visai neapsiltintos, tai gal reiketu isores siena normalia ismuryti ir apsiltinti, o vidines kurios siejasi su siltom patalpom dar papildomai apsiltinti, nu tipo garazo principas butu??

Mes darėm normalias sienas su normaliu šiltinimu, o vidines apšildėm papildomai. Taip pasirodė paprasčiau dėl namo konstrukcijos ir skirtingų sienų storių.
Atsakyti
QUOTE(kristinka_2010 @ 2013 07 01, 23:48)
Noreciau patarimo

user posted image

kaip ta karkasa surisit su siena, kokia to karkaso bus apdaila? reiktu situos dalykus apgalvoti nes lengva suprojektuoti po to sunku ispildyti.
Atsakyti
QUOTE(LokysL @ 2013 07 02, 00:58)
kaip ta karkasa surisit su siena, kokia to karkaso bus apdaila? reiktu situos dalykus apgalvoti nes lengva suprojektuoti po to sunku ispildyti.
Nepraeis tiesiog kalti karkasą prie prie mūro? Karkaso prikalimo vieta žinoma gaunasi sąlyginis šalčio tiltelis, bet papildomai sandėliuką juosianti termoizoliacija tą tiltelį turėtų kompensuoti su kaupu. Kur dar gali būti tokio sprendimo problemų?
Atsakyti