QUOTE(Terroriste @ 2014 05 21, 21:21)
nesupratau? Kaip tik cia AS nieko niekaip neizeidinejau savo jau neegzistuojanciu komentaru. tai prie ko cia MANO komentaras buvo istrintas?
žinutės ne į temą ir provokuojančios konfliktus buvo ištrintos, o viešas įspėjimas nebuvo skirtas vien Jums, todėl tikrai nereikia karščiuotis
QUOTE(Graciella @ 2014 05 22, 03:27)
Gal gali atsiliepti merginos, gyvenusios JAV ir zadancios ar jau sugrizusios i LT. Kaip joms sekasi gyventi LT dabar?
Kaip issprendet klausima su daiktu, masinu, kitu buitiniu dalyku transportavimu, LT muitine ir t.t., nes juk tai griztantyss is treciuju saliu i Bendrija, todel kitokie istatymai galioja. Kaip visa aplenket ar issprendet? Labai domina sie ir kiti panasus klausimai

aš į LT iš JAV grįžau prieš vos daugiau nei penkis metus

pragyvenau ten virš 7 metų ir šiai dienai toks jausmas, kad ten gyvenime ir negyvenus
daiktus ir mašiną siuntėmės per Atlantic Express, gyvenau Čikagoje. daiktams ėmėme konteinerį su dar viena šeima, tai detalių nelabai žinau, nelabai gilinausi į tai, o mašiną paskui siuntėmės jau patys. tuo metu mašinos pargabenimas į Lietuvą kainavo $800 ir reikėjo turėt visus dokumentus... iš konsulato mes buvome pasiėmę pažymą, kad šalyje gyvenom tiek ir tiek metų ir tada Lietuvoje nereikia mokėt jokio muito mokesčio. kad gauti tą pažymą, pristatėm visų metų tax'ų išrašus... kiek ta pažyma kainavo, neatsimenu... kitas dalykas, susijęs su mašina ir labai labai svarbus - parsivarykit su JAV numeriais ir
būtinai turėkit dokumentus, įrodančius, kad tai yra būtent Jums priklausantys mašinos numeriai... mes tam turėjom popieriuką, likusį nuo lipduko, klijuojamo ant numerių, kasmet atsiusdavo... jei neturėsit įrodymo, kad tai Jūsų numeriai, Jūsų su mašina neišleis iš muitinės teritorijos, reiks tada važiuot į Regitrą, atsivežti žmogų, kuris turės ten vietoj įregistruot mašiną, išduot LT numerius... važiuot jie labai nenori, tas kainuoja... laiko užtrunka daug, yra kas per dieną ir nesusitvarkė... tada ir technikinę reikia praeit, vienu žodžiu - vargo vakarienė

kai gali sau paprasčiausiai sėsti ir važiuot namo

mes dvi savaites atvažinėjom su JAV numeriais... tiesa, dar ko reikia - tai atsiimant daiktus, mašiną, būtina turėt gyvenamosios vietos Lietuvoje deklaraciją

jei bus aktualu - tai mes mašiną buvom prikrovę pilną pilną asmeninių daiktų, vietos buvo tik tiek, kad atsisėst vairuotojui ir nuvažiuot iš vietos A į vietą B - tas leidžiama, užtai niekas papildomai nieko neėmė... paskui čia perkrovėm dalį daiktų į kitą mašiną ir tiek... kas dar? a, draudimas mašinai - galima vietoje nusipirkti mašinai draudimą, mėnesiui, o paskui jau rasite Jums labiau tinkantį variantą, pigesnį ir geresnėm sąlygom...
tik pabrėžiu - mes grįžom 2009ųjų balandį, gal kas keitėsi per tiek metų... pasidomėkit, o jei turit dar klausimų, rašykit, jei galėsiu - būtinai atsakysiu

temoje lankausi...
dėl pačio gyvenimo grįžus... manau, kiekvienas atvejis yra unikalus... aš grįžus nedirbau ir nedirbu... pasibaigiau mokslus, ir dabar auginu vaikučius... šeimą pilnai išlaiko vienas vyras... apsistojom Vilniuje... gailėtis, kad grįžau, nesigailiu (niekada nenorėjau grįžti

), bet vyras tai čia savo rogėse... ten jis jautėsi ne kaip... aš tokia, visur prisitaikanti... man lengviau ir paprasčiau...