Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

wicked, kaip pavyko islaikyt anglu kalba? filmukai, knygos kasdien? vidurinelei i paruosiamaja LT, bet tokia uzuomirsa ir pasiklydus visur kur imanoma, tai sunkiai isivaiduoju kaip cia man su ja dvikalbyste pavyks islaikyti g.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2014 09 16, 19:40)
mes į LT grįžom prieš penkis metus... sūnus kalbėjo lietuviškai su labai stipriu akcentu... vasarai pasibaigus, pradėjo eiti į paruošiamą grupę darželyje, ten lankėsi pas logopedę... logopedę lankė ir pirmoje klasėje, bet nepilnus metus... apie tai, kad kas būtų juokęsis iš jo kalbos, nėra sakęs schmoll.gif dabar akcento nebėra, anglų kalbą išlaikęs pilnai, kalba laisvai... su lietuvių kalba irgi viskas daugiau mažiau tvarkoje, bet dar pasitaiko žodžių, kurių nežino cool.gif

as ir galvoju kad reiktu ar logopedo ar korepetitoriaus per vasara pries pradedant mokykla tik tiek vyresneliui mano jau 9 metai ir zinau kad bus jau sunkiau jam nes jai sekancia vasara griztam visam jam jau bus 10 metu anglu svari kalba labai o lietuviu jau sunkiau su skaitymu ir rasymu zodziuose kuriuose yra raides ą,č,ę,ė,į,š,ų,ū,ž tai pat lankom uk ir lietuviu mokyklele,kuri labai mums gelbsti.Labai dar noreciau isgirsti mamyciu pasisakymu kuriu vaikuciai jau grizo i LT i vyresnes klases. 4u.gif ir kaip WICKED jusu vaikutis islaike ta kalba ir man idomu nes tikrai nenoreciau kad pamirstu ir maniskis.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Doliux: 16 rugsėjo 2014 - 20:35
QUOTE(mamytepupyte @ 2014 09 15, 21:05)
Laba jau nuo vasaros cia ,labai patenkintos .Musu situacija palengvina taibkad vyras liko irl.As kolkas einu i kursus ir vedu dukra i mokykla ir t.t. Dukra patenkinta mokykloje daug nemokamu bureliu plius einam i sporto gimnazija tai mokykla organizuoja nuvezima i baseina.Dar mokykloje berniukam nemokamai fubolas ir kas diena papildomai mokymai sveikos gyvensenos ir visokiu sportiniu pratimu.Yra praiilginta grupe kuro kainuoja 1.70lti valanda ir dirba iki 6 vakaro.Taip kad jei dirbi gelbstinemokami bureliai mokykloje.Visi malonus ,nieks nesikundzia.Be baimes po pamoku gali isleisti vaika zaisti i kiema su dideliu buriu draugu.Tikrai nesigailim.

Saunu! mirksiukas.gif na mes nusprendem grizti visi kartu ax.gif tai gruodzio pradzioje parskrisim,truputi jaudinuosi del mokyklos,maniskis eis i pirma klase kaip jam ir priklauso,tik 3 men.bus praleisti,bet manau susitvarkysim ir ismoksim 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(nanainis @ 2014 09 16, 19:52)
wicked, kaip pavyko islaikyt anglu kalba? filmukai, knygos kasdien? vidurinelei i paruosiamaja LT, bet tokia uzuomirsa ir pasiklydus visur kur imanoma, tai sunkiai isivaiduoju kaip cia man su ja dvikalbyste pavyks islaikyti  g.gif

QUOTE(Doliux @ 2014 09 16, 21:33)
ir kaip WICKED jusu vaikutis islaike ta kalba ir man idomu nes tikrai nenoreciau kad pamirstu ir maniskis.

niekada nieko specialiai nedarėm, kad išlaikyt kalba... natūraliai gavosi - anglų kalba jam mielesnė nei lietuvių, net ir dabar dar... kai grįžom, jam buvo 5.5 metų, bet filmukus žiūri beveik tik anglų kalba, žaidimukai visokie anglų kalba... kartais ir aš su juo pakalbu angliškai, nedažnai, bet būna... dar porą draugų turi, su kuriais bendrauja angliškai, nors tie vaikai lietuviai... knygų neskaito, mokykloje nuo antros klasės mokėsi vokiečių... dabar, deja, tenka eiti į anglų pamokas, nes nėra pasirinkimo...

ir visgi - anglų kalba dabar gana populiari LT, kaip kad kažkada savo metu rusų kalba ax.gif
Atsakyti
QUOTE(wicked @ 2014 09 18, 11:02)
dabar, deja, tenka eiti į anglų pamokas, nes nėra pasirinkimo...

o kodel deja??? norit, kad pamirstu ar galvojat, kad ir taip nepamirs?
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2014 09 19, 08:37)
o kodel deja??? norit, kad pamirstu ar galvojat, kad ir taip nepamirs?

jei per penkis su puse metų nepamiršo (net neprimiršo), nebepamirš jau... o per tą laiką anglų nesimokė, tačiau ir skaityt išmoko, ir rašyt rašo... o ir kalbėt kalba... šiaip anglų kalbos mokytoja sako, kad jis galėtų pamokų nelankyt, o tik ateit atsiskaityt... bet sakė, kad eis... tai lai eina... bent sausas taisykles išmoks cool.gif tik vat indėlio į vokiečių kalbą gaila... tris metus mokėsi, dabar metų pertrauka ir tada imsim kaip antrą kalbą, nors buvom galvoję apie rusų... na, yra kaip yra, nėr čia ko gailėtis irnesakyk.gif tuo labiau, kad eina į tą mokyklą, į kurią norėjo ir įstojo cool.gif o kalbas, jei bus noro, išmoks ir taip...
Atsakyti
kaip pavydziu kurios jau grizo ar greitu metu grys smile.gif
Atsakyti
Va ir as su vyru ir mazyte dukryte sugrizome i Lietuva smile.gif Mazylei buvo 2 menesiukai kai isvykome su auto i Lietuva, o dabar jau 2 menesiai kaip isikure Lietuvoje. daug kas atkalbinejo nuo gryzimo, bet va as auginu mazyle, maniskis jau po 3 sav po gryzimo pradejo eiti i darbiuka, ir dar remontukus daromes namuciuose NUOSAVUOSE smile.gif dekinga anglijai kad dave busta, bet i Lietuva visuomet sakem kad grysim kai tik bus galimybe. gryzom ir labai dziaugiames, nors daug kas protino negryzti, dziaugiuosi kad nepasidavem neigiamom emocijoms ax.gif
Atsakyti
Amena, artimieji LT ar tautieciai UK atkalbinejo? Mes irgi isgirdom ivairiu komentaru, o jau kokiu patarimu isgirdom, kad i UK isvykdami ju butume tiek sulauke biggrin.gif

Wejuske anksti pradek pamatus detis, tvirtesni bus 4u.gif
Atsakyti
is UK gyvenanciu sulaukem paprotinimo, kad ten LT nera darbo, dirbsit uz minimuma, niekur neisvaziuosit, nieko nenusipirkit, tik duonos ir pieno doh.gif niu zinot mano laimingam gyvenimui uzteka ir tos lietuviskos duonos thumbup.gif
Atsakyti
QUOTE(nanainis @ 2014 09 24, 16:35)
Amena, artimieji LT ar tautieciai UK atkalbinejo? Mes irgi isgirdom ivairiu komentaru, o jau kokiu patarimu isgirdom, kad i UK isvykdami ju butume tiek sulauke  biggrin.gif

Wejuske anksti pradek pamatus detis, tvirtesni bus  4u.gif

bandom smile.gif pirma pradzia savo bustas smile.gif bet jau zinokit nebegaliu uk visiskai buti....
Atsakyti
O mane gasdina kita tendencija, apie kuria cia mazai kas raso ... Gal tiesiog Jusu aplinkoje to nera, bet as matau labai daug isvaziuojanciu i LT ir po 1-2 metu vel griztanciu .... Apie puse is tu isvaziavusiu per toki trumpa laika grizo atgal g.gif
Va tas ir gasdina labiausiai ... Kad puse tu zmoniu ar tai nebemoka adaptuotis LT po ilgo pabuvimo svetur, ar tai nepragyvena is lietuvisku atlyginimu unsure.gif

Asmeniskai visada norejau grizt, bet realiai ivertinus savo galimybes, bijau, kad busiu i ta grupe, kur reiks vel pargrizt ... Busto LT neturim, du vaikai, pazinciu irgi ne .. Mano kvalifikacija utiutiu per tiek metu, kazi ar kam busiu reikalinga dar (cia dirbu kitoki darba). Kita vertus, jei ir gauciau darba pagal specialybe, kas sunkiai imanoma be pazinciu, nemanau, kad sugebeciau is tokio atlyginimo pragyvent jau (valstybinis darbas doh.gif )
Dar ir tas euro ivedimas, girdejau, kad kainos kaip ant mieliu sukile visur per paskutini pusmeti .. Ziema grisim atostogu ir patys ivertinsim situacija .. Bet kol kas nesu optimistiskai nusiteikus del grizimo artimiausiu metu, ypac paklausius ten gyvenanciu ar neseniai buvusiu atostogauti ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Lotyna*: 25 rugsėjo 2014 - 16:06