Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

QUOTE(zvaigzdut @ 2014 11 23, 08:47)
mum uztektu per puse tiek turint savo busta. Ir kokybe pageretu  bigsmile.gif bo nebe namie sedetumem, o su seima laisvalaiki leistumem  ax.gif ne tik prie kompu lindetumem.  Tiesa, mes turim galimybe gaut maisto daug is kaimu, ty bulves, morkos, svogunai visokie, kiausiniai, kartais triusienos (tevai augina triusius) ir tt, tai praktiskai dar ir susitaupyt kazkiek iseitu is tu 5000 (bent jau grubiai primetus labai tiksliai neskaiciuojant).

o! reiskia galima ir maziau nei 100.000 svaru turint gryzt  g.gif  bigsmile.gif

mes nesiruoshiam niekur kraustytis, bet vis papostringaujam, kai pradeda gimines ir draugai ikalbinet.... kaime giminiu neturim, tevai gryni miestieciai, busto savo neturime... tad...
Atsakyti
O as dabar susimasciau, gal reiktu kazko uzsipirkt i prieki ir i Lietuva nusivezt? Kazkaip visi gasdina del kainu, tai mastau, gal kai kraustysimes, tai tuo paciu vezimu ir nusiveztume...ka jus planuojate? Man tai biski net juokinga nuo tokiu minciu, lyg ir ne i tundra vaziuojam, bet vistiek... biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Terroriste @ 2014 11 22, 19:54)
tai keista, kad per 2 metus taip nieko ir nedaro/nesiekia, o tik pinigus leidzia  g.gif Pora metu tai jau nemazai, kad apsiziuret ir i gyvenima isikibt (jei noras yra).

Abu dirbo, bet neuzteko keturiu asmenu seimai pragyvent, tai taip ir gavosi kad pasibaigus santaupom teko atgal gryzt mirksiukas.gif

Atsakyti
QUOTE(Savory @ 2014 11 23, 20:08)
O as dabar susimasciau, gal reiktu kazko uzsipirkt i prieki ir i Lietuva nusivezt? Kazkaip visi gasdina del kainu, tai mastau, gal kai kraustysimes, tai tuo paciu vezimu ir nusiveztume...ka jus planuojate? Man tai biski net juokinga nuo tokiu minciu, lyg ir ne i tundra vaziuojam, bet vistiek... biggrin.gif

Nors mes ir Lt gyvenam, bet gal patarimas pravers smile.gif Aš siūlyčiau vaikiškų rūbelių kažkiek į priekį nusipirkt. Daug kas čia (LT) gyvenančių perka drabužius užsienyje, ypač per išpardavimus, taigi Jums tiesiog nereiks mokėti siuntimo išlaidų. O šiaip, atrodo viskas ir čia yra smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Vju @ 2014 11 23, 22:13)
Nors mes ir Lt gyvenam, bet gal patarimas pravers smile.gif Aš siūlyčiau vaikiškų rūbelių kažkiek į priekį nusipirkt. Daug kas čia (LT) gyvenančių perka drabužius užsienyje, ypač per išpardavimus, taigi Jums tiesiog nereiks mokėti siuntimo išlaidų. O šiaip, atrodo viskas ir čia yra smile.gif

jo, sita ir as masciau daryt. Gaila su batais sunkiau nutaikyt...aciu! 4u.gif
Atsakyti
Nezinau kaip jums bet musu seimai nereikia 10k per men uzdirbti kad galetume gyventi Lietuvoje. Pries 4 men gryzom i lt ir puikiausiai tryse pragyvenam is 2300 lt. Ir pas tevus kas savaite nuvaziuojam anuke parodyt (100 km i abu galus). Maistui isleidziam 130 lt/sav. Komunalkes 200lt/men iskaitant tel ir tv saskaitas +ziema bus sildymas. I kina tik nenueinam bet ne del pinigu trukumo o del to kad pati maitinu. Su laiku ir ten nueisim 😄 uz pusantru metu as pradesiu dirbti bus visai ciki 😃 svarbu tikslo siekimas ir pozityvus mastymas. O tiems kurie nemoka protingai leisti pinigu ir 10k gali neuztekti per men.
Atsakyti
QUOTE(amena @ 2014 11 24, 10:51)
O tiems kurie nemoka protingai leisti pinigu ir 10k gali neuztekti per men.

thumbup.gif drinks_cheers.gif
Atsakyti
raso, kad 10k tai nekeiciant gyvenimo kokybes, o ne nemokejimas isgyvent uz maziau smile.gif na nenori kazko atsisakyt, pvz picu kas vakara i namus ar kokiu kino teatru kas diena ;] cia ju gyvenimas ir ju valia.
As vis girdziu, kad UK pigesne kosmetika, rubai ir tt. Nu bet man nei silta nei salta, nei as dazaus, nei as skudurus perku kas savaite ar menesi. Tai man nekeiciant gyvenimo kokybes, tai isvis LT pigiai iseis, bo esu namiseda, darbus atlieku prie kompo, filmus ziuriu tik namie per kompa ir tt. Bet va cia jau gyvenant ir norint ir i kina ir per visokias kosmetikos krautuves prasinet per savaite bent karta, ziema butinai slidinejimas kalnuose, nu tai zinok kad kainuoja, dar gal ir i 10k nelabai tilptum smile.gif
Atsakyti
tai vat kad lietuvoje ne algos mazos, o norai per dideli biggrin.gif nori dirbti minimaliai, nesukuriant realios pridetines vertes, o uzdirbti tiek, kad galetu gyventi nevarzomai biggrin.gif visi kurie gerai uzdirba, dirba ne 8 valandas per diena ir negurksnoja kavutes darbo metu su sausainukais, taip kad nenorekime daugiau nei esame verti ax.gif
Atsakyti
Nu ko lietuviams netruksta, tai kuklumo biggrin.gif Cia tik pas mus taip savas darbas nevertinamas. Kazin kodel Anglu, Airiu, Norvegu ir panasiu saliu valytojos, pardavejos ir visokius kitus nekvalifikuotus darbus po 8 val per diena dirbancios ir po drabuziu, ir po kosmetikos parduotuves prasieiti gali, ir atostogom susitaupo. O arbatos statistinis Anglas ar Airis darbo metu isgeria tiek, kad retas lietuvis tiek pajegtu smile.gif Tai kokia jau ten didesne pridetine verte kokia valytoja gali sukurti, kad ne lietuvoj is tokio paties darbo gali oriai gyventi g.gif
Atsakyti
QUOTE(KaipGyvenu @ 2014 11 24, 07:45)
raso, kad 10k tai nekeiciant gyvenimo kokybes, o ne nemokejimas isgyvent uz maziau smile.gif na nenori kazko atsisakyt, pvz picu kas vakara i namus ar kokiu kino teatru kas diena ;] cia ju gyvenimas ir ju valia.
As vis girdziu, kad UK pigesne kosmetika, rubai ir tt. Nu bet man nei silta nei salta, nei as dazaus, nei as skudurus perku kas savaite ar menesi. Tai man nekeiciant gyvenimo kokybes, tai isvis LT pigiai iseis, bo esu namiseda, darbus atlieku prie kompo, filmus ziuriu tik namie per kompa ir tt. Bet va cia jau gyvenant ir norint ir i kina ir per visokias kosmetikos krautuves prasinet per savaite bent karta, ziema butinai slidinejimas kalnuose, nu tai zinok kad kainuoja, dar gal ir i 10k nelabai tilptum smile.gif

butent 4u.gif picu, nei kas vakare, nei kas menesi nevalgom schmoll.gif i kino teatra kas savaite nueinam visi 4u.gif vaikai lanko daug uzsiemimu, patys turim hobiu... todel ir sakau, kad jei noretumem, kad nesuprastetu gyvenimo kokybe mirksiukas.gif kad ishgyvent galima ir uz maziau, as net nesiginciju, as akcentavau, butent, kad nieko keist nereiketu mirksiukas.gif
Atsakyti
QUOTE(Debesuota @ 2014 11 24, 23:31)
Nu ko lietuviams netruksta, tai kuklumo  biggrin.gif Cia tik pas mus taip savas darbas nevertinamas. Kazin kodel Anglu, Airiu, Norvegu ir panasiu saliu valytojos, pardavejos ir visokius kitus nekvalifikuotus darbus po 8 val per diena dirbancios ir po drabuziu, ir po kosmetikos parduotuves prasieiti gali, ir atostogom susitaupo. O arbatos statistinis Anglas ar Airis darbo metu isgeria tiek, kad retas lietuvis tiek pajegtu smile.gif Tai kokia jau ten didesne pridetine verte kokia valytoja gali sukurti, kad ne lietuvoj is tokio paties darbo gali oriai gyventi g.gif

Butent drinks_cheers.gif Pasirasau po kiekvienu zodziu thumbup.gif
Atsakyti