Įkraunama...
Įkraunama...

Re-emigrantai ir galvojantys grįžti į Lietuvą

QUOTE(AfricanSun @ 2013 06 30, 15:22)
As manau jei norisi i LT, tai ir reikia grizti. Kam save kankinti? Gerai, kad mes su vyru vieningos nuomones, isvykom, pabuvom, paziurejom ir norim namo. Stebuklu tam uzsienyje nera, man netgi labiau patinka lietuviu bendravimo kultura ir aplinka nei cia, kur esu (Siaures Airija). Siaip jei buciau kokiu 20ties, gal dar kur kitur pabuvociau, noreciau Svedijoj apsiziuret, bet ai...Iki 30ties noriu susitupet, visada buvau ramesnis zmogus. Vienintelis minusiukas, kuri matau LT tai aisku piniginiai reikalai, bet mes prie verslu tokie su MB tai ideju jau turim, kaip uzsidirbti sau pragyvenimui.
Siandien MB grizes is darbo pasakojo apie viena savo nauja kolega lietuvi...Jis gyvena cia jau 7 metai ir nei karto nebuves LT, bet kai nupasakojo tai is karto matosi jo vertybes: reikia kuo naujesnio play station (30 metu vyrui), naujausio telefono, drabuziai gabanos ir versaciai (aisku is outlet'u  biggrin.gif ). Ziauru...Kazkaip as cia uzsieny per metus laiko dar nei karto neapsipirkinejau normaliai  blush2.gif nerupi man cia kazkaip visai tie materialus daiktai. Pastaruoju metu svajoju apie sodyba, kuria turi mano seima Lietuvoje ir kaip noreciau ten paatostogauti bent savaitele, pasirinkti melyniu ir zemuogiu bei voveraiciu miske, issikepti lietiniu ir valgyti su jais misko gerybes, kaip fainai butu pasimaudyti upeje ar ezere, pasivaikscioti po pusyna, va tiek dabar man reik iki pilnos laimes  biggrin.gif

biggrin.gif Kaip tik tai siandien darem su seima. As irgi pabuvojau UK, irgi lekiau i LT kaip ant sparnu. Nenusivyliau. Ir siandien rinkdama tas zemuoges masciau sau - kaaaaaifas wub.gif
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2013 06 29, 08:53)
Kodel jei taip gerai sekesi Lt ,siuo metu ten nesate g.gif ir ieskote laimes uzsienyje...
ar ne jus ieskojote slauges darbo Vokietijoje g.gif Kazkaip neprestizinis toks darbas schmoll.gif ir reikalaujantis tik geru kalbos ziniu,ne aukstojo mokslo diplomo...

As ir esu DABAR Lietuvoje bigsmile.gif
Taip, as turiu aukstaji isislavinima, bet niekada toje srityje nedirbau ir gal net nedirbsiu. Dabar dirbu darba, kuriam tereikia baigti kursus ir viskas. Ir mano alga sieka nuo 1000 iki keliu, priklausomai nuo darbo kruvio. Bet mano darbo sutartis terminuota, kol moteris is dekretiniu gris. O ir siaip mano srities darbas pamazu baigiasi(su laiku nebus reikalingi tokie darbuotojai aplamai), bet jei toks darbas butu nuolat, tai kito ir neieskociau.
O del to neprestizinio darbo g.gif O as prestizo niekad nesivaikiau. Karjeriste nesu, girtis "oj, kokia as super-duper karjeriste" nenoriu ir man visai nezema butu dirbti netgi valytoja! Visiskai! Va, gatviu sluoti nenoreciau, nes tai salciai, tai saule... Bet man svarbu,kad bet kokiam darbe alga sumoketu laiku, kad pragyvent tureciau is ko, kad idarbinta buciau legaliai ir pilnu etatu.
O i De noriu vaziuoti pagrinde tam, kad vokiska darbo staza "susirinkti" ir ateityje gauti vokiska pensija, kad ir maziausia. O ir siaip man atrodo tikrai faina kelis men. padirbti, o paskui kelis men. galeti skirti kitokiam gyvenimui, pvz. kur nuvaziuot, lankyti kursus, mokytis ir t.t. Ir dejau as ant to prestizo biggrin.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 07 01, 12:55)

Kad nebutu cia toks pokalbis- snekam apie Vokietija-,kvieciu ateiti i naujokiu Vokietijoje tema.
Ir prasau visu cia skaitanciu negalvoti,kad darbu pilna Vokietijoje doh.gif Taip,ju yra,bet dirbant mini job jus niekaip neisilaikysite schmoll.gif Norint gauti darba pagal profesija,praeisite N atranku...Skaitau temas,kuriose kalba senbuves,nera taip paprasta viskas kaip atrodo,kai gyveni LT.
Mes bendraujame cia- http://www.supermama...howtopic=916041
Atsakyti
QUOTE(vajetau @ 2013 07 01, 14:02)
showtopic=916041[/url]

nekalbant apie DE, o konkreciai apie darba LT:
svarbu ko zmogus iesko. Ar siaip darbo, kad uzdirbti ir tureti is ko gyventi, ar kazko labai konkretaus, kur ne tik pareigos konkrecios nustatytos, bet ir alga. Ir dar svarbu, kaip kas save vetina. Juk norint gauti kazka labai konkretaus, tai ne tik issilavinimas atitinkamas turi buti, bet dar reikia ir atitinkamus kitus privalumus tureti. Niekas nieko ir niekur nelaukia su isskestom rankom. Taip, as galiu noret pvz. i tarptautine firma darbintis, kokia vicedirektore ir dar alga 5000 ir kad ne maziau. Galiu ieskot metu metais, verkti ir skustis, kad niekaip darbo nerandu, bet cia nebus kalte darbdaviu, kysiu reikalavime ar pazinciu trukume. Bus mano pacios per aukstai uzkelta kartele. Stai kur didele buna zmoniu klaida. As tos problemos niekad neturejau, nes realiai save sugebu vertinti. Na, ir ne visad ieskau konkretaus darbo. Bet visad sugebejau isidarbinti be kysiu, be pazinciu, todel nesakykit, kad tai neimanoma. Tik noret reikia, o ne issiaukstint, kai visi darbai per prasti, gi ne prestiziniai ir t.t. Nes uzsieny tai zmones dirba kokiuose fabrikuose ir patenkinti, gyvena kambareliuose po kelis susigrude, o va LT bet koks darbas jiems per zemas lygis, ir bet kuri alga per maza, nors pvz.darbo patirties nulis. Na, tai ir neranda.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Leksa: 01 liepos 2013 - 15:08
Ech, tas lietuviskas kuklumas. Kiek esu pastebejusi, lietuviai beveik viasada linke save nuvertinti ir atvaziave i uzsieni eina darbintis i prasciausius darbus. Nesakau, kad atvaziavus reikia noreti patapti ministru, bet ir nesutinku su mintim, kad reikia save nuvertinti. Lietuviai yra darbstus ir protingi tik va per ta kukluma ne ta kripti pasirenka....

Del grizimo i LT - kiekvienam savaip, kievienas turi savo istorija. As esu isvykusi is Vilniaus pries 10 metu ir manes miskeliai ir ezerai netraukia. Man geriau atostogos prie vandenyno, su kokteiliu ir garantuota saule ir komfortu.

Zinau tikrai daug zmoniu kurie gerai gyvena: draugai, klasiokai, grupiokai visi gerai isitaise kas liko Vilniuje. Bet pati nenoreciau, nors ir galeciau gerai gyventi, man nepriimtini darbo santykiai ir nesiskaitymas su zmogumi, garantijos ir t.t.
Atsakyti
Del darzeliu -
http://www.delfi.lt/...a.d?id=60646559
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo vajetau: 03 liepos 2013 - 19:51
QUOTE(Athene26 @ 2013 07 03, 16:57)
Ech, tas lietuviskas kuklumas. Kiek esu pastebejusi, lietuviai beveik viasada linke save nuvertinti ir atvaziave i uzsieni eina darbintis i prasciausius darbus. Nesakau, kad atvaziavus reikia noreti patapti ministru, bet ir nesutinku su mintim, kad reikia save nuvertinti. Lietuviai yra darbstus ir protingi tik va per ta kukluma ne ta kripti pasirenka....

Del grizimo i LT - kiekvienam savaip, kievienas turi savo istorija. As esu isvykusi is Vilniaus pries 10 metu ir manes miskeliai ir ezerai netraukia. Man geriau atostogos prie vandenyno, su kokteiliu ir garantuota saule ir komfortu.

Zinau tikrai daug zmoniu kurie gerai gyvena: draugai, klasiokai, grupiokai visi gerai isitaise kas liko Vilniuje. Bet pati nenoreciau, nors ir galeciau gerai gyventi, man nepriimtini darbo santykiai ir nesiskaitymas su zmogumi, garantijos ir t.t.

Ne visi eina dirbti juodų darbų užsienyje. Aš pvz. nedirbu juodo darbo smile.gif Dirbu ofise prie popierių, grafikas nuo 7 ryto iki 15:30, laisvi savaitgaliai. Tačiau nepaisant to vis tiek noriu atgal namo, nes ir LT juodai nedirbau, neleisdavau sau pervargti. O dėl gamtos tai kiekvienam savo. Man atvirkščiai, visai nesinori į jokias egzotines keliones smile.gif
Atsakyti
Taigi ir sakau kad ne visi. Taciau procentais paskaiciavus vistiek daugiau linke i juodus darbus. Nezinau, kame cia slypi tas saves sumenikinimas? Pasiziuri i kitu saliu atstovus - lenda kur begali ir galu gale gauna kazka. O lietuviai geriau savikritiskai save nuvertins ir vargs.
Na bet nauja karta ateina tai jie jau kaip vietiniai ir issilavinima gave cia, uzsienyje, tai bus kitaip.

Kaip ir sakiau, visokiu zmoniu yra ir kiekvienas savo komforta suprantame kitaip. 4u.gif

Cia atsiprasau, biski off topic smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Leksa @ 2013 07 01, 15:42)
Nes uzsieny tai zmones dirba kokiuose fabrikuose ir patenkinti, gyvena kambareliuose po kelis susigrude, o va LT bet koks darbas jiems per zemas lygis, ir bet kuri alga per maza, nors pvz.darbo patirties nulis. Na, tai ir neranda.

Jie dirba fabrikuose patenkinti todel kad gauna daugiau nei lietuvis dirbantis fabrike. Is tos algos jis sau nuoma susimoka (ir nereikia visai susigrudus kambary po kelis gyventi), nusiperka visko ko nori (turiu omeni valgis), ir dar susitaupyt kelis simtus gali, jei tik kur trali vali festivali tu santaupu neisvaisto. O ar Lietuvoj dirbantis fabrike gali sau tai leisti? Ir dar, tokius darbus uzsieni dirbti patirties nereikia.
Atsakyti
Sveikos, moterys,
Na ka, as atejau su svieziais ispudziais, tiesa, ne savo. Pas mane seimoj tiek emigrantu biggrin.gif I Lietuva pries du menesius grizo mano krikstamote teta. Vakar apturejom idomu skaipini pokalbi. Nenoriu buti sugedes telefonas, bet papasakosiu.
Ji grizo is Vokietijos, ten praleido 12 metu. Dirbo slauge, bet ten kazkokia vyresniaja, ta prasme, stovejo tikrai ne ant zemiausio laiptelio, turejo ir komanda zmoniu, kuriai vadovavo. Atlyginima irgi gavo mazdaug vidutini Vokietijoje. Per ta laika ji uzdirbo pinigeliu. Visada svajojo sugrizti i Lietuva, todel savo taupomus pinigelius Lietuvoj investavo, nusipirko buta naujos statybos name ir grizo. Buvo labai issiilgus gamtos ir savo draugiu, bet pernelyg neliudejo ir Vokietijoj, kadangi ji tokia aktyviste greitai pritampanti prie nauju kompaniju. Zodziu buvo ji euforijoj sugrizus. Cia su draugem susitikti, cia i teatra nueiti, cia prie ezeriuko saslyku pasikepti. Grizo, tiesa, ji kartu su vyru, bet vyras jau seniau viena koja Lietuvoj, nes cia turi versla su Vokietija. O po euforijos krikstamote jau pradejo reikalus tvarkyti. Cia as truputi nustebau, bet labai nusivyle valstybinem istaigom ir ju darbuotoju bendravimu doh.gif Uzsiregistravo ji darbo birzoj vien del sveikatos draustumo, nes keliu menesiu begyje prisijungs prie vyro. Tai sake, kad birzoj is jos vos ne issityciojo, nes ko jis isvis i Lietuva grizo, atvaziuoja emigrantai uzsieny pradirbe ir "siurbia Lietuvos pinigus nusprende grizti", "tokiai senai jau nieko nerasim", "is uzsienio grizot, pinigu turit tai galit ir pati PSD susimoket, kam cia jums i birza". Panasiai buvo, kai ejo deklaruot gyvenamosios vietos naujai, i ligoniu kasas tvarkytis reikalu ir t.t. Buvau apsalusi. Nors man zmoniu bendravimas Lietuvoj irgi yra viena is priezasciu, kodel negriztam su seima, bet vis tiek sito nesitikejau. Liudna doh.gif Zinoma, viskas nuo konkretaus zmogaus priklauso, kuris aptarnauja, bet... Mano teta nepescia, apie tai "Kauno dienoje" berods parase, gal kas ir skaitet. Na o siaip ji kol kas dziaugiasi gyvenimu, gamta, draugais, bet sako, kad kai reikia susidurt su kokiom valstybinem istaigom, tai vis papuola ant kokios susiraukusios sovietines relikvijos, kuri pamoralizuoja, kartais aprekia ir po to jau gal suteikia paslauga. "Ant sio kanto" ji Lietuva nusivyle is naujo.
Linkeciau niekam is griztanciu su tokiais dalykais nesusidurt 4u.gif ...
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fingerprints: 05 liepos 2013 - 08:12
QUOTE(Fingerprints @ 2013 07 05, 07:12)
ji Lietuva nusivyle is naujo.
Linkeciau niekam is griztanciu su tokiais dalykais nesusidurt 4u.gif ...

tai gal dar gali reEmigruot vėl ir normaliai gyvent ir dar dirbt Vokietijoj, kur nepasakys, kad ji per sena smile.gif
Atsakyti
QUOTE(grange @ 2013 07 05, 10:30)
tai gal dar gali reEmigruot vėl ir normaliai gyvent ir dar dirbt Vokietijoj, kur nepasakys, kad ji per sena smile.gif

Na as jau rasiau, kad i birza ji ejo vien del sveikatos draustumo, o dirbt ji prades keliu menesiu begy kartu su vyru jo versle. Siaip ji patenkinta sugrizus ir reemigruot nebezada kol kas, tiesiog slogus ispudziai is valstybiniu istaigu...
Manau, kad tokio amziaus zmogui, kuriam tikrai reiketu birzos paslaugu ieskant darbo grizti po tiek uzsienyje praleistu metu butu tikrai sudetinga, nes LT virs 50 metu esi jau nurasytas zmogus. O dar jei praleidai tiek metu uzsieny, mazai kas tuo labiau nores pas save priimti, nes ant taves greiciausiai jau nebepavyks pajoti ir reiks siek tiek labiau skaitytis, labiau zinai savo teises ir nesiplesai del kiekvieno lito, kadangi turi daugiau santaupu.
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Fingerprints: 05 liepos 2013 - 09:42