QUOTE(euromergele @ 2006 06 14, 09:52)
QUOTE(mirėja @ 2006 06 14, 12:52)
Daiva, norėjau paklaust, jei galima
O kodėl tu sakai kad iš pirmo karto mažai kam pavyksta 
aha, ash irgi galvoju, kaip cia dabar ish karto antra karta darytis, kad to pirmo net nebutu
QUOTE(redute @ 2006 06 14, 12:55)
aha, ash irgi galvoju, kaip cia dabar ish karto antra karta darytis, kad to pirmo net nebutu 
Na, taip aš negalvojau, bet man LABAI padėjo Chiaros žodžiai "prieš pirmą IVF visos optimistės buna, paskui praeina...". Kažkaip nemažai apie jos galvojau. O taip net minties nebučiau turėjus kad gali nepavykti ir TOKS smugis.
euromergele
Tokia jau statistika, bent jau pacienčių. Patys daktarai sako, kad pirmas kartas bandomasis kažkuria prasme, gydytojai pamato, kaip reaguoja organizmas į kokias vaistų dozes, kokie nesklandumai iškyla. Atsižvelgiant į tai galima kažką koreguot antrą kartą. Gal schema netinkama ir ją reikia keisti iš trumpos į ilgą arba atvirkščiai.
Aišku, yra ir elementarus šlykštus sėkmės-nesėkmės faktorius.
Tarkim Euromergelės protokole buvo momentas, kuris man labai nepatiko, bet nenorėjau jos nervinti be reikalo ir nieko nesakiau, be to galvojau, kad gal aš visiškai neteisi ir gydytojai geriau žinoti, ką daro. Gal ir tikrai esu neteisi, bet dabar vistiek galvoju, kad geriau jau nebūtų tos situacijos buvę. Nerašysiu apie tai forume - kaip jau sakiau su Euromergele pakalbėsiu, kai susimatysim.
QUOTE(Sicily @ 2006 06 14, 12:29)
Kiek supratau yra dvieju rusiu vaistai, vienus reiktu leisti kas diena, o kitus tik viena karta ir viskas (siuos man ir leis). Idomu ar yra koks ju veikimo skirtumas?
Ir as klausiau del skirtumo. Man paaiskino tik tiek kad poveikis yra tas pats kaip ir tu kiekviena diena leidziamu. Tik siuo atveju yra zymiai patogiau - susileidi viena karta ir veikia lygiai 28 dienas. Blogumas yra tas, kad jei staiga paaisketu, kad reikia nutraukti pasiruosima procedurai, sie vaistai vistiek atidirbtu savo 28 dienas
Na kai daktarai pasako, kad yra šansų 15 proc. (čia man), tai pagal tikimybių teoriją... Truputį daugiau šansų negu mašiną loterijoj išlošti.
QUOTE(mirėja @ 2006 06 14, 13:29)
Daiva, ačiū už atsakymą ir dar klausimėlis
Vis gi tu labai daug skaitei ir tikrų istorijų žinai. Ar tavo akim žiūrint tas visas "nusiteikimas, tikėjimas, pasitikėjimas gydytoju, tt" turi kokios realios reikšmes? Nes kažkaip man TEN labai tokius dalykus akcentavo 
Man susidarė toks įspūdis, kad nusiteikimas turi reikšmės. Man būtent tai sakė ir E.Steponavičienė Kaune ir Usonienė nepriklausomai viena nuo kitos - kad labiausiai pasiseka toms, kurios ateina užtikrintos, kad joms pasiseks, kurios net nesureikšmina to ivf ir dažnai net nelabai žino, kad gali nepasisekti. Tipo tokios ateina lyg tarp kitko į kliniką, pasidaro ivf ir išeina nėščios manydamos kad taip ir turi būti.
Kitas dalykas - kaip tokią būseną išlaikyti.
Kas liečia mane pačią - teisingai merginos sako - kai jau pastoji, viskas atrodo kitaip ir ta procedūra nusidažo kitom spalvom, nebelieki objektyvus. Negaliu prognozuoti, ką dabar kalbėčiau, jei būčiau nepastojus. Dabar man atrodo, kad aš daug ramesnė buvau per 2 IVF. Na vyras sako tą patį. Bet man atrodo jei taip ir buvo, tai tik dėl 2 priežasčių - kad man ivf nekainavo ir kad tikrai besąlygiškai pasitikėjau gydytoja. Visiškai nesigilinau į jos paskyrimus, nieko nekomentavau ir neprašiau, tiesiog tylėdama viską vykdžiau, ką liepė gydytoja.
QUOTE(Renata @ 2006 06 14, 13:23)
nužliumbk posmą - tikrai palengvės.
Blyn, kažkaip buvau tikra, kad pavyks
Laikykis, euromergele. Ir ilgai netempk, pradėk vėl šypsotis