Įkraunama...
Įkraunama...

Nauja priėmimo į darželius tvarka - 6

QUOTE(missg @ 2013 06 21, 13:13)
Ka jus kalbat??? Dainoreliuose apskritai nera lopselines grupes, prasideda nuo 3 metu, tai 2010m vaikams siemet formuos nauja grupe 3-4m.!
Mes gyvenam tai pilaitej, centre dirbam, todel uzsiregistrave ir cia, bet kadangi mums pagal gyv. vieta nepriklauso, tai esam lyg 41 eilej (bet jei priims tarkim 25, o dar dalis uzsirase per kelis darziukus, gal pateks kitur, teoriniu galimybiu galima iziuret;) tad ramiai, tikrai neuzimsim ne vieno cia gyvenancio vaikiuko vietos;)

as ramiai ramiai biggrin.gif ne del to, kad uzimsit kazkieno vieta, apie tai net nepagalvojau, as jum ne konkurente mirksiukas.gif Mano gimusi 2009 metu lapkriti, darzelyje prasyma uzpildziau 2010 pradzioj. Tad jos grupe jau buvo suformuota 2012 09 01. Jai dar nebuvo 3 metu (3 metai suejo tik lapkriti). Kaip mane tada informavo, kadangi jai nera 3 metu, tai jai dar per anksti i darzeline grupe. O dabar ji eilej jau stovejo ne i 3-4 metu, o i 4-5... Mes i naujai formuojamas grupes nepretenduojam.
Del ko paklausiau, tai tiesiog nustebau jog tikites gauti vieta dainoreliuose jei registracija pilaiteje. Arba atvirksciai, jei prisiregistrave naujamiestyje, o tikites pilaiteje. Nors is kitos puses tai ka cia gali zinoti
Atsakyti
Turejo tiesiog darzeliuose sudaryti papildomai naujas grupes patiems paziausiems, taciau, kaip visada, istatymai pasikeite, o apie tai, kur det metuku vaika, niekam neidomu...

QUOTE(lialiuncik @ 2013 06 21, 14:19)
savivaldybe padare klaida ir neivertino tokio dalyko, kad pasikeite motinystes atostogu ismokos. Kai nuo 2011 gimimo dauguma mamyciu du metus sedejo su kleckais, o nuo 2012 gimimo labai daug jau po metu isejo dirbti. Todel manau cia galimybes patekti i darzeli turejo buti visoms lygios. O ne kategoriskai priimti is pradziu nuo 2011 metu, o tik paskui nuo 2012. Absurdas.

Papildyta:
Jusu atveju irgi nesamoningai padare, nes jei pagal eile turejot patekt i darzeline grupe nuo rugsejo, tai turejo ir priimt ir tiesiog paskui tartis, kad lankyt pradesit nuo lapkricio, kai mergytei sueis 3 metukai. Linkiu sekmes abiems panelems patekti i darzeli;)
Pilaitej isvis durnynas, vaiku daugybe nezmoniska, darzai tik 2...dabar priskyre Karoliniskes ir Lazdynus, bet kas is to, kad jie gal net labai nepatogu kazkam:/
O kas liecia centro darzelius, mes ten registravom per papildoma priemima, nes Mazyly buvo 2 laisvos vietos, Drevinuke (cia nesirasem) tarkim net 3 i 1.5-3m vaikuciu grupes;) aisku ten irgi buvo daugiau nepatekusiu ir norinciu, tai negavom tu vietu, bet eilej stovet taip ir likom:)

QUOTE(Liolio @ 2013 06 21, 14:21)
as ramiai ramiai  biggrin.gif ne del to, kad uzimsit kazkieno vieta, apie tai net nepagalvojau, as jum ne konkurente  mirksiukas.gif Mano gimusi 2009 metu lapkriti, darzelyje prasyma uzpildziau 2010 pradzioj. Tad jos grupe jau buvo suformuota 2012 09 01. Jai dar nebuvo 3 metu (3 metai suejo tik lapkriti). Kaip mane tada informavo, kadangi jai nera 3 metu, tai jai dar per anksti i darzeline grupe. O dabar ji eilej jau stovejo ne i 3-4 metu, o i 4-5... Mes i naujai formuojamas grupes nepretenduojam.
Del ko paklausiau, tai tiesiog nustebau jog tikites gauti vieta dainoreliuose jei registracija pilaiteje. Arba atvirksciai, jei prisiregistrave naujamiestyje, o tikites pilaiteje. Nors is kitos puses tai ka cia gali zinoti

Atsakyti
ar yra patekusiu i ramunele ir zirniuka 3-4 m grupę?
Atsakyti
QUOTE(lialiuncik @ 2013 06 21, 15:19)
savivaldybe padare klaida ir neivertino tokio dalyko, kad pasikeite motinystes atostogu ismokos. Kai nuo 2011 gimimo dauguma mamyciu du metus sedejo su kleckais, o nuo 2012 gimimo labai daug jau po metu isejo dirbti. Todel manau cia galimybes patekti i darzeli turejo buti visoms lygios. O ne kategoriskai priimti is pradziu nuo 2011 metu, o tik paskui nuo 2012. Absurdas.

Na as jau irgi papuoliau i naja tvarka,bet emiau 70 ir 40%, antrais metais tiesiog ismoka perrasiau ant vyro,jau tai ne viename forume aptarta,kad taip dar net patogiau,ypac jei vyras daugiau uzdirba,pvz mano vyras dabar gauna pasalpa didesne nei mano alga. Bet nuo 2 metu nieko negausiu ir tikkrai bus apmaudu jei 2012 metu vaikas pateks o manasis ne,juk galejo tos mamytes pasidaryt sau tokia pasalpa 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(missg @ 2013 06 21, 13:21)
Turejo tiesiog darzeliuose sudaryti papildomai naujas grupes patiems paziausiems, taciau, kaip visada, istatymai pasikeite, o apie tai, kur det metuku vaika, niekam neidomu...

reiketu dar pridurti kur det vaika nuo metuku iki jam ateis laikas eiti i mokykla doh.gif Galetu bent rotacija kazkokia but ar dar kazkoks velnias. Kodel vieni gauna darzeli ir ji turi iki pat mokyklos (pvz 5-6 metus), o kiti visus 6 metus turi leist i privacius.
Atsakyti

kazkas dar lauke i Birute , pradzioje pries mane , mes 16 buvom, bet nepatekom i 3-4 m. gr. ? Sake darzelyje, kad grupes pateiktos ir matosi sistemoje, jei patenka. Ar jums jau rodo patekima ?
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pusiausvyra: 21 birželio 2013 - 14:26
O jus i Neries darziuka nesiraset? Turetu jums irgi priklausyt pagal gyvenama vieta, gal ten lengviau patekti butu:/

QUOTE(Liolio @ 2013 06 21, 14:25)
reiketu dar pridurti kur det vaika nuo metuku iki jam ateis laikas eiti i mokykla  doh.gif Galetu bent rotacija kazkokia but ar dar kazkoks velnias. Kodel vieni gauna darzeli ir ji turi iki pat mokyklos (pvz 5-6 metus), o kiti visus 6 metus turi leist i privacius.

Atsakyti
QUOTE(Pusiausvyra @ 2013 06 21, 15:18)
N va ir man paskutinis darzelis, kur buvo vilties parase, kad grupe sudaryta ir kad pati galiu pasitikrinti ar patenku. O sistema nerodo . Tai va , sekmes kitoms smile.gif

O ką sistema rodo? Vis dar tą patį užrašą, kad sudaromos grupės?

QUOTE(Liolio @ 2013 06 21, 15:21)

Aš irgi registravau ir į darželius, kurie mums pagal adresą nepriklauso. wink.gif Aišku, kad šansai mažesni, bet to daryti gi nedraudžiama..
Atsakyti
Paskambinau i savivaldybe pasiaiskint kaip cia suprast, kad lyg ir turejom pakliut (iki birzelio 1d rode eiles nr tokius, kad turejom sansu patekt, o dabar nukrite vos ne per 10 poziciju esam tai pasake konsultante, kad nemato eiliu, nes formuojamos grupes bla bla bla, sakau na jei darzeliai eiles mato tai kaip jus nematot, siu darzeliu grupes jau suformuotos apie kuriuos klausiu, sako informacine sitema luzta ir pan doh.gif

Parasiau skunda, del sokinejanciu eiliu nr, teisingiau smukanciu zemyn po birzelio 1d, bet kas is to ax.gif
Atsakyti
QUOTE(oka78 @ 2013 06 21, 15:25)
Na as jau irgi papuoliau i naja tvarka,bet emiau 70 ir 40%, antrais metais tiesiog ismoka perrasiau ant vyro,jau tai ne viename forume aptarta,kad taip dar net patogiau,ypac jei vyras daugiau uzdirba,pvz mano vyras dabar gauna pasalpa didesne nei mano alga. Bet nuo 2 metu nieko negausiu ir tikkrai bus apmaudu jei 2012 metu vaikas pateks o manasis ne,juk galejo tos mamytes pasidaryt sau tokia pasalpa 4u.gif

man net piniguose esme sioje vietoje, o del istatymo....ad darydami toki istatyma galejo ir grupes atitinkamas formuot...taip valstybe daro ne sau i nauda, nes atsiranda pinigu ismokejimas, be mokesciu..pvz. auklei. Tai padarykit dar viena grupe, kiek geru auklyciu sedi be darbo namuose ir bedarbyste taip butu galima sumazint. Aj zodziu. As irgi siaip emiau 70 ir 40, tik del to,kad bendrai paemus 110 gaunas. Ir po metu ejau dirbt. Nes kitaip neimanoma butu isgyvent. Norisi klecko, bet islaikyt ji turi jo nematyt biggrin.gif dar ir augint perleist svetimiem zmonem.
Atsakyti
QUOTE(1rma @ 2013 06 21, 16:31)
O ką sistema rodo? Vis dar tą patį užrašą, kad sudaromos grupės?
Aš irgi registravau ir į darželius, kurie mums pagal adresą nepriklauso. wink.gif Aišku, kad šansai mažesni, bet to daryti gi nedraudžiama..

na taip, raso ta pati doh.gif
o darzelyje sake galite jau pasitikrinti ..

Atsakyti
QUOTE(missg @ 2013 06 21, 13:30)
O jus i Neries darziuka nesiraset? Turetu jums irgi priklausyt pagal gyvenama vieta, gal ten lengviau patekti butu:/

Taip, pagal vieta priklauso ir yra netoli namu. Taciau problema - dainoreliuose rasiausi 2010 metais. Jei rasyciaus i Neries ar bet kokius kitus 4 papildomus, atsinaujina prasymo data doh.gif Buvau padavusi nauja prasyma, is karto dainoreliuose nukrito eileje, kituose irgi nebuvo arti... Tad pasinaudojus tada teikiama galimybe, panaikinau nauja prasyma ir pasilikau dainorelius... Net ir nezinau, prasoviau ar ne. Bet pagal eiles tuomet atrode geriau pasilikti su senu prasymu.

Ideja - jei dar ir siemet negausiu darzelio, vienintele iseitis - trecias vaikas lotuliukas.gif Nors kazin ar ir tai isgelbetu biggrin.gif
Atsakyti