Sveiki visi,
Labai susidomėjau šia mokykla... Kelis kartus teko klausytis radijo ir TV laidose gerb.M.Jakobo. Na man asmeniškai paliko labai ir labai gerą įspūdį

Kaip kažkas čia minėjo - tikras "šeimininkas". Netgi kaip tėvas šioje mokykloje...
Labai imponavo jo vertybių sistema. Bet esmė, kad mokykloje yra įskiepytas labai šiltas bendravimas tarp mokinių ir mokytojo bei pačio direktoriaus... Tikrai pagarbos vertas pedagogas.
Bet... kaip ir daugelis minėjo, visgi čia yra žydų tautinė m-kla ir labai bijau, kad mano vaikas (tikras lietuvis, nors ką gali žinot, ar tikrai neturime žydų kraujo iš gilios senovės) gal nekaip jaustųsi, jei kam reiktų pasakyti, kokioje m-kloje mokosi. Nors... - labai norėčiau norėčiau, kad ten mokytųsi...
Tikrai nesame nacionalistai (tiek aš, tiek vyras). Aš labai dėkinga žydams dar savo senelių vardu, kurie prieškario laikais padėjo išgyventi mano senelių šeimai. Tačiau, kaip sako mano vyras, būtų kažkiek komplikuota savo vaikui diegti žydiškas tradicijas, kai lietuvybę taip pat reikia labai puoselėti, juk esame maža tauta...
O šiaip - labai gerbiu šios m-klos vadovą. Be to, man asmeniškai labai įdomi žydų istorija, papročiai ir tradicijos... Ką gali žinot, gal tikrai iš tolimų protėvių turiu ir žydiško kraujo
Kaip sako viena patarlė: ir norisi, ir baugu...
Su visa pagarba...