QUOTE(ugniesdeive @ 2014 02 08, 13:07)
Atleiskit, nesupratau

kaktusus sodinat i kraika? Ar darot misini? Kaip nusprendziat, kiek ko misinyje turi buti?
Dar man toks dalykas idomus. Laikyti ziema kaktusus reiketu salciau, o as neturiu kur, ant vienos palanges pas mane kaktusai, ant kitos lapiniai

abi palanges su radiatoriais

kaip kaktusams padeti perziemoti tokias radiatorines salygas? As daznai laistau, kitaip zeme kaip dykuma buna....
Ne vien į kraiką. O tiesiog kraiko, bet ne betkokio, o būtent tik ceolito arba molio, maišoma į substratą, paprastiems kaktusams maišau kaktusų pirktinę žemę, ceolitą, molį, žvyrą, o sunkiai auginamus dabar auginu vien mineraliniam substrate, nebededu kaktusų žemės, o dar vulkaninės uolienos pridedu.
Galima apkalti plėvele langą, kad šiluma nuo radiatoriaus kuo mažiau patektų kaktusams. ir bent aš stengčiausi kuo rečiau žiemą laistyti, kad jie kuo mažiau augtų ir pailsėtų.
QUOTE(@asta @ 2014 02 08, 15:23)
Mes siuntėmės tokį kraiką.Vien todėl,kad jis molio pagrindu. Manau MigMig naudojamas yra niekuo ne prastesnis. Svarbu,kad būtų be papildomų priemaišų ir nesušoktų į guzą nuo drėgmės.
Aš irgi esu pirkus tokį, bet vienam forume, man pasiūlė tą, kur aš parodžiau, jis man irgi labai geras, molis, netrupa, nesušoka, neištirpsta. O ir pirkti yra kiekvienoj Rimi, o tą tekdavo užsakinėti.
Papildyta:
O kadangi jau pavasariu pakvipo, tai va mano sausio kuklūs žiedai: