Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VII tema

Mano patirtis su rytietiškomis visai kitokia rolleyes.gif
Atsakyti
Noriu dabar iškasti ir persodinti baltą senovinę leliją, ar galima dabar tą daryti?
Atsakyti
QUOTE(airise @ 2013 09 22, 20:18)
Noriu dabar iškasti ir persodinti baltą senovinę leliją, ar galima dabar tą daryti?

Labas visoms lelijų augintojoms 4u.gif
Jei jūs turite omenyje Juozapinę leliją (lilium candidum)-- tai taip galima, tik po persodinimo ji pražys tik trečiais metais. Kai pasisodinau šią leliją ji pas mane nepražysdavo--manydama, kad netinkama vieta dalį svogūnų persodindavau į kitą vietą. Tie 5 svogūnai, kurie išbuvo neliesti toje pačioje vietoje--šiais trečiais metais pražydo nuostabiais žiedais bigsmile.gif Atsitiktinai radau info, kad šios lelijos po persodinimo pražysta tik trečiais metais--taip atsitiko ir pas mane. O persodinti svogūnai --dar nežydėjo verysad.gif
Atsakyti
QUOTE(klivija2 @ 2013 09 24, 09:41)

Jei jūs turite omenyje Juozapinę leliją (lilium candidum)--

Va va, tikriausiai ir pas mane tokia lelija... Šiuo metu išlindę lapai. Po persodinimo (persodinau liepos mėn. iškart po žydėjimo), tai sekančiais metais buvo tik lapai, o šįmet žydėjo baltais kvepiančiais žiedais. Atrodo, ji ir žiemoja su žaliais lapais...
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 09 24, 13:19)
Va va, tikriausiai ir pas mane tokia lelija... Šiuo metu išlindę lapai. Po persodinimo (persodinau liepos mėn. iškart po žydėjimo), tai sekančiais metais buvo tik lapai, o šįmet žydėjo baltais kvepiančiais žiedais. Atrodo, ji ir žiemoja su žaliais lapais...

Taip, ji žiemoja žaliais lapais ir po persodinimo žydi antrais metais.
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 09 24, 12:18)
Taip, ji žiemoja žaliais lapais ir po persodinimo žydi antrais metais.

Ačiū, Jediara, už patikslinimą :-) Gal dar galit pasakyt, ar tiesa, kad šias lelijas galima dauginti ir nužydėjusį žiedstiebį paguldžius ir apkasus žemėm ?
Atsakyti
ačiū. gaila, kad nežydės, nu bet palauksim. o tai jei ji su lapais žiemoja, nereikia nupjauti jos, paliekant kažkiek stiebo?
Atsakyti
QUOTE(sivita @ 2013 09 24, 16:42)
Ačiū, Jediara, už patikslinimą :-) Gal dar galit pasakyt, ar tiesa, kad šias lelijas galima dauginti ir nužydėjusį žiedstiebį paguldžius ir apkasus žemėm ?

Nebandžiau, todėl negaliu atsakyti ax.gif
Papildyta:
QUOTE(airise @ 2013 09 24, 19:13)
ačiū. gaila, kad nežydės, nu bet palauksim. o tai jei ji su lapais žiemoja, nereikia nupjauti jos, paliekant kažkiek stiebo?

Jos stiebas pjaunamas po žydėjimo ir kuriam laikui nudžiūsta lapai, rudenį vėl sužaliuoja (taip auga tik vadinamos juozapinės)

user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo jediara: 24 rugsėjo 2013 - 18:38
Šiandien baigtos sodinti lelijos - dabar reikia laukti vasaros ir žiedų smile.gif

user posted image
Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 11 17, 11:46)
Šiandien baigtos sodinti lelijos - dabar reikia laukti vasaros ir žiedų smile.gif

na taip, šiais metais oras puikus sąjungininkas nebaigtiems darbas atlikti smile.gif

Atsakyti
QUOTE(jediara @ 2013 11 17, 12:46)

ar naujokes sodinot, ar senas persodinot į kitą vietą?
Ir aš laukiu kito sezono su nekantrumu. Dar ruduo nesibaigė, o aš jau noriu pavasario smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Lutpede @ 2013 11 17, 20:22)
ar naujokes sodinot, ar senas persodinot į kitą vietą?
Ir aš laukiu kito sezono su nekantrumu. Dar ruduo nesibaigė, o aš jau noriu pavasario  smile.gif

Dabar baigiau naujokes sodinti, savo jau anksčiau persodinau rolleyes.gif
Papildyta:
QUOTE(vera.vera @ 2013 11 17, 14:22)
na taip, šiais metais oras puikus sąjungininkas nebaigtiems darbas atlikti smile.gif

drinks_cheers.gif
Atsakyti