QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 12, 00:46)
Prašau patarimo, gal klystu, bet man pasirodė, kad lelijos nelabai pakenčia kitų gėlių kaimynystę. Kelios pirmametės išdygo labai silpnos, žemi stiebeliai ir aišku, kad nežydės. Ką su jomis daryti, ar persodinti rugpjūtį į laisvesnę vietą, ar tikėtis, kad antrais metais sustiprės ? Ačiū,
kitais metais sustiprės

gražiai auga kaimynystėj

Lelijų sodinimo taisyklė: ,,galva"- saulėj, ,,kojos"- pavėsyje. Taigi, kiliminiai augalai netrukdo, netgi gali būti aukštesni, kad labiau apsaugotų šaknis ir svogūną nuo perkaitimo.
Pirmametės silpnos gali būti dėl mažų, nekokybiškų ar vėlai pasodintų svogūnėlių. Blogiau, jei virusuotos. Nors šiemet sunku pasakyti, ar jos serga, ar dėmės ant lapų nuo krušos.
Neišdygusių nekasinėkite, dar gali būti, kad kitais metais išaugs.
Pirmametės silpnos gali būti dėl mažų, nekokybiškų ar vėlai pasodintų svogūnėlių. Blogiau, jei virusuotos. Nors šiemet sunku pasakyti, ar jos serga, ar dėmės ant lapų nuo krušos.
Neišdygusių nekasinėkite, dar gali būti, kad kitais metais išaugs.
Prasideda žydėjimas

Šimtažiedė lelija Marlene, praeitą vasarą turėjo 14 žiedų, dabar suskaičiavau 21 žiedą, toloka iki 100, bet tai vis tiek labiausiai akį traukianti lelija.
Už šį grožį savo sode dėkoju jediarai

O ši atsirado visai atsitiktinai, tiesiog įsimaišė prie kitos pirktos lelijos svogūnėlių. Juokingiausia, kad man ji dar gražesnė už tą, kurią iš tikro pirkau

QUOTE(v.vileva @ 2014 07 12, 22:06)
O ši atsirado visai atsitiktinai, tiesiog įsimaišė prie kitos pirktos lelijos svogūnėlių. Juokingiausia, kad man ji dar gražesnė už tą, kurią iš tikro pirkau
. Gal kas atpažintų ir padėtų su jos vardu
.

ir aš panašią turiu,tik ji pas mane iš mišinio išaugo,labai graži,tokia morkinė

*
QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 12, 23:50)
ne tokia pat ne

maniškė visiškai švari,neturi jokių taškelių

Papildyta:
QUOTE(v.vileva @ 2014 07 12, 23:06)
Šimtažiedė lelija Marlene, praeitą vasarą turėjo 14 žiedų, dabar suskaičiavau 21 žiedą, toloka iki 100, bet tai vis tiek labiausiai akį traukianti lelija.
Už šį grožį savo sode dėkoju jediarai

Gražuolė

Kaip gražu