Įkraunama...
Įkraunama...

Lelijos VII tema

Prašau patarimo, gal klystu, bet man pasirodė, kad lelijos nelabai pakenčia kitų gėlių kaimynystę. Kelios pirmametės išdygo labai silpnos, žemi stiebeliai ir aišku, kad nežydės. Ką su jomis daryti, ar persodinti rugpjūtį į laisvesnę vietą, ar tikėtis, kad antrais metais sustiprės ? Ačiū,
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 12, 00:46)
Prašau patarimo, gal klystu, bet man pasirodė, kad lelijos nelabai pakenčia kitų gėlių kaimynystę. Kelios pirmametės išdygo labai silpnos, žemi stiebeliai ir aišku, kad nežydės. Ką su jomis daryti, ar persodinti rugpjūtį į laisvesnę vietą, ar tikėtis, kad antrais metais sustiprės ? Ačiū,

kitais metais sustiprės mirksiukas.gif
gražiai auga kaimynystėj mirksiukas.gif
Atsakyti
Ačiū Monami. Dar pasakykit, o kiliminiai augalai joms netrukdo?
Ir gaila, kad labiausiai norėtos dvi visai neišlindo. Jau nebėr ko tikėtis kitiems metams unsure.gif
Atsakyti
Lelijų sodinimo taisyklė: ,,galva"- saulėj, ,,kojos"- pavėsyje. Taigi, kiliminiai augalai netrukdo, netgi gali būti aukštesni, kad labiau apsaugotų šaknis ir svogūną nuo perkaitimo.
Pirmametės silpnos gali būti dėl mažų, nekokybiškų ar vėlai pasodintų svogūnėlių. Blogiau, jei virusuotos. Nors šiemet sunku pasakyti, ar jos serga, ar dėmės ant lapų nuo krušos.
Neišdygusių nekasinėkite, dar gali būti, kad kitais metais išaugs.
Atsakyti
Prasideda žydėjimas
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Atsakyti
user posted image
Šimtažiedė lelija „Marlene“, praeitą vasarą turėjo 14 žiedų, dabar suskaičiavau 21 žiedą, toloka iki 100, bet tai vis tiek labiausiai akį traukianti lelija.
Už šį grožį savo sode dėkoju jediarai aciuks.gif .

user posted image
O ši atsirado visai atsitiktinai, tiesiog įsimaišė prie kitos pirktos lelijos svogūnėlių. Juokingiausia, kad man ji dar gražesnė už tą, kurią iš tikro pirkau tongue.gif . Gal kas atpažintų ir padėtų su jos vardu ax.gif .
Atsakyti
QUOTE(v.vileva @ 2014 07 12, 22:06)
O ši atsirado visai atsitiktinai, tiesiog įsimaišė prie kitos pirktos lelijos svogūnėlių. Juokingiausia, kad man ji dar gražesnė už tą, kurią iš tikro pirkau  tongue.gif . Gal kas atpažintų ir padėtų su jos vardu  ax.gif .

ir aš panašią turiu,tik ji pas mane iš mišinio išaugo,labai graži,tokia morkinė wub.gif
user posted image
*
user posted image
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo *MONAMI*: 12 liepos 2014 - 21:27
Ačiū merginos už atsakymus 4u.gif
Man Marlene 4 žiedus sukrovė, lauksiu kitais metais daugiau. Na, tikrai labai graži lelija, nuotrauka neperteikia jos grožio.
Aš sakyčiau, kad pas Monami ne tokia pati oranžinė lelija. bet abi labai gražios wub.gif
Atsakyti
QUOTE(Adeliutė @ 2014 07 12, 23:50)
Aš sakyčiau, kad pas Monami ne tokia pati oranžinė lelija. bet abi labai gražios  wub.gif

ne tokia pat ne schmoll.gif
maniškė visiškai švari,neturi jokių taškelių smile.gif
Atsakyti
user posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted imageuser posted image
Papildyta:
QUOTE(v.vileva @ 2014 07 12, 23:06)

Šimtažiedė lelija „Marlene“, praeitą vasarą turėjo 14 žiedų, dabar suskaičiavau 21 žiedą, toloka iki 100, bet tai vis tiek labiausiai akį traukianti lelija.
Už šį grožį savo sode dėkoju jediarai  aciuks.gif .

Gražuolė wub.gif Aš pernai persodinau, tai šiemet tik 5-6 žiedeliai buvo, reikės ilgai laukti 100 biggrin.gif
Atsakyti
Kaip gražu wub.gif wub.gif wub.gif
Atsakyti
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
Atsakyti