Įkraunama...
Įkraunama...

Bosnija ir Hercegovina

QUOTE(abiga @ 2016 05 06, 12:12)
Ne, mes ne masina, vairuot ne megejai, autobusu keliavom su agentura, o Bosnija tikrai paliko ispudi. Is tiesu ji beveik neturi pajurio, jeigu norit prie juros pabut, rinkites Kroatija arba Juodkalnija. Be to, salis labai maza, tai tiek nuvaziavus verta uzkabint ir kitas ispudingas salis.

Mes į ją skrendam, o po ja norim pakeliaut išsinuomojant automobilį kad sustoti kur noris nes autobusai ir traukiniai labai riboja smile.gif O kitų šalių tiesiog nespėsim per savaitę.. tai apsistojom ties BH nors aš labiau esu už Albaniją ar Montenegrą, bet ten jau skrydžių kainos visai kitos verysad.gif O kur labiausiai jums BH patiko?
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2016 05 06, 15:00)
Mes į ją skrendam, o po ja norim pakeliaut išsinuomojant automobilį kad sustoti kur noris nes autobusai ir traukiniai labai riboja smile.gif O kitų šalių tiesiog nespėsim per savaitę.. tai apsistojom ties BH nors aš labiau esu už Albaniją  ar Montenegrą, bet ten jau skrydžių kainos visai kitos  verysad.gif O kur labiausiai jums BH patiko?

Juodkalnija lietuviškai, Montenegro- angliškai ,rusiškai Черногория, serbų kalboje -Црна Гора. biggrin.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roosas: 06 gegužės 2016 - 15:01
Mostaras turbut, labai savotiska atmosfera turi, viena puse krikscioniska, kita musulmonu, ispudingas tiltas, mecetes, o siaip net vaziuot keliais patiko, labai nerealus gamtos vaizdai. Sarajevas mane irgi pakerejo rytietiska atmosfera ir dar prisiminus visai nesena palyginus kara - kazkas nerealaus.
Atsakyti
QUOTE(abiga @ 2016 05 06, 16:06)
Mostaras turbut, labai savotiska atmosfera turi, viena puse krikscioniska, kita musulmonu, ispudingas tiltas, mecetes, o siaip net vaziuot keliais patiko, labai nerealus gamtos vaizdai. Sarajevas mane irgi pakerejo rytietiska atmosfera ir dar prisiminus visai nesena palyginus kara - kazkas nerealaus.

Beje negalima visur vaikščioti užmiestyje, daug kur stovi ženklai kad yra minų
Sarajeve galima pasižiūrėti musų draugų amerikiečių sukurtus vaizdus
Mano foto
user posted image
user posted image

Gamta tai tikrai nereali, labai gražu ir žmonių tokių šiltų ir norinčių padėti neteko sutikti daugiau nei vienoje šalyje, nakvynė labai pigi, maistas be jokių E
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo roosas: 06 gegužės 2016 - 21:25
QUOTE(roosas @ 2016 05 06, 16:01)
Juodkalnija lietuviškai, Montenegro- angliškai ,rusiškai Черногория, serbų kalboje -Црна Гора. biggrin.gif

Žinau visom kalbom kaip vadinas, bet Montenegru vistiek pratus vadint, egzotiškiau skamba kažkaip biggrin.gif

Dėl nakvynės pigumo tai... Mes viešbučius renkamės, kainos negaliu pasakyt kad mažos smile.gif Nėra aišku labai didelės, bet ir nemažos tikrai, 30 eur para. Automobilių nuomos ypač, ta pati kaina kaip Kroatijoj. Na jaučiu reiks bandyti į BH skristi ir nuomotis automobilį kad savom jėgom visur dasigaut, nes iš visų tų šalių lengviausia dasigauti iki BH. O gal kas žino ar į Neumą apsimoka važiuoti? Labai noris to žydro vandens ir gražios gamtos bent 30% atostogų biggrin.gif Su miestais atrodo nesunku išsirinkti, bet va kur gražios gamtos ten ieškoti?
Atsakyti
Nors teko tik vieną dieną pabūti Mostare, bet įsimylėjau wub.gif Šiek tiek vaizdų, kas keliausit - neaplenkit šio miesto. Ir prieš senąjį tiltą po kairę paskutinėj ledainėj nusipirkit ledų būtinai biggrin.gif Šumsko Voče skaniausi tongue.gif biggrin.gif

user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image
user posted image

Blagaj Tekija prie Mostaro. Jei įvažiuojant už parkavimą prašys 2 eurų, nemokėkit smile.gif Reali kaina 2 vietiniai pinigai, bet ant čekio nenurodyta valiuta, tad derėkitės.

user posted image
user posted image
Atsakyti
QUOTE(JayJay @ 2016 07 06, 03:28)
Nors teko tik vieną dieną pabūti Mostare, bet įsimylėjau  wub.gif Šiek tiek vaizdų, kas keliausit - neaplenkit šio miesto. Ir prieš senąjį tiltą po kairę paskutinėj ledainėj nusipirkit ledų būtinai biggrin.gif Šumsko Voče skaniausi  tongue.gif  biggrin.gif
<...>

Pritariu - Mostarą būtina aplankyti keliaujant po BiH thumbup.gif
Šumsko Voče - miško uogų skonis wink.gif
Atsakyti
QUOTE(Eighteen @ 2016 07 06, 12:49)
Pritariu - Mostarą būtina aplankyti keliaujant po BiH  thumbup.gif
Šumsko Voče - miško uogų skonis wink.gif

taip, žinau, kroatiškai lygiai taip pat vadinas miško uogos smile.gif Tiesiog būtent toje vietoje mano manymu skaniausi ledai iš viso centro (4 skirtingose vietose pirkau). Tokių skanių Kroatijoj neradau, nors per dieną apie 5 porcijas iš skirtingų vietų pirkdavau sad.gif Dar Mostare siūlau apsilankyti šioje vietoje centre pavalgyt, puikus aptarnavimas ir skanūs valgiai, neveltui geras įvertinimas Tripadvisoriuj smile.gif https://www.tripadvi...tva_Canton.html
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo JayJay: 06 liepos 2016 - 19:55
QUOTE(roosas @ 2016 05 06, 21:23)
Beje negalima visur vaikščioti užmiestyje, daug kur stovi ženklai kad yra minų
Sarajeve galima pasižiūrėti musų draugų amerikiečių sukurtus vaizdus
Mano foto
user posted image
user posted image

Čia ne amerikiečių, o serbų apšaudymo Sarajevo apgulties metu rezultatai. Pavienių amerikiečių bombardavimų rezultatų Balkanuose berods galima pamatyti tik Belgrade (buv. Jugoslavijos gynybos ministerijos pastatai).
Atsakyti
Planuojam ir mes važiuoti į Bosniją ir Hercogoviną. Labai tikiuos, kad pavyks aplankyti šią šalį smile.gif
Atsakyti
QUOTE(*Mamis* @ 2017 02 25, 13:45)
Planuojam ir mes važiuoti į Bosniją ir Hercogoviną. Labai tikiuos, kad pavyks aplankyti šią šalį smile.gif

Super šalis, atsiminimai patys geriausi, draugiški žmonės, labai skanus maistas, o Mostaro senamiestis kažkas nerealus, ypač smagu pavaikščioti kai turistų srautai vakare dingsta.Ir dar, būtinai turguje nusipirktos vietinių uzpiltiniu ir medaus😋
Atsakyti
QUOTE(Astra777 @ 2017 02 26, 20:44)
Super šalis, atsiminimai patys geriausi, draugiški žmonės, labai skanus maistas, o Mostaro senamiestis kažkas nerealus, ypač smagu pavaikščioti kai turistų srautai vakare dingsta.Ir dar,  būtinai turguje nusipirktos vietinių uzpiltiniu ir medaus😋

Būtinai!! smile.gif mano pagrindinis tikslas aplankyti Medžiugoriją smile.gif
Atsakyti