QUOTE(Biocell @ 2009 09 17, 01:10)
Čia rašo ''laimingas'' tuo momentu naujagimio tėvas. Jei po 5 metų pirma karta čia rtašau - tai reiške ''pribrendo''.
Žmona mano gimdė pas PZ prieš 5 metus, tai matau ''natūralaus gymdymo'' a la Puzienę (Pz) rezultatus.
Po kelių metų supratome , kad APGAR buvo užkeltas, ko gero kad nuslepti gimdymo traumas (tikrai ne traumą)ir išvengti atsakomybės........geda prisidengti subtilia teorija :"kada VAIKAS PATS panores gimti tada ir gimdysit". Nezinau ar cia ziniu,atsakomybes,ar kazko dar stoka taciau tokiu budu Puziene atsakomybe uz SVARBIA PRADZIA tarsi uzkrauna naujagimiui "jis panores".Na gal as cinikas taciau vertinant rezultats labai abejoju sios teorijos teisingumu. Vaikas juk su Puziene nesitaria,nebendrauja.....Ciniskai rasau bet dabar veikciau kitaip ir gerokai pakamantineciau gydytoja ziniu fronte. Kas man,zmonai is to kad vaikas gime "panorejes" taciau priduses,su iskreiptu stuburu ties krutine itt. As juk nematau naujagimiu kasdien kad nustatyciau : va tai yra budinga naujagimiui,tai jau nelabai,o t a i tures pasekmes...
Kvailas ir labai zmogiskas pasitikejimas "ziniu puokste baltu chalatu" ir tuo metu jokio kritinio mastymo...Naivus suauge ko gero aukso vertes turtejantiems medikams....na, seminarai apmoketi, tobuleji puciant grazia teorija.
Jos tiesiog nekenčiu. Mes su žmona tikėjome jos gražią teorija, po to dar maldavau kad ji atvažiuotu 2 val nakties(nes nenorejo ji atvažiuot( o reikejo siusimastyti,kad gal nėra ji geras žmogus, kad nevažiuoja pažadėjusi prieš tai, senovėje kuria ji taip giria toks dalykas skaitėsi duidelė nuodeme), apgilestauju dabar, pripažistu, kad pirmas vaikas buvo, patirties jokios tada nebuvo, kas budinga naujagimiui nežinojame, pvz. kad gymė pamelinavės, kas reiškia deguonės trukumą - kas po to atsiliepia iki šiol. APGAR buvo 10 ir 9. Aš tada išvis ištirpau, galvojau - ''viskas yra liux, kaip gerai''.
Jokių dovanėlių!, išvis pas ją negimdyti - rinktis ne pagal pažistamus gydytoją . Savo galvą turet ant pečių ir rinkti informacią kokias pasėkmes turi madingos teorijos, kai pradeda gydytoja kažka tokio panašaus kalbėti - susimastyti. Nusiimt rožinius akinius, nepasitikėti aklai. Ir negalvot kad pinigai kažką nulems. Nulems sekme,pajegus zmonos imunitetas ir geri genai.
p.s. paskaito info , visą 5-6 metų archyvą šia tema - geras verslas ir gerą reklamą galima pasidaryti
Kaip as Jus uzjauciu

Nors jau rasiau as apie ja kaip mums buvo-bet pasikartosiu, lai kiti apsisprendzia ar nori pas ja... Mano nestumas buvo sunkus,pati esu labai liekna, o leliukas didelis, gimdymo metu turejau "ten" herpes, mano anatomiskai siauras dubuo ir t.t ir pan....Kaip ir Jums,galvojom musu leliukas sveikas,davem po visko jai pinigeliu, bet trecia diena jau kai mus israsinejo namo, vaikutis visas pamelo, visa laime pro duris iejo vaikuciu skyriaus vedeja (o kaip mes jai dekingi busime iki savo grabo lentos!), stvere vaikuti ir tiesiog lekte isleke. As is paskos.....PAsirodo leliukui visiskai buvo sustojes kvepavimas,visas kunelis buvo pamelynaves, ir jei ne ta vaikuciu vedeja,baisu net pagalvoti.... dar taip kartojosi du kartus....zeme slydo is po koju....Matyti vaika inkubatoriuje ir kvepuojanti deguonimi tai toks pragaras...buciau velniui siela pardavus,kad tik galeciau pasikeisti vietom... Issiunte mus i santariskes,ten padare begale tyrimu,tiesiog nuo A iki Z...isvada- gimdymo metu isnarintas kaklas. Daugumos gydytoju nuomone man nebuvo galima gimdyti paciai (galeciau vardinti ir vardinti visas bedas nestumo ir gimdymo diena...) bet puziene nusprende kitaip-gimdysiu pati...o juk ir herpes "ten" gimdymo metu daug ka pasako,kad siukstu negalima gimdyti paciai,tai gali atsiliepti vaikuciui.... Uzdejo mums itvara ant kakliuko, kelis menesius buvom su juo...bet prisiminus tas bemieges naktis kai abu su vyru staciom akim (ir diena,ir nakti, istisai, kitaip tariant-24 val per para...) ziurejom,kad tik nepamelynuotu...o ir atsitraukti nors sekundei baisu,neduok Dieve vel pasikartos...Negaliu nusakyti jausmo,kai ka tik pasauli isvydes mazylis,o jau viena koja mirties patale....Tad kaip minejau,kitu gydytoju,ir ginekologu,ir kitu specializaciju gydytoju nuomone,man PRIVALEJO daryti cezari,nes rizikavo ne manim, o vaikuciu...Bei visi buvo tiesiogine prasme pakraupe,kaip gi man leido gimdyti paciai! O juk gimdziau pas pacia vedeja! tai zmogus,kuris turi kritiskai ivertinti situacija,ir pasak raudonojo kryziaus ligonines, pirmiau svarbiausiais vaikutis, deja...... Iki siol matau ta vaizda kaip leliukas kvepuoja deguonim...neimanoma pamirsti to siaubo.... Iki siol ir visada dekosime p.Amsiejutei, kad ji isgelbejo vaikuti...