Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

QUOTE(Ingbri @ 2014 05 30, 18:43)
Kartais buna,kad pastoja su aukstu ATPO ir sekmingai isnesioja, tad stebuklu tikrai buna  smile.gif

Aš - gyvas įrodymas ax.gif Skydliaukės bedos nuo paauglystės kamuoja su pertraukom, abu vaikiukai suplanuoti, pastojau lengvai ir greitai, tik va nešiojimas sunkus buvo (bet čia gal mano liesas sudėjimas labiausiai įtakojo, nes buvo beprotiški spazmai g.gif ). ATPO nėštumo pirmom savaitėm siekė 600, gal karta ar du dar kartojo ATPO tyrima, man labiau stebejo TTH ir FT4.
Atsakyti
Gal galit kas pakomentuoti mano tyrimus, daryta 4CD, turiu policistines kiausides, taip pat ciklas nereguliarus, visai nebuna menesiniu. Kita savaite einu pas endokrinologe, kaip manot skirs tiroksino ar ne? Planuojam leliuka, labai tikiuos kad rezultato pavyks pasiekti smile.gif

ATPO 103,7 kIU/l norma (0-34)
FSH 4,88 IU/l norma (3,5-12,5)
FT3 5,05 pmol/l norma (3,1-6,8)
FT4 II 11,63 pmol/l norma (12-22)
LH 10,22 IU/l norma (2,4-12,6)
TSH 1,45 nIU/l norma (0,27-4,2)
E2 164,3 pmol/l norma (46-607)
Atsakyti
QUOTE(Merginukee @ 2014 06 04, 15:05)
Gal galit kas pakomentuoti mano tyrimus, daryta 4CD, turiu policistines kiausides, taip pat ciklas nereguliarus, visai nebuna menesiniu. Kita savaite einu pas endokrinologe, kaip manot skirs tiroksino ar ne? Planuojam leliuka, labai tikiuos kad rezultato pavyks pasiekti smile.gif

ATPO 103,7 kIU/l norma (0-34)
FSH 4,88 IU/l norma (3,5-12,5)
FT3 5,05 pmol/l norma (3,1-6,8)
FT4 II 11,63 pmol/l norma (12-22)
LH 10,22 IU/l norma (2,4-12,6)
TSH 1,45 nIU/l norma (0,27-4,2)
E2 164,3 pmol/l norma (46-607)

Pagal tyrimus, tai aiskus policistiniu kiausidziu sindromas, prie tokiu tyrimu reiketu ir metformino, nes santykis labai didelis. Kas liecia del skydliaukes, tai manau, siuo metu reiketu susimazinti antikuniu kieki su wobenzymu ir kt., su laiku tiroksino reikes, bet siuo metu arba pasiulys stebejima, arba tiroksina mazomis dozemis. (priklausys nuo eschoskopinio skydliaukes tyrimo)
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2014 06 05, 13:02)
Pagal tyrimus, tai aiskus policistiniu kiausidziu sindromas, prie tokiu tyrimu reiketu ir metformino, nes santykis labai didelis. Kas liecia del skydliaukes, tai manau, siuo metu reiketu susimazinti antikuniu kieki su wobenzymu ir kt., su laiku tiroksino reikes, bet siuo metu arba pasiulys stebejima, arba tiroksina mazomis dozemis. (priklausys nuo eschoskopinio skydliaukes tyrimo)

aciu uz komentarus smile.gif labai norisi isgirsti daugiau nuomoniu smile.gif pks man jau nustatyta apie pora metu bet gydytoja nieko neskyre, geriau kt, bet va dabar norim antro leliuko ir jau pusmeti mm nera, sakot turetu skirti metformino? o kaip manot ar gali nieko neskirti? kol kas kol nemate tyrimu tai skyre duphastona ciklui pareguliuoti smile.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Merginukee: 05 birželio 2014 - 13:00
QUOTE(Merginukee @ 2014 06 05, 13:58)
aciu uz komentarus smile.gif labai norisi isgirsti daugiau nuomoniu smile.gif pks man jau nustatyta apie pora metu bet gydytoja nieko neskyre, geriau kt, bet va dabar norim antro leliuko ir jau pusmeti mm nera, sakot turetu skirti metformino? o kaip manot ar gali nieko neskirti? kol kas kol nemate tyrimu tai skyre duphastona ciklui pareguliuoti smile.gif

Duphastonas skirtas mm issaukti, LH jis nelabai pakoreguos, policistiniu kiausidziu sindromas galimas del ne vienos hormonines grandies sutrikimo :androgenų pertekliumi organizme,su insulino gamybos padidėjimu ir audinių atsparumu insulinui, liuteinizuojančio hormono (LH) hipersekrecija posmegeninėje liaukoje, androgenų virtimo į estrogenus cheminių reakcijų genetiškai determinuotais defektais, tad tik gydytojas gali tinkamai nustatyti, kokkia grandis pazeista ir pagal tai skirti gydyma. I tai ieina ir visa seimos anamneze, paciente paziura (pvz nutukimo ivertinimas) ir kt. Tad nieko nelaukiant siulyciau eiti pas gydytoja (galbut ir kita, jei si nieko neskyre ir netyrinejo detaliau). Geriausia pas endokrinologa, kuris dar turetu konsultacijai siusti ir pas ginekologa. Sekmes smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2014 06 05, 14:57)
Duphastonas skirtas mm issaukti, LH jis nelabai pakoreguos, policistiniu kiausidziu sindromas galimas del ne vienos hormonines grandies sutrikimo :androgenų pertekliumi organizme,su insulino gamybos padidėjimu ir audinių atsparumu insulinui,  liuteinizuojančio hormono (LH) hipersekrecija posmegeninėje liaukoje, androgenų virtimo į estrogenus cheminių reakcijų genetiškai determinuotais defektais, tad tik gydytojas gali tinkamai nustatyti, kokkia grandis pazeista ir pagal tai skirti gydyma. I tai ieina ir visa seimos anamneze, paciente paziura (pvz nutukimo ivertinimas) ir kt. Tad nieko nelaukiant siulyciau eiti pas gydytoja (galbut ir kita, jei si nieko neskyre ir netyrinejo detaliau). Geriausia pas endokrinologa, kuris dar turetu konsultacijai siusti ir pas ginekologa. Sekmes  smile.gif

pries pora metu daryti hormonai buvo normoje tai nieko neskyre, netgi policistiniu nerode, bet ekoskopu patvirtino sia diagnoze. Kita savaite vel einu pas endokrinologe, gal si kart skirs kokiu vaistu nes pries tai daryti buvo tyrimai irgi buvo normose, sikart jau ne normoj tai tikiuos kazka darys smile.gif o man duphaston paskyre pagerti 3 menesius kad cikla pareguliuot,nes visiskai nebuna menesiniu, gersiu po ovuliacijos jei tokia bus si menesi blush2.gif o endokrinologas tiria del policistiniu? susidare toks vaizdas, nepykit kad taip rasau, sunkoka suprasti viska kas parasyta blush2.gif
Atsakyti
QUOTE(Merginukee @ 2014 06 05, 15:08)
pries pora metu daryti hormonai buvo normoje tai nieko neskyre, netgi policistiniu nerode, bet ekoskopu patvirtino sia diagnoze. Kita savaite vel einu pas endokrinologe, gal si kart skirs kokiu vaistu nes pries tai daryti buvo tyrimai irgi buvo normose, sikart jau ne normoj tai tikiuos kazka darys smile.gif o man duphaston paskyre pagerti 3 menesius kad cikla pareguliuot,nes visiskai nebuna menesiniu, gersiu po ovuliacijos jei tokia bus si menesi  blush2.gif o endokrinologas tiria del policistiniu? susidare toks vaizdas, nepykit kad taip rasau, sunkoka suprasti viska kas parasyta  blush2.gif

Per daug mediciskai parasiau blush2.gif Prie visu situ tyrimu dar reiketu padaryti vyrisku hormonu tyrimus, prolaktino ir 17-ketosteroidų kieki paros šlapime. Taip pat Ištirti gliukozės bei insulino koncentracija kraujo plazmoje. Atliekamas gliukozės tolerancijos mėginys. Gliukozės/insulino koncentracijos santykis <4,5, rodo atsparumą insulinui. Cia surasiau tyrimus is kuriu galima daug ka nuspresti ir paskirti gydyma. endokrinologas tai tiria.
Atsakyti
QUOTE(Ingbri @ 2014 06 05, 15:24)
Per daug mediciskai parasiau  blush2.gif Prie visu situ tyrimu dar reiketu padaryti vyrisku hormonu tyrimus, prolaktino ir 17-ketosteroidų kieki paros šlapime. Taip pat Ištirti gliukozės bei insulino koncentracija kraujo plazmoje. Atliekamas gliukozės tolerancijos mėginys. Gliukozės/insulino koncentracijos santykis <4,5, rodo atsparumą insulinui. Cia surasiau tyrimus is kuriu galima daug ka nuspresti ir paskirti gydyma. endokrinologas tai tiria.

na man prolaktinas, testosteronas, progesteronas ir dar keli tyrimai paskirti 23 ciklo diena, tai bus matyt kokie jie smile.gif aciu kad konkreciai surasete ka reiktu tirti, labai tikiuosi ta gydytoja ir padarys kai nueisiu smile.gif
Atsakyti
Ateinu pasikonsultuoti jau su visais tyrimais, gal atsiras kas uzves ant kelio nes kauno kliniku endokrinologai kaip ir nieko neskiria, dar laukiu pakartotinu hormonu atsakymu tada bus galutinis atsakymas, bet siai dienai nieko neskiria g.gif turiu policistines kiausides, visiskai nera mm, bandau ieskoti kas negerai, bet painus reikalas su hormonais blush2.gif ikeliu 4CD ir 23CD darytus hormonus, dar daryta skydliaukes echoskopija ir antinksciu bet kaip ir nieko ten nera ax.gif ziuresiu ka ginekologe rytoj sakys smile.gif labai norim 2.gif

user posted image
Atsakyti
Sveikos merginos,

Ir pati turiu skydliaukes bedu, ir nieks nezino del ko. Beveik metus geriau vaistus, bet tai nepadejo pastojimui (pastojimo priezastys nezinomos - ir visi daktarai tai tvirtino). Vyro visi tyrimai taip pat labai geri buvo.

Pradejau dometis homeopatija, ir aptikau toki rimta homeopata Antana Januskeviciu. Jis Vilniuje. Susitariau del vizito, kurio laukiau apie menesi laiko. Apsilankius pas ji, man jis taip pat nustate, kad yra skydliaukes beda ir dar kelios kitos (apsilankymo metu tycia jam nieko nesakiau apie savo bedas, norejau patikrinti ar tikrai nustatys tai, kas tikrai man jau yra nustatyta kitu daktaru... Pasitvirtino). Ir israse jis man tokiu vaistu homeopatiniu - zoleliu kazkokie uzpilai, kuriuos reikia vakarais vartoti. Pavartojus nepilna menesi, nesulaukiu mm, darausi testa - ogi II! bigsmile.gif Nezinau, sutapimas ar nesutapimas, bet taip jau nutiko. Bet kazkodel tikiu, kad ta homeopatija man padejo. Vizitas su visais vaistais kainavo man 350 lt. Nemazai, bet ir pats vizitas uztruko ne 15 min (kaip pas klasikinius gydytojus), bet 2 valandas! Ir jis ten mane tokiais aparatais tyre.

Kai jau nera vilties, as UZ tai, kad isbandyti viska galima. Mes labai norejome leliuko, tad viska ir bandeme. Kol kas dar tik 9 savaite mums eina, bet tikiu, kad viskas bus gerai. To patiems ir Jums linkiu 4u.gif smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Merginukee @ 2014 07 14, 15:28)
Ateinu pasikonsultuoti jau su visais tyrimais, ....

Pakomentuosiu ką išmanau.
Prolaktinas geras.
FSH geras.
LH/FSH santykis >2 - bijau pameluoti, ar tai nerodo policistinių kiaušidžių?
TSH geras (pastojimui turi būti < 1,5)
FT4 turi būti > 15, Tavo mažokas (rodo nelabai aktyvią skydliaukę).

Nors aš kai pradėjau ją aktyvinti, vaistų pririjau, o tolko jokio - rezultato vis tiek nėr, o pradėjo širdis kartais baladotis.

Atsakyti
QUOTE(Pelargonija @ 2014 07 15, 10:30)
Pakomentuosiu ką išmanau.
Prolaktinas geras.
FSH geras.
LH/FSH santykis >2 - bijau pameluoti, ar tai nerodo policistinių kiaušidžių?
TSH geras (pastojimui turi būti < 1,5)
FT4 turi būti > 15, Tavo mažokas (rodo nelabai aktyvią skydliaukę).

Nors aš kai pradėjau ją aktyvinti, vaistų pririjau, o tolko jokio - rezultato vis tiek nėr, o pradėjo širdis kartais baladotis.

tai va man endokrinologai kaip ir nieko neskiria, tik stebejima skydliaukes g.gif
o policistines tai turiu, tai santykis LH/FSH ta ir rodo ax.gif nebezinau kur ir problemos ieskoti, nes jau 8 menesiai ir mm pacios neateina doh.gif
Atsakyti