Įkraunama...
Įkraunama...

Skydliaukės problemos ir nevaisingumas

Sveikos mielosios ax.gif Seniai mastau, ką galėtų reikšti "autoimuninis" tiroiditas? Senokai man jis diagnozuotas, bet niekaip neprisiruošiu išsiaiškinti smile.gif Skydliaukės problemos ir man, ir mano mamai bei sesei. Mamai ypatingai baisūs nukrypimai, anksčiau buvo hyper, dabar po jodo švitinimo liko nebeveiksni, sesuo taip pat jau hormonines geria. Man įdomu, kiek tokios problemos įtakoja kito galo problemėles ax.gif Neturiu reguliarių "draugių" ir niekada neturėjau, dabar apsiėmiau įvairiausiais tyrimas, tačiau ir pati bandau galus rišti smile.gif Todėl įdomu ar tas tiroiditas ką reiškia, ar tai daugmaž kas ir angina g.gif Dėkoju, jei kas pabandysit man paaiškinti smile.gif
Atsakyti
QUOTE(Fame @ 2014 12 02, 02:51)
Sveikos mielosios  ax.gif  Seniai mastau, ką galėtų reikšti "autoimuninis" tiroiditas? Senokai man jis diagnozuotas, bet niekaip neprisiruošiu išsiaiškinti  smile.gif Skydliaukės problemos ir man, ir mano mamai bei sesei. Mamai ypatingai baisūs nukrypimai, anksčiau buvo hyper, dabar po jodo švitinimo liko nebeveiksni, sesuo taip pat jau hormonines geria. Man įdomu, kiek tokios problemos įtakoja kito galo problemėles  ax.gif  Neturiu reguliarių "draugių" ir niekada neturėjau, dabar apsiėmiau įvairiausiais tyrimas, tačiau ir pati bandau galus rišti  smile.gif Todėl įdomu ar tas tiroiditas ką reiškia, ar tai daugmaž kas ir angina  g.gif  Dėkoju, jei kas pabandysit man paaiškinti  smile.gif

Sveikute 4u.gif as nebandysiu paaiskinti ax.gif , bet internetas visagalis gali pagelbeti http://www.mpe.lt/lt...i,id,Tiroiditas
Atsakyti
Sveikos 4u.gif

Po 2 persileidimu pradejau tyrimus darytis. Lankiausi pas endokrinologe (kolkas tik viena), padare Testo, SHBG, DHEA-SO4 (del plaukuotumo) - viskas normose. Ir padare tik TTH - 3,53. Dabar laukiu ATPO atsakymo, echoskopiskai labai puiki skydliauke tik ciuopiant padidejusi.
Del TTH sake, na aukstokas, bet gydymo nelabai nori skirti, nestumo metu ateiti ir vel pasidaryti tyrimus.

Labai daug prisiskaiciau, kad moterys daznai raso, kad TTH norint isnesioti vaika turi buti mazesnis. Ar tiesa? Kokia Jusu patirtis? g.gif

Aciu. 4u.gif
Atsakyti
QUOTE(algoosia @ 2015 01 20, 22:56)
Sveikos  4u.gif

Po 2 persileidimu pradejau tyrimus darytis. Lankiausi pas endokrinologe (kolkas tik viena), padare Testo, SHBG, DHEA-SO4 (del plaukuotumo) - viskas normose. Ir padare tik TTH - 3,53. Dabar laukiu ATPO atsakymo, echoskopiskai labai puiki skydliauke tik ciuopiant padidejusi.
Del TTH sake, na aukstokas, bet gydymo nelabai nori skirti, nestumo metu ateiti ir vel pasidaryti tyrimus.

Labai daug prisiskaiciau, kad moterys daznai raso, kad TTH norint isnesioti vaika turi buti mazesnis. Ar tiesa? Kokia Jusu patirtis?  g.gif

Aciu. 4u.gif

Mano TTH 2.5 ir sake normos ribose, gydymo skirti nereiktu, nes tiroksinas skiriamas tik nuo 6, nors kiek gydytoju tiek nuomoniu. Sako pastojimui reik TTH tik 1... tai nezinau,pasimetus.
O LAI apskaiciavo tau?
Atsakyti
QUOTE(austela @ 2015 01 20, 21:56)
Mano TTH 2.5 ir sake normos ribose, gydymo skirti nereiktu, nes tiroksinas skiriamas tik nuo 6, nors kiek gydytoju tiek nuomoniu. Sako pastojimui reik TTH tik 1... tai nezinau,pasimetus.
O LAI apskaiciavo tau?

Kiek pamenu tai maziau nei 2, 1 su trupuciu.
Atsakyti
Merginos, jei mano Prolaktinas 552 tai jau labai blogai? sio tyrimo dar nerodziau ginekologei bet greit eisiu klausti....
ar skiriami vaistai kad mazintu prolaktina?
Atsakyti
Kad Prol viršiją normą negerai. Bet reikia patikrinti dar kartą, gali būti, kad pašoko laikinai.
Prolaktinui numušti skiria bromkriptiną, bet turi prižūrėti endokrinologė.
Atsakyti
QUOTE(BRASKYTTT @ 2015 01 21, 23:40)
Merginos, jei mano Prolaktinas 552 tai jau labai blogai? sio tyrimo dar nerodziau ginekologei bet greit eisiu klausti....
ar skiriami vaistai kad mazintu prolaktina?

Prolaktina geriau palaikyti ribose apie 200. Tavo atveju turėtu paskirti bromkriptina.
Atsakyti
Sveikos mergaites. Gandru nesulaukiame jau seserius metus. Gydytojai motyvuoja kad del autoimuninio tiroidito, skydliaukes hiperfunkcijos. Siuo metu hormonai:
TTH-0,01 norma 0,27-4,2
FT4- 16,79 norma 12-22
FT3-7,85 norma 3,10-6,8
ATPO-499,20 norma 0-34

Siuo metu vartoju po 1 tab tirozolio. Gydausi pas gyd. Sidlauska Kaune, nors nuojauta kuzda kad reiketu isklausyti ir antrojo gydytojo nuomone. Kaip manote? Gal kazka galetumete rekomenduoti Kaune?
Atsakyti
Bubuli, nepatingėk atvažiuoti į Vilnių pas Zabulienę g.gif
Atsakyti
Šį pranešimą redagavo Pelargonija: 23 sausio 2015 - 15:14
QUOTE(bubulis @ 2015 01 23, 15:04)
Sveikos mergaites. Gandru nesulaukiame jau seserius metus. Gydytojai motyvuoja kad del autoimuninio tiroidito, skydliaukes hiperfunkcijos. Siuo metu hormonai:
TTH-0,01      norma 0,27-4,2
FT4- 16,79    norma 12-22
FT3-7,85        norma 3,10-6,8
ATPO-499,20  norma 0-34

Siuo metu vartoju po 1 tab tirozolio. Gydausi pas gyd. Sidlauska Kaune, nors nuojauta kuzda kad reiketu isklausyti ir antrojo gydytojo nuomone. Kaip manote? Gal kazka galetumete rekomenduoti Kaune?

Pas Sidlauska gydziausi ir as. Apie si gydytoja turiu savo nuomone ir ne pacia geriausia. Labai rekomenduociau pasikonsultuoti kitur ir isgirsti dar viena nuomone. Bet pirmiausiai patarciau tuos pacius tyrimus darytus pas Sidlauska pasidaryti kitur ir palyginti rezultatus.
Kaip ir rase Palergonija, Zabuliene tikrai puiki gydytoja bet reikia i Vilniu vazineti.
As Kaune KMUK pradejau lankytis pas Migle Francaite. Tureciau pasakyti kad man paliko labai gera ispudi.
Atsakyti
Sveikos 4u.gif Jungiuosi ir as i jusu buri ax.gif Pasidariau tyrimus, skyre gydyma. Gal galetumete pakomentuoti?

TTH - deja, nezinau skaiciaus, tik zinau, kad is bendruju normos ribu neislipo.
FT4 - 10.2 (norma 10 - 28.2)
LH - 5.39 (2.4 - 12.6)
FSH - 7.65 (3.5 - 12.5)
Prolaktinas - 392.3 (64 - 395)
AMH - 2,33 (0,097 - 2,96)

Endokrinologe skyre tiroksino (50 mikrogramu 1 k/d) ir metformino (500 mg 2 k/d). Po 3 men. pasirodyti.

Aciu smile.gif
Atsakyti